meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 (edytowane) wg mnie wybiereraj reveal, masz opcje mapowania i wez sonar boczny, lepiej miec sonar bocznyz nie największym zasięgiem niz go nie mieć. Nawet jesli ma słaby zasięg to zobaczysz np, że 10 metrów od Ciebie po prawej stronie jest głaz czy krzak, a na zwykłym DI czy 2D będziesz musiał nad tym przepłynąć aby zobaczyć Edytowane 9 Czerwca 2020 przez wedkarski365 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 wg mnie wybiereraj reveal, masz opcje mapowania i wez sonar boczny, lepiej miec sonar bocznyz nie największym zasięgiem niz go nie mieć. Nawet jesli ma słaby zasięg to zobaczysz np, że 10 metrów od Ciebie po prawej stronie jest głaz czy krzak, a na zwykłym DI czy 2D będziesz musiał nad tym przepłynąć aby zobaczyćDzieki za rade, tylko szukam uzasadnienia dlaczego w tripleshot jest slabsze 2D niz w 83/200 bez tripleshota, moze ktos podpowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gar4field Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 A skąd pewność, że jest słabsze 2D?Kiedyś dawno temu, jak przesiadałem się z Mark4 na Elite Chirp, byłem błędnie przekonany, że Elite się do niczego nie nadaje........ Otóż byłem w błędzie, chwila spędzona nad ustawieniami i wszystko było ok.....Później były inne echa, różne przetworniki i z samym 2D można mieć tylko i wyłącznie problem z ustawieniami..... Zwyczajnie nie ma uniwersalnych. Dopóki nie pływamy po wodach o głębokości ponad 30 metrów, moc jest zawsze wystarczająca i większa moc na płytkiej wodzie niczego nie zmienia.No chyba tylko tyle, że czym większa moc tym trudniej nieco wszystko wyregulować.Na ilu echach nie pływałem, odkąd nauczyłem się je regulować nigdy nie narzekałem na 2D. Może nawet chciałbym zobaczyć na jakimś filmie, na czym może polegać słabość 2D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 A skąd pewność, że jest słabsze 2D?Kiedyś dawno temu, jak przesiadałem się z Mark4 na Elite Chirp, byłem błędnie przekonany, że Elite się do niczego nie nadaje........ Otóż byłem w błędzie, chwila spędzona nad ustawieniami i wszystko było ok.....Później były inne echa, różne przetworniki i z samym 2D można mieć tylko i wyłącznie problem z ustawieniami..... Zwyczajnie nie ma uniwersalnych. Dopóki nie pływamy po wodach o głębokości ponad 30 metrów, moc jest zawsze wystarczająca i większa moc na płytkiej wodzie niczego nie zmienia.No chyba tylko tyle, że czym większa moc tym trudniej nieco wszystko wyregulować.Na ilu echach nie pływałem, odkąd nauczyłem się je regulować nigdy nie narzekałem na 2D. Może nawet chciałbym zobaczyć na jakimś filmie, na czym może polegać słabość 2DPewnosci nie ma , gdzyby byla nie bylo by tematu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Dzieki za rade, tylko szukam uzasadnienia dlaczego w tripleshot jest slabsze 2D niz w 83/200 bez tripleshota, moze ktos podpowie??Tutaj szukasz uzasadnienia ? Zapytaj tego kto spłodził taką opinię.Zdziwiony jestem, że po jednym zdaniu kogoś kto być może widział echo tylko na obrazku można wyciągać takie wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 To nie wnioski , szukałem kogos kto ma ten model i znalazłem( Dzieki Lucky) i juz wszytko wiem a ci co maja echa za 10 kola i nie uzywali nowego hooka reveala najwiecej pisali:) , wiadomo ze nie ma co rownac tej echosondy z wyzsza pulka i tego nie robilem, Pozdro sumiarze!! hahahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Wojtuś... poprostu sa tu uzytkownicy ktorzy mieli/maja przetwornik rozne od najtanszych typu HDI po airmary . Naczytales sie jakis pierdol o wyzszosci hdi nad splitshot i tyle hook reval to nic innego jak przypudrowany hook2 o funkcje fihsh reval. Przy wodach plytkich i slodkich do 30m jak slusznie kolega @garfield zauwazyl szalu nie bedzie na 2d , tym bardziej na klasie przetwornika splitshot...Zaraz zapewne odkryjesz CHIRP w nim i doszukasz sie roznic w obrazowaniu... moze nawet uda sie odroznic plotke od uklei . Troche wiecej pokory polecam i poczytania o przetwornikach . Polamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Mam reveal 9 ts i zwykły sonar, to fakt szału nie ma bardziej czytelny wg mnie jest w moim starym elite 4 w tym taki bardzo rozciągnięty może kwrstia przyzwyczajenia, ale mam ten kofort ze pracuja oba i nie dziele ekranu, w bocznym bez wodotrysków ale obrazowanie poprawne patrząc na cenę, plywalem z kolegi hb 9 msi, tam boczny piękny ale cena x2 w porównaniu do reveal. Jeśli miałbym brać 7 zwykła, a tripleshot to bralbym z bocznym i to 9 a nie 7. Edytowane 10 Czerwca 2020 przez dolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 hook reval to nic innego jak przypudrowany hook2 o funkcje fihsh reval : skąd takie wnioski?? używałeś hook fish reveal?Przy wodach plytkich i slodkich do 30m jak slusznie kolega @garfield zauwazyl szalu nie bedzie na 2d : a powyzej 30 bedzie szał? gdzie granica szału jest:)?tym bardziej na klasie przetwornika splitshot: a wiec te pierdoly ktore czytalem maja znaczenie? splitshot gorszy od 83/200??moze nawet uda sie odroznic plotke od uklei : na pewno kiełbika od kocura hahahaha Pokora od zawsze prezesie , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Mam reveal 9 ts i zwykły sonar, to fakt szału nie ma bardziej czytelny wg mnie jest w moim starym elite 4 w tym taki bardzo rozciągnięty może kwrstia przyzwyczajenia, ale mam ten kofort ze pracuja oba i nie dziele ekranu, w bocznym bez wodotrysków ale obrazowanie poprawne patrząc na cenę, plywalem z kolegi hb 9 msi, tam boczny piękny ale cena x2 w porównaniu do reveal. Jeśli miałbym brać 7 zwykła, a tripleshot to bralbym z bocznym i to 9 a nie 7.konkretnie , to samo powiedzila mi inny uzytkownik 9 , Dziekowa za konstruktywna opinie, Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 konkretnie , to samo powiedzila mi inny uzytkownik 9 , Dziekowa za konstruktywna opinie, Pozdroa co powiesz o tym fishing reveal? jakos to wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Reveal 7 i 9 też są tak masakrycznie wolne jak 5? Po wejściu w menu jakieś zwiechy nawet 2 sekundowe a sam zwykły sonar klatkuje i echo włącza się około 30 sekund? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Reveal 7 i 9 też są tak masakrycznie wolne jak 5? Po wejściu w menu jakieś zwiechy nawet 2 sekundowe a sam zwykły sonar klatkuje i echo włącza się około 30 sekund?Mój simrad Nss9 evo 3 również tyle się wyłącza/włącza.Szybkość menu wymaga mocy obliczeniowej, a reveal to pudrowany softem hook2, nie może być więc inaczej ,a nawet gorzej- z tego samego powodu. Sonar klatkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Przesiadłem się z Humminbird Piranha Max 4 tam włączał się bardzo szybko i nic nie klatkowało a tutaj niby wszystko ok, robi te mapy, ma waypointy, GPS ale żeby coś włączyć to trzeba mieć cierpliwość. Tak sonar klatkuje niestety, tzn obraz nie przesuwa się płynnie tylko rwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Przesiadłem się z Humminbird Piranha Max 4 tam włączał się bardzo szybko i nic nie klatkowało a tutaj niby wszystko ok, robi te mapy, ma waypointy, GPS ale żeby coś włączyć to trzeba mieć cierpliwość. Tak sonar klatkuje niestety, tzn obraz nie przesuwa się płynnie tylko rwie.Deal with that. Im więcej funkcji, tym dłużej to trwa. Pocieszę ciebie, że klatkowanie jest zauważalne także w najmocniejszych sonarach Lowrance, jest to widoczne na sonarze bocznym, który szarpie, a nie jedzie równo- nawet w wariancie z dodatkowym modułem/softem/zasilaniem. Ot, taka uroda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Trochę guano jak stare smartfony. O ile włączę sobie mapę i sonar to ok ale jak chce się mapę przybliżyć lub oddalić to wolę sobie darować to samo wyszukać waypoint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pickerel Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Na dniach prawdopodobnie będę kupował nową echosondę. Wybór ograniczyłem do dwóch modeli Garmin Striker Plus 7sv oraz Lawrance Hook Reveal Tripleshot. Zależy mi głównie na jakości obrazu, sonarze bocznym i możliwości robienia oraz czytania map. Na chwile obecną Lawrance wydaje mi się ciekawszą opcją. Jakieś inne propozycje w tym przedziale cenowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zdaje się, że niewielki margines zostawiłeś, bo jak nie jeden to drugi Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pickerel Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Znaczy się ww modele to najlepsze opcje w tym segmencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Znaczy się ww modele to najlepsze opcje w tym segmencie?Alternatywą mogłaby być Elita ti pierwszej generacji- w używce z totalscanem. Co prawda screeny z HR są niezłe, pokazują po 40m na stronę czytelnie na bocznym, ale overall Ti też nie będzie głupie - kwestia pieniędzy, za które można ją kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Witam ponownie, juz mialem kupowac lowrance hook reveal 7 , ale odezwal sie ktos kto poradzil mi w tych samych pieniadzach garmin strikera sv plus z gt-40 , i ze na moje lowienie bedzie odpowiedni ( gt-52 sie nie nada) , jedyny minus to brak fishing reveal , co o tym myslicie czy ten fish reveal pomaga ??? bylem nastawiony na tego fish revel a teraz metlik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gar4field Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Jeśli masz w planach robienie własnych map, to z Garminem nie poszalejesz.Nie wiem jak z przeglądaniem własnych nagranych logów w długie zimowe wieczory.Dla mnie urządzenie, które ma tak zakodowane wszystko, że bez specjalistycznego oprogramowania nie jestem w stanie zobaczyć co sam nagałem, bez możliwości wstawienia własnoręcznie zrobionej mapy jest bezużyteczne.Cała reszta to kosmetyczne różnice jak dla mnie.Garmin niech jeszcze zakoduje możliwość kupowania ich urządzeń i będzie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Jeśli masz w planach robienie własnych map, to z Garminem nie poszalejesz.Nie wiem jak z przeglądaniem własnych nagranych logów w długie zimowe wieczory.Dla mnie urządzenie, które ma tak zakodowane wszystko, że bez specjalistycznego oprogramowania nie jestem w stanie zobaczyć co sam nagałem, bez możliwości wstawienia własnoręcznie zrobionej mapy jest bezużyteczne.Cała reszta to kosmetyczne różnice jak dla mnie.Garmin niech jeszcze zakoduje możliwość kupowania ich urządzeń i będzie spokój.Swoich map raczej nie bede robil, łowiska to srednia rzeka i niegłęboki zalew do 8m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 garmin striker 9sv plus z 40-gt ma ktos po dobrej cenie ? jak cos to priv narazie u nas za 3100 znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 garmin striker 9sv plus z 40-gt ma ktos po dobrej cenie ? jak cos to priv narazie u nas za 3100 znalazlemAlternatywnie zacznij sprawdzać helixy, bo jak ktoś ci nagada, że sonar boczny w Garminie jest słaby, to powrócisz z pytaniami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi