meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Do tego Striker plus rysuje mapy i ma WiFi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Że rysuje mapy, to zgoda, ale 4 i 5" nie mają fifirifi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 compi Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Najtaniej co znalazłem to 639 złotych boliwarów i różnica faktycznie jest znikoma. Przewaga Garmina to wspomniane rysowanie map i odrobinę większy ekran. Brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Witam kolegów jest problem co wybrać budżet około 8tyś teraz używam echomap9sv z przetwornikiem gt40 głównie łowię w morzu zatoce Gdańskiej Puckiej i jeziorze żarnowieckim trool i z łapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 W nieco większym budżecie byłby Lowrance HDS9 Live, albo Raymarine AXIOM 9. Generalnie już można powybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Witam kolegów jest problem co wybrać budżet około 8tyś teraz używam echomap9sv z przetwornikiem gt40 głównie łowię w morzu zatoce Gdańskiej Puckiej i jeziorze żarnowieckim trool i z łapy To zależy, co chciałbyś zmienić względem obecnego sonaru.Boczny? Mapy? Integrację z urządzeniami zewnętrznymi? Rozdzielczość/wielkość ekranu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 moj ziomek ma carbona 9' z 3d za 8k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Ogólnie wszystkiego po trochu kolega namawia mnie na echomap ultra10 bo jest w tej cenie i ekran jest hybrydowy bo całkowity dotyk odpad u mnie jakoś mi to nie leży a Axsion też wyszedł nie dawno z hybrydowym panelem ale cena trochę za wysoka jak dla mnie narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 A ja mam pytanie czy lepiej kupić echo 12 " czy dokupić drugi ekran 9 " do istniejącego i spiąć to w sieć bo mam okazje kupić 9" za rozsądne pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Ja się zastanawiam nad tym samym od dawna i doszedłem do wniosku ze lepiej 2x9”Po pierwsze ta sama kasa co jedno 12”Po drugie więcej widać - bo 4 okna na 12” to zawsze gorzej niż 2 okna na 9”Po trzecie, prawdopodobieństwo ze oba się popsują mniejsze Po czwarte można mieć 2 różne firmy i skończyć z dylematem która lepsza Ja finalnie pójdę w EchoMap 9sv plus ze zwykłym GT20 i Panoptix a do tego HDS Carbon 9 z przetwornikiem 3in1 GT20 w Garminie da mi przyzwoity sonar tradycyjny, rysowanie map i obsługę Panoptixa a 3in1 super boczny i down scan z fish reveal Na Garmina jest zdecydowanie więcej darmowych map z ActiveCaptain a Carbon obsłuży C-Maps Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 8 Listopada 2019 przez Czechofil 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uzytkownikjerkbait Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Koledzy, piszę w temacie "wybór echa" bo jest świeży. Jest już aktualizacja oprogramowania do lowrance elite ti2, czy ktoś wie co ona zmienia lub dodaje (nie mogę się doszukać), czy wprowadza jakieś poważniejsze zmiany/udogodnienia czy to tylko "kosmetyka"? Nie wiem czy ściągać i aktualizować czy zostawić sobie zabawę na zimę lub w ogóle odpuścić. Na stronie lowranca nie ma opisu co daje ta aktualizacja, wcześniej miałem hook-a i z aktualizacją był opis.Może ktoś podpowie lub odeśle do jakiegoś źródła? Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 odpuścić, skoro nie spieszy CI się z używaniem echa to poczekaj. Inni będą testerami. wgrasz na wiosnę o ile nie będzie negatywnych opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Soft 19.1 był wprowadzany również do Carbona. Możesz zobaczyć tam co wnosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Witam posiada ktoś filmik z łowienia na panoptixie na echomap 92 sv plus ? Chciałem porównać z echomap 102 ultra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dino9 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 YT ''Trollingowe odkrycie roku'' ''GARMIN PANOPTIX LIVESCOPE GLS10 Z PLOTEREM ECHOMAP SV PLUS'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jatro64 Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) WitajcieJakie Echo proponujecie do zamontowania na łodzi?. Ma służyć tylko do odczytu głębokosci przy predkosci około 40km/h tak aby nie zaliczyć jakiej łachy na wisle. I gdzie zamontowalibyście przetwornik do jak najlepszego odczytu?. Budżet do 1000zł.Pozdrawiam Edytowane 9 Listopada 2019 przez jatro64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 WitajcieJakie Echo proponujecie do zamontowania na łodzi?. Ma służyć tylko do odczytu głębokosci przy predkosci około 40km/h tak aby nie zaliczyć jakiej łachy na wisle. I gdzie zamontowalibyście przetwornik do jak najlepszego odczytu?. Budżet do 1000zł.PozdrawiamPrzy takiej prędkości jak ci echo pokaże płyciznę to będzie już po ptokach w najlepszej opcji... ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jatro64 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Przy takiej prędkości jak ci echo pokaże płyciznę to będzie już po ptokach w najlepszej opcji... Chodzi mi o to aby pokazywało mi jak najdokładniej głębokość. Myślałem o stożku 15 stopni i przetworniku lekko pochylonym w kierunku dziobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) To przelicz ile metrów na sekundę pokonasz przy prędkości 40km/h, wtedy zrozumiesz że takie rozwiązanie jest absurdalne. Nie zdążysz zareagować na to co pokaże echosonda, pomijając fakt, że pokaże niewiele do przodu przy takim ustawieniu. Edytowane 10 Listopada 2019 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Jak chcesz widzieć co się dzieje przed Tobą, to są xdcr garmin panoptix do tego,tylko inna liga cenowa . Przy tej v jak Koledzy wyżej pisza- będzie za pozno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Kolega potrzebuje nie tyle echa, co dobrego plotera z mapą. Na rzece musisz zrobić sobie taką mapę sam....i będzie aktualna do najbliższego przyboru rzeki. Pływanie po rzece przypomina trochę pływanie w szkierach w Szwecji, czy pływanie np. między skalistymi wysepkami morza Norweskiego . Ale w tym przypadku kupujesz mapę batymetryczną danego obszaru i jest w porządku. W Twoim przypadku tylko malowanie własnych map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Należało by też dodać, że procesowanie sygnały zabiera trochę czasu więc jak zobaczysz na ekranie to przy tej prędkości już jesteś na. Na rzece musisz się nauczyć znajdować wartówkę, główny nurt. Tam zawsze jest co najmniej metr wody. Wbrew pozorom nie jest to takie trudne. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uzytkownikjerkbait Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Podkusiło mnie jednak i wgrałem najnowszą aktualizację softu do mojego lowranca elite 9 ti2, wszystko jest ok, na razie działa. Z nowych rzeczy które zauważyłem to pojawiła się ikonka c-map w menu pod przyciskiem power. Zauważyłem też że echo jest "dokładniejsze", bardziej czułe i precyzyjne na dotyk. Nie wiem czy to się pojawiło ze zmianą softu czy od niskiej temperatury która teraz jest na zewnątrz ale wcześniej przy wybieraniu sonda często się wieszała, nie reagowała lub wybierała literkę/przycisk/funkcję obok tej którą naciskałem a teraz jest na razie ok. Przy okazji Koledzy mam pytanie - pływając i rysując mapę na bieżąco genesis live robię pokrycie danego obszaru, za jakiś czas pływając po tym samym obszarze echo pokazuje pokrycie ale nie wszystkiego po czym pływałem (kawałek jest a kawałka nie ma a wiem że był pokryty)? Jak zmieniam powiększenie ekranu to się pewne fragmenty pokrycia pojawiają za to inne znikają? Obszar jest pokryty ale przy jednym ustawieniu powiększenia nie wyświetla całości. Cały obszar echo wyświetla tylko przy małym powiększeniu ale wtedy jest mała dokładność. Ustawienia sondy są ciągle takie same, zmieniam tylko powiększenie widoku mapy. Chyba tworzenie genesis live nie jest uzależnione od powiększenia ekranu w momencie pływania (to by było bez sensu)? Ktoś wie o co chodzi, gdzie problem? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Siemanko, koledzy przymierzam się do zmiany echosondy obecnie użytkuje 71echomap z gt40 czy idzie coś sensownego kupić w kwocie do 5-6k plnów, mogę nabyć w Szwecji Ti9 z przetwornikiem 3w1 za ok 4,5k plnów czy celowac w coś z Raymarine. Edytowane 14 Listopada 2019 przez Tupas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uzytkownikjerkbait Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Koledzy ponawiam pytanie - pływając z lowranca elite 9 ti2 i rysując mapę na bieżąco genesis live robię pokrycie danego obszaru, za jakiś czas pływając po tym samym obszarze echo pokazuje pokrycie ale nie wszystkiego po czym pływałem (kawałek jest a kawałka nie ma a wiem że był pokryty)? Jak zmieniam powiększenie ekranu to się pewne fragmenty pokrycia pojawiają za to inne znikają? Obszar jest pokryty ale przy jednym ustawieniu powiększenia nie wyświetla całości. Cały obszar echo wyświetla tylko przy małym powiększeniu ale wtedy jest mała dokładność. Ustawienia sondy są ciągle takie same, zmieniam tylko powiększenie widoku mapy. Chyba tworzenie genesis live nie jest uzależnione od powiększenia ekranu w momencie pływania (to by było bez sensu)? Ktoś wie o co chodzi, gdzie problem? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi