meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiek_SR Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Pewnie naczytał się forum różnych głupot i chce GT-40 zamiast GT-52 . A w zestawie brak.Właśnie się naczytałem, i jednak na płytkie wody lepszym rozwiązaniem byłby gt-40. Obie możesz kupić w założonym budżecie.Z tego co widzę helix 7x si chirp cena to około 4k przynajmniej na portalach aukcyjnych. Z rynku wtórnego wolałbym odpuścić ze względu na gwarancję. Chociaż z tą gwarancją to i tak za ocean wysyłają, ale lepsza taka niż wcale. W tej chwili to ciśnienia wielkiego niema bo zaraz rzeki staną a na lód deeper gdzieś w szafie leży.W styczniu coś muszę wziąć bo jak przeciągnę to kasa się zaraz rozejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Niby po co za ocean wysyłać? Humminbird ma serwis w Austrii (wiem bo korzystałem) i nie ma problemu z ewentualną naprawą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Akurat w Helixach przetwornik nie lepszy. A zawsze można zmienić od razu przy zakupie, chociaż może wyjść nieco drożej.Możesz rozwinąć stwierdzenie i przetworniku w Helixach, co w nim "nie lepszego". (jestem zainteresowany bo mam Helix Mega) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Właśnie się naczytałem, i jednak na płytkie wody lepszym rozwiązaniem byłby gt-40. Z tego co widzę helix 7x si chirp cena to około 4k przynajmniej na portalach aukcyjnych. Z rynku wtórnego wolałbym odpuścić ze względu na gwarancję. Chociaż z tą gwarancją to i tak za ocean wysyłają, ale lepsza taka niż wcale. W tej chwili to ciśnienia wielkiego niema bo zaraz rzeki staną a na lód deeper gdzieś w szafie leży.W styczniu coś muszę wziąć bo jak przeciągnę to kasa się zaraz rozejdzie... Jak dobrze poszukasz to znajdziesz Helixa 7 CHIRP SI G2 nawet za 3200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Nie mówimy o Mega tylko urządzeniach podstawowych. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Grudnia 2017 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzesiek_SR Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Czyli z tych trzech co wymieniłem najlepszym rozwiązaniem będzie helix 7 si chirp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Właśnie się naczytałem, i jednak na płytkie wody lepszym rozwiązaniem byłby gt-40. Mylisz się. Szeroki kąt stożka przydaje się najbardziej przy średnim i głębokim trollu a nie na płytkiej wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Czyli z tych trzech co wymieniłem najlepszym rozwiązaniem będzie helix 7 si chirp ? Śmiała teza. Każdy z producentów ma wady i zalety. Wchodzi nowy Striker Plus SV. W cenie podobnej do Helixa można mieć 9", a w niżeszej 7" z GT40. Nowy Striker ma też obsługę map z Quickdraw Contour, dodatkowo w wersjach 7" i 9" jest obsługa WiFi. Edytowane 21 Grudnia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Mylisz się. Szeroki kąt stożka przydaje się najbardziej przy średnim i głębokim trollu a nie na płytkiej wodzie.Dokładnie. Szeroki stożek służy do namierzania ryb w toni. Problem w tym, że na płytkiej wodzie w toni poza rybami jest często masa innych rzeczy (roślinność) i dupa blada - jest dużo śmiecia na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam NDG Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 To co radzisz kolego Psulek ?Co lub jakie echo ( z jakim przetwornikiem ) będzie najlepiej się sprawdzało ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Zależy czego oczekujesz i na co cię stać - nie ma prostej odpowiedzi. Każdy ma inne potrzeby. Jeżeli chodzi o sam sonar, to jakość jest zbliżona, chociaż HB trochę przegiął z tymi stożkami, bo rzeczywiście są mega wąskie. Na dzień dzisiejszy dobry stosunek jakości do ceny oferują echa 7" z SV/SI, szczególnie jak chcesz szybko poznać nową wodę, albo znasz słabo tam gdzie łowisz. Jeżeli planujesz trolować w toni albo łowić wertykalnie, to można doinwestować w szeroki stożek w 2d (Garmin), chociaż w wertikalu ludzie sobie jakoś radzą z tym co jest. Jeżeli łowisz tylko wertykalnie, to wystarczy ci 5" z w miarę szerokim stożkiem i Clear Vu/DI, żebyś miał jako taką pewność, że kwokasz nad sumem a nie nad dębem . Edytowane 21 Grudnia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Potrzebuje porady. Dostałem bony do sklepu które muszę wykorzystać do 31.12.... W sklepie mają 2 tematy 1 https://centrumwedkarskie.pl/59-produkty/427-silniki-echosondy-i-aku/6323-lowrance-echosonda-hook-4x-downscan2 https://centrumwedkarskie.pl/59-produkty/427-silniki-echosondy-i-aku/6691-garmin-echosonda-striker-4Która wybrać? Będzie to moje 1 echo. (Po za deeperami) Ponton mały, Odra średnia głębokość 60~150cm max 6m. Stojące wody mnie nie interesują. Wert tez. Ma mi wskazywać głębokość wody (w lato bywa niebezpiecznie plytko) i jego twardość większych wymagań nie mam. Większość ryb i tak łowie z przelewów gdzie jest 10-20cm wody... GPS tez nie potrzebuje myślę jeszcze nad HooK 3. Poradźcie w 2 zdaniach co mi będzie się lepiej spisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Potrzebuje porady.Dostałem bony do sklepu które muszę wykorzystać do 31.12....W sklepie mają 2 tematy1 https://centrumwedkarskie.pl/59-produkty/427-silniki-echosondy-i-aku/6323-lowrance-echosonda-hook-4x-downscan2 https://centrumwedkarskie.pl/59-produkty/427-silniki-echosondy-i-aku/6691-garmin-echosonda-striker-4Która wybrać?Będzie to moje 1 echo. (Po za deeperami) Ponton mały, Odra średnia głębokość 60~150cm max 6m. Stojące wody mnie nie interesują. Wert tez. Ma mi wskazywać głębokość wody (w lato bywa niebezpiecznie plytko) i jego twardość większych wymagań nie mam. Większość ryb i tak łowie z przelewów gdzie jest 10-20cm wody...GPS tez nie potrzebuje myślę jeszcze nad HooK 3. Poradźcie w 2 zdaniach co mi będzie się lepiej spisywać.Z tych dwóch to numer 1. Ekran i Di za tym przemawia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Akurat GPS się na rzece przydaje, jak masz potrzebę wrócić po zmroku albo dopłynąć rano we mgle. Poszukaj, może jest striker 4cv albo hook 4. Miałbyś połączenie pozytywnych cech obu urządzeń. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Będzie to moje 1 echo. (Po za deeperami) Ponton mały, Odra średnia głębokość 60~150cm max 6m. Stojące wody mnie nie interesują. Wert tez. Ma mi wskazywać głębokość wody (w lato bywa niebezpiecznie plytko) i jego twardość większych wymagań nie mam. Większość ryb i tak łowie z przelewów gdzie jest 10-20cm wody...GPS tez nie potrzebuje myślę jeszcze nad HooK 3. Poradźcie w 2 zdaniach co mi będzie się lepiej spisywać. Czytając to jak łowisz, zbędny gadżet. Poszukał bym inny gadżet bardziej przydatny. GPS w telefonie to teraz standard do namierzania nas przed Google Apple czy inny Microsoft, też możesz skorzystać Edytowane 25 Grudnia 2017 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Czytając to jak łowisz, zbędny gadżet. Poszukał bym inny gadżet bardziej przydatny. Ale co zbędne? Echo czy gps w echo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Tez jestem ciekaw (%_%) Świąteczne pozdrowienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Ale co zbędne? Echo czy gps w echo?Echo. Średnia 1,5 metra, to tam chcesz zobaczyć? Zielsko że jest, rybą zdążą dać płetwę zanim dopłyniesz. Na tej głębokości jest albo zielsko, albo kamienie lub piach jak szybki nurt. No chyba że masz dużo dołków 6 m metrów i chcesz je oglądać. Ale wnoszę że znasz swój odciek na którym łowisz. Twój wybór, Twój bon. ============To moja subiektywna opinia, nie podlegająca dalszym komentarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Najbardziej chyba chodzi o ochronę silnika. Kolega w zeszłym roku rozwalił spodzine na środku Odry (kolumna S)...Wiem ze jak będę leciał slizgiem nie wiele to da. Ale już przy naplywaniu na na przelewy na wioslach lub popuszczaniu kotwicy mogę obserwować co się dzieje na dnie. W nurcie też bywają rynny. Rozpoznam je przez rok wszystkie i wtedy juz nie będzie potrzebne... Darowanemu koniu się nie zagląda. Biorę HooK 4 jak się nie sprawdzi sprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Po roku rynny będą gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 To nie Wisła, Odra jest uregulowana, jedyne co to je zasypie, nie poglebiaja i jest dramat na naszym odcinku. Ale zapewne nie sprzedam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Bier hook 4x,taką mam i sie sprawdza.Ma 500w,cztery zakresy 83,200,450 i 800 khz i ma też chirp i 4 calowy ekran.Garmin 4 ma dwa zakresy 77,200 khz,chirp gps ale ma tylko 200w albo 300w i ekran 3,5 cala. Gps to mam w tel. to mi niepotrzebny.Ten Garmin co podałeś w linku nie ma DI. Edytowane 26 Grudnia 2017 przez TomFil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Byłem dziś na Wiśle(Kraków)i fajnie widać śpiące rybki w toni.Nawet chyba trafiłem na śpiącego suma bo taki długi na dnie a na DI to duża kropka zawieszona lekko nad dnem,tak że to napewno nie był duży kamień.Echo ustawione na średni chirp i 450khz DI.Co o tym sądzicie,sum czy nie sum? .Woda 5,4 stopnia C,głębokość 5,3 m.Temp powietrza w południe około 9 stopni C. Edytowane 26 Grudnia 2017 przez TomFil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z.Milewski Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Byłem dziś na Wiśle(Kraków)i fajnie widać śpiące rybki w toni.Nawet chyba trafiłem na śpiącego suma bo taki długi na dnie a na DI to duża kropka zawieszona lekko nad dnem,tak że to napewno nie był duży kamień.Echo ustawione na średni chirp i 450khz DI.Co o tym sądzicie,sum czy nie sum? .Woda 5,4 stopnia C,głębokość 5,3 m.Temp powietrza w południe około 9 stopni C.Co sądzimy?Bez szklanej kuli, trudno sądzić cokolwiek. I bez widoku "tego suma" na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Na początku filmiku po lewej Edytowane 29 Grudnia 2017 przez TomFil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi