meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Nie wiem czy Cię okłamali, czy nie. Wiem na pewno, że seria hds miała. O niższych modelach nie słyszałem, jednak wykluczyć się nie da...swoją drogą kiedyś twierdzi że problem ti z wyświetlaczem to ch...owy aku. Więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Hds-y też nie wszystkie miały. Decydował kod produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Niższe modele, bez slotu na kartę nie mają blokad, zazwyczaj tylko brak paczki PL. Wyższe zazwyczaj mają. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 I paczkę językową pl też mają? Nie, j. polskiego nie ma na liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Mam do wyboru Garmina echomap 91 sv oczywiście używkę z przetwornikiem gt 40 i trochę droższego nowego Hummbirda helixa 7 si G2N ,co będzie lepszym wyborem Edytowane 3 Grudnia 2018 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Mimo że jestem zwolennikiem Humminbirdów, to w tym wyborze zdecydowałbym się ze względu na większy ekran na Garmina. Jak się go nauczysz to będziesz Pan zadowolony. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Mimo że jestem zwolennikiem Humminbirdów, to w tym wyborze zdecydowałbym się ze względu na większy ekran na Garmina. Jak się go nauczysz to będziesz Pan zadowolony.Kolega twierdził że w Hummbirdzie będzie dokładniejszym odczyt tego co się dzieje pod wodą, to jego słowa oczywiście, zdecydowany już byłem na Garmina i powstrzymałem się przed podjęciem decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Będzie dokładniejszy po zmianie przetwornika na XHS 9 HDSI T. Standardowy XNT 9 SI 180 T powinien dawać podobne odczyty do GT 40. Wiele zależy od indywidualnych ustawień i pojęciu użytkownika o tym co robi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CLAUDIO Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Panowie co sadzicie o nowej Lowrence 9 TI z czujnikiem LIVE ? Za wszystkie komentarze bede bardzo wdzieczny ! Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Klaudio, tego jest niewiele u nas- jeżeli ktokolwiek kupił z userów.Generalnie po dodaniu 800khz jako funkcjonalnego sonaru bocznego, ta echosonda ma sens jak największy. Rozsądne pieniądze, mało kabli na łajbie. Mapy głębokości i struktury poskłada ci za free. Wiadomo, że rozdzielczość ekranu nie będzie jak w topowych sprzętach, gniazd podłączeń też mniej. Za to świeży soft, nowy ducer i potencjał modernizacyjny softu na przyszłość. Także teraz jest to sprzęt niewiele ustępujący helixom9 ,bo one mają zdaje się większe możiiwości połączenia w sieć.Spokojnie patroluj YT, pojawią się nowe materiały i będziesz mógł ocenić jak TI2 wypada w praniu. Ja jestem bardzo ciekawy jak wyglądać będą StructureMap generowane przez echo w częstotliwości 800khz i nowa paleta kolorów w ramach Active Imaging 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CLAUDIO Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Klaudio, tego jest niewiele u nas- jeżeli ktokolwiek kupił z userów.Generalnie po dodaniu 800khz jako funkcjonalnego sonaru bocznego, ta echosonda ma sens jak największy. Rozsądne pieniądze, mało kabli na łajbie. Mapy głębokości i struktury poskłada ci za free. Wiadomo, że rozdzielczość ekranu nie będzie jak w topowych sprzętach, gniazd podłączeń też mniej. Za to świeży soft, nowy ducer i potencjał modernizacyjny softu na przyszłość. Także teraz jest to sprzęt niewiele ustępujący helixom9 ,bo one mają zdaje się większe możiiwości połączenia w sieć.Spokojnie patroluj YT, pojawią się nowe materiały i będziesz mógł ocenić jak TI2 wypada w praniu. Ja jestem bardzo ciekawy jak wyglądać będą StructureMap generowane przez echo w częstotliwości 800khz i nowa paleta kolorów w ramach Active ImagingBo wlasnie kupilem,ale chcialbym wiedziec cos wiecej niz opowiesci sprzedajacego! Chociaz on jest zajebistym wedkarzem i nagral jakis tam filmik,ale w niskiej rozdzielczosci ! Kupilem,pomacamy,zobaczymy i cos sie dowiem ! Dzieki Maciej_K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 To w zasadzie nie masz za co dziękować - skoro już ją masz. W każdym razie jakbyś mógł - nagraj coś na wodzie w częstotliwościach 455 i 800- zapodaj pomocną linkę. My też potrzebujemy danych do analiz, a jak swój człek zapoda- tym bardziej wiarygodne są. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CLAUDIO Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 To w zasadzie nie masz za co dziękować - skoro już ją masz. W każdym razie jakbyś mógł - nagraj coś na wodzie w częstotliwościach 455 i 800- zapodaj pomocną linkę. My też potrzebujemy danych do analiz, a jak swój człek zapoda- tym bardziej wiarygodne są.Wlasnie kupilem.......ale jeszcze nie doszla paczka do domu! Nagram,nagram ale ja troche starodawny jestem nie wiem czy w pierwszym wyjezdzie dam rade cos wyciagnac (jakies wnioski) .U mnie to z czasem przychodzi ...powoli dojde do wszystkiego. Wiem ze ma mozliwosci duze ,wifii ,bluetooth....i wiele innych ciekawostek! Dzieki raz jeszcze Maciej_K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Dokładnie tak, jak piszesz, powoli poznawać urządzenie i jego obsługę- a wiele rzeczy można opanować w domu. Niech pomaga, bo złowić musisz sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Ale fajnie, że pojawi się forumowy user ti2 active. Szkoda że lepsza rozdziałka jest dopiero w hds 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Wiesz, kupić urządzenie z ekranem Carbona w cenie TI2- miód i malina, ale tak nie przejdzie- choć na początku akcji z Live/Ti2 takie wrzuty chodziły, podobnie jak te o jednym ducerze z 3D, bez modułu- dla HDS Live. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Shit storm był i się zmyl wyszło jak zwykle.jedyny + tego taki , że można bylo/Jest kupić carbona w dobrej cenie. Zaczyna to wyglądać jak w samsungu z tel. Co rok seria wyższa, a w gruncie rzeczy puder i niewielkie zmiany...powoli to zmierza, aby technologie podglądu na żywo było dla wszystkich. Ale to jeszcze trza kilka generacji, zanim wydoja swoja. Tak jak to było z si Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Generalnie jak na razie widziałem to cena nowego hds9 live z ducerem 3in1 jest nieznacznie większa w porównaniu do carbona z dołożonym ducerem. W związku z tym carbony cenowo też strasznie w dół nie polecą Edytowane 7 Grudnia 2018 przez bassy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grizzli Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Witam. -lowrance Elite 5 ti -lowrance Elite 7 tiróżnica to tylko wielkość ekranu?Czy w 7 są jakieś funkcje których nie ma w 5 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 tak, są inne łącza (brak w 5 cali NMEA 2000), do tego chyba warto poczekać kilka miesięcy na Ti2, co prawda tam będzie najmniejszym 7 cali, ale dojdzie lepszy ekran (ale nie rozdzielczość)5 cal to bardzo mały ekran, chyba że sparujesz np z tabletem 9 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grizzli Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zastanawiam się nad Elite 5 ti, a helix 7 si wiem że ekran 5cali trochę mały ale czy dotyk w elite nie zrekompensuje mniej cali niż w helixie ? Szybko można przybliżyć na dotyku ekran albo zaznaczy punkt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Gdzieś już w USA ptaszki cwierkaly na forach , że w ti2 dalej pozostał problem ekranu i zabawy w domu. Parowanie z tabletem jest ok , tylko tracisz jakość obrazu i sa nieduże lagi. 5" i podział na 2 okna , to trzeba lupe. A przy 3 mikroskop Edytowane 9 Grudnia 2018 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Gdzieś już w USA ptaszki cwierkaly na forach , że w ti2 dalej pozostał problem ekranu i zabawy w domu. Parowanie z tabletem jest ok , tylko tracisz jakość obrazu i sa nieduże lagi.5" i podział na 2 okna , to trzeba lupe. A przy 3 mikroskop co znaczy że "tracisz jakość obrazu"? przecież rozdzielczość jest taka sama jak w echosondzie czyli np 5 i 7 cali to 800x480na filmach na yt nie widać lagówEkran w Ti2 nadal jest dotykiem jednopunktowym, przynajmniej takie są informacje w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 co znaczy że "tracisz jakość obrazu"? przecież rozdzielczość jest taka sama jak w echosondzie czyli np 5 i 7 cali to 800x480na filmach na yt nie widać lagówEkran w Ti2 nadal jest dotykiem jednopunktowym, przynajmniej takie są informacje w necieJest minimalne opóźnienie. Poza tym sporo zależy od flaków ekranu zewnętrznego. Jak masz powłączane inne apki- haczy. Przynajmniej na moim smartfonie Motorola e5+Myślę nad tabletem jako 2 ekranie, ale to może poczekać, bo wbrew pozorom sprawa nie jest taka pojedyncza- miejsce i uchwyt na dętce, zasilanie, pokrowiec bryzgoszczelny i robią się niemałe $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krajes Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Koledzy szukam echosondy na prezent. Kwota ok. 2000zł. Zasilanie będzie z baterii (akumulator). Łowisko - głównie mazurskie jeziora. Co polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi