meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 to dlatego nie mogłem ustawić mniej niż 140khzI to jest straszne. Wybór miedzy wąskim a węższym stożkiem tylko czyli praktycznie brak wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Wszystko jest napisane w temacie o garminie. Tak na skróty podstawowa wada to brak szerokiego stożka, nie wiadomo dlaczego bo nawet echa za 500 zł go mają od lat. Wg. mnie wymysł.Oprócz tego mniejsza moc w 2D i krótszy kabel. Czy na pewno? Ja zrozumiałem, że kolega pytał o najnowszy GT51M-TM a nie standardowy GT52 o którym jest dużo w tym wątkuhttps://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/537004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 nie ma mnie teraz w domu ale na 99% to GT51 a Sonda to echo map 9sv ale czy warto teraz inwestować w nowy przetwornik ktury kosztuje 1tys do 2tys lepiej sprzedać zestaw i kupić coś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 To zależy czego oczekujesz. Ja mam EchoMap plus 92sv z GT 40 i jestem zadowolony zwłaszcza, że model plus ma gniazdo do podłączenia panoptixa. Jeśli Twój model ma też to gniazdo to masz 2 wyjścia albo kupić Panoptix Livescoope - KurnikFishing na Rybomani miał promocję jeśli dobrze pamiętam 7'700zł i wtedy masz zupełnie nową jakość albo kupić GT 40 za ok 1'100zł aby mieć szerszy stożek Jeśli zmieniać sonar to już musisz zmienić firmę bo EchoMap 9 to już wysoki model w Garminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Dzięki za podpowiedź no właśnie zastanawiam się nad Lawrance carbonem albo Raimarine Axsion pro .Cały czas pływalem na lowrensach a tu to trochę inaczej wygląda może kwestia przyzwyczajenia jednak brakuje 83khz bo łowię głównie w morzu albo na Żarnowcu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) jak w morzu to przydało by sie coś przez kadłub , nawet tak taniej np. tm 150M, rewelka !!! w ślizgu igła obrazowanie , i oczywiście nie ma znaczenia czy płyniesz 5 czy 45 na godzine obraz igła, idealnie w ślizgu namierzasz wszystkie rybki , mega jestem zadowolony z takiego rozwiązania długo sie zastanawiałem czy 185 hw airmara , na pawęż będzie słusznym wyborem , ale teraz wiem że też fajnie wybrałem na morze , (aczkolwiek żałuje że nie wziąłem 2 w 1 przez kadłub czyli 275 airmara ) a lowrance jak ci sie znudził ? weż simrada , niby to samo , ale jakby ciut lepiej , evo 3 śmiga aż miło , jakby było mało weż 2 dwunastki jak ja i wtedy naprawde masz komfort , wszystko czytelnie i radar i autopilot i namiary z ais , wszystko ładnie widać i jest pan zadowolony , innych czujników na morze chyba nie potrzeba Edytowane 6 Lutego 2019 przez inter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) jak w morzu to przydało by sie coś przez kadłub , nawet tak taniej np. tm 150M, rewelka !!! w ślizgu igła obrazowanie , i oczywiście nie ma znaczenia czy płyniesz 5 czy 45 na godzine obraz igła, idealnie w ślizgu namierzasz wszystkie rybki , mega jestem zadowolony z takiego rozwiązania długo sie zastanawiałem czy 185 hw airmara , na pawęż będzie słusznym wyborem , ale teraz wiem że też fajnie wybrałem na morze , (aczkolwiek żałuje że nie wziąłem 2 w 1 przez kadłub czyli 275 airmara ) a lowrance jak ci sie znudził ? weż simrada , niby to samo , ale jakby ciut lepiej , evo 3 śmiga aż miło , jakby było mało weż 2 dwunastki jak ja i wtedy naprawde masz komfort , wszystko czytelnie i radar i autopilot i namiary z ais , wszystko ładnie widać i jest pan zadowolony , innych czujników na morze chyba nie potrzebaBogato u Ciebie na mostku Po prawdzie to od 12 cali zaczyna się zabawa w mutlifunction, ale wiadomo- nie każdy może sobie na to pozwolić. Poza tym duża łajba jest potrzebna na te wszystkie kable, moduły no i ekran. A to na śródlądziu nie jest taki częsty widok.No i pokręcajka w EVO3 zawsze na propsie. Edytowane 6 Lutego 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 No tak ale cena evo3 powiem szczerze trochę zacna za bardzo nie chce wydawać więcej niż 10tys poza tym nie zmieszczą 12tki a teraz oglądałem Lawrance HDS LIVE 7 NO I CENA 7TYS Ż przetwornikiem ale rzeczywiście prawie tak samo wyglądają w sumie to nie miałem okazji się jeszcze pobawić simradem jeszcze trochę zostało do rozpoczęcia sezonu. Pomęcze jeszcze Garmina a puzniej się zobaczy teraz i tak tylko trolling a tu tylko mapa jest potrzebna praktycznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 jak w morzu to przydało by sie coś przez kadłub , nawet tak taniej np. tm 150M, rewelka !!! w ślizgu igła obrazowanie , i oczywiście nie ma znaczenia czy płyniesz 5 czy 45 na godzine obraz igła, idealnie w ślizgu namierzasz wszystkie rybki , mega jestem zadowolony z takiego rozwiązania długo sie zastanawiałem czy 185 hw airmara , na pawęż będzie słusznym wyborem , ale teraz wiem że też fajnie wybrałem na morze , (aczkolwiek żałuje że nie wziąłem 2 w 1 przez kadłub czyli 275 airmara ) Jest GT15;z Garmina . 600W CHIRP. Za rozsądne pieniadze. Jak chcesz, to mam w dobrej cenie GT51 600W CHIRP i z Side Vu 260KHZ - na morze idalny. Ale to pisz na priv. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) bogato to jest jak idziesz w trolu we mgle i nagle przed tobą wyskakuje tankowiec albo jeszcze większa cholera , ty 3/h a on 30/h i wtedy jest problem co zrobić , a za wiele nie można bo zestawów trolingowych nie sciągniesz na szybko i za bardzo gazu też nie dodasz , kolega pytał sie na morze to mu doradziłem powiem tak , radar super sprawa - 4g pokazuje wszystko nad wodą - fajnie przy portach bojki itd.. , autopilot masakra jak fajne urządzenie w trolingu w końcu masz czas na troling i wszystko z tym związane , nieraz cały dzień kiery sie nie dotyka , ale wszystko przebija AIS , to rozwala cały system masz wystarczająco dużo czasu na korekte kursu bo te cholery duże to nie za bardzo przejmują sie twoim losem , no i oczywiście windy elektryczne , koniec z poceniem sie na mrozie mapa jak najbardziej potrzebna a w szczególności trza uwage zwracać na wraki ,bo nieraz można sięgnąć takie cudo kulami , no a wtedy lipa co do garmina też męczyłem sie kiedyś z 91sv ale bardzo miło to wspominam , bardzo fajnie i czytelnie wszystko rozwiązane , chyba jedne z lepszych ploterów w średniej półce cenowej Edytowane 6 Lutego 2019 przez inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 To napewno będzie problem z tym tankowcem łosie łapie już jakieś 5-6 lat i tylko raz mi się zdarzyła sytułacija z mgłom jednak moze zdazyć sie zawsze nie zaprzeczam i fajnie aisa mieć w tym sporcie .Statki zazwyczaj idą torami lowie w okolicach Helu zazwyczaj wypływa kilka jednostek albo prawie wszyscy szczególnie teraz jak w miesiącu jest dosłownie kilka dni pogody Sąda napewno zostanie zmieniona zobaczymy jeszcze tylko na jaką oczywiście wszystko zależy od budżetu ja nie chce więcej wydawać jak 10tys tak jak pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alex71 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Witam ,pytanko do znawców czy echosonda Raymarine Dragonfly 4 Pro ,będzie dobra do verticala czy lepsze będzie Garmin Striker 4dv?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Witam. Szanowni koledzy mam do Was pytanko. Czy inne modele Garmina Echomap Plus niż 92SV , czyli 93Sv , 95Sv będą działały w naszym kraju i miały polskie menu ? Mam szwagra w U.K. i może mi tam kupić 95SV za dobre pieniądze , tylko nie wiem jaka jest różnica poza oznaczeniem . Podejrzewam , że różnica jest spora, bo cena sporo niższa . Edytowane 7 Lutego 2019 przez sum23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Witam.Szanowni koledzy mam do Was pytanko. Czy inne modele Garmina Echomap Plus niż 92SV , czyli 93Sv , 95Sv będą działały w naszym kraju i miały polskie menu ? Mam szwagra w U.K. i może mi tam kupić 95SV za dobre pieniądze , tylko nie wiem jaka jest różnica poza oznaczeniem . Podejrzewam , że różnica jest spora, bo cena sporo niższa .Jeśli różnica w cenie jest spora, może nie wynikać z symbolu (bo te różnią się jedynie mapami w pakiecie), a np. faktem, że te droższe to wersje CHIRP (powinno być w nazwie), a ta tańsza nie (starszy model). Może, ale nie musi, tym niemniej zwróciłbym na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Witam.Szanowni koledzy mam do Was pytanko. Czy inne modele Garmina Echomap Plus niż 92SV , czyli 93Sv , 95Sv będą działały w naszym kraju i miały polskie menu ? Mam szwagra w U.K. i może mi tam kupić 95SV za dobre pieniądze , tylko nie wiem jaka jest różnica poza oznaczeniem . Podejrzewam , że różnica jest spora, bo cena sporo niższa .Może być nietypowy przetwornik w zestawie a także brak Chirp i możliwości zastosowania dodatkowych przetworników.Modele Chirp i plus maja dużo większe możliwości rozbudowy ale nie każdy tego potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Czy polskie "menu" jest w każdym modelu Echomap Plus 9x , czy tylko w 92SV? P.s. szukam bez przetwornika , bo planuję zakup Livescope Edytowane 7 Lutego 2019 przez sum23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) ... Edytowane 7 Lutego 2019 przez fonix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Witam ,pytanko do znawców czy echosonda Raymarine Dragonfly 4 Pro ,będzie dobra do verticala czy lepsze będzie Garmin Striker 4dv?. Do verticala lepszy striker, bo Dragonfly ma tylko wąski stożek 200kHz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alex71 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Psulek dzięki ,zastanawiam się jeszcze nad Humminbird Helix 5 g2 Edytowane 7 Lutego 2019 przez alex71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 W HB sytuacja wygląda podobnie. Stożki są szerokie, ale tylko na papierze. Żeby nie zagłębiać się w technikalia - żeby odnieść to do Lowrance i Garmin, trzeba podzielić deklarowaną wartość przez 2-2,5 raza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Porównując pracę tych urządzeń bezpośrednio na łodzi nie zauważyłem aby urządzenia Lowrance, Garmin, Simrad widziały lepiej (szerzej) od Humminbirda. W mojej ocenie nawet gorzej. Oczywiście nie wnikając w technikalia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 raczej będzie polskie menu , bo garmin tak ma , ale też nie problem aby sprzedający sprawdził czy ma , przecież to żaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 No właśnie najlepiej by było jakby sprawdził, bo czasem nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Potrzebuje Waszej pomocy w wyborze echosondy.Wacham się pomiędzy Garmin Striker Plus 72sv a Lowrance Elite 7 Ti Echo będzie służyło jako dodatkowe podpięte do dziobowego MG Xi5 i/lub jako przenośne w coverze na szybkie wypady. Najważniejszy jest dla mnie sonar tradycyjny i funkcja rysowania map. Jako główne mam EchoMap 92sv z GT40 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Skoro chcesz sterować dziobowcem, to naturalnym wyborem wydaje się być TI. No ale skoro główną elektroniką jest Garmin, to nie wiem , co radzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi