Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ponieważ zakup przyczepy pod ponton ograniczyłem do minimum zostało mi trochę pieniędzy na planowaną od lat echosondę.

Budżet 1500-1700. Musi być łatwa w obsłudze, tak bym pochodziła cały dzień bez ładowania, nie potrzebuję map, zaznaczanie punktów może mieć. Głębokości 80% 0-5m, 20 % 5-12m. Czyli bardzo płytko jak na echo.

Co polecacie i dlaczego? Garmin striker??

• 0

chodziło mi ogólnie na jakich głębokościach będzie echo wykorzystywane. Są osoby co poszukują sondy na morze lub jeziora polodowcowe. Potrzebuje porady co wybrać. Firm i modeli jest cała masa. Czytam ale to wszystko czarna magia ;-) Wstępnie wytypowałem Garmin Striker ale może Ramarine. Pływałem jakiś czas temu na bardzo bardzo starym modelu eagle ;-) ale moja wiedza i doświadczenie jest mierne. Z czasem je zdobędę nie mniej dobrze byłoby kupić coś odpowiedniego. Będę wdzięczny za Wasze propozycje, porady.

• 0

Zerknąłem w instrukcje i nie widzę nr części. Może jak napiszesz do eagla to znajdziesz kabel i transducer. Tyle że jak dodasz przesyłkę to taniej kupisz u nas podobne.

Co do szrotowatości to nie dawno takie echo kosztowało sporo kasy, a co więcej ludzie skutecznie je wykorzystywali. Mój staroć jest wypas bo 2x większa rozdzielczość (czyli 320x160 czy jakoś tak) ale raczej zostanie w chałupie albo skończy jako cel na strzelnicy ;-)

BTW za sam transducer dałem około 100$ jak mi zdechł.

Edytowane przez newrom

• 0

Jaki nick taka odpowiedź panie "suhhar" a moze nie kazdenu sie przelewa i taki "szrot" dla kogoś może być czymś dobrym na początek? I ktoś się cieszy że za "grosze" kupił,stare A proste echo,chociaż sprawdzi sobie głębokość miejscówkek...zanim coś takiego napiszesz(cokolwiek zresztą) PRZYBIJ PIĄTKĘ Z WŁASNYM CZOŁEM:)

• Like 3

• 0