meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość kulu Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Rozważałem ją, zastanawia mnie tylko częstotliwość. Podobno tylko jedna i zastanawiam się jak się to przekłada na jej funkcjonalność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ciavez Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 (edytowane) . Edytowane 11 Sierpnia 2018 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ciavez Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Panowie krótko i na tematLowrance Hook2 4x czy Garmin Fishfinder 350C ?pozdrawiam! Tak na sucho i pierwszy rzut oka zdecydowanie Garmin. Dwa stożki i rozdzielczość w pionie dużo większa.Minus to dla niektórych brak GPS ale rozdzielczość w pionie 272, mniejszy ekran i jeden stożek dyskwalifikują jak dla mnie Lowrance.Zakupiłem garmina, głownie ze względu na dwie wiązki, GPS poleci z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbigi Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Witam wszystkich! Po pierwsze nie wiem, czy nie mieszam wątków, bowiem jest to mój pierwszy post - zapytanie - odnośnie echa. Chcę kupić echo do max 5-6 k. Będę wędkował w rzece(Odra, Regalica) oraz w jeziorach (raczej głębszych) głównie na spinning. Proszę Was o podpowiedź - jaki model polecacie i dlaczego? Osobiście wpadł mi w oko Hook2 - 9 z przetwornikiem Tripleshot oraz Elite 9 Ti. Oczywiście to góóórna granica i może kupię model tańszy. Czy macie doświadczenia związane z tymi zabawkami ? Nie do końca wiem który przetwornik jest lepszy i dlaczego. Może w ogóle nie Lowrance tylko inna firma, bo każda opisuje siebie jako wiodącą. Pozdrawiam serdecznie, Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 (edytowane) Rozważałem ją, zastanawia mnie tylko częstotliwość. Podobno tylko jedna i zastanawiam się jak się to przekłada na jej funkcjonalność? Ale ja napisałem hook 4x a nie hook2 4x.To echo(hook4x)ma 4 częstotliwości- 83,200,455 i 800.Te dwie ostatnie to DSI. Hook2 4x jest do bani.Faktycznie jedna częstotliwość,brak dsi,to brak podziału ekranu na echo zwykłe i dsi.Kolega kupił hook2 9 i też ma brak podziału ekranu a ma dsi.Paranoja za tyle kasy...i jeszcze zmniejszyli moc zwykłego echa na 200w.Nawet widać po przetworniku że wszystko okroili(mniejszy przetwornik jak w hook 4x). Edytowane 12 Sierpnia 2018 przez TomFil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam wszystkich! Po pierwsze nie wiem, czy nie mieszam wątków, bowiem jest to mój pierwszy post - zapytanie - odnośnie echa. Chcę kupić echo do max 5-6 k. Będę wędkował w rzece(Odra, Regalica) oraz w jeziorach (raczej głębszych) głównie na spinning. Proszę Was o podpowiedź - jaki model polecacie i dlaczego? Osobiście wpadł mi w oko Hook2 - 9 z przetwornikiem Tripleshot oraz Elite 9 Ti. Oczywiście to góóórna granica i może kupię model tańszy. Czy macie doświadczenia związane z tymi zabawkami ? Nie do końca wiem który przetwornik jest lepszy i dlaczego. Może w ogóle nie Lowrance tylko inna firma, bo każda opisuje siebie jako wiodącą. Pozdrawiam serdecznie, Z.Lowrance 9Ti jest lepszym wyborem od Hook2 9 Tripleshot - w skrócie, darmowe mapy, ekran dotykowy, 4 częstotliwości i wyższa moc przetwornikaz Garmina to Echomap plus 92sv - robi mapy w locie (brzydkie to brzydkie ale nie musisz się nimi dzielić z innymi)jest jeszcze Raymarine i Humminbird, dla mnie ten pierwszy odpada ze względu na brak możliwości robienia map a na drugich nie bardzo się znam Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez wedkarski365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Elita 7 lub simrad to te same pieniądze. ewentualnie 9 cali tylko w Simradzie 9 cali będzie trochę droższe od 9 cali w Elite. Używam dziewiątki w SIMRADZIE i bardzo sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Panowie na szybko, kolega szuka echa z GPS i bocznym sonarem. Co możecie fajnego polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 HDS Carbon 16 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Panowie na szybko, kolega szuka echa z GPS i bocznym sonarem. Co możecie fajnego polecić?Zbyt ogólnie zapytane Budżet, preferowana marka, wielkość ekranu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Bądź nss 24" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zbyt ogólnie zapytane Budżet, preferowana marka, wielkość ekranu ....Chyba bez znaczenia, coś dobrego co się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 To w takim razie NSS12 evo3 albo carbonara HDS 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Jak dla mnie Helix 10mega- optymalna relacja ceny do walorów. Widzę , że są osiągalne w DE za niecałe 7kpln- ale trzeba się pofatygować i jechać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Jak dla mnie Helix 10mega- optymalna relacja ceny do walorów. Widzę , że są osiągalne w DE za niecałe 7kpln- ale trzeba się pofatygować i jechać.Dokładnie, cena adekwatna do jakości obrazu wyświetlanej kreskówki [emoji6]Nie jestem przeciwnikiem wyżej wymienionych firm, nawet powiem, że następną moją zabawką będzie coś z Lowranca [emoji14] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Dokładnie, cena adekwatna do jakości obrazu wyświetlanej kreskówki [emoji6]Nie jestem przeciwnikiem wyżej wymienionych firm, nawet powiem, że następną moją zabawką będzie coś z Lowranca [emoji14] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMega nie okazało się takie mega? Sam miałem brać- wyszło inaczej,ale ja więcej mapuję niż łowię, stąd potrzeba robienia map rastrowych - a te nie chodzą w HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomFil Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Kolega kupił Lowrance hook2 7x i za chiny nie możemy ustawić głębokości.Cały czas pokazuje głębokość od 250 do 325 m.W menu zmienialiśmy wszystko i nic.Przez chwile pokazywało 0 m a puzniej znów 200-300 m.Coś ktoś wie co może być?walnięty nowy przetwornik? Prosił bym o pomoc...temp. normalnie wskazuje i volty też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 A może przetwornik się przechylil i wiązka.leci gdzieś w bok i stąd te glebokosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Mega nie okazało się takie mega? Sam miałem brać- wyszło inaczej,ale ja więcej mapuję niż łowię, stąd potrzeba robienia map rastrowych - a te nie chodzą w HB.Złe mnie zrozumiałeś [emoji6]Mega jest super pod względem wyświetlanego obrazu. Miałem na myśli to, że każde echo wyświetla obraz jaki można zobaczyć w kreskówce [emoji12]Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fly^Fishing Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Panowie, poproszę o opinię nt. Humminbird Helix 7 Chirp SI GPS G2N. Warto ją kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Fajne echo, ale określ z czym innym chciałbyś go porównać i jakie pieniądze chciałbyś wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fly^Fishing Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Nie mam porównania, bo to będzie moje pierwsze echo.Chcę żeby było czytelne i miało sonar. Cenowo szukam czegoś do 3.200zł a za tyle mogę kupić wspomnianą wyżej echosondę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Pisząc sonar masz pewnie na myśli skanowanie boczne/skanowanie w dół ? Jeśli tak, to oczywiście w tym modelu jest. Jeśli w tej cenie dostaniesz G2N to cena naprawdę dobra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fly^Fishing Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Chciałbym trochę popływać za sumem. Zresztą sumowanie pochłonęło mnie na maxa a echo zawsze się przyda.Chciałem jeszcze kupić jakieś 2 akumulatory do niego + torbę do przenoszenia.Za czym więc warto się rozglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Pasuje standardowy Covver w którym zmieszczą się dwa akumulatory 7Ah (jak się uda kupić 9Ah w tym samym rozmiarze to jeszcze lepiej). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi