meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ipolo Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Ponieważ zakup przyczepy pod ponton ograniczyłem do minimum zostało mi trochę pieniędzy na planowaną od lat echosondę. Budżet 1500-1700. Musi być łatwa w obsłudze, tak bym pochodziła cały dzień bez ładowania, nie potrzebuję map, zaznaczanie punktów może mieć. Głębokości 80% 0-5m, 20 % 5-12m. Czyli bardzo płytko jak na echo.Co polecacie i dlaczego? Garmin striker?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Na 0.5m głębokości to niewiem co Ci sonda pokaze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Koledze chyba chodzi o 0 do 5m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ipolo Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 chodziło mi ogólnie na jakich głębokościach będzie echo wykorzystywane. Są osoby co poszukują sondy na morze lub jeziora polodowcowe. Potrzebuje porady co wybrać. Firm i modeli jest cała masa. Czytam ale to wszystko czarna magia ;-) Wstępnie wytypowałem Garmin Striker ale może Ramarine. Pływałem jakiś czas temu na bardzo bardzo starym modelu eagle ;-) ale moja wiedza i doświadczenie jest mierne. Z czasem je zdobędę nie mniej dobrze byłoby kupić coś odpowiedniego. Będę wdzięczny za Wasze propozycje, porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Na 0.5m głębokości to niewiem co Ci sonda pokaze...Do tej glębokości zazwyczaj starczają polaroidy Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ipolo Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Dobrze 0,5 i 0,7 czasem widać ale czasem spływając na rzece po takiej płyciźnie dobrze wiedzieć gdzie już zaczyna 1,5. Podałem ogólnie zarys wiadomo, że nie skupiam się na takiej malej głębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ipolo Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 A może Dragonlfly 4 (dołożyć do 5ki) ? Nie potrafię odnaleźć praktycznych różnic raymarine do garmin striker. Podobne?, czy któryś lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Striker ma szeroki stożek 77kHz którego w Raymarine brak. W niektórych zastosowaniach przydaje się - np. vert. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ipolo Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Garmin Striker Plus 5cv - w każdym sklepie - ma ten przetwornik GT20-TM. To dobry sprzęt? czytam Wasze tu rozmowy o 40stce inni omijają 52tkę. Jaki trzeba brać ten przetwornik by było oki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Ten problem cię nie dotyczy, bo ani 52 ani 40 nie są obsługiwane przez 5cv. Dla uproszczenia możesz przyjąć, że GT20 to GT40 bez side vu. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Na początek kup najtańsza w Juli koszt ok 500 zł ,i będzie ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ipolo Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Nie dziękuję.Kupię za 1700 i będę się na takiej szkolił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaciekH Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Nie dziękuję.Kupię za 1700 i będę się na takiej szkolił Najtaniej 1470 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ipolo Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Garmin Striker 5 CV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MaciekH Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Garmin Striker 5 CV?Dokładnie Garmin Striker 5cv plus. w pleciona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flajsik Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Panowie pytanko. Kumpel kupił za grosze echo EAGLE Magna III. Niestety samo. Jakie kable do tego szukać? Jaki przetwornik? Jakie aku?Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Toż to zabytek klasy zero. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Ja cie sunę. Ciekawe jaka rozdziałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 ktoś się cieszy że sprzedał tego szrota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 (edytowane) Zerknąłem w instrukcje i nie widzę nr części. Może jak napiszesz do eagla to znajdziesz kabel i transducer. Tyle że jak dodasz przesyłkę to taniej kupisz u nas podobne.Co do szrotowatości to nie dawno takie echo kosztowało sporo kasy, a co więcej ludzie skutecznie je wykorzystywali. Mój staroć jest wypas bo 2x większa rozdzielczość (czyli 320x160 czy jakoś tak) ale raczej zostanie w chałupie albo skończy jako cel na strzelnicy ;-)BTW za sam transducer dałem około 100$ jak mi zdechł. Edytowane 14 Lipca 2019 przez newrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Jaki nick taka odpowiedź panie "suhhar" a moze nie kazdenu sie przelewa i taki "szrot" dla kogoś może być czymś dobrym na początek? I ktoś się cieszy że za "grosze" kupił,stare A proste echo,chociaż sprawdzi sobie głębokość miejscówkek...zanim coś takiego napiszesz(cokolwiek zresztą) PRZYBIJ PIĄTKĘ Z WŁASNYM CZOŁEM:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nduro Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 (edytowane) Dokładnie Garmin Striker 5cv plus. w plecionahttps://www.komputronik.pl/product/641487/garmin-striker-plus-5cv-gps-sonar-.html?&gclid=Cj0KCQjwyLDpBRCxARIsAEENsrLE7OF3gFD0_LeDowWaS52FdqmRorIssOpbjNcnVb7RZ-i6WMiWtBIaAsccEALw_wcB 1199zł Edytowane 15 Lipca 2019 przez Nduro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 (edytowane) Polecił bym tą okazję, ale nie mam już GT20 4pin w dobrej cenie. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Lipca 2019 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cometopudge Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Panowie czy ktoś ma na podmianę szybko pożyczyć kabel 4 pinowy do garmin striker 5 cv? Podjechał bym z akumulatorem na chwilę i sprawdził bo z moim coś nie tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandacz12 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Witam . Mam zamiar zakupić Lowrance Live 9 lub 12 [ jeszcze nie zdecydowałem] i w związku z tym nam pytanie czy ktoś ma doświadczenie z zakupem na Ebayu z Włoch. Z góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi