meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Widocznie nikt nie wie, a próbowałeś zadać to pytanie w jakimś dziale wsparcia technicznego Navico ? Bo w końcu gdzie szukać odpowiedzi jak nie u producenta/dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Chyba ktoś tu juz pisal.cos o tym jak się nie mylę. Nie wiem czy nie @goldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Koledzy ponawiam pytanie - pływając z lowranca elite 9 ti2 i rysując mapę na bieżąco genesis live robię pokrycie danego obszaru, za jakiś czas pływając po tym samym obszarze echo pokazuje pokrycie ale nie wszystkiego po czym pływałem (kawałek jest a kawałka nie ma a wiem że był pokryty)? Jak zmieniam powiększenie ekranu to się pewne fragmenty pokrycia pojawiają za to inne znikają? Obszar jest pokryty ale przy jednym ustawieniu powiększenia nie wyświetla całości. Cały obszar echo wyświetla tylko przy małym powiększeniu ale wtedy jest mała dokładność. Ustawienia sondy są ciągle takie same, zmieniam tylko powiększenie widoku mapy. Chyba tworzenie genesis live nie jest uzależnione od powiększenia ekranu w momencie pływania (to by było bez sensu)? Ktoś wie o co chodzi, gdzie problem?Dzięki hmmm..też to u siebie na 9ti2 zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) Z racji tego , ze powoli przymierzam się do zakupu echa poproszę Doświadczonych Koleżanki/Kolegów o pomoc w wyborze. Żeby nie było tak kolorowo to niestety muszę kupić używkę. (raczej coś 4") Nie mam żadnego doświadczczenia w tym temacie , więc proszę o wyrozumiałość. Postudiowałem trochę tematy na forum i już coś tam się dowiedziałem. Niestety nie na tyle , żeby samemu podjąć decyzję. Echo będę używał w 80% na Wiśle (okazjonalnie jeziora/zaporówki)Do czego ma być ? Przede wszystkim zleży mi na tym aby sprzęt dał sobie radę z "sumowaniem" (vert , dryf - widok przynęty i ewentualne "podniesienie suma" - czasem trol, wytypowanie miejscówki do stacjonarnego połowu- więc wąski stożek chyba nie jest mi potrzebny???) oczywiście nie samym sumem człowiek żyje, więc jak obsłuży ławice drobnicy w toni ,to też będzie miło Pewnie mnie wyśmiejecie , ale z braku kasy celuję na początek w:1. Lowrance Elite 4 z CHIRP lub HDI (Nie wiem co lepsze) 2. Lowrance Hook 4x z CHIRP 3. Garmin Fishfinder 350C 4. Coś co Wy polecicie w niskim budżecieGPS nie jest w tym momencie dla mnie priorytetowy ale jak jest to ok, bardziej mi zależy na kolorowym wyświetlaczu.Wymienione wyżej echa można kupić kompletne w przedziale 500-800zł. Po nauczeniu się obsługi na pewno przesiądę się w coś co ma 7" - no ale nie od razu Kraków..... Czekam na sugestie i podpowiedzi z Waszej strony. Pozdrawiam Edytowane 18 Listopada 2019 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Za 699 PLN masz Strikera plus 4. Ekran 4,3 cala, GPS + mapy, właściwie wszystkie podstawowe funkcje za te pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 A jaki stożek emituje Striker plus 4 ?Zalazłem w opisach tylko Obsługiwane częstotliwości: Tradycyjny: 50/77/83/200 kHzMoc transmisji: 200 W (RMS) Psulek a jak się odniesiesz do tych , które ja wymieniłem? Masz ogromne doświadczenie to może coś powiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Przetwornik w striker 4plus obsługuje 4 ww częstotliwości??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Wszystkie te urządzenia będą działać podobnie i kosztować podobnie. 350c widziałem ostatnio za 600, więc bez sensu. Striker 4 ma ekran 4,3" co daje około 15% więcej powierchni roboczej niż w innych 4" - to tez zaleta. Jak uda ci się wyrwać tanio w używce Elite/Hook z DI i GPS (bez x), to może być niegłupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 (edytowane) Przetwornik w striker 4plus obsługuje 4 ww częstotliwości???Nie drażnij się... A twoja Ultra ma 50/77/200 i high wide oraz mid band chirp i co? Edytowane 18 Listopada 2019 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Za 800 pln kupisz garmin striker CV 4 plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Cv 4 plus ma chyba wiązkę 40/15.Nie za wąsko na moje potrzeby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 @psulek A co Ty się tak spinasz jak gumką w majtkach ? Zapytałem się czy ten xdcr w tym striker 4 obsługuje 50khz. Zazwyczaj dane hz sa podawane dla ekranu wyświetlacze co obsługują. To co jest w tej ultra , to trochę większy i droższy ekran vs striker 4" , tym samym ma on prawo ogarniać ciut więcej. Rozumiem że Garminy są najtańsze , ale nie znam ich xdcr oraz możliwości. W szczególności 50khz na srodladzie , jest potrzebne jak grzebień łysej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Nie, no 4 plu z to zwykły 77/200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fafka90 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Pany mam zamiar przesiąść się ze swojej Lowrance Elite 7 Chirp na coś mocniejszego, ekran najlepiej 9 cali, budżet około 6000 zł. Zależy mi na bocznym sonarze i mapy głównie mazur. Myślałem nad Elite 9ti 2, Raymarine Element. Za wszelkie rady i wskazówki będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Jesli mapy ladne to tylko lowrance/simrad. Tak samo 3w1 od navico bije kpnkurencje odnosnien jakosci obrazu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ceel Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Pany mam zamiar przesiąść się ze swojej Lowrance Elite 7 Chirp na coś mocniejszego, ekran najlepiej 9 cali, budżet około 6000 zł. Zależy mi na bocznym sonarze i mapy głównie mazur. Myślałem nad Elite 9ti 2, Raymarine Element. Za wszelkie rady i wskazówki będę wdzięczny. To nie jest giełda <<...>> Edytowane 20 Listopada 2019 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fafka90 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) To nie jest giełda <<...>>Ja nie napisalem żeby ktos przedstawił mi oferty, tylko o pomoc w wyborze jak w wątku.. Edytowane 20 Listopada 2019 przez fafka90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BKUZanderFun Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Siema , to w koncu co kupic, 7sv z gt40 czy gt52 ?Czy brak chirp w gt40 bedzie jakims problemem ? Zawariowac idzie ???? Edytowane 20 Listopada 2019 przez BKZanderFan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Najlepiej przeczytać wątek o Strikerach i nie zadawać pytań, które już były dziesiąty raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BKUZanderFun Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Najlepiej przeczytać wątek o Strikerach i nie zadawać pytań, które już były dziesiąty raz.Przeczytalem i tak mam mam watpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Zalety i wady jednego i drugiego przetwornika zostały dokładnie opisane, jeśli nie w wątku o Strikerze, to w tym o Echomap (m. in. kwestia chirp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Panowie jaka echosonda max 2.5 tyś zł. Wymagania :7 lub 9 caliGPS Zapisywanie punktuSonar boczny Jak najbardziej czytelny obraz Nie interesuje mnie robienie map,czytanie, zapisywanie itd.Echosonda ma służyć na głębokie zaporówki i zależy mi tylko i wyłącznie na jak na czytelniejszym obrazie.Myślałem nad Garmin STRIKER™ Plus 7 cali z przetwornikiem.Czy znajdę coś lepszego w tej cenie u konkurencji? Lowrance, Humnibird czy Rymarine? Edytowane 22 Listopada 2019 przez meps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Używana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi