Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam,

tak czytam i czytam i im wiecej czytam tym glupszy sie robie :)   szukam echosondy ktora bedzie uzywana na duzym , glebokim (zeskoki z 20m na 70m) jeziorze. Nie potrzebuje fajerwerkow jedynie czegos co dobrze pokaze strukture dna i stada siei :)     Budzet przewidziany to max 200€. Nie musi byc nowka. Moge kupic uzywana. Czym warto sie zainteresowac?

• 0

Simrad GO 9 XSE + Active Imaging 3in1 . Używałem to echo dwa lata, trochę z Totalscanem i Active Imaging 3in1 . Różnica na korzyść Active Imaging nie do porównania .

Można wiedzieć na co się przesiadłeś? oraz jak wypada nowe echo względem ostatniego simrada, ofc jeśli nabyłeś nowe echo, dzięki.

• 0

W Polsce nie obowiązuje złotówka? Czy coś mnie ominęło.. Pisz po ludzku bo zaraz ktoś wyskoczy z budżetem w kopiejkach

Mieszkasz w Polsce, kraju unijnym, czy obwodzie Kaliningradzkim? Postarasz się, to na pewno zrozumiesz ile to 200€. Tajemnica też nie jest, że kupując w DE na przykład (i płacąc w Euro), można zaoszczędzić znaczące sumy.

• 0

Można wiedzieć na co się przesiadłeś? oraz jak wypada nowe echo względem ostatniego simrada, ofc jeśli nabyłeś nowe echo, dzięki.

Kupiłem HDS-a 9". Różnica na plus to rozdzielczość ekranu, jasność oraz kontrast. Trochę mniej czuły dotykowy ekran w stosunku do Simrada GO oraz ciut gorsze wykonanie... Poza tym jest super. Lepsze parametry i możliwości urządzenia dają się od razu zauważyć.

• Like 1

• 0

Tylko co wiecej pokaże Garmin 7 niż Garmin 5 na wodzie o głebokości 3 metrów ???

Jak podzielisz sobie ekran  ,to zobaczysz różnicę miedzy 5 a 7 ,na wodzie o głębokości 3 m i mniej boczny sonar spisuje się świetnie 

Edytowane przez MARIUSZ 69

• 0

Jak podzielisz sobie ekran  ,to zobaczysz różnicę miedzy 5 a 7 ,na wodzie o głębokości 3 m i mniej boczny sonar spisuje się świetnie 

Ten boczny sonar to dodatkowa opcja czy tylko kwestia ustawienia przetwornika ??? ( to moje 1 echo wiec pytam)