meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Sprzedaj 92sv i kup dwa echa lowrance, ktore polaczysz w sieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 A coś bardziej konkretnie? Który sonar ma lepsza / praktyczniejsza funkcje rysowania map?Która jest łatwiejsze w obsłudze?Czy aby podłączyć Ti do Xî potrzebuje mieć na łodzi sieć NMEA czy wystarczy jakiś bezpośredni kabelek? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 (edytowane) aby podłączyć Motorguide potrzebujesz sieci NMEARysowanie map w Lowrance jest ładniejsze kolorystycznie, paleta w Garminie to kredki przedszkolaka. Ale to tylko kolor.Lowrance ma jeszcze dotakowo komercyjna opcję: kupić mapę Navionicsa i na niej uaktulaniać batymetrię, tyle że musisz wydac kase na komercyjna mapę i co rok uaktulaniać ja (płacić) jesli dalej chcesz cos na niej rysować.Dwa ekrany Lowrance (od modelu Ti w góre) zepniesz w sieć i dzięki temu możesz w dówch miejscach na łodzi korzystac z jednego przetwornika. MOżłiwości jest wiele.garmin, którego posiadasz Echomap 92SV (bez plusa) to typowa echosonda wędkarska, zaś Lowrance Ti/Ti2 i HDS Carbon i Live to już echosondy nie tylko wędkarskie ale tez o zastosowaniu do żeglugi, nawigacji morskiej itp. Mozesz korzystać z ekranu jak z deski rozdzielczej w samochodzie jeśli podłączysz również spalinowy silnik zaburtowyKolejna przewaga Lowrance to darmowe mapy C-MAP Genesis Edytowane 9 Lutego 2019 przez wedkarski365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 (edytowane) A coś bardziej konkretnie? Który sonar ma lepsza / praktyczniejsza funkcje rysowania map?Która jest łatwiejsze w obsłudze?Czy aby podłączyć Ti do Xî potrzebuje mieć na łodzi sieć NMEA czy wystarczy jakiś bezpośredni kabelek? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkZestaw startowy NMEA2000 + Motorguide Gateway kit potrzeba do wpięcia silnika w sieć. Co do szybkości obsługi- ekran dotykowy nawet z panelem dotykowym + fizyczne przyciski to jest to. Szybsza obsługa.Elite Ti ma kilka przewag w stosunku do Garminów @ mapy:możesz zapisać fizycznie logi i wykorzystać je do pracy w sofcie Reefmaster, DRDwymaluje ci na wodzie mapę struktury dna- przy użyciu totalscana czy nowych ducerów( ale TI2)Palety kolorystyczne map- wiadomo, że kwestia przyzwyczajenia ale na wodzie to też są propsy..... Oprócz tego funkcja Fish reveal- czyli wklejenie łuków ryb z obrazowania 2D do widoku DI- a to już jest mocne coś- wystarczy widok DI- nie trzeba dzielić ekranu ze zwykłym sonarem. Za pomocą kabla Y wepniesz się drugim ducerem- np lepszym 2D w posiadany totalscan/Acitive imagingO cenach się nie wypowiadam, bo różne opcje są i krajowe, i zagraniczneJeżeli masz silnik MG, chcesz rozbudowanych opcji mapowania, to wszystko wskazuje na TI -najlepiej TI2 Edytowane 9 Lutego 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 [emoji106][emoji106][emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 (edytowane) garmin, którego posiadasz Echomap 92SV (bez plusa) to typowa echosonda wędkarska, zaś Lowrance Ti/Ti2 i HDS Carbon i Live to już echosondy nie tylko wędkarskie ale tez o zastosowaniu do żeglugi, nawigacji morskiej itp. Mozesz korzystać z ekranu jak z deski rozdzielczej w samochodzie jeśli podłączysz również spalinowy silnik zaburtowyJeżeli ma 92sv z GT40 to raczej model CHIRP, bo zwykły nie wspierał tego przetwornika. CHIRP jest pełnoprawnym urządzeniem morskim, z obsługa sieciowania, panoptixa, AIS/DSC, autopilota oraz NMEA2000 i 183. Jak najbardziej z obsługą spaliny. Echosondą wędkarską jest Striker.Zwykły miał tylko NMEA183, ale AIS wspierała. Co do różnic- Elite Ti jak piszesz - lepsze mapy o ile chce ci się bawić w obróbkę w programie, obsługa dziobówek. Echomap CHIRP i nowsze - obsługa panoptixów, z Plusem nawet Livescope. Dziobówka do Garmina to podobno kwestia czasu. Słyszałem od wiewiórek w parku, że ma być w tym roku Każde urządzenie ma swoje plusy i minusy. Edytowane 9 Lutego 2019 przez psulek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 @Psulek widziałeś,uzytkowales panoptixa na serii 92 itp ? (Nie najwyższej półce?) Jak to pracuje? Nie laguje, ścina i inne historie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Witam. Też jestem ciekaw jak Echomap Plus 92sv współpracuje z Livescope. Dzwoniłem na infolinię i otrzymałem informację , że ten ploter został stworzony właśnie do współpracy z Livescopem , jednak informacja od osoby , która użytkowała taki zestaw byłaby bezcenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kkonrad Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Witam, po głębszej lektorze czas na zakup echosondy, w porównywalnej cenie padło na garmina Striker plus 9sv/humminbird helix 7si , Striker nawet trochę tańszy. Postawili byście na większy ekran Striker, czy szerszy stożek helix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Witam, po głębszej lektorze czas na zakup echosondy, w porównywalnej cenie padło na garmina Striker plus 9sv/humminbird helix 7si , Striker nawet trochę tańszy. Postawili byście na większy ekran Striker, czy szerszy stożek helix?Nam chcesz kupić to echo, czy sobie? Poczytałeś, znasz wady, znasz zalety, znasz Swoje potrzeby. Nikt Ci nie wytłumaczy, czy wolisz blondynki czy brunetki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Tak jak kolega wyżej napisał ale ja bym wybrał ekran i Garmina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kkonrad Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Nam chcesz kupić to echo, czy sobie? Poczytałeś, znasz wady, znasz zalety, znasz Swoje potrzeby. Nikt Ci nie wytłumaczy, czy wolisz blondynki czy brunetki. Ok ,a jakbym miał kupić tobie w prezencie, to którą chciał byś dostać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Ok ,a jakbym miał kupić tobie w prezencie, to którą chciał byś dostać? Garmin. Nie wiem czy lepsza, przywiązanie do marki adres do wysyłki podam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zbigniew96 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Witam,jestem zainteresowany kupnem echosondy Lowrance HDS 9 live z Anglii https://hudsonmarine.co.uk/products/lowrance-hds-9-live-3-in-1-transducer-000-14425-001.Na stronie z echosondą można ściągnąć instrukcję obsługi w której zapisano "kraje zamierzonego zastosowania w UE" i jest wymienionych ponad 30 krajów w tym Polska.Czy to oznacza że menu będzie też polskie?Cena urządzenia jest zachęcająca bo 1759 funtów czyli ok.8800zł,czyli ok.2000 mniej niż u naszych złodziei.Może ktoś kupował lub ma doświadczeni w tej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 raczej nie będzie, spytaj srzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Witam,jestem zainteresowany kupnem echosondy Lowrance HDS 9 live z Anglii https://hudsonmarine.co.uk/products/lowrance-hds-9-live-3-in-1-transducer-000-14425-001.Na stronie z echosondą można ściągnąć instrukcję obsługi w której zapisano "kraje zamierzonego zastosowania w UE" i jest wymienionych ponad 30 krajów w tym Polska.Czy to oznacza że menu będzie też polskie?Cena urządzenia jest zachęcająca bo 1759 funtów czyli ok.8800zł,czyli ok.2000 mniej niż u naszych złodziei.Może ktoś kupował lub ma doświadczeni w tej materii.Kupowałem swój sprzęt w UE, jest podstawowy pakiet językowy - bez naszego kraju, niestety. Było to w lipcu, poprzednia generacja urządzeń w stosunku do HDS live.Moim zdaniem nie będzie, ale zapytaj po prostu sprzedawcy lub supportu Lowrance w UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblery z Bielska Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 (...)Cena urządzenia jest zachęcająca bo 1759 funtów czyli ok.8800zł,czyli ok.2000 mniej niż u naszych złodziei.(...)Dzień dobry.Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami:http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych handlowców, ośmielam się zaproponować Ci interes życia. Załóż firmę, legalnie sprowadź wzmiankowane wcześniej echosondy i sprzedawaj je taniej, może nawet taniej niż w Anglii. Zyskasz sobie liczne grono zachwyconych nabywców. Jeśli mimo dobrych chęci nie uda się sprzedawać tak tanio, jak w Anglii, to zawsze możesz liczyć, że ktoś nawrzuca Ci od "złodziei". Ale wtedy nie obrażaj się. Dałeś przecież dobry przykład... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Witam. Kolego Maciej K , z Twojej wypowiedzi wnioskuję , że wszystko działa , tylko brak "menu" w języku polskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Wgranie paczki językowej to podobno 600-1000 zł. Tylko noe wiem jak z gwarancją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Witam.Kolego Maciej K , z Twojej wypowiedzi wnioskuję , że wszystko działa , tylko brak "menu" w języku polskim?Nie działają sprzęta od Lowrance w serii HDS - (nie wiem jak z Elitami) na rynek amerykański.To co jest w sprzedaży w EU będzie działać- co stwierdziło wielu kupujących stamtąd, problemem jest paczka językowa, która w standardzie nie zawiera naszego języka.Angielski nie przeszkadza mi zupełnie w obsłudze echa na wodzie, problem pojawia się w zaawansowanych opcjach, ustawieniach echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 (edytowane) gwarancja pewnie bedzie oboiwazywac softowo a nie sprzetowo , za cos w koncu sie placi.zapewne nie dadza gwarancji na sprzek gdy np padnie wyswietlacz badz jakis inny element, w koncu zarabiaja w takim wypadku tylko na sofcie.@Maciek bo funkcjom zaawanasowanym trzeba poswiecic troche czasu , ale zawsze mozna gdzies dorwac instrukcje pl , i juz czlek sie stanie madrzejszy Edytowane 10 Lutego 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Jak kupi ciocia w Anglii to będzie cała gwarancja. W ogóle najlepiej jak ciocia kupi na siebie jeśli jest z U K. U nas sprzedawcy nie są złodziejami. A ja mogę sobie kupić sprzęt gdzie chcę. Jestem obywatelem świata. Wystarczy trochę ruszyć głową. Teraz słownik j. Ang jest w każdym fonie. Byleby tylko były jednostki metryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Są jednostki i wszystko bez problemu działa. Języka Polskiego brak ale jest to do ogarnięcia przez serwis w UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Camerman Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Noszę się z zamiarem zakupu nowej echosondy, do tej pory mam Garmina GPSMap 521S, lecz technologie obrazowania tak poszły do przodu, że mój Garmin stał się nieco archaiczny. W śród bogactwa echosond, moją uwagę zwróciły dwa modele, a mianowicie Lowrance HDS 7 Live, oraz Humminbird Humminbird HELIX 9 CHIRP MEGA SI+ GPS G3N. Mimo różnicy w wielkości matrycy, urządzenia te są w podobnej cenie. Interesuje mnie w dużej mierze tworzenie własnych map na rynnowych, dość głębokich jeziorach Pojezierza Lubuskiego. Jestem amatorem spinningu i gonię głównie za dużymi okoniami. Ogromna prośba do kolegów, którzy mają wiedzę, o pomoc w wyborze. Za każdą sugestię, uwagę, poradę, będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam, Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Będą decydowały szczegóły. Generalnie jednak większy ekran daje większy komfort pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi