meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adi Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Pisz do kolegi Psulek on ma dobre ceny na Garmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mekDa Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Ja również rozglądam się za echosonda z bocznym sonarem. Helix 7 si GPS g2 czy garmin striker 9sv z GT52? Obie praktycznie w cenie 3 tys zł. Łowię na Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Za garminem zdecydowanie przemawia wielkość ekranu (jeżeli są w tej samej cenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mekDa Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 A co przemawia za helixem? Odczyt będzie podobnej jakości w obu urządzeniach? Jeśli tak to nie mam co się zastanawiać tylko brać garmina ze względu na rozmiar ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 A za Helixem - dopracowany przez lata przetwornik, jakość wykonania, przejrzyste menu, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adi Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Bierz Garmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piwoluka Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Jeśli ktoś ma możliwość zakupienia echa w Niemczech, to warto zerknąć do tego sklepu https://www.echolotzentrum-discount.deNa przykład ww. Helix za 711€ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pulos1 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 ja kupiłem Helixa 7 G2 ok 2 m-cy temu i jest to ciekawe urządzenie, póki co uczę się go. za 3200 w PL raczej nie da się kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mekDa Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Za 2850 zł wisiał na znanym portalu aukcyjnym kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_Otwock Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Witam Jestem użytkownikiem echosondy Raymarine Dragonfly 5 ale zastanawiam się nad kupnem jakiegoś echo posiadającego boczny sonar. Jestem karpiarzem więc echosondę używam głównie do sprawdzenia tego co jest na dnie (karpy, zatopione drzewa, budynki itd) a nie szukania ryb. Dragonfly posiada obrazowanie Downvision które jak dla mnie sprawdza się bardzo dobrze. Czy zakup echo z bocznym sonarem rzeczywiście mi się przyda (czy wydanie powiedzmy 1000 zł więcej jest adekwatne do tego co może pozwolić zobaczyć boczny sonar ?) Jeśli taka przesiadka ma sens to jaka echosonda sprawdzi się najlepiej. Pływam na głębokościach do 25 m. Budżet to powiedzmy 4000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Jako ex karpiarz powiem tak- boczny jest fajny do wstępnego rozpoznania, potem i tak szukasz dziury w całym za pomocą DI lub polaroidów. Ryby ciężko zobaczyć na bocznym- zwłaszcza na wodzie. Przyda się on tobie do zgrubnego określenia granicy zanurzonego zielska- zrobisz to szybciej niż na DI oraz pomoże wytypować placki twardszego dna, które również na bocznym daje mocniejszy odczyt. Oczywiście trzeba poświęcić sporo czasu na rozpoznanie urządzenia, swobodne żonglowanie w menu i doborem ustawień ekranu, palet kolorów itp.Mając określoną kwotę kieruj się kolejno -wielkością ekranu, jego rozdzielczością - która decyduje o tym jak wyraźnie widzisz. w tych pieniądzach boczny będzie podobny, znaczy 455khz.czyli te wcześniejsze parametry są decydujące. Firmy znasz, poszukaj, poczytaj w wątkach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zandermafija Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Które echo jest lepsze i ma więcej funkcji Elite 5x, czy Hook 5 HDI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Hdi masz z gps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Jeśli ktoś ma możliwość zakupienia echa w Niemczech, to warto zerknąć do tego sklepu https://www.echolotzentrum-discount.deNa przykład ww. Helix za 711€Czym róznia się się te Helixy 10 w tym sklepie?Czy są wogóle 10 calowe bez Si?Tak mi to wygląda.Interesuje mnie Helix 10 mega z chirp Si i DI. Może znacie jakiś sklep w Niemczech z lepszą ceną niż 1512 EU-może być stacjonarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Czym róznia się się te Helixy 10 w tym sklepie?Czy są wogóle 10 calowe bez Si?Tak mi to wygląda.Interesuje mnie Helix 10 mega z chirp Si i DI. Może znacie jakiś sklep w Niemczech z lepszą ceną niż 1512 EU-może być stacjonarny.Nie widziałem w sieci taniej niż 1512e za 10 mega, może Moritz mieć taniej. Modele G2N występują na pewno w wariantach DI, SI czyli różnica to ducer , soft obsługujący go w echu no i cena. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cacyk Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Witam, poszukuję echosondy z gps do 4 tyś. zł.Możecie polecić coś dobrego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 (edytowane) Striker Plus 7 albo 9sv. Oba spokojnie w budżecie i jeszcze sporo zostanie. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Września 2018 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Otto Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Witam, Panowie. Jestem totalnie zielony... Im więcej czytań tym mniej wiem ;D1. Mam jakiś budżet,jakiś tzn. 2500 mógłbym wydać.2. Zbiorniki na jakich pływam od 1,5m do 26m3. Mam możliwość kupić lowrance elite 4 komplet za 600 bez gps4. Lubię nowe rzeczy i wyczytałem, że Garmin Striker Plus 7SV mi się podoba, bo ładnie wygląda i ekran fajnie świeci i jest w przyzwoitych pieniążkach od Pawła z forum ;D tylko jak wspomniałem jestem zielony a potrzebuje kupić zestaw z mocowaniem, baterią, i najlepiej torba transportowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek K Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Bierz od Pawła 7sv a do tego :https://www.sonarsklep.pl/cover-humminbird-torba-czarna-na-2-akumulatory-p-1740.html Do tego 2 szt. :https://www.sonarsklep.pl/akumulator-zelowy-toyama-npc-9-12v-9-ah-deep-cycle-p-196.html Jak nie pływasz "szybko" to takie mocowanie da radę :https://www.sonarsklep.pl/uchwyt-do-mocowania-przetwornika-echosondy-p-206.html Gwarantuje, że "prądu Ci nie zabraknie Paweł najlepiej Ci doradzi. Edytowane 28 Września 2018 przez Maciek K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Otto Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Dzięki Maciek, to muszę się z zakupem w takim razie wstrzymać, ale wiem w co celować. Co do pływania, jak nie pływam z kolegą łódką, to biorę ponton, tak więc ten uchwyt w zupełności wystarczy. Dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrisKolas Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Siemaneczko ludzie.NA wstępie chcę powiedzieć, że szukałem i czytałem sporo na forum itd. ale mam dalej sajgon w główce.A więc, chcę kupić echo, (to nie moje pierwsze), mój budżet to 10k. Pływam głównie po jeziorach, rzekach w Polsce i nie tylko ale brałbym ja również na wyprawy na morze typu Rugia i Norwegia(2-3 razy w roku). Echo musi mieć boczny sonar,3d, tworzenie map, gps, generalnie to chyba wszystko co terażniejsza technologia posiada. Miło by było jak by dało się sterować z sondy silnikiem z przodu(nie jest to konieczne).Myślę, że cale jeśli chodzi o ekran to 9 będzie git. Mysle tylko o 3 firmach :Lowrence, Garmin lub HB. Macie jakieś sugestie? dzięki za ewentualne info. P.S. żeby w zestawie było już wszystko, czyli kompletna gotowa do użycia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 cover czy uchwyt RAM? poczekaj jeszcze ze 3 miesiące, zimą zwykle sa wyprzedaże i dobre oferty, szczególnie że Lowrance zapowiada kolejny model powyżej Carbona, Ostatnio Carbony z Totalscanem były na dobrych przecenach. Czy masz łódź z silnikiem dziobowym lub planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) Garmin - brak sterowania silnika, ma swój system tworzenia mapHumminbird- brak 3D, mapowanie z kartą zero lines- dodatkowo jednorazowa opłata za kartę SDLowrance Carbon- wszystko co trzeba ,ale 10k nie starczy na wariant z tym co mówisz, no chyba, że w używce. Moduł 3D kosztuje swoje, kabel do silnika xi3/xi5 minimum 1200zł,Simrad nss9 evo 3 to co karbon bez mapowania live, za to mocniesze flaki, na morzach częściej simrady zobaczysz. niż inne sprzęty od Navico. Proponuję poczekać ,mogą zdarzyć się okazje na giełdzie lokalnej. Edytowane 30 Września 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrisKolas Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 chyba wole Cover. Łodzi jeszcze nie mam, ale mam w planach kupić. dlatego w roku pływam na wielu łodziach. i musi być mobilna sonda.uchwyt na kij zrobi mi znajomy. Tak chce zrobić,żeby poczekać na zimę i dopiero kupić na następny sezon.tylko interesuje mnie konkretny model z tych 3 firm, który jest najwyższy z oferty. i który ma najbardziej zadowolonych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 9 cali z 3D nie dasz rady w tym budżecie. Zostaje tylko ze skan boczny a więc nie najwyższy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi