meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Witajcie, Jakiś czas temu, w stosownym wątku, pytałem o wybór pomiędzy 7’ HDSa a TI2 9’. Po namyśle wybór padł na Elitke (przez większy ekran).Miałem zamiar ją wkrótce nabyć kiedy trafiłem na takie same ceny Humminbird HELIX 9 CHIRP MSI+ GPS G3N Mega. Przyznaje - zgłupiałem. Wymagania niezmienne - zbiorniki jak jeziora pojezierza augustowskiego oraz Siemianówka, w tym możliwość robienia własnych map. Czytałem post wyżej kolegi Macieja, wiec ograniczenia i różnice znam. Za Helixem zdaje się przemawiać lepszy ekran, SI także na 1,2 Mhz (po drodze i 800 też będzie), nie mniej kosztem braku dotykowego ekranu (jak w Elitce). Nie znalazłemtez informacji o możliwości robienia mirrora ekranu na komórce itd. w przypadku Helixa. Prośba o sugestie biorąc pod uwagę jakość obrazowania, szybkość samego urządzenia i znane problemy z użytkowaniem jednego lub drugiego (kwestie potrzeby zakupu odpowiedniej karty do robienia map pomijam).Rynkami za trzęsło , w zależności jak firmy stoją finansowo może być tak , że ceny będą obniżać żeby się utrzymać na powierzchni . To nie są artykuły pierwszej potrzeby . Zapowiadają że branża turystyczna kulturalna do której sam się zaliczam będzie mieć sporo problemów . Reasumując ceny mogą nas nie zile zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zasięg bocznego będzie lepszy w Elitce - różnice w jakości obrazu subtelne na korzyść HB. Pamiętaj że fizyki nie oszukasz i te 1.2 Mhz. Jakość ekranu / matrycy ciut lepiej w HB - (błyszczący ekran i trochę inna paleta kolorów) , ale co kto lubi.Więcej użytkowników znajdziesz w Lowrance i te urządzenie będzie Ci łatwiej odsprzedać w późniejszym czasie. Jedno i drugie to bdb echo. Osobiście wybrałbym Lowrance , ale to moje osobiste preferencje. HB miałem ale przeszkadzała mi złożoność obsługi menu ( niby więcej możliwości ale jednak więcej klikania niż Lowrance). Witajcie,Jakiś czas temu, w stosownym wątku, pytałem o wybór pomiędzy 7’ HDSa a TI2 9’. Po namyśle wybór padł na Elitke (przez większy ekran).Miałem zamiar ją wkrótce nabyć kiedy trafiłem na takie same ceny Humminbird HELIX 9 CHIRP MSI+ GPS G3N Mega. Przyznaje - zgłupiałem. Wymagania niezmienne - zbiorniki jak jeziora pojezierza augustowskiego oraz Siemianówka, w tym możliwość robienia własnych map. Czytałem post wyżej kolegi Macieja, wiec ograniczenia i różnice znam. Za Helixem zdaje się przemawiać lepszy ekran, SI także na 1,2 Mhz (po drodze i 800 też będzie), nie mniej kosztem braku dotykowego ekranu (jak w Elitce). Nie znalazłemtez informacji o możliwości robienia mirrora ekranu na komórce itd. w przypadku Helixa. Prośba o sugestie biorąc pod uwagę jakość obrazowania, szybkość samego urządzenia i znane problemy z użytkowaniem jednego lub drugiego (kwestie potrzeby zakupu odpowiedniej karty do robienia map pomijam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Zasięg bocznego HB ma większy przy 455 kHz (Elite Ti2 91 m na stronę vs 120 m na stronę u HB), ale co ciekawe mniejszy przy 800 kHz (37,5 m na stronę w HB vs 46 m w Ti2). No i ma 1,2 MHz (60 m na stronę), której nie ma w Ti2. Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Z tego co widzę po screenach na różnych forach internetowych- HB odjechało z sonarem bocznym konkurencji bardzo daleko. W 455khz widziałem po 80m na stronę, MSI+ działa głębiej niż 10m na spokojnie no i sygnał nie zdycha na miękkim dnie jak było do tej pory. A wszystko na stockowych przetwornikach, bez żadnych modułów. Poszli swoją drogą - wzmocnili sygnał i są efekty. Lowrance poszło na skróty- softowo dopalili wyświetlacz echa, dodali nowe palety kolorystyczne i....zostali w tyle. Pojawiają się plotki na zachodzie o Livesight2-ale to chyba wishfullthinking bardziej niż realia. Nawet Garmin po updacie softowym ma teraz lepszy DI a niewiele gorszy SI od Lowrance Póki co, Navico spadło w moim rankingu na trzecie miejsce- w tierze flagowców, bo nie ma nic ciekawego ponad poprawny SI i ekrany dotykowe od środkowej półki w górę. HB jest dla mnie nr 1 właśnie przez sonar boczny i możliwość wpięcia nowego mega360, które jest faktycznie mega. Zapytam się autora screenów, czy mogę je wkleić w wątku- bo jest na co popatrzeć i sprawdził dla mnie parametry odświeżania ekranu na różnych prędkościach....Niestety, nie ma róży bez kolców- dotykowy ekran wyłącznie w Solixach, gdzie do M360 trzeba 12 cali realnie, czyni ten zestaw najdroższym spośród wariantów "na bogato". Nr 2 to Garmin po ostatnich modach- lvs32 i za perspektywę, która może zastąpić na płytkiej wodzie widok 360 i jest dostępna do różnych ekranów. Mam nadzieję, że wkrótce będę mógł coś więcej napisać na ten temat- po doświadczeniach własnych... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgadzam się jako użytkownik HB 12" G3N Mega, że obraz SI jest MEGA i czasem zapomina człowiek, że pływa, aby łowić, tylko gapi się w szczegóły podwodnego świata - tak trywialnie, ale takie fakty. Co do ustawień - są faktycznie mniej szybkie w operowaniu jak w "dotyku" - ale raz ustawione i zapamiętane są dostępne klawiszami szybkiego dostępu - to bardzo przyspiesza operowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Żeby nie było, że na Navico psy wieszam tylko... obserwuję rosyjskie doświadczenia w poprawie jakości obrazu z przetwornikami 3in1 oraz starym przecież Lss2. Okazuje się, że wpięcie ich do sonaru poprzez moduł Lowrance sonarhub poprawia jakość obrazu w detalizacji - powiększają się obrazy ryb i szczegółów dna. Moduł ma załadowany soft, który ma inną prędkość obrazu SI niż w sofcie echa i efekt jest całkiem, całkiem. Tyko, że to znów kula kabli&co. Co do Lss2HD, to moim zdaniem jest to przetwornik używany przez pana Eastona (Fishtec Lowrance) do tworzenia jego map struktury dna w wysokiej jakości. Z kolei niezbyt sprawdzają się do tych map dane z najnowszych przetworników HB, Lowrance- być może Reefmaster, Sonar TRX niezbyt radzą sobie z ich obsługą. Testowałem to w ubiegłym roku, bo dostałem logi - a rezultaty tych testów były w zgadywance z wrakami.HB ma zupełnie inną kompresję obrazu, mniejszą, detale są większe i przez to wyglądają lepiej niż te same obiekty na ekranach od Navico. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi81 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Dzięki za powyższe wskazówki i odpowiedzi. Oglądałem „nieco” screenów z SI i faktycznie - robi wrażenie. Coraz trudniejszy wybór ;-). Dopytam jeszcze o możliwość cofania obrazu (tam gdzie się już przepłynęło) - w TI2 możemy cofnąć ekran, zaś zaznaczając dany punkt (np na SI) mamy jego równoczesne oznaczenie na mapie, DI itd - czy podobne rozwiązanie jest możliwe w HB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Dzięki za powyższe wskazówki i odpowiedzi. Oglądałem „nieco” screenów z SI i faktycznie - robi wrażenie. Coraz trudniejszy wybór ;-). Dopytam jeszcze o możliwość cofania obrazu (tam gdzie się już przepłynęło) - w TI2 możemy cofnąć ekran, zaś zaznaczając dany punkt (np na SI) mamy jego równoczesne oznaczenie na mapie, DI itd - czy podobne rozwiązanie jest możliwe w HB? Historię zapisu w Hb można podejrzeć, ale trzeba mieć loga zapisanego i go odtworzyć w menu zapisu. Bezpośredniego cofnięcia zapisu nie było w G1 i na stan mojej wiedzy nie ma go obecnie- choć mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi81 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @Maciej - dziękuje. Rozumiem, że analogicznej opcji jak w TI2 tzn. oznaczenia punktu na np. SI (nawet na aktualnym ekranie) i równoczesnego jego oznaczenia na DI i mapie (jako waypointa) HB nie posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @Maciej - dziękuje. Rozumiem, że analogicznej opcji jak w TI2 tzn. oznaczenia punktu na np. SI (nawet na aktualnym ekranie) i równoczesnego jego oznaczenia na DI i mapie (jako waypointa) HB nie posiada?Nie mam wiedzy tutaj. Moim zdaniem będzie to widoczne na obrazie SI, ale wymaga to potwierdzenia przez kogoś z G3 na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kasjan Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Do płytszych jezior bardziej odpowiedni bedzie przetwornik Garmina GT52 czy GT40? Wiem że łatwo jest z handlem tymi przetwornikam i mozna sprawdzic oba. Ale moje jeziora to maks 20-25m. Przepraszam za lenistwo bo wiem że ileś stron temu gdzieś o tym było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Nie mam wiedzy tutaj. Moim zdaniem będzie to widoczne na obrazie SI, ale wymaga to potwierdzenia przez kogoś z G3 na pokładzie. Będzie to widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Chciałby kupić kartę pamięci do Garmina echo map 91 sv ,i nie wiem jaką ,ktoś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HIFI Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Które echo kupić LOWRANCE HOOK Reveal 9 TripleShot czy Garmin Striker Plus 9sv ? To ma być moja pierwsza echosonda, proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Obstawiam ze niewielu uzytkuje reveal bo to jeszcze nowosc i raczej o opinie bedzie ciezko za to seria striker jest przeswietlona dosc dokladnie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HIFI Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zapytam inaczej, która firma ma lepsze opinie GARMIN czy LOWRANCE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 ile uzytkownikow tyle opini...to jest ta sama polka jakosciowa i cenowa, lusek niepoliczyszl, serwisy podobne gdzies w eu . tu preferencje wlasne maja wieksze znaczenie . w wysokich modelach sa rozbieznosci jaksciowe w obrazowaniu i funkcjach, tutaj raczej znikome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) Które echo kupić LOWRANCE HOOK Reveal 9 TripleShot czy Garmin Striker Plus 9sv ?To ma być moja pierwsza echosonda, proszę o pomoc.Im prostsza w obsłudze- tym lepiej. W Lowrance 1 suwak od kontrastu obsługuje sonar boczny/Di,+ustawienie zasięgu w 2D masz dwie opcje- czułości i szybkości przesuwu ekranu. Garmin ma trochę wiecej nastaw i moim zdaniem- bazując na screenach- nieco gorszy sonar boczny, zwłaszcza w wyświecaniu ryb. Obstawiam ze niewielu uzytkuje reveal bo to jeszcze nowosc i raczej o opinie bedzie ciezko za to seria striker jest przeswietlona dosc dokladnie na forumTo fizycznie te same echo co poprzednik, soft dano mu nowy- stąd fishreveal+Genesis Live czyli mapowanie na żywo na wodzie. Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Im prostsza w obsłudze- tym lepiej. W Lowrance 1 suwak od kontrastu obsługuje sonar boczny/Di,+ustawienie zasięgu w 2D masz dwie opcje- czułości i szybkości przesuwu ekranu. Garmin ma trochę wiecej nastaw i moim zdaniem- bazując na screenach- nieco gorszy sonar boczny, zwłaszcza w wyświecaniu ryb. To fizycznie te same echo co poprzednik, soft dano mu nowy- stąd fishreveal+Genesis Live czyli mapowanie na żywo na wodzie. A ja sie nie zgodzę i uważam ze Garmin ma większe wsparcie z mapami i robieniem batymetrii lub ściągnięciu jej Duzo wiecej szczegółów niż zaśmiecanie obrazu w Lowrance Miałem Lowrenca a obecnie 2 echo Garmina Nie chce Raymarine Huminbirda i Bóg wie czego Garmin wystarczy moze i boczny jest słabszy od konkurencji mam to w d........ Cały ten przemysł wedkarski pędzi w chorym kierunku - echosondy 7 i 9 za małe trzeba kupic 10/12/15 cali po co ? Silniki dziobowe x3 i x5 juz sa słabe i trzeba kulić od Lowrenca lub Minn Koty Do tego najnowsze kolowrotki i Blanki ktore okazują sie gorsze od sprawdzonych starszych konstrukcji (sa wyjątki) Pytam sie co jeszcze ? Podobno rynek Polski jest mega chłonnym rynkiem dla firm wedkarskich, łykamy wszystko jak małpa kit ....... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Sławek, masz prawo do własnego zdania, ja piszę własne opinię. Jeżeli mówisz o wsparciu map- pokaż mi soft do robienia map w Garminie? Najlepiej typowo wędkarskich- czyli twardości dna, struktury dna- a nie nawigacyjnych? Miałeś na swoim lowrance Maximapę, czy jakąkolwiek mapę At5 zrobioną z zasadami? Jesteś pewien, że to jest zbliżone do Quickdraw? Jeżeli masz na myśli mapy socjalne - to wszystko zależy, czy ktoś już daną wodę zrobił i zuploadował na te serwery czy inne Wiesz, ja chciałbym nie wydawać pieniędzy na echo i wynalazczość i łowić ryby. Dlatego być może wrócę do korzeni, czyli gruntu/spławika. Póki co w wodach mamy to co mamy i znaleźć rybę jest trudno a to podstawa dla udanego wędkowania. Stąd zabawki. Rozmiar ma znaczenie, ale bez przesady. Ekran z dobrą rozdzielczością w 9 calach jest w pełni wystarczający do podstawowych funkcji echa i map. Wczoraj pływałem z kolegą, który kupił HB8 MSI+ , ja wziąłem swojego simrada i powiem, że kilkuletni już przetwornik +moduł SS3D dają tylko trochę mniejsze obrazy ryb, elementów struktury dna. Detalizacja jest najzupełniej porównywalna. To potwierdza twe słowa o nowościach- tu się zgodzę. Co do silników dziobowych- ta sama zasada co przy samochodach... nowe, ładniejsze, więcej bajerów. Czy lepsze- zależy od oczekiwań. Jeszcze żeby te Xi działało jak trzeba w sieci.....nic nie zrobiono z tym a problem jest widoczny od półtora roku. Nie mnie oceniać czy jesteśmy poważnym rynkiem, mam kilku kolegów którzy mają pojęcie o handlu elektroniką- w większości idą tańsze modele. Także nie obawiaj się o te cale, bo większość wędkarzy jest szczęśliwa i łowi na swoim sprzęcie elektronicznym a o nowościach ewentualnie czyta i ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 @PiernikToruński...Pogoń króliczka jest nie tylko w wędkarstwie, cała elektronika brnie do.przodu , telefony,komputery itd. Nie wiem w jakim.sensie garmin ma.lepsze.mapy społecznościowe od.navico... jedne i drugie to gnioty kredkami bambino. Sam kupiłem garmina ultra A.uzywalem wcześniej kilka generacji hds-ow. Garmin jedyne co wymiata to obrazowaniem Live - lvs32 i systemem wypinanego ekranu. Tu konkurencja leży. Natomiast mapy , obrazowanie boczne , to.jeszcze.im brakuje trochę do.jakosci... można zawsze wrócić do korzeni- bambus,sznurek z oliwka i kanu. Tanio, eko same plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Maciek, raczej chodzi o to, że nie każdy ma czas, ochotę i zacięcie, żeby robić wypasioną batymetrię i jeszcze doktoryzować się w oprogramowaniu. A Garmin ma teraz chyba największe pokrycie social map w PL. Klikasz, ściągasz i masz. 5 minut roboty i jest gotowe. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Maciek, raczej chodzi o to, że nie każdy ma czas, ochotę i zacięcie, żeby robić wypasioną batymetrię i jeszcze doktoryzować się w oprogramowaniu. A Garmin ma teraz chyba największe pokrycie social map w PL. Klikasz, ściągasz i masz. 5 minut roboty i jest gotowe. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaDyskusja polega na argumentacji- był argument kolegi, podałem swój. Nie neguję zasięgów map socjalnych - bo nie mam wiedzy w tym zakresie kompletnie. Jak zapewne czytałeś posty powyższe- dyskusja tyczyła się odnośnie wyboru sonaru a nie map, ja w swoim poście ,do którego odniósł się Sławek nie pisałem nic o mapach w Garminie, bo mam świadomość jak jest, masz racje- nie każdy tak robi...i dobrze. A jeżeli już ma być o mapowaniu- spoko: Garmin to jedyny brand z podium, który ogranicza się do map nawigacyjnych de facto i nie udostępnia danych twórcom oprogramowania do batymetrii. Pozostali gracze z podium mają możliwość obsługi map typowo wędkarskich, ich samodzielnego budowania w sofcie zewnętrznym. Btw, objawił się ktoś z odpowiedziami za wodą wielką @ bocznego w Garminie po ostatnim update? Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Cisza na razie. Pewnie trzeba będzie samemu sprawdzić, ale na razie nie mam możliwości [emoji25] Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Maciek, raczej chodzi o to, że nie każdy ma czas, ochotę i zacięcie, żeby robić wypasioną batymetrię i jeszcze doktoryzować się w oprogramowaniu. A Garmin ma teraz chyba największe pokrycie social map w PL. Klikasz, ściągasz i masz. 5 minut roboty i jest gotowe. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaMaciej bardziej o tym mówiłem co psułek napisał, mi do moich potrzeb wystarczy Echomap 92 UHD z GT54 Kiedyś plywalem bez echa i tez były wyniki Oczywiscie dzis nie wyobrażam sobie pływania bez choćby podstawowego echa choć na moich wodach wiedział bym dokładnie gdzie stanąć ale bez przesady. Sam wpadłem w wir wariacji wedkarskich kupiłem Łódź pierwsza za 3 tysie sprzedałem po sezonie, kupiłem kolejną i po 2 sezonach kolejną w sumie mam 4 Łódź to samo z spalinami i elektrykami a potem z elektroniką W końcu powiedziałem stop Pisałem o swoich prywatnych odczuciach a wiadomo ze kazdemu pasuje co innego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi