meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Posiadam Lowrance Elite 7 Ti2 z dystrybucji niemieckiej od roku, niestety zmienilem ponton na lodz i echo stalo sie za male, potrzebuje cos bardziej wiekszego, aby cos wiecej widziec na nim, celuje w 9" a nawet w 12".Wymiana wiaze sie ze strata, ale co kupic w miejsce Elite 7 Ti2 ? Dodam ze steruje silnikiem dziobowym MG wiec wybor mam ograniczony.Co byscie polecieli, aby zamiana dala mi radosc z plywania jesli ryb nie uda mi sie wyciagnac bo na echu pewnie je zobacze ;( Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Michal Sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Panowie, pytanie laika. Striker 9sv na łodzi, przetwornik na pawęży na przyssawce ram mount. Odczyty prawidłowe do 8-10kmh, powyżej tej prędkości lekka "kasza" na ekranie" i jakby "zamrożony" odczyt głębokości. Po zwolnieniu/dopłynieciu na miejscówkę chwile mu zajmuję aby odczyty były znów prawidłowe. Do jakiej prędkości wskazania głębokości/odczytu dna powinny być prawidłowe? Zastanawiam się czy to tylko kwestia pozycji przetwornika na pawęży PS przy okazji polecam ram mount z 2 przyssawkami. Myślałem, że odpadnie prz 45kmh na sporej fali. Nic z tych rzeczy trzyma pancernie Edytowane 3 Czerwca 2020 przez pmiszk1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 to tylko kwestia pozycji przetwornika na pawęży, przynajmniej tak jest w Lowrance, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 szybkie pytanie : czym sie różni lowerance ti od ti2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Ti2 nowsze i obsluguje przetwornik 3w1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 szybkie pytanie : czym sie różni lowerance ti od ti2Di będzie gorsze niż w totalscan, sam przetwornik 3in1 można wpiąć w ti i będzie wykryty. Natomiast soft wspiera w ti2 grafikę i stąd naprawdę dobry obraz i w 455, i w 800khz. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Di będzie gorsze ... Czy warto dołożyć do ti2 czy to bez sensu i kupić można za połowę wartości nowego ti2 uzywke ti?? Edytowane 3 Czerwca 2020 przez radmac5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Radek, it's all about money. Jeżeli uda ci się wyjąć TI w dobrej kasie- spoko, wystarczy. Jeżeli cena niezbyt odbiegająca od Ti2, z uwzględnieniem 1,5k za przetwornik 3in1- to nie ma sensu się w to pchać i wziąć to, co świeższe. Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sergio7 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Witam kolegów i proszę o poradę. Zakupiłem parę lat temu Lowrance HDS 5 Gen2 i mam okazję być kilka razy w roku na Turawie. Wszystko jest z nią w porządku, ale jest w zestawie ( przenośnym), który posiadam podstawowy przetwornik, ten najprostszy. Jak nadmieniłem nie przesiaduję często na wodzie i to echo, co prawda kupione po Niemcu mi wystarcza na moje potrzeby, dlatego chciałbym Was zapytać czy nie można by było rozszerzyć możliwości tego sprzętu i poprawić zapisy instalując lepszy, kompatybilny z tym modelem przetwornik?? Jaki i za ile? Czy warto, czy się opłaca inwestować... W każdym razie z góry dzięki za każdą pomoc. Edytowane 5 Czerwca 2020 przez sergio7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Jedyna możliwość to dokupienie LSS-2 HD (lub starszej wersji LSS-1). Zwiększy to znacząco możliwości twojego HDSa ale skomplikuje jego mobilność, ponieważ dojdzie drugie urządzenie i drugi przetwornik oraz łączące to wszystko przewody. Za ile ? Za tyle ile się da kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sergio7 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Jedyna możliwość to dokupienie LSS-2 HD (lub starszej wersji LSS-1). Zwiększy to znacząco możliwości twojego HDSa ale skomplikuje jego mobilność, ponieważ dojdzie drugie urządzenie i drugi przetwornik oraz łączące to wszystko przewody. Za ile ? Za tyle ile się da kupić Dzięki za podpowiedź! pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Witam wszytkich, doradzcie cos co kupic Lovrance hooh reveal 7 83/200 bez triple czy z triple czyli z bocznym sonarem, slyszalem opinie ze slaby boczny w revealu i nie ma co sie pakowac i ze lepiej sprawdzony 82/200 ??? ma ktos z was ktores z wyzej wymienionych ? prosze o porade?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Witam wszytkich, doradzcie cos co kupic Lovrance hooh reveal 7 83/200 bez triple czy z triple czyli z bocznym sonarem, slyszalem opinie ze slaby boczny w revealu i nie ma co sie pakowac i ze lepiej sprawdzony 82/200 ??? ma ktos z was ktores z wyzej wymienionych ? prosze o porade??Standardowy przetwornik do sonaru 2D i 2D w TS są takie same.Sonar boczny w revealu słaby? A ktoś jakieś argumenty podał? Palety kolorystyczne lepsze niż w Garminach czy Elemencie, spokojnie pozwalają na rozpoznanie miejscówek jak i świecenie ryb. W razie późniejszej odsprzedaży łatwiej sprzedasz z tripleshotem niż wersję podstawową, to też weź pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Cytuje pana co tak napisał: jest też możliwość kupna ze starym dobrym przetwornikiem HDI 83/200 ,o mocy 500 W , i taka konfiguracja chyba miałaby największy sens bo przetworniki tripleshot i splitshot są słabe w 2D a w bocznym również d..y nie urywa... Macie już możliwość na sklepie kupna nowego reveal ale nie z tripleshot/splitshot ? , co o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucky_1 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Witam wszytkich, doradzcie cos co kupic Lovrance hooh reveal 7 83/200 bez triple czy z triple czyli z bocznym sonarem, slyszalem opinie ze slaby boczny w revealu i nie ma co sie pakowac i ze lepiej sprawdzony 82/200 ??? ma ktos z was ktores z wyzej wymienionych ? prosze o porade?? Reveal 9 to moje pierwsze echo po 15 letnim rozbratem z wędkowaniem. Więc nie wiem, czy boczny jest dobry, czy zły. Na tym etapie jest dla mnie wystarczający. Częstotliwość 455, głębokość wody ok. 1 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Lowra Standardowy przetwornik do sonaru 2D i 2D w TS są takie same.Sonar boczny w revealu słaby? A ktoś jakieś argumenty podał? Palety kolorystyczne lepsze niż w Garminach czy Elemencie, spokojnie pozwalają na rozpoznanie miejscówek jak i świecenie ryb. W razie późniejszej odsprzedaży łatwiej sprzedasz z tripleshotem niż wersję podstawową, to też weź pod uwagę. Lowrance hook reveal 7 83/200 : Przetwornik 83/200 HDI z Med / High CHIRP i DownScan Imaging Lowrance hook reveal 7 tripleshot : Przetwornik Tripleshot jest też możliwość kupna ze starym dobrym przetwornikiem HDI 83/200 ,o mocy 500 W , i taka konfiguracja chyba miałaby największy sens bo przetworniki tripleshot i splitshot są słabe w 2D a w bocznym również d..y nie urywa... Macie już możliwość na sklepie kupna nowego reveal ale nie z tripleshot/splitshot ? ODPOWIEDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Jak nie używasz sonaru bocznego - to weź ten z hdi, a jak bardzo głęboko łowisz, to ten 50/200. Ja nadal nie wiem jaki jest punkt odniesienia z tym sonarem bocznym- bo powinien odnosić się do strikera garminowskiego , a nie wyżej- elite, helix, etc. To nie te pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Jak nie używasz sonaru bocznego - to weź ten z hdi, a jak bardzo głęboko łowisz, to ten 50/200. Ja nadal nie wiem jaki jest punkt odniesienia z tym sonarem bocznym- bo powinien odnosić się do strikera garminowskiego , a nie wyżej- elite, helix, etc. To nie te pieniądze. Poużywałbym , ale nie kosztem słabszego 2D, To własnie moje pytanie czy ktos wie czy to prawda , Pytanie do użytkowników jak spisuje sie boczny w lowrance hook reveal 7?? czy ospuscic i wziasc niewiele tansza bez bocznego(tripleshota). Chce hooka ze wzgledy na nowa opcje fish revel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Poużywałbym , ale nie kosztem słabszego 2D, To własnie moje pytanie czy ktos wie czy to prawda , Pytanie do użytkowników jak spisuje sie boczny w lowrance hook reveal 7?? czy ospuscic i wziasc niewiele tansza bez bocznego(tripleshota). Chce hooka ze wzgledy na nowa opcje fish revel.Jestes posiadaczem hook reveal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 @etahetakombajna odnoszę wrażenie że chyba nie bardzo wiesz co piszesz. Zacznij moze od tego jakiego.obrazowania potrzebujsze. Hdi czy splitshot to jest ten sam.kwiatek inaczej nazwany. Chcesz jakości w 2d to kup airmar z serii TM o czestotliwosciach które chcesz. Z tym że one kosztują połowę Hook2 reval albo tyle co kilka hook2 . Jak Ci Się marzą ładne widoki to kup HB bądź 3w1 od.navico. budżet w tym wypadku ma znaczenie jakościowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 @etahetakombajna odnoszę wrażenie że chyba nie bardzo wiesz co piszesz. Zacznij moze od tego jakiego.obrazowania potrzebujsze. Hdi czy splitshot to jest ten sam.kwiatek inaczej nazwany. Chcesz jakości w 2d to kup airmar z serii TM o czestotliwosciach które chcesz. Z tym że one kosztują połowę Hook2 reval albo tyle co kilka hook2 . Jak Ci Się marzą ładne widoki to kup HB bądź 3w1 od.navico. budżet w tym wypadku ma znaczenie jakościowePisze czy ktos ma i uzywa hook fish reveal:) ehhe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Jesli ktos ma i używa to mam pare pytań , pozatym nic wiecej nie chce wiedziec panowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 @etahetakombajna odnoszę wrażenie że chyba nie bardzo wiesz co piszesz. Zacznij moze od tego jakiego.obrazowania potrzebujsze. Hdi czy splitshot to jest ten sam.kwiatek inaczej nazwany. Chcesz jakości w 2d to kup airmar z serii TM o czestotliwosciach które chcesz. Z tym że one kosztują połowę Hook2 reval albo tyle co kilka hook2 . Jak Ci Się marzą ładne widoki to kup HB bądź 3w1 od.navico. budżet w tym wypadku ma znaczenie jakościoweJest takie cos jak hook 2 reval? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Masz rację jest hook2 i hook reval Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi