Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mimo że jestem zwolennikiem Humminbirdów, to w tym wyborze zdecydowałbym się ze względu na większy ekran na Garmina. Jak się go nauczysz to będziesz Pan zadowolony.

Kolega twierdził że w Hummbirdzie będzie dokładniejszym odczyt tego co się dzieje pod wodą, to jego słowa oczywiście, zdecydowany już byłem na Garmina i powstrzymałem się przed podjęciem decyzji.

• 0

Klaudio, tego jest niewiele u nas- jeżeli ktokolwiek kupił z userów.

Generalnie po dodaniu 800khz jako funkcjonalnego sonaru bocznego, ta echosonda ma sens jak największy. Rozsądne pieniądze, 

mało kabli na łajbie. Mapy głębokości i struktury poskłada ci za free. 

Wiadomo, że rozdzielczość ekranu nie będzie jak w topowych sprzętach, gniazd podłączeń też mniej. Za to świeży soft, nowy ducer i potencjał modernizacyjny softu na przyszłość. 

Także teraz jest to sprzęt niewiele ustępujący helixom9 ,bo one mają zdaje się większe możiiwości połączenia w sieć.

Spokojnie patroluj YT, pojawią się nowe materiały i będziesz mógł ocenić jak TI2 wypada w praniu. 

Ja jestem bardzo ciekawy jak wyglądać będą StructureMap generowane przez echo w częstotliwości 800khz i nowa paleta kolorów w ramach Active Imaging

• Like 2

• 0

Klaudio, tego jest niewiele u nas- jeżeli ktokolwiek kupił z userów.

Generalnie po dodaniu 800khz jako funkcjonalnego sonaru bocznego, ta echosonda ma sens jak największy. Rozsądne pieniądze, 

mało kabli na łajbie. Mapy głębokości i struktury poskłada ci za free. 

Wiadomo, że rozdzielczość ekranu nie będzie jak w topowych sprzętach, gniazd podłączeń też mniej. Za to świeży soft, nowy ducer i potencjał modernizacyjny softu na przyszłość. 

Także teraz jest to sprzęt niewiele ustępujący helixom9 ,bo one mają zdaje się większe możiiwości połączenia w sieć.

Spokojnie patroluj YT, pojawią się nowe materiały i będziesz mógł ocenić jak TI2 wypada w praniu. 

Ja jestem bardzo ciekawy jak wyglądać będą StructureMap generowane przez echo w częstotliwości 800khz i nowa paleta kolorów w ramach Active Imaging

Bo wlasnie kupilem,ale chcialbym wiedziec cos wiecej niz opowiesci sprzedajacego! Chociaz on jest zajebistym wedkarzem i nagral jakis tam filmik,ale w niskiej rozdzielczosci ! Kupilem,pomacamy,zobaczymy i cos sie dowiem ! Dzieki Maciej_K.

• 0

To w zasadzie nie masz za co dziękować - skoro już ją masz. ;)

W każdym razie jakbyś mógł - nagraj coś na wodzie w częstotliwościach 455 i 800- zapodaj pomocną linkę. My też potrzebujemy danych do analiz, a jak swój człek zapoda- tym bardziej wiarygodne są.

• Like 2

• 0

To w zasadzie nie masz za co dziękować - skoro już ją masz. ;)

W każdym razie jakbyś mógł - nagraj coś na wodzie w częstotliwościach 455 i 800- zapodaj pomocną linkę. My też potrzebujemy danych do analiz, a jak swój człek zapoda- tym bardziej wiarygodne są.

Wlasnie kupilem.......ale jeszcze nie doszla paczka do domu! Nagram,nagram ale ja troche starodawny jestem nie wiem czy w pierwszym wyjezdzie dam rade cos wyciagnac (jakies wnioski) .U mnie to z czasem przychodzi ...powoli dojde do wszystkiego. Wiem ze ma mozliwosci duze ,wifii ,bluetooth....i wiele innych ciekawostek! Dzieki raz jeszcze Maciej_K.

• 0

Shit storm był i się zmyl :) wyszło jak zwykle.jedyny + tego taki , że można bylo/Jest kupić carbona w dobrej cenie. Zaczyna to wyglądać jak w samsungu z tel. Co rok seria wyższa, a w gruncie rzeczy puder i niewielkie zmiany...powoli to zmierza, aby technologie podglądu na żywo było dla wszystkich. Ale to jeszcze trza kilka generacji, zanim wydoja swoja. Tak jak to było z si

• 0

Gdzieś już w USA ptaszki cwierkaly na forach , że w ti2 dalej pozostał problem ekranu i zabawy w domu. Parowanie z tabletem jest ok , tylko tracisz jakość obrazu i sa nieduże lagi.

5" i podział na 2 okna , to trzeba lupe. A przy 3 mikroskop :)

Edytowane przez siarq
  • Like 1

• 0

Gdzieś już w USA ptaszki cwierkaly na forach , że w ti2 dalej pozostał problem ekranu i zabawy w domu. Parowanie z tabletem jest ok , tylko tracisz jakość obrazu i sa nieduże lagi.

5" i podział na 2 okna , to trzeba lupe. A przy 3 mikroskop :)

co znaczy że "tracisz jakość obrazu"? przecież rozdzielczość jest taka sama jak w echosondzie czyli np 5 i 7 cali to 800x480

na filmach na  yt nie widać lagów

Ekran w Ti2 nadal jest dotykiem jednopunktowym, przynajmniej takie są informacje w necie

• 0

co znaczy że "tracisz jakość obrazu"? przecież rozdzielczość jest taka sama jak w echosondzie czyli np 5 i 7 cali to 800x480

na filmach na  yt nie widać lagów

Ekran w Ti2 nadal jest dotykiem jednopunktowym, przynajmniej takie są informacje w necie

Jest minimalne opóźnienie. Poza tym sporo zależy od flaków ekranu zewnętrznego. Jak masz powłączane inne apki- haczy. Przynajmniej na moim smartfonie Motorola e5+

Myślę nad tabletem jako 2 ekranie, ale to może poczekać, bo wbrew pozorom sprawa nie jest taka pojedyncza- miejsce i uchwyt na dętce, zasilanie, pokrowiec bryzgoszczelny i robią się niemałe $