meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Koledzy szukam echosondy na prezent. Kwota ok. 2000zł. Zasilanie będzie z baterii (akumulator). Łowisko - głównie mazurskie jeziora. Co polecicie?dołóż 500 zł u kup Garmin Striker Plus 7SV, za mniej kasy wybór szeroki ale nic co bym bardzo polecił, nie będzie skanu bocznego albo ekran będzie mniejszy itp, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 co znaczy że "tracisz jakość obrazu"? przecież rozdzielczość jest taka sama jak w echosondzie czyli np 5 i 7 cali to 800x480na filmach na yt nie widać lagówEkran w Ti2 nadal jest dotykiem jednopunktowym, przynajmniej takie są informacje w necieTzn tyle , że obraz jest strumienowany. Rozdzielczość ekranu echosondy jest inna (wielkość pixela) niż w tablecie. Tablet zetnie obraz , dopasuje go pod siebie. Rozmyje lekko. Mam tab2 Samsunga. Testowałem.na aple oraz w mediamarkcie na wszelkich dostępnych tabletach... ( patrzyli na mnie jak.na kosmite , z echem w mm się bawi.na tabletach) ekran 5" i 480x800 a ekran 9" i tam sama rozdzielczość tj różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zresztą, weź dowolny tablet czy telefon i sprawdź jaka jest rzeczywistosc:) sam chciałem tablet 12" wstawić, ale po testach w mm mi przeszło definitywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krajes Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 (edytowane) dołóż 500 zł u kup Garmin Striker Plus 7SV, za mniej kasy wybór szeroki ale nic co bym bardzo polecił, nie będzie skanu bocznego albo ekran będzie mniejszy itp, Dzięki! A jakbyś miał budżet coś w tych granicach to coś byś wybrał? Nie ma nic lepszego od tego strikera?Czy ja dobrze widzę, że jakbym ściągnał ten sprzęt z USA to różnica w cenie wynosi 1500zł?ebay 400$ (1500zł)- aledrogo - 3000zł? Edytowane 9 Grudnia 2018 przez krajes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KolegaKolegi Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Na Rybomanii wersje ti2 były już normalnie do kupienia. Można było macać, ale i kupić od ręki 4890 zł za 7ti2 (7ti za 3799) PS co wybrać Garmin 7sv + czy humminbird helix7 w tej samej cenie? Edytowane 9 Grudnia 2018 przez KolegaKolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Na Rybomanii wersje ti2 były już normalnie do kupienia. Można było macać, ale i kupić od ręki 4890 zł za 7ti2 (7ti za 3799) PS co wybrać Garmin 7sv + czy humminbird helix7 w tej samej cenie?Bierz ti2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KolegaKolegi Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Jak mam brać ti2 to skąd wziąć 2 tysie ekstra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Birrz Simrada go i bedziesz mega zadowolony. I będziesz miał spokuj na kilka lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Czesc może podpowiecie w podjęciu decyzji do wyboru helix 9 vs garmin 1022 xsv . Pod verta głównie echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Rozważ simradav z nowym przetwornikiem lub nową Elite ti2. Najświeższe oprogramowanie i przetworniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 a jak Cie nie pili z nowym nabytkirm to poczekaj jeszcze chwile, co zaprezentuje hm z swoim mega+ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Semek15 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Witajcie. Przymierzam się do zakupu echosondy na sezon 2019.Mam dylemat bo chciałbym kupić coś za około 1200 zł już cały zestaw (torba aku etc)Pierwsza opcja to możliwość zakupu używanej 1,5 roku echosondy Garmin striker 5cv (bez plusa) z torbą i baterią w zestawie za 1100 zł.Druga opcja to Garmin fishfinfer 350c i w tej kwocie można mieć nową sztukę z torbą+ aku. Ostatnią sugerowaną opcją jest nowy Garmin Striker 5cv plus ale to jest już znacznie powyżej tego budżetu. Powiedzcie proszę Co myślicie może ktoś z was używał którejś z wyżej wymienionych echo lub ma inny pomysł. Planuję łowić głównie na Odrze i czasem na zbiornikach zaporowych Szukając głównie okoni i sandacza przy odrobinie szczęścia suma???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JasonBourne Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Hej,czytam i czytam, sporo tego jak na nowicjusza ...Ale wybrałem Garmin Striker Plus 9SV GT52 (poczytałem o GT40 i GT52 ale teraz zestawy są z tylko GT52)czy za 3790 to dobra cena? może są jakieś tańsze polskie źródła? (potrzebuję FV)Będę wdzięczny za info jeżeli można coś lepszego w tej cenie kupić (np promocja czy coś :-))Zestaw potrzebuję na Zegrze.Dzięki z góry za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 pisz do psulka może ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Poszukaj, mozna zmalezc garmin 92sv z przetwornikiem za niewiele więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Echo typowo pod verta sumowego garmin/ humminbird ?przedział 3000-5000. Jaki i dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Równie dobrze nada się też Lowrance elite ti2 jak i simrad go xse... Najlepszego w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Witam w Nowym roku:) Panowie czas na zmianę echa..szukam czegoś do 8tys..wcześniej pracowałem na elite 7ti i złego słowa nie powiem ale z czasem zaczęło brakowc tych przekatnych ekranu:) na oku mam elite 9ti2,podobno 800khz w active imaginig ma już sens i obrazuje bardzo fajnie,lepiej niż dotychczas,kolejna to helix 9 mega g2..ale też jest plan trochę idący w górę bo czy nie lepiej dożyć gorsza i nie pójść w helix 10 mega...mam tylko jedną wątpliwość,czy helixowskie stożki np 200khz i 20stopni nie jest troche wąski? Pytanie do posiadaczy jak sprawdza wam się 2d? Czy łączenie stożkow czyli dualbeam jest wyświetlane na jednym oknie 83/200 czy trzeba mieć dwa osobne okna? Jak to fizycznie można wykorzystać? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Posiadając Helixa z Mega SI, niezwykle rzadko wykorzystuję klasyczne 2D CHIRP. Wszystko co potrzebuję zobaczyć widzę na SI/DI. Klasyczne 2D wykorzystuję tylko poza zasięgiem SI/DI a na takich głębokościach wąskie stożki 20/60 to dla mnie akurat zaleta. 83/200 (umowne oczywiście bo ta echosonda ma 2D CHIRP) jest wyświetlane w jednym oknie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Właśnie na Pana odpowiedź liczyłem,bo przyznam że zawsze sledze watki elektroniki i często pan udziela się w kwestii hummibidrow,korci mnie ten model,mocny przetwornik,1024x600 ekran to już dość fajnie szczegółowo pokaże.lepdza opcja niż elite 9ti2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Jak zelży ci na szczegółowości, to polecam obejrzeć to: Edytowane 2 Stycznia 2019 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Obejrzałem sobie filmik z sumem.... i szału nie ma. Ryba 4,5 m pod przetwornikiem, obrazowanie takie sobie jak na tak dużą rybę. Raz jest widoczna, to znowu jej nie ma. Gdyby stała przy dnie to jej nie zobaczymy. Oczekuję nieco więcej za taką kasę. PS. Opinia jest jedynie moją subiektywną oceną , mam nadzieję że nie narusza niczyich dóbr osobistych ani uczuć religijnych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Paweł, ale koledze chodziło o echo, bo 8k to na same przetworniki do live styknie. Witam w Nowym roku:) Panowie czas na zmianę echa..szukam czegoś do 8tys..wcześniej pracowałem na elite 7ti i złego słowa nie powiem ale z czasem zaczęło brakowc tych przekatnych ekranu:) na oku mam elite 9ti2,podobno 800khz w active imaginig ma już sens i obrazuje bardzo fajnie,lepiej niż dotychczas,kolejna to helix 9 mega g2..ale też jest plan trochę idący w górę bo czy nie lepiej dożyć gorsza i nie pójść w helix 10 mega...mam tylko jedną wątpliwość,czy helixowskie stożki np 200khz i 20stopni nie jest troche wąski? Pytanie do posiadaczy jak sprawdza wam się 2d? Czy łączenie stożkow czyli dualbeam jest wyświetlane na jednym oknie 83/200 czy trzeba mieć dwa osobne okna? Jak to fizycznie można wykorzystać? Kuba by widzieć w 2 częstotliwościach trzeba wydzielić dwa okna do tego, Jeżeli miałeś elite , to teoretycznie może ci brakować ekranu dotykowego w helixach. 800khz w nowych ducerach ET2 daje obraz bardzo zbliżony do Mega imagingu a jednocześnie z większym zasięgiem, przy czym Mega przestaje być mega na głębokiej wodzie. Może nowe helixyG3 - ze zwiększoną mocą ducerów i dualchirpem tutaj pomogą. Co do Panoptix/Live. Moim zdaniem to w naszym krajowym łowieniu nadaje się tylko do verta, realny zasięg w opcji front jest mały i wymaga to dużego ekranu by wygodnie używać.Może na rzece, gdzie jakiś dołek z rybami się trafi- to wtedy ok. W relacji $/przydatność na wodzie relacja mocno niekorzystna, a kupowanie do tego, by filmować hole i obserwować trollingowe przynęty- jestem na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 @Paprykarz , dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karper Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 koledzy po fachu jakie echo polecacie takie za ok 3 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi