meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Lowrance Elite-7 Ti2 No Transducer chyba bez przetwornika Lowrance Elite-7 Ti2 No TransducerKtóra tam ich jest kilka https://hudsonmarine.co.uk/products/lowrance-elite-7-ti2-with-3-in-1-transducer-000-14640-001 Ta w cactusie też ma załadowana mapę Edytowane 14 Czerwca 2020 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Standardy się zmieniają- kiedyś standardem, rozmiarem wyjściowym było 5 cali-dla Lowrance, (hds, elite), teraz jest 7, Onixy startowały od 8 cali- obecnie Solix od 10 się zaczyna. Top musi kosztować, kto ma kupić- kupi i bez promo. No jest tak jak mówisz. Tym bardziej topowe produkty nie sprzedają się w takich ilościach jak te tańsze za 3-5k wiec i nie ma na nie specjalnie promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Etahetakombajna Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Która tam ich jest kilka https://hudsonmarine.co.uk/products/lowrance-elite-7-ti2-with-3-in-1-transducer-000-14640-001Ta w cactusie też ma załadowana mapęta z cactusa chyba najrozsadniejsza oferta .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) https://www.happyangler.com/en/boating/sonar-chartplotter-combos/lowrance-elite-9-ti2-active-imaging-combo-device/p/3553603/999 euro plus 15e wysyłka Edytowane 15 Czerwca 2020 przez GarowyJK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Og2 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Załatwiał ktoś spolszczenie do Elitki z Happyangler?Próbowałem skontaktować się z fińskim działem Lowrance ale bez odzewu, a amerykanie odsyłają do finów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zamieszczam poglądowo aby zobaczyć jak klatkuje. Wydaje mi się że jest to spowodowane tworzeniem map w czasie rzeczywistym. Następnym razem wyłączę mapy bo dużo sprawniej echo reaguje bez podłączonego przetwornika w domu niż na wodzie. Po konsultacji z dystrybutorem Reveal 5 też niby ma down scan z przetwornikiem HDI 83/200. Problem gdy wybiorę transcuder w opcjach jest tylko 83/200 bez HDI i z opcji znika down scan. Mam teraz ustawione na nieznany i w opcjach jest, muszę sprawdzić nad wodą i dam znać.https://youtu.be/HPde73J21cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Mam Reveala 7TS i u mnie nic nie klatkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Czyli u ciebie ekran echa przesuwa się płynnie nie jak u mnie? A jak działa tworzenie map i np powiększanie lub oddalanie mapy? Szybko się wczytuje? U mnie myśli jakiś czas tak samo przełączanie w menu. Być może różnica między 5 a 7 to nie tylko rozmiar ekranu a również np procesor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zamieszczam poglądowo aby zobaczyć jak klatkuje. Wydaje mi się że jest to spowodowane tworzeniem map w czasie rzeczywistym. Następnym razem wyłączę mapy bo dużo sprawniej echo reaguje bez podłączonego przetwornika w domu niż na wodzie. Po konsultacji z dystrybutorem Reveal 5 też niby ma down scan z przetwornikiem HDI 83/200. Problem gdy wybiorę transcuder w opcjach jest tylko 83/200 bez HDI i z opcji znika down scan. Mam teraz ustawione na nieznany i w opcjach jest, muszę sprawdzić nad wodą i dam znać.https://youtu.be/HPde73J21cwCzasami tak miałem w Elite 4 CHIRP gdy zapisywalem logi i prędkość przesuwu ustawiona była na najszybszą. Zauważyłem też że karta pamięci miała znaczenie. Na 8GB class 2 chodziło dużo płynniej niż na 16GB class 10. W prawym dolnym rogu pojawiał się symbol karty tzn. informacja że zapisuję i to powodowało klatkowanie. Jeśli robisz mapy w trybie rzeczywistym to wykorzystywana jest karta pamięci i może coś nie ogarnia pod względem zapisu. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Mam tam GOODRAM 16GB M3AA klasy UHS-I, Odczyt 100 mb/s, zapis 45 mb/s. Może kupię SanDisk UHS-II gdzie zapis/odczyt to 300/280 i coś się polepszy, oby bo taka karta prawie 300 zł.Tyle co wrzuciłem film na YouTube żeby pokazać na forum i ktoś mnie pod... ????"Jak pewnie wiesz, nasze wytyczne dla społeczności opisują, jakie treści są dozwolone w YouTube, a jakie nie. Twój film Lowrance Hook Reveal 5 - klatkuje został zgłoszony do sprawdzenia. Po jego sprawdzeniu stwierdziliśmy, że narusza on nasze wytyczne i usunęliśmy go z YouTube." Nie mam pojęcia jakie ich wytyczne naruszało nagranie. ???? Edytowane 19 Czerwca 2020 przez hvast87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Jak to jakie ? Muszą być ochy i achy a nie takie tam stękanie. Obstawiam dystrybutora twojego sprzętu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Mam tam GOODRAM 16GB M3AA klasy UHS-I, Odczyt 100 mb/s, zapis 45 mb/s. Może kupię SanDisk UHS-II gdzie zapis/odczyt to 300/280 i coś się polepszy, oby bo taka karta prawie 300 zł.Tyle co wrzuciłem film na YouTube żeby pokazać na forum i ktoś mnie pod... [emoji16]"Jak pewnie wiesz, nasze wytyczne dla społeczności opisują, jakie treści są dozwolone w YouTube, a jakie nie. Twój film Lowrance Hook Reveal 5 - klatkuje został zgłoszony do sprawdzenia. Po jego sprawdzeniu stwierdziliśmy, że narusza on nasze wytyczne i usunęliśmy go z YouTube." Nie mam pojęcia jakie ich wytyczne naruszało nagranie. [emoji52]No właśnie miałem na myśli że na dobrej szybkiej karcie zacinało a na starej wolnej chodziło lepiej. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Jak to jakie ? Muszą być ochy i achy a nie takie tam stękanie. Obstawiam dystrybutora twojego sprzętu.Tak też przypuszczam, muszą zatem mocno śledzić tematy na jerkbait bo od 8 nie odbierają telefonów a film wrzucony o 7:15, na forum mają czas. @Peesex sorki nie znam się na tych oznaczeniach kart. Może dlatego że mniejsza pojemność, dziwne. Edit: Odwołałem się. "Dziękujemy za przesłanie do YouTube filmu z odwołaniem. Po dokładniejszym sprawdzeniu filmu zdecydowaliśmy się go przywrócić." Edytowane 19 Czerwca 2020 przez hvast87 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 I tak trzymać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Nie wierzę co prawda w sprawczość naszego dystrybutora Lowrance, oni w zasadzie marketingowo wycofali się z mediów, niemniej zauważyłem na przykładzie swoich wpisów pod materiałem YT Motorguide, że komentarz jest ukrywany, nie widzę go z aktualnego profilu na yt, po przełączeniu- tak. Może globalne korpo są dogadane z Google, by nie spamować o ich cudownych produktach..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Może nie Lowrance czyli Parker ale ktoś kto może sprzedaje ich echa a jest na jerkbait już tak i co do tego nie ma wątpliwości.@Maciej_K miałem kiedyś konto na eurogamer i dopiero po kilku postach zorientowałem się że moje komentarze są niewidoczne, najlepsze że nawet nie napiszą że ma człowiek bana czy cokolwiek. Ważne by wyświetlenia się zgadzały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jeżyna Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Pytanie do posiadaczy Lowrance HOOK² 7x.Na ile godzin pracy wystarcza standardowy aku 7mAh po pełnym naładowaniu? Edytowane 20 Czerwca 2020 przez jeżyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Które echa mają w standardzie menu w języku Polskim? Chcę kupić echo na ebay i zależy mi na języku Polskim, nie wiem które marki mają już język PŁ żeby nie kombinować później z wgrywaniem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 bankowo garmin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Które echa mają w standardzie menu w języku Polskim? Chcę kupić echo na ebay i zależy mi na języku Polskim, nie wiem które marki mają już język PŁ żeby nie kombinować później z wgrywaniem itd.Humminbird kupiony w Europie też będzie miał polski język do wyboru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Witajcie wodomaniacy , będę zmieniał w przyszłym czasie echo z lowrenc elite 4 hdi na coś większego, mam zagwozdkę , stoję nad dylematem , moje typy to Garmin Striker Plus 7 SV GPS i przetwornikiem GT52HW-TM i druga GPS Ploter Lowrance Hook Reveal 7 TripleShot , jaka jest mocniejsza strona jednej z nich która będzie przemawiać na + , sondy będę używał głównie do łowienia verticalnego z belly bota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UncleZin Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 (edytowane) Ja mam gt52hw-tm sparowany z strikerem plus 9sv, łowię gównie w pionie.Przetwornik bardzo daje sobie radę, pięknie idzie odróżnić grubą rybę od tej mniejszej.Ja osobiście łapię na chirpie w tradycyjnym sonarze plus boczny podkręcony na 800 khz. Edytowane 1 Lipca 2020 przez UncleZin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 (edytowane) W języku Puszkina, z interesującym motywem muzycznym na początku i co najważniejsze w realnych warunkach na wodzie -Striker SV vs Hook Reveal TS Edytowane 16 Lipca 2020 przez Maciej_K 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Lowrance wygrywa, przynajmniej na tym filmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Lowrance wygrywa, przynajmniej na tym filmieZwróć uwagę, że nie są używane zbliżone palety kolorystyczne- Garmin ma też niebieską, która lepiej świeci ryby. Poza tym w kilku sytuacjach to Garmin lepiej obrazował na bocznym ryby w toni. Tutaj akurat można to tłumaczyć dwojako- inna lokalizacja przetwornika oraz ewentualnie kąty wiązki sonaru bocznego. Sonary o zbliżonych możliwościach, cenie. Navico pomyślało tym razem i tanim kosztem, w starym pudle dali coś zbliżonego do królującego w tańszych echach Garmina, a miejscami przewyższając go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi