meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 A dwa, pamiętajcie o dobrym montażu, bo wielu zapomina o tym, a później psy wieszają, bo ekran śnieżny.........jak i o zmianie ustawień fabrycznych czułości, kotrastów, jasności i palet barw. Te ostatnie wbrew pozorom daje bardzo dużo ws. czytelności wskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 A moze kolega plywal po morzu Martwym i stad tez brak ryb. Wydac walizke pieniedzy to nie sztuka. Warto przed takimi inwestycjami poczytac chociaz instrukcje obslugi ( i pozniej tez z niej korzystac), z ludzmi pogadac , zobaczyc w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawel_MORD_Jezewski Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Witam, mam pytanie do kolegów po fachu biegłych w sprawach echo. Planuje przesiąść się w tym roku z mojego zabytku (condor 238) na coś poważniejszego. Z uwagi na budżet,a raczej jego brak max moich możliwości zatrzymuje się na Lowrance Elite-4. A teraz do brzegu, czy Elite-4 HDI nada się do tworzenia i obsługi map C-MAP Genesis, oczywiście w wersji Social. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Hdi tworzy logi sl2 z których się robi mapy. Ale przy dużych mapach rastrowych radzi sobie średnio.. . Zamula. Dwa hdi to już stary model. Teraz.masz hook2 bo i hook już wypada z obiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Witam, mam pytanie do kolegów po fachu biegłych w sprawach echo. Planuje przesiąść się w tym roku z mojego zabytku (condor 238) na coś poważniejszego. Z uwagi na budżet,a raczej jego brak max moich możliwości zatrzymuje się na Lowrance Elite-4. A teraz do brzegu, czy Elite-4 HDI nada się do tworzenia i obsługi map C-MAP Genesis, oczywiście w wersji Social. mapa na 4 HDI to maleństwo, nie wiem jaki budżet masz, ale już kolo 1000 zł idzie kupić coś w 5 calach z mapami w używanych.Jeśli tylko tworzenie map cię interesuje to się nada, na stronie http://www.genesismaps.com/Media/GenesisEdgeCompatibleDevices.pdf masz listę kompatybilnych urządzeń. Kupując urządzenie Lowrance zwracaj uwagę aby nie była to wersja Elite DSI oraz aby nie miała "x" w nazwie, np. Elite 4x HDI gdyż to oznacza brak obsługi map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 d.daz76 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Witajcie Do wyboru mam dwa echa.Lowrance Ellite Ti 9 z przetwornikiem total scan lub nowy model Garmin Echomap Plus 92sv z przetwornikiem GT52 lub GT40.Mial ktos okazje porownac te urzadzenia,lub mial podobny dylemat?Co byscie wybrali lub co wybraliscie?Obecnie uzywam Garmina 91sv z GT40Sorki za brak polskich znakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Witajcie Do wyboru mam dwa echa.Lowrance Ellite Ti 9 z przetwornikiem total scan lub nowy model Garmin Echomap Plus 92sv z przetwornikiem GT52 lub GT40.Obecnie uzywam Garmina 91sv z GT40 Co tam jest realnie innego poza dotykowym ekranem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Norcem Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Nie znam się na garminie ale Przetwornik już masz, instalację pewnie też. Niby pierdoły, ale biorąc garmina będzie p&p. (chyba że pozmiemiali wtyczki itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 d.daz76 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Co tam jest realnie innego poza dotykowym ekranem?Zależy o co pytasz. 91sv vs 92sv plus- chirp,dotyk,wifi na korzyść nowej wersjiElitte ti jak wyżej tylko lepsza batymetria i dostępność map przez Genesis. Trochę batymetria w Garminie raczkuje,podobnie jak pokrycie wód śródlądowych w Norwegii.Choć niewatpliwa zaletą 91sv jest to że już takową posiadam Martwy sezon,czlowiekowi się nudzi i dziwne pomysły przychodzą do glowy Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jantytan Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Witam WszystkichProszę Panowie o rade, bo jestem zielony i to będzie moje pierwsze echo, potrzebuje jej do różnych głębokości od 5m do 40m Morze Północne ,Adriatyk, mazury, właściwi kilka jezior w PL , naczytałem się tyle że mam pustą głowe, doradźcie co wybraćRaymarine Axiom 12RV 12" MFD│Humminbird Solix 12 Chirp Mega SI GPSNa początku tego forum chyba Paprykarz napisał że Raymarine 12RV to złoty środek. ale tam bylo pytanie o HB helix może solix jest lepszy .wiem że są wady i zalety każdego z nich , ale proszę wyjasnijcie mi te wady i zalety każdego z nich. (Lawrance nie biorę pod uwagę bo wiem że ma gorszy wyświetlacz od HB, Ale każdy może mieć własną opinie)Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Jak 12 cali lowrenca ma lepszą rozdzielczoś od 9. A ja zaproponuje Simrada evo 3 ekran jak w tablecie i rozdzielczość bardzo dobra poprawiony wyświetlacz względem evo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) Witam WszystkichProszę Panowie o rade, bo jestem zielony i to będzie moje pierwsze echo, potrzebuje jej do różnych głębokości od 5m do 40m Morze Północne ,Adriatyk, mazury, właściwi kilka jezior w PL , naczytałem się tyle że mam pustą głowe, doradźcie co wybraćRaymarine Axiom 12RV 12" MFD│Humminbird Solix 12 Chirp Mega SI GPSNa początku tego forum chyba Paprykarz napisał że Raymarine 12RV to złoty środek. ale tam bylo pytanie o HB helix może solix jest lepszy .wiem że są wady i zalety każdego z nich , ale proszę wyjasnijcie mi te wady i zalety każdego z nich. (Lawrance nie biorę pod uwagę bo wiem że ma gorszy wyświetlacz od HB, Ale każdy może mieć własną opinie)PozdrawiamNie znam tematu axiomów poza kilkoma opiniami z for w US, gdzie są one na ogół niezbyt entuzjastyczne w relacji do konkurencji. Co do Solixów - to jedyne zastrzeżenia dotyczą ew. szybkości działania Touchscreena. W porównaniu do Helixa Solix ma lepszy ekran- zwłaszcza rozdzielczość pionową, procesor i dowolną aranżację ekranu. Oprócz tego tworzy mapę z mozajek SI i zapisuje ją na karcie. Najważniejszą różnicą Solix/Helix jest obsługa- w Helixie trzeba się naklikać porządnie, by dotrzeć do poszukiwanej pozycji w menu, w Solix jest to szybsze, no i Solix dopiero oferuje przewijanie historii zapisu echa. Poza tym żaden HB nie ma współczesnego obrazowania 3D- o ile to ma znaczenie dla ciebie. Za to jest przetwornik z Chirpem obsługującym średnie i wysokie częstotliwości, wyszły niedawno ducery dual DI, tam dodatkowo jest obsługa low freq. chirp- a to może być przydatne na głębszej wodzie. Poza tym oba urządzenia mają otwartą architekturę softu, co dobrze rokuje na przyszłe modyfikacje. Na chwilę obecną HB nie ma konkurencji w segmencie ech wędkarskich jeśli chodzi o wybór obrazowania bocznego, trzy częstotliwości 455, 800, 1200khz co daje możliwość szczegółowego zobrazowania konkretnych miejsc. Odrzucone przez ciebie Lowrance (konkretnie Carbon) ma i 3D i obrazowanie boczne niby 455khz,ale za to w połączeniu z Blackboxem - czyli LSS3D ma zasięg Si po kilkadziesiąt metrów na stronę(enchanced 455khz) przy zachowaniu czytelności obrazowania. Ekran carbonów jes poprawiony, poczytaj w wątku o tych echach.No i o mapowaniu na koniec: HB i Lowrance mają opcję tworzenia map bezpośrednio w echu, w HB trzeba dokupić kartę zero lines, w Lowrance karty navico+ aktywacja konta w sieci. Oba echa zapisują dane o głębokości itp, można je w domu obrobić za pomocą oprorgamowania dla HB to Lakemaster Autochart, dla Lowrance to Reefmaster. Nauka obsługi softu RM nie jest trudna, z Autochartem jest nieco trudniej - brak realnego wsparcia dystrybutora w PL. Raymarine dopiero od niedawna ma możliwość gromadzenia danych na kartę SD, Ale nie wiem czy istnieje do tego jakiś program, by zrobić mapkę w domu. Funkcja tworzenia mapy w echu wygląda do tej pory podobnie jak w Lowrance- czyli karta od Navionisc i chyba robienie jej w czasie rzeczywistym, jeżeli nie, to odesłanie danych do Navico i zrobienie tej mapy przez nich.To tyle ode mnie. Edytowane 5 Marca 2018 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jantytan Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Panowie bardzo dziękuje za pomoc Nurek28- simlard to nie ten poziom ,wystarczy popatrzyć na możliwości przetwornika stożek echa dla mnie jest zbyt mały- ale i tak dzięki za rade. Maciej_K- tobie w szczególności dziękuję , faktycznie 3D nie ma dla mnie większego znaczenia, najbardziej mi zależy na tym by dobrze kontrolować dno i co tam się dzieje, i te zdanie "Na chwilę obecną HB nie ma konkurencji w segmencie ech wędkarskich" mi na prawdę , bardzo pomogło w podjęciu decyzji. w dodatku HB ma trzy częstotliwość co dla moich potrzeb będzie bardzo przydatne Dzięki wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Panowie bardzo dziękuje za pomoc Nurek28- simlard to nie ten poziom ,wystarczy popatrzyć na możliwości przetwornika stożek echa dla mnie jest zbyt mały- ale i tak dzięki za rade. Maciej_K- tobie w szczególności dziękuję , faktycznie 3D nie ma dla mnie większego znaczenia, najbardziej mi zależy na tym by dobrze kontrolować dno i co tam się dzieje, i te zdanie "Na chwilę obecną HB nie ma konkurencji w segmencie ech wędkarskich" mi na prawdę , bardzo pomogło w podjęciu decyzji. w dodatku HB ma trzy częstotliwość co dla moich potrzeb będzie bardzo przydatne Dzięki wielkiPamiętaj o jednej rzeczy: Obrazowanie boczne najlepiej sprawdza się na płytszych wodach i na morzu z tym nie poszalejesz jeżeli chodzi o jakość obrazu i zasięg na wyższych częstotliwościach. Tutaj przydaje się chirp, który daje lepszą separację odbić sygnału od ryby. Im głębiej, tym niższa częstotliwość chirpa będzie dawała czytelniejsze obrazy. Oczywiście warunkiem dobrej jakości odczytów z SI jest poprawny montaż ducera, ale to jest sprawa z rodzaju oczywistych.Co do szerokości stożka - nie byłbym tak kategoryczny, bo wszystko zależy od danej sytuacji: Jeżeli łowisz w toni /trollu i chcesz zbadać miejscówkę, to im szerzej, tym lepiej. Więcej zobaczysz,ale będzie to okupione mniejszą dokładnością lokalizacji ryby. Po prostu ciężko ocenić gdzie jest ryba(lewo, prawo od łodzi). Jeżeli np, jigujesz i zależy ci na dokładnym obrazowaniu dna, to wtedy wąski stożek jest lepszy, daje lepszą separację celów, bardziej realny obraz struktur dna- zmniejsza się efekt tzw. martwej strefy, czyli fragmentu dna, który nie jest widoczny na ekranie ze względu mechanikę powstawania obrazu na ekranie. Właśnie w takich sytuacjach lepsza jest wąska wiązka sygnału. Widzisz mniejszy wycinek dna, ale bardziej dokładnie i można wypatrywać wtedy ryb przyklejonych do dna.Mam prośbę w imieniu przyszłych użytkowników HB. Jeżeli zakupisz Solixa i wypłyniesz z tym na wodę- fajnie było by, gdybyś umieścił w wątku zrzuty z ekranu pokazujące możliwości tego sprzętu.Z góry dziękuję. Edytowane 6 Marca 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Panowie bardzo dziękuje za pomoc Nurek28- simlard to nie ten poziom ,wystarczy popatrzyć na możliwości przetwornika stożek echa dla mnie jest zbyt mały- ale i tak dzięki za rade. Maciej_K- tobie w szczególności dziękuję , faktycznie 3D nie ma dla mnie większego znaczenia, najbardziej mi zależy na tym by dobrze kontrolować dno i co tam się dzieje, i te zdanie "Na chwilę obecną HB nie ma konkurencji w segmencie ech wędkarskich" mi na prawdę , bardzo pomogło w podjęciu decyzji. w dodatku HB ma trzy częstotliwość co dla moich potrzeb będzie bardzo przydatne Dzięki wielkiCo do stożka to jak trochę poczytasz troche o Simradzie to zobaczysz że kupijąc pożądny przetwornik to sam możesz ustawić częstotliwość stożka w granicach przetwornika czyli np od 75-135 i w następnym przetworniku będzie to inny zakrs a przetworników jest kilka. Tak jak napisał MaciejK szerokość stożka nie nest wyznacznikiem przydatności danego echa. Zobacz że Simrada sprzedają bez przetworników żebyś sam mógł sobie zrobić zestaw jaki sobie zażyczyłeś. Nie jesteś ograniczony przetwornikiem który daje producent i twierdzi że to chirp. Zobacz ile kosztuje przetwornik powiedzmy Airmar z prawdziwym chirpem i poczytaj opis i zobacz jaką ma wielkośćdzięki której jest tam jak dobrze pamiętam z 7 kryształów. Jak to wszystko ogarniesz to zobaczysz które echo ma gorszy przetwornik. Wydając powiedzmy za 12 cali w lowrance ok 16 tysi nie ciesz się że masz super pzetworniki. Tak samo w innych firmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Co do stożka to jak trochę poczytasz troche o Simradzie to zobaczysz że kupijąc pożądny przetwornik to sam możesz ustawić częstotliwość stożka w granicach przetwornika czyli np od 75-135 i w następnym przetworniku będzie to inny zakrs a przetworników jest kilka. Tak jak napisał MaciejK szerokość stożka nie nest wyznacznikiem przydatności danego echa. Zobacz że Simrada sprzedają bez przetworników żebyś sam mógł sobie zrobić zestaw jaki sobie zażyczyłeś. Nie jesteś ograniczony przetwornikiem który daje producent i twierdzi że to chirp. Zobacz ile kosztuje przetwornik powiedzmy Airmar z prawdziwym chirpem i poczytaj opis i zobacz jaką ma wielkośćdzięki której jest tam jak dobrze pamiętam z 7 kryształów. Jak to wszystko ogarniesz to zobaczysz które echo ma gorszy przetwornik. Wydając powiedzmy za 12 cali w lowrance ok 16 tysi nie ciesz się że masz super pzetworniki. Tak samo w innych firmach.@nurek naszczęscie Lowrance w wiekszości przypadków oprócz najtańszych mozesz kupić tez bez przetwornika. Masz wybór :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Wiem.Ale nikt nie powie że echo działa w chirp ale przetwornik już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Główny producent przetworników czyli Airmar zaopatruje praktycznie wszystkich producentów ech, za pomocą przejsciówek podpina się ten sam przetwronik do ech różnych producentów, dodatkowo każdy przetwornik "do wszystkiego" będzie miał gorsze odczyty niż dedykowany pod Chirp, Side imaging itp. Znane są perypetie ducerów HB, które przez lata nie miały kanału DI w modelu combo(SI) a tworzyły DI z SI z poziomu urządzenia. G2N mają już kryształy DI, ale ostatnio weszły nowe ducery DI dla Helix/Solix.Ból z różnymi ducerami w echu jest gdzie indziej, trzeba położyć niemałe pieniądze na box ethernetowy, żeby przeskakiwać pomiędzy różnymi przetwronikami, ew. użyć kabla Y, który jest w stanie obsłużyć dwa ducery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Nie mówiłem o różnych przetwornikach podłączonych jednocześnie. Tylko wybranie jednego i poprzez regulacje w echu używanie wybranej przez siebie częstotliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 A ja w zasadzie odniosłem się do posta bierjozy Solix/Helix w standardzie mają regulację medium/high chirp, są w packu z ducerem z chirp stockowym. do Low chirp musisz mieć osobny ducer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 A czy można w HB zmieniać w ustawieniach powiedzmy częstotliwość przetwornika co 5 kHz pomiędzy skrajnymi częstotliwościami przetwornika?Są przetworniki które obsługują np Low i high Chrip jednocześnie TM265LM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Tak, ale zobacz na cenę....Poza tym można je wpiąć zarówno w HB jak i Lowrance/Simrad-- to kwestia przejściówek na kable i ew. możliwosci obsługi softu.Nie wiem jak wygląda sprawa regulacji- znaczy jej skoki, jak kupię solixa , to się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Znam cenę. Ale to jest przetwornik 1kW .Większość w kompletach to 600W.Wiem że Airmar pasuje do wszystkich firm.Co do ceny to kupując echo za 15 tysi to wyda też 4 tyśie na przetwornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Znam cenę. Ale to jest przetwornik 1kW .Większość w kompletach to 600W.Wiem że Airmar pasuje do wszystkich firm.Co do ceny to kupując echo za 15 tysi to wyda też 4 tyśie na przetwornik.HB solix ma 1kw ducer w standardzie o ile dobrze pamiętam. Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Marca 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Witam WszystkichProszę Panowie o rade, bo jestem zielony i to będzie moje pierwsze echo, potrzebuje jej do różnych głębokości od 5m do 40m Morze Północne ,Adriatyk, mazury, właściwi kilka jezior w PL , naczytałem się tyle że mam pustą głowe, doradźcie co wybraćRaymarine Axiom 12RV 12" MFD│Humminbird Solix 12 Chirp Mega SI GPSNa początku tego forum chyba Paprykarz napisał że Raymarine 12RV to złoty środek. ale tam bylo pytanie o HB helix może solix jest lepszy .wiem że są wady i zalety każdego z nich , ale proszę wyjasnijcie mi te wady i zalety każdego z nich. (Lawrance nie biorę pod uwagę bo wiem że ma gorszy wyświetlacz od HB, Ale każdy może mieć własną opinie)Pozdrawiamco znaczy ze lowrance ma gorszy wyswietlacz? i o jakim modelu piszesz ? widzales wogole porownanie wyswietlaczy na zywo , czy tylko na podstawie gazetek twierdzisz? pomimo ze uzytkuje lowrance , to nie jestem ich fun boy-em, ale jesli idzie o jakosc obrazu , to carbon deklasuje konkurencje . I nie mam na mysli przetwornikow i calej imby z tym zwiazanej. Poprostu jak u Hajzera. Biel jest znowu biala , a barwy nasycone Edytowane 6 Marca 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi