meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 i_de Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Dziękować. Wszystko jasne Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rasstaman Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 (edytowane) Dzięki Macieju ! Edytowane 1 Października 2019 przez Rasstaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rasstaman Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Sorry, że tak bezpośrednio- ale nie podałeś info jaki masz budżet. To jest kluczowa informacja. Jeżeli mamy się odnieść do Deepera- cenowo, to na rynku pierwotnym- czyli nówki sztuki będzie to wyglądać słabo. Nie ma praktycznie ech na jezioro/rzekę. Decydują $ w pierwszej kolejności, potem twoje doświadczenie z echami(poziom skomplikowania urządzeń jest różny) .... Więc - budżet, no tak najlepiej nie więcej niż 1600zł, nigdy nie pływałem z echem, zależy mi na sondowaniu dna w trakcie płynięcia, również ze względów bezpieczeństwa, Narew u mnie to kamienne rafy i pale zalane mętną wodą, w lipcu to istny labirynt, a przy okazji ryby,- znajdowanie dołków, temperatura wody, prędkość- tak to sobie wyobrażam. Woduję ponton że skarpy, więc silnik mały 4 konny, lekki, sonda też fajnie jak by była kompaktowa żeby nie ganiać po skarpie z ciężarami. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Czyli raczej 4-5 cali, z gps do oznaczania zdradliwych miejsc, byś wiedział płynąc ponownie co jest grane. Garmin striker plus 5 cv jest w twym zasięgu- prosty w obsłudze, zrobi ci mapkę dojazdu do miejscówki i jest kompaktowy, podobnie jak jego przetwornik. Możesz zejść o rozmiar niżej striker plus 4cv, ale on ma jedno ograniczenie- nie możesz z niego wyjąć zrobionej mapki. To akurat ważne, bo w domu możesz sobie oznaczyć niebezpieczne miejsca jak i te rybne, opisać je i następnym razem wiedzieć jak i gdzie się poruszać. Jeżeli w grę wchodzą echa używane- można się zastanowić nad HB helix5 z gps. Raczej możliwy do osiągniecia w tym budżecie- w wersji G1 i G2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stachmiesz Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Jeszcze jedno pytanie- nie znalazłem obiektywnych porównań obrazów z echa bez i z chirp. To w tanich sprzętach cokolwiek daje, czy też chwyt marketingowy. Sorry za banalne dla Was pytania, ale jestem laikiem w tym zakresie.... a chciałbym wiedzieć co tracę decydując się na gt40 Ponawiam pytanie. Czy przetwornik bez chirp pokaże mi równie dobrze strukturę dna i umożliwi korzystacie z A-scope? Echo mam wybrane, tylko nie mogę się zdecydować czy z 40, czy z 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Chirp zapewnia lepszą separację obiektów. A-scope działa też bez chirp, a z którym przetwornikiem będziesz miał lepszy obraz zależy też od ustawień i łowiska. Nie da się tego rozstrzygnąć autorytarnie i uniwersalnie dla wszystkich przypadków. Z przetwornikiem GT 40 masz chirp, ale tylko w widoku DV/CV i SV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 (edytowane) Jeszcze jedno pytanie- nie znalazłem obiektywnych porównań obrazów z echa bez i z chirp. To w tanich sprzętach cokolwiek daje, czy też chwyt marketingowy. Sorry za banalne dla Was pytania, ale jestem laikiem w tym zakresie.... a chciałbym wiedzieć co tracę decydując się na gt40 Ponawiam pytanie. Czy przetwornik bez chirp pokaże mi równie dobrze strukturę dna i umożliwi korzystacie z A-scope? Echo mam wybrane, tylko nie mogę się zdecydować czy z 40, czy z 52W przypadku stockowych przetworników, chirp, to marketingowy bełkot. Dopiero profesjonalne przetworniki robią różnicę, ale to kosmos cenowy. Takie np airmar po 4 tyś zielonych. Edytowane 6 Października 2019 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stachmiesz Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Dziękuję za szybkie odpowiedzi. W takim razie wezmę z gt40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 W przypadku stockowych przetworników, chirp, to marketingowy bełkot. Dopiero profesjonalne przetworniki robią różnicę, ale to kosmos cenowy. Takie np airmar po 4 tyś zielonych.Nie do końca. Tryb pseudo chirp można wymusić w zwykłych przetwornikach, natomiast pasmo jest nędzne i niewiele to daje. Natomiast np. GT15 od Garmina który jest przetwornikiem typowo chirp z niskim q daje już zauważalnie lepsze odczyty i kosztuje kilkaset złotych. Za 4 tysiące zielonych to jest chirp dwukanałowy wysokiej mocy, na duże głębokości. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 W przypadku stockowych przetworników, chirp, to marketingowy bełkot. Dopiero profesjonalne przetworniki robią różnicę, ale to kosmos cenowy. Takie np airmar po 4 tyś zielonych. Łukasz, to nie do końca tak jest- wszystko zależy od zastosowania-a konkretnie głębokości. @ Siarq wstawiał kiedyś screeny z przetwornika Lowrance 83/200khz i Airmar TM150- nie było szału na śródlądowych głębokościach i wielkiej różnicy w detalizacji 2D. Te ciężkie kloce, o których piszesz-to profesjonalni rybacy -ofshorowi mają. Nie widać tego na łodziach.Postęp idzie cały czas w przetwornikach stockowych- bardzo chwalony jest ducer HB- ten w nowych urządzeniach MSI+. Dwuzakresowy chirp i niezła separacja obiektów w 2D robią ponoć niezłą pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 przy malych glebokosciach chirp niewiele wnosi, owszem obrazowanie jest ladniejsze, lepsza separacja obiektow. Ja osobiscie z obrazowania 2d praktycznie juz nie korzystam , tylko w funkcji fishreval DI, glowny obraz roboczy u mnie to SI + DI , ktore daja pelny poglad sytuacji na wodzie. Chirp moim zdanie to morze + duze glebokosci - rzadko spotykane na bajorach . calos powoli zmierza do obrazowania live jak u garmina co jest uzyteczne dla wedkarzy. Rybacy i owszem podstawa 2d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 O, jeszcze jedna sprawa- dużo zależy od MFD, bo np. nowe update softowe Lowrance pogorszyło ponoć obrazowanie od TM150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trissot Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 CześćZ racji faktu nabycia pontonu, zacząłem zastanawiać się nad echosondą. Potrzebuję pomocy w wyborze, gdyż wcześniej nie miałem kontaktu z takim urządzeniem. Budżet to 700zł, oczekuję od niej własnego zasilania (wbudowany aku), chcę badać głębokość oraz strukturę dna, skłaniam się ku Deeperowi ale może jest jakaś ciekawa alternatywa, bez większego znaczenia nowe/używka. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaziu_92 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) CześćZ racji faktu nabycia pontonu, zacząłem zastanawiać się nad echosondą. Potrzebuję pomocy w wyborze, gdyż wcześniej nie miałem kontaktu z takim urządzeniem. Budżet to 700zł, oczekuję od niej własnego zasilania (wbudowany aku), chcę badać głębokość oraz strukturę dna, skłaniam się ku Deeperowi ale może jest jakaś ciekawa alternatywa, bez większego znaczenia nowe/używka. Z góry dziękuję za pomoc.Deeper to raczej zabawka, a nie echosonda do profesjonalnego użytku. Żadne porządne echo nie będzie miało wbudowanego aku, co wg. mnie jest sporym plusem, ponieważ baterie we wszelkiej elektronice to zazwyczaj najsłabsze ogniwa. Od siebie mogę polecić echosondę Garmin striker 4 plus - całkiem kompaktowa i w kwocie 700 zł posiada takie funkcje jak GPS oraz możliwość tworzenia map batymetrycznych . Edytowane 7 Października 2019 przez kaziu_92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trissot Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Koledzy pomóżcie lowrance hook2 4x czy garmin striker 4? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 No sorry. Nie wytrzymałem tym razem. Od dwóch lat na forum a poczytać się nie chce, choćby tylko po to żeby napisać czego się od tego sprzętu oczekuje Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trissot Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Troszkę wyżej są moje wymagania względem echo, troszkę koledzy skorygowali kurs jaki obrałem i na ostatniej prostej został właśnie hook2 4x vs. striker 4[emoji3] Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Bierz Garmina. Albo poczytaj trochę wątek i się dowiesz dlaczego lepsza jakaś używka Tomek Edytowane 9 Października 2019 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Figura_007 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Panowie, szukam echosondy do 1500zł. Wody raczej plytki, do 9m. Najlepiej gdyby echo miało GPS, mile widziane byłoby też tworzenie własnych map. Ogólnie będzie to moja pierwsza echosonda. Ma mi głównie służyć do badania głębokości no i szukania ryb. Jeśli warto byłoby dołożyć te 500zł żeby mieć coś lepszego to jestem otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) To opis Strikera Plus, nic innego w tym budzecie z nowych nie ma. Z używek GArmin Echomap lub jak nie potrzebujesz map na żywo tworzyć a chcesz miec dostęp doduzej bazy darmowych to Lowrance Elite 7 z używek od wersji HDI, poprzez Chirp po Ti. Ta ostatniA, czyli Ti ma już możliwość robienia map na żywo ale nowej w tym budżecie nie kupisz Edytowane 9 Października 2019 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Figura_007 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Chodził mi po głowie właśnie Garmin Striker Plus 5cv i widzę, że chyba dobrze myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eljotnes Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 za ile jest szansa kupić okazyjnie używkę Garmin Striker Plus 5cv - może czas napisać do Mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 za ile jest szansa kupić okazyjnie używkę Garmin Striker Plus 5cv - może czas napisać do Mikołaja Daj ogłoszenie na giełdzie, to chyba najlepszy sposób. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 compi Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) Szukam czegoś prostego, na płytkie zbiorniki i rzekę. Kwotowo podobnie się plasują, funcje również w sumie jednakowe. Ekran w Lowrance 4" w Garminie 3,5".Garmin Striker4 czy Lowrance Hook 2-4x GPS Bullet? Edytowane 28 Października 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 A nie lepiej Striker Plus 4? Ekran 4,3 cala i GPS, a stówka różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi