Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

"Marketingowcy czuwają, by wybór nie był zbyt prosty.." - święte słowa......bo też nie ma idealnego echa z wszystkimi najlepszymi rozwiązaniami w jednym, nawet najdroższym urządzeniu.

Też bym chciał mieć w HM Mega taką funkcję "fishreveal" jak w 3w1 , czy nawet szczątkowe i do "niczego niepotrzebne 3D" jak w Axiomie.

Bo każda z tym funkcji ma swoje miejsce w odczytywaniu podwodnej rzeczywistości.

Myślę, że to świadomy wybór i firmy absolutnie nie są zainteresowane, aby zaoferować takie "wszystko w jednym" - w najlepszym wydaniu oczywiście.

• 0

Brak obiektywnych opinii oraz ochow i achow czesto wiaze sie z tym , ze malo uzytkownikow mialo mozliwosc plywania z roznymi marakami echosond. Gro kupi jakis tam sprzet i lepszego napewno niema niz moj...:) do tego sprzedawcy srubke podkreca ( zazwyczaj w kierunku tego co maja) i sie kreci kabaret. Bac sie fun boy-ow ich stekania nie ma co. Moga poszczekac i tyle.

• Like 1

• 0

reasumujac wyglada to tak : garminy lapia zasieg bez problemu w piwnicy - sprawdzone przez uzytkownikow, nic w niskim budzecie nie ma 3d jak raymarine i robi dokladna mape przy 40kmh , hb maluje pieknie tylko sie normark z pl zwinal , a lowrance jest drogi i nie ma czestotliwosci powyzej 1mhz co oferuje konkurencja , jest jeszcze simrad , ale tez jakis taki dziwny, nie tworzy map live ...pozostaje sznurek i oliwka  :)

Edytowane przez siarq
  • Like 2

• 0

A dlaczego Marcinie nie Helix MSI+ :) ? 8 lub 9 " idzie dorwać w podobnym budżecie jaki kolega zakłada. Równie dobrze elementy, echomap z przeróżną paletą przetworników , zakładany budżet wystarczy .... Wybór ogromny a możliwości jeszcze wieksze.

• 0

Damian, mapa jest tak dokłdna ,jak dokładnie ktoś ją zrobił- zebrał dane, opracował, dobrał paletę kolorów czytelna dla danego przedzialu głębokosci. Nie wiem jak jest z dokładnością echosond- ale przyjmuje się, że przy dobrej pogodzie to jest ok. 3m. Poza tym do Lowrance masz Maximapę, mapy socjalne- choć tutaj nie mam rozeznania zupełnie 

• 0

Dokladnie chodziło mi o maximape, w zeszłym sezonie plywalem ze znajomym i bylem zdziwiony dokładnością, po drugie plywalismy z osoba ściśle związana z garmin a korzystaliśmy z map lowrance..,więc gwóźdź w garmin , rozważam jeszcze elementa, ale jak z mapami Navioncis ? Czy ktoś posiada spis północy? Ps. Każdy może napisać ,że warto swoją zrobić itp. Itd ale przez częsty brak czasu wolę wykorzystać na wędkowanie niż tworzenie.

• 0

Takie małe porównanie : 

Elite Ti2 - 9"

HDS Carbon 9"

HDS Live 9"

Najfajniej i najprzyjemniej dla oka wykonany jest Live :) , dwie pozostałe echosondy zrobione bardzo podobnie jeśli chodzi o wykonanie i materiały

post-54838-0-32425200-1579206076_thumb.jpg

• 0

Najlepsze echo to takie ktore nie nadwyrezy budzetu ale najwazniejsze to to zeby uzywac funkcje za ktore sie placi ja ma hdsy i tak naprawde wszystko co urzywam pokazal by mi hook lepiej wypasiony za 30% ceny gdyby nie to ze zaplacilem smieszne pieniadze pewnie bym nie kupil bo mi wszystlie livey 3d potrzebne jak qurw..e majtki