meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Alternatywnie zacznij sprawdzać helixy, bo jak ktoś ci nagada, że sonar boczny w Garminie jest słaby, to powrócisz z pytaniami.... Alternatywnie zacznij sprawdzać helixy, bo jak ktoś ci nagada, że sonar boczny w Garminie jest słaby, to powrócisz z pytaniami.... Nikt nic nie gada narazie ahhahaha, jak nagada to popytam fachowców .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Alternatywnie zacznij sprawdzać helixy, bo jak ktoś ci nagada, że sonar boczny w Garminie jest słaby, to powrócisz z pytaniami....Chyba że gadasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Chyba że gadasz ?Ja miałem helixa, mam simrada i garmina - najbardziej w obsłudze i jakości leży mi simrad- choć nie rysuje bezpłatnie mapek- a to ta sama korpo co Lowrance. Boczny w Garminie echomapie w rozdzielczośći 800x400 - nie mam zdania, patrząc na demówki- są lepsze rozwiązania- mam na myśli i obsługę tegoż i palety kolorów, które dają dobre odwzorowanie dna, obiektów. Nie kupiłem ducera SI/2D dla echomapa. Tak samo z mapowaniem- jest QD, dużo ludzi pływa, uploaduje- pokrycie mapkami jest pewnie najlepsze spośród brandów echowych.No ale znowu są lepsze rozwiązania- także w Lowrance- ale jak Sławek napisał powyżej- wszystko zależy co zamierzasz i czego oczekujesz. Generalnie czy weźmiesz Strikera, czy Reveala- będziesz zadowolony. Nie używam praktycznie nakładki fish reveal ,bo dla mnie to sonar boczny to podstawowe narzędzie do lokalizowania ryb, obławiania struktur dna - nie wypowiem się jak z przydatnością tego łączonego widoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Ja miałem helixa, mam simrada i garmina - najbardziej w obsłudze i jakości leży mi simrad- choć nie rysuje bezpłatnie mapek- a to ta sama korpo co Lowrance. Boczny w Garminie echomapie w rozdzielczośći 800x400 - nie mam zdania, patrząc na demówki- są lepsze rozwiązania- mam na myśli i obsługę tegoż i palety kolorów, które dają dobre odwzorowanie dna, obiektów. Nie kupiłem ducera SI/2D dla echomapa. Tak samo z mapowaniem- jest QD, dużo ludzi pływa, uploaduje- pokrycie mapkami jest pewnie najlepsze spośród brandów echowych.No ale znowu są lepsze rozwiązania- także w Lowrance- ale jak Sławek napisał powyżej- wszystko zależy co zamierzasz i czego oczekujesz. Generalnie czy weźmiesz Strikera, czy Reveala- będziesz zadowolony. Nie używam praktycznie nakładki fish reveal ,bo dla mnie to sonar boczny to podstawowe narzędzie do lokalizowania ryb, obławiania struktur dna - nie wypowiem się jak z przydatnością tego łączonego widoku. Nie oczekuje od echo za 3 niewiadomoczego wiadomo, ale jak czytam ze hook reveal komus klatkuje i ludzie pisza ze lepiej striker 9 na gt-40 to taki wybor . Chyba ze cos zaproponujesz za okolo 3 - 3,5 lepszego niz ten striker, łowie tylko na biebrzy i zaporowce do 8m (ogolnie płytko) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Nie oczekuje od echo za 3 niewiadomoczego wiadomo, ale jak czytam ze hook reveal komus klatkuje i ludzie pisza ze lepiej striker 9 na gt-40 to taki wybor . Chyba ze cos zaproponujesz za okolo 3 - 3,5 lepszego niz ten striker, łowie tylko na biebrzy i zaporowce do 8m (ogolnie płytko) PozdrawiamA znasz sie napewno lepiej niz ja , dodam ze do tej pory lowilem na mark 5x pro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Nie oczekuje od echo za 3 niewiadomoczego wiadomo, ale jak czytam ze hook reveal komus klatkuje i ludzie pisza ze lepiej striker 9 na gt-40 to taki wybor . Chyba ze cos zaproponujesz za okolo 3 - 3,5 lepszego niz ten striker, łowie tylko na biebrzy i zaporowce do 8m (ogolnie płytko) PozdrawiamCo do Gt40- to nie jest panaceum na wszystko. Skoro nawet przedstawiciele garminowscy twierdzą, że poza vertem to gt52 jest lepszy, coś na rzeczy musi być. Jeśli językowo radzisz sobie, to poszukaj elite ti2 7 cal - u Szwedów/Finów za 800e do kupienia, z przetwornikiem. To da ci i jakość obrazu i możliwości, nie stracisz kasy na odsprzedaży. Nie pchaj się w Raymarine, bo stracisz dużo przy zmianie ekranu. Reszta to kwestia obejrzenia screenów w necie, filmów na yt i podjęcia decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Na chwilę obecną są sklepy w UK oferujące elit 2ti za 600 funtów z przetwornikiem 3in1Dla przykładuhttps://www.cactusnav.com/lowrance-elite-with-active-imaging-transom-mounted-transducer-p-27232.html?gclid=CjwKCAjwlZf3BRABEiwA8Q0qq71xKQuRygM8vQ99XkQ636Av3YlhuNzsc0RJ50ja25v4eO-KUC9SsRoC274QAvD_BwE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Co do Gt40- to nie jest panaceum na wszystko. Skoro nawet przedstawiciele garminowscy twierdzą, że poza vertem to gt52 jest lepszy, coś na rzeczy musi być. Jeśli językowo radzisz sobie, to poszukaj elite ti2 7 cal - u Szwedów/Finów za 800e do kupienia, z przetwornikiem. To da ci i jakość obrazu i możliwości, nie stracisz kasy na odsprzedaży. Nie pchaj się w Raymarine, bo stracisz dużo przy zmianie ekranu. Reszta to kwestia obejrzenia screenów w necie, filmów na yt i podjęcia decyzji. Dziekowa , myslalem o tej ti2 7 ale tu 5000 to troche przybogato jak dla mnie ale za 4 albo jak kolega pisze ze w anglii po 600 funa to bez zastanowienia bym wziol. a z jakim przetwornikiem radzilbys tego ti2 3in1?? ( dosyc plytkie wody do 8m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Na chwilę obecną są sklepy w UK oferujące elit 2ti za 600 funtów z przetwornikiem 3in1Dla przykładuhttps://www.cactusnav.com/lowrance-elite-with-active-imaging-transom-mounted-transducer-p-27232.html?gclid=CjwKCAjwlZf3BRABEiwA8Q0qq71xKQuRygM8vQ99XkQ636Av3YlhuNzsc0RJ50ja25v4eO-KUC9SsRoC274QAvD_dobrDzieki za podpowiedz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 a wiecie jak z gwarancja jak z anglii echoo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Na chwilę obecną są sklepy w UK oferujące elit 2ti za 600 funtów z przetwornikiem 3in1Dla przykładuhttps://www.cactusnav.com/lowrance-elite-with-active-imaging-transom-mounted-transducer-p-27232.html?gclid=CjwKCAjwlZf3BRABEiwA8Q0qq71xKQuRygM8vQ99XkQ636Av3YlhuNzsc0RJ50ja25v4eO-KUC9SsRoC274QAvD_BwEDo polski zamawiac mozna, czy lepiej przez kogos w anglii na adres....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Pewnie można ale jak masz adres w UK łatwiej obejść historie z paczka językowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Na chwilę obecną są sklepy w UK oferujące elit 2ti za 600 funtów z przetwornikiem 3in1Dla przykładuhttps://www.cactusnav.com/lowrance-elite-with-active-imaging-transom-mounted-transducer-p-27232.html?gclid=CjwKCAjwlZf3BRABEiwA8Q0qq71xKQuRygM8vQ99XkQ636Av3YlhuNzsc0RJ50ja25v4eO-KUC9SsRoC274QAvD_BwEDobry deal fo real. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Dobry deal fo real. Dobra oferta , bioree, albercik i maciek znaja sie na robocie eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Dobry deal fo real. Sporo ograniczeń na wyspach to i sprzęt tanio oddają nikt nie chce zostać z pełnym magazynem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Ale na większe ekrany to już nie ma promo zbyt wielkiego...W sumie u Skandynawów też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 9 cali widziałem w Force4 po 900funtow ale nie pamiętam z którym przetwornikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Ale na większe ekrany to już nie ma promo zbyt wielkiego...W sumie u Skandynawów teżsa tez na wieksze i to wieksze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Maćko szperam za solixem i jak mówisz słabo z pr9kocjami na większe i topowe modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 (edytowane) https://hudsonmarine.co.uk/categories/lowrance-elite-ti2 Tu jeszcze są tyle że będzie załadowana mapa i na pewno wysyłają do Polski. HDS 9live z 3in1 za 8000zl to moim zdaniem dobra cena Edytowane 14 Czerwca 2020 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Maćko szperam za solixem i jak mówisz słabo z pr9kocjami na większe i topowe modeleStandardy się zmieniają- kiedyś standardem, rozmiarem wyjściowym było 5 cali-dla Lowrance, (hds, elite), teraz jest 7, Onixy startowały od 8 cali- obecnie Solix od 10 się zaczyna. Top musi kosztować, kto ma kupić- kupi i bez promo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Jeśli ktoś lubi zabawki to pewnie że zapłaci ale ktoś tak jak ja potrzebuję znać głębokość i co jest na dnie nie będzie przepłacał. Mam hds gen3 i wykorzystuję może 30% możliwość. Edytowane 14 Czerwca 2020 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 https://hudsonmarine.co.uk/categories/lowrance-elite-ti2 Tu jeszcze są tyle że będzie załadowana mapa i na pewno wysyłają do Polski. HDS 9live z 3in1 za 8000zl to moim zdaniem dobra cenajak to załadowana mapa? w tatej nie ma mapy i jakiej mapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Lowrance Elite-7 Ti2 No Transducer chyba bez przetwornika Lowrance Elite-7 Ti2 No Transducer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 C-Map w podstawowej wersji do nawigacji się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi