meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) Duża jest różnica między Striker 4cv plus,a Striker 5cv plus ?https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/592099/pn/010-01871-01#specs vs https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/592101/pn/010-01872-01#specs przekątna ekranu większa o 0,7 cala oraz rozdzielczość 3x wyższa na korzyść 5cv Plus i nie wiedzieć czemu moc sygnału wyższa o 60% Edytowane 6 Maja 2018 przez wedkarski365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Ponawiam pytanie:Potrzebuje kupić echosondę do 1500 zł z GPS. Polecicie coś?Polecam Lowrance 7hdi miałem super maszyna sprzedałem za 1500 zł jak nowa. Potrzebowałem funduszy na łódź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grizzli Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Panowie którą wybrać ???? Garmin Striker 5cv plus HUMMINBIRD HELIX 5 DI G2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Zawsze echo z GPS jest bardziej praktyczne. Do tego Garminem porobisz mapkę wody bez dodatkowych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hm62 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 A po co mapy ,skoro mamy GPS? Wystarczy zapis punktów i mapa gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 A po co mapy ,skoro mamy GPS? Wystarczy zapis punktów i mapa gotowa.Mapa czego? Bo raczej nie wody. Mając zrobiny zbiornik wybierasz miejsca a nie punkty. Każdy powinien wiedzieć czego mu trzeba, do tego służy ten wątek jak i inne, np. o mapach batymetrycznych. Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hm62 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Ale czy GPS nie służy do pokazywania miejsca w terenie a echo do wskazywania głębokości?Te dwie funkcje wspólnie dadzą nam miejsce i głębokość bez rysowania mapy batymetrycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Panowie którą wybrać ???? Garmin Striker 5cv plusHUMMINBIRD HELIX 5 DI G2Mam ten sam problem kolego , trzy echa wchodzą w grę i sam nie wiem co wybrac, Striler 7sv lub humminbird helix 7 si albo lowrance hook2 .Moze ktos z kolegów ma jakies doswiadczenie i doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Tak. Szczególnie 10-8 lat temu. Teraz są wygodniejsze sposoby. Nawet wrzucenie map do smartfona nie jest rzeczą niemożliwą , trzeba mieć tylko albo aż tylko dane wejściowe i odpowiedni soft.Ale czy GPS nie służy do pokazywania miejsca w terenie a echo do wskazywania głębokości?Te dwie funkcje wspólnie dadzą nam miejsce i głębokość bez rysowania mapy batymetrycznej?Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Batymetrie do smartfona zrobisz z logów hm i lowrance. Garmin i reszta rodziny nie "uwolniła" danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 koledzy potrzebuje porady , trzy echa wchodzą w grę i sam nie wiem co wybrac, Striler 7sv lub humminbird helix 7 si albo lowrance hook2 .Moze ktos z kolegów ma jakies doswiadczenie i doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Przesiadłem się z helixa 7 si na totalscana od simrada. Jak dla mnie bardziej czytelne i prostsze w obsłudze. Hook2 również powinien być banalnie prosty w obsłudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 mam dylemat z wyborem echosondy, waham się pomiędzy Elite 9Ti z Totalscan a HDS Carbon 7" z przetwornikiem 3D - echo musi obsługiwać mapy z Insight Genesis dlatego innych nie rozważam ze względu na brak dostępu do tak wielu map- będę używać echosondy głownie na jeziorach przy wędkowaniuplusem dla mnie na rzecz Carbona jest rozdzielczość ekranu i 2 karty SD i multitouchplusem dla Elite będzie ekran 9" i cenaElite Ti miałem, znam jako tako jej wady i zalety moje pytania:- czy to 3D do czegoś się nadaje i faktycznie pomaga namierzać miejscówki i ryby? SideScan nie jest dla mnie tak czytelny jak to co widzę na filmach z 3D- jak radzi sobie HDS Carbon (mocniejszy procesor i pamięć) przy odczycie dużych map, robieniu/zapisywaniu map/logów na żywo i obsługą 3D jednocześnie? no i które echo wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Ja sam będę brał jedno z dwojga- Carbon lub simrad- długo czytam, oglądam i szukam info.Carbon ma lepszy ekran- czytelny także w polaroidach i szerokie kąty widzenia. Poza tym ma dwukanałowy chirp - możesz sobie z ducera wyodrębnić dwa okienka 2D i porównać co się przykleiło do dna w róznych ustawieniach 2D jednocześnie.3D na łodzi to dodatkowy moduł i kable. Z tym obrazowaniem to też sprawa indywidualna- niby pokazuje te wszystkie uskoki, ale obiekty na dnie lepiej pokazywane są w dwuwymiarowym obrazowaniu- czyli Structurescan.Jako najwyższy model Lowrance ma potencjał na dalsze modyfikacje.9 cali będzie lepsze typowo użytkowo- bo jak podzielisz ekran, to będzie cos widać. Niestety na 7mce szału nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) Ciężko je porównywać, bo to zupełnie inna półka cenowa - HDS 7 carbon + moduł 3D + przetwornik 3D + przetwornik 83/200 (a żeby miało to większy sens przydałby się Airmar TM 150, a to kolejne koszty) jest ponad dwa razy droższy od Elite 9 ti + totalscan. 3D pozwala idealnie orientować się w ukształtowaniu dna (górkę zobaczysz całą, tzn nie tylko, że jest, ale gdzie jest szczyt i jak opadają stoki). O pozostałych zaletach takich jak szybkość działania, jakość ekranu etc wiele już zostało napisane. Edytowane 13 Maja 2018 przez Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Hds carbin to na tę chwilę nowość i duży bajer. 3D na 7 calach to ciut za mały ekran jak dla mnie. Jeśli miałbym brać elite 9ti to brałbym simrada go9 z totalscanem. Ja bynajmniej tak zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) Carbon to nie za bardzo nowość ,bo juz jest ponad rok na rynku. Uzytkuje.od premiery zarówno carbon jak i 3d (przeszło 2 lata). Jeśli 3d to tylko i wyłącznie carbon bądź evo3 . Ekran naprawdę robi robotę. Jasność . Barwy , rozdileczosc poprostu "bije" konkurencje .samo 3d dupy nie urywa. To nie jest obrazowanie si. Za to dobrze pokazuje z grubsza ukształtowanie dna i lawice. Górki , pomaga zorientować się w podwodnym terenie. Sam przetwornik wnosi lepszy obraz dla.si niż Total scan czy lss2. Szybkość działania jest. Ale duze mapy potrafia zmulić. Otwarte 4 okna i skaknie między nimi do.full screena tez.zmula. 7" jest ... ok , ale podział na 4 przy tej wielkości ekranu to mało... zresztą przy 9" też... Pokop na forum , jak.kolega wyżej zauważył było sporo tego Edytowane 13 Maja 2018 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 dzięki za opinie, czyli jednak wybiorę Carbona, wolałbym 9 cali w Carbonie ale jest straszny przeskok cenowy, i pewnie będę posiłował się tabletem10" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Ja jednak wybrałbym większy ekran. To jest tak jak telewizor 40 i 52 cale. Ogromna różnica w powierzchni ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 koledzy potrzebuje porady , trzy echa wchodzą w grę i sam nie wiem co wybrac, Striler 7sv lub humminbird helix 7 si albo lowrance hook2 .Moze ktos z kolegów ma jakies doswiadczenie i doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 striker 7sv - nie będziesz miał mapHook2 - napisz jaka wersja bo rozstrzał jest duży jeśli chodzi o przetworniki i funkcjenapisz jak zamierzasz wykorzystywac to echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Myslalem na tym modelem Lowrance Hook 2 - 7X CHIRP GPS - Przetwornik Tripleshot ,a co do przeznaczenia to głownie turawa Marra na slowacji chodzi o to zeby poszukac miejscowek na sandaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Do tego się nada bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 generał bryg Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Napisano dziś, 18:38striker 7sv - nie będziesz miał mapHook2 - napisz jaka wersja bo rozstrzał jest duży jeśli chodzi o przetworniki i funkcjenapisz jak zamierzasz wykorzystywac to echo Myslalem na tym modelem Lowrance Hook 2 - 7X CHIRP GPS - Przetwornik Tripleshot ,a co do przeznaczenia to głownie turawa Marra na slowacji chodzi o to zeby poszukac miejscowek na sandaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sacha Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Jaki akumulator byście polecili do Lowrance 4 Hook ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi