meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Chłopaki z BoatLab sprzedają ten moduł do MG, czy ktoś inny? Paweł, Garminy mają porównywalny zasięgiem boczny jak Lowrance w SS3D??- bo dla wczesnego rozpoznania wody to jest absolutnie kluczowe obrazowanie. Niczym innym tak szybko nie sprawdzisz wody jak bocznym. Nawet twardości dna są widoczne jako jaśniejsze obszary- przynajmniej w obecnych wariantach kolorystycznych SS3DJeżeli robisz mapę struktury dna, znaczy z obrazowania bocznego danej wody, to niestety nie załadujesz tego do Garmina i tu jest kolejna przewaga Lowrance/HB Co do obrotnicy- Rosjanie robią to,Obrazowanie wyglada mniej więcej tak:, przy czym to Gen2, więc aktualne modele będą miały dużo lepszą rozdzielczość.https://youtu.be/z46yoF9f3LwZ tego co doczytałem, liczyli sobie za to 2k$ - nie wiem jaka kompletacja- ducer to SS3D, czy jakiś moduł tam jest, czy to tylko kwestia mechaniczna, czy wymaga ingerencji w soft, czy nie. Edytowane 2 Października 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pingvinas Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Tak,chłopaki z BoatLab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pepek Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Cześć, czytam te internety i im więcej czytam tym mam większy bajzel w głowie! Stoje przed wyborem echo i moja pierwsza myśl to byl straiker 5dv, po lekturze interneta doszedł jeszcze LOWRANCE ELITE 5 TI GPS ECO+TRANSDUCER. TOTALSCAN i STRIKER 7 SV. Prosze o jakies tipy a moze jeszcze coś innego np jakis Raymarine Dragonfly 7 PRO CPT-DVS ?? gubie sie w tym wszystkim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 I pewnie myślisz, że ktoś powie kup to albo tamto i będziesz Pan zadowolony. Każdy ma swój typ i będzie go chwalił. I każdy będzie miał trochę racji a bajzel w głowie dalej pozostanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Nie wszyscy chwalą swoje. Dużo rozbija się o budżet. No i kwestie mapowania. Musisz sam zadecydować co wolisz i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 No i takie sprawy logistyczne- gwarancja, bo serwis tak czy siak nie u nas, to czy pierwsze echo- bo im bardziej wypasiona zabawka, tym więcej mieszania w echu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Właśnie. Zgłoś się do Maćka. Pogadajcie na privie. I moja rada. Lepiej kupić coś później ale za to konkretnie wyposażonego. Nie znam osoby która po kupnie echa stwierdziła że to do dupy urządzenie i woli łowić bez . Raczej kupują z czasem inny sprzęt a to wychodzi drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Niestety, z Garminami nie mam doczynienia od 2002r, wtedy kupiłem pierwsze swoje echo, i jako ciekawostkę powiem, że żadne z późniejszych urządzeń nie pokazywało mi tak dobrze termokliny jak ten stary Garmin160- o ile dobrze pamiętam nazwę....Inne czasy, inne ryby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szydlos Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Dobra Pany, przewałkowałem wszystkie strony w tym wątku i w dot. Garmin Striker.Mam konkretną zaćmę już... Co będzie lepsze na łowiska max.12m a głównie 3-7m o mało zróżnicowanym dnie? Striker 7sv z prztwornikiem 52 czy 40 czy może przy wodach tak zwanych "miskach"-małe zbiorniki, 1,2,3 gorki ,jakies garby pod wodą , tylko ostre spady gównie do 6-8m wystarczy Prostrze echo bez bocznego sonaru takie jak 5" lub 7" Dv.Jak to widzielibyście dobierając Echo pod siebie.Wszelkie podpowiedzi będą mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Napewno celuj w echo z bocznym sonarem , tam naprwde zobaczysz więcej niż na tradycyjnym czy di Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Idzie jeszcze wyrwać Elite 7ti w promocji. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Lowrance 5Ti jest zbyt maly i do tego zubożony wzgledem wersji 7 calowej. Przy takim wyborze bierz strikera 7sv plus. Jeśli stać Cie na Lowrance 7Ti to wg mnie to lepszy wybor niż Striker 7 sv plus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szydlos Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Wuran dzięki za podpowiedz,właśnie pływałem ostatnio z kolegą który ma 7ti i postanowiłem sobie zaundować jakiś "lepszy" sprzęt. Miało być do 2k/pln ale jednak ten boczny sonar chodzi po głowie!! i tka jak piszesz 7Sv z gt 52 bedzie chyba opymalnym wyborem na tą chwilę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) zanim kupisz zobacz Strikera 7SV Plusa, bo Lowrance a Garmin to jednak jest róznica, np w kolorach robionych map Edytowane 16 Października 2018 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Witam. Poradzi ktos co bedzie lepszym wyborem: garmin striker 9sv plus gt52 czy lowrance elite 9 ti totalscan? Bo nie moge sie zdecydowac. Na pierwszy rzut oka garmin wyglada jakby mial wiekszy ekran ale to zapewne zludzenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 jak przeczytasz ten watek dokladnie, wszytskiego sie dowiesz o roznicach miedzy tymi dwoma modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) Lowrance 9Ti przewagi nad Garminem 9SV plus- możliwość podłączenia silnika dziobowego Motorguide Xi3 lub Xi5 (Garmina nie podłączysz do żadnego silnika dziobowego)- możliwość wgrywania darmowych map z C-MAP Genesis i komercyjnych np Navionics, C-MAP, Maximapa, - Garmin ma ograniczoną wewnętrzną pamięć do przechowywania map i nie posaida slotu na kartę pamięci i nie wgrasz komercyjnych map- ładniejsze rysowanie map od Garmina, ma odcienie niebieskiego a nie jakieś porąbane kolory z palety 5 barw- w przetwornikach Lowrance np TotalsScan kabel zasilający wyprowadzony jest normalnie zaś np w Garmnie GT52 trzeba specjalnie układać kabel bo jest wyprowadzony w przeciwnym kierunku do normalnego ułożenia kabla- Możliwość podłączenia NMEA 2000 - standard np podłączenia silnika rufowego i odczyt danych nt spalania itp Garmin Striker Plus to jakby trochę niższa półka względem serii Elite Ti, wystarczy popatrzeć nawet nie wielkości ekranów, seria Striker Plus ma ekrany od 4 do 9 cali a Elite Ti od 5 do 12 cali Edytowane 21 Października 2018 przez wedkarski365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) Tylko że za te wszystkie bajery trzeba sporo dopłacić i mieć jeszcze odpowiedni sprzęt. Podłączenie dziobówki niby pięknie, ale trzeba mieć dziobówkę za niemałą kwotę i dołożyć jeszcze 1300 do pinpointa. Silnik po NMEA 2000 można podłączyć, ale praktycznie od 40HP wzwyż, pomijając nieliczne wyjątki (Yamaha 25 i 30). Striker jest budżetową opcją zapewniającą dobry sonar, kosztem opcji rozbudowy za to w niskiej cenie. Jeżeli nie masz silnika dziobowego i silnika na wtrysku z NMEA 2000 różnica rozbija się o mapy. Jak nie są dostępne, to Striker robi je na wodzie od razu, a Lowrance nie, chyba że dopłacisz $100 na rok (możecoś się zmieniło?). Portal garminowski z darmowymi mapami zaczyna wyglądać coraz lepiej. Uwagi co do kabla to nie rozumiem totalnie. Kabel jak kabel, mniej więcej to samo co u innych. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Października 2018 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Tylko że za te wszystkie bajery trzeba sporo dopłacić i mieć jeszcze odpowiedni sprzęt. Podłączenie dziobówki niby pięknie, ale trzeba mieć dziobówkę za niemałą kwotę i dołożyć jeszcze 1300 do pinpointa. Silnik po NMEA 2000 można podłączyć, ale praktycznie od 40HP wzwyż, pomijając nieliczne wyjątki (Yamaha 25 i 30). Striker jest budżetową opcją zapewniającą dobry sonar, kosztem opcji rozbudowy za to w niskiej cenie. Jeżeli nie masz silnika dziobowego i silnika na wtrysku z NMEA 2000 różnica rozbija się o mapy. Jak nie są dostępne, to Striker robi je na wodzie od razu, a Lowrance nie, chyba że dopłacisz $100 na rok (możecoś się zmieniło?). Portal garminowski z darmowymi mapami zaczyna wyglądać coraz lepiej. Uwagi co do kabla to nie rozumiem totalnie. Kabel jak kabel, mniej więcej to samo co u innych. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu TapatalkaPaweł, a ja będę grał inną nutą- bo o mapowanie chodzi. Lowrance ma od jesieni opcję rysowania za free- Genesis Live, simrady mają to dostać po nowym roku. Jak dla mnie różnica największa tkwi w danych, a w zasadzie braku możliwości ich obróbki poza echem w Garminie. Z danych od Lowrance możesz wymodzić co się chce praktycznie- jeżeli chodzi o mapy.W relacji cena/jakość Garmin na propsach większych ale jako źródło danych, komunikacja- tu może być niewystarczający przy zaawansowanej technice na łodzi. Wszystko zależy jak kto będzie używał. Jako single unit, bez postprodukcji danych- jak najbardziej, zwłaszcza w tych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) Tylko że za te wszystkie bajery trzeba sporo dopłacić i mieć jeszcze odpowiedni sprzęt. Podłączenie dziobówki niby pięknie, ale trzeba mieć dziobówkę za niemałą kwotę i dołożyć jeszcze 1300 do pinpointa. Silnik po NMEA 2000 można podłączyć, ale praktycznie od 40HP wzwyż, pomijając nieliczne wyjątki (Yamaha 25 i 30). Striker jest budżetową opcją zapewniającą dobry sonar, kosztem opcji rozbudowy za to w niskiej cenie. Jeżeli nie masz silnika dziobowego i silnika na wtrysku z NMEA 2000 różnica rozbija się o mapy. Jak nie są dostępne, to Striker robi je na wodzie od razu, a Lowrance nie, chyba że dopłacisz $100 na rok (możecoś się zmieniło?). Portal garminowski z darmowymi mapami zaczyna wyglądać coraz lepiej. Uwagi co do kabla to nie rozumiem totalnie. Kabel jak kabel, mniej więcej to samo co u innych. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu TapatalkaPawle,ELite Ti ma już robienie map w locie, http://ww2.lowrance.com/en-NZ/Software-Updates/Elite-Ti-Software-Upgrade-v-182/zaś kabel w Garminie wychodzi w kierunku przodu przetwornika a nie ku tyłowi, gdzie jest montowana np. sztyca a tym samym albo robisz pętlę albo zostawiasz luźnoZgadzam się, że Garmin Striker Plus jest tańsza opcją, pytanie do czego ma być używana echosonda i czy łódź będzie doposażana o kolejne gadżety Edytowane 21 Października 2018 przez wedkarski365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Poki co fundusz nie pozwoli mi na dolozenie i wykorzystanie wszystkich bajerow wiec raczej bedzie uzytkowana podstawowo. Wizualnie bardziej podoba mi sie lowrance i mam wrazenie ze obsluga bedzie latwiejsza..musze gdzies pomacac jedna i druga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 O- ważna sprawa, panel dotykowy na Elitce to duży plus w porównaniu do Garminów. Dobrze kombinujesz, jeżeli masz gdzie, to macanko powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Masz czas , nie śpiesz się ja już wybrałem , ale nie będę Tobie nic sugerował ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 O- ważna sprawa, panel dotykowy na Elitce to duży plus w porównaniu do Garminów. Dobrze kombinujesz, jeżeli masz gdzie, to macanko powinno pomóc.No właśnie ten ekran dotykowy. Jest wiele opinii na minus. Ja kupiłem w ty roku Humminbirgd Helix7 SI GN2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Ja przesiadłem się z Helix na dotykowego Simrada - miód jest, ale używam cały czas fizycznych przycisków : pokrętło, programowany klawisz, waypoint. Nie sprawdzałem w deszczu jak to działa, może jeszcze tej jesieni uda się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi