meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Dla mnie to funkcja FishReveal wymiata najbardziej w porównaniach z echami innych producentów. To "wzmocnienie" widoczności, prezentacji, zwłaszcza obiektów tuż przy dnie jest rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Dla mnie to funkcja FishReveal wymiata najbardziej w porównaniach z echami innych producentów. To "wzmocnienie" widoczności, prezentacji, zwłaszcza obiektów tuż przy dnie jest rewelacyjne. Tak, to jeden z nielicznych ficzerów Lowrance, który nie zestarzał się, w określonych sytuacjach jest przydatny. No i pozwala zaoszczędzić jedne okienko na ekranie, nie trzeba odpalać sonaru 2D, wystarczy DI+FR, mapa i na dole SI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leeso Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Dzień dobry,Stoję przed wyborem echosondy. Budżet pozwala mi albo na Lowrance Elite7 Ti-2 albo Lowrance Hook Reveal 9" Tripleshot. Zależy mi na dobrym bocznym sonarze oraz robieniu map (lub korzystaniu z darmowych C-map Genesis). Co bardziej byście polecali? Podział na 3 ekrany na 7 calowej Elitce budzi moje wątpliwości ale z drugiej strony lepszy przetwornik i zapewne GPS.....Pływanie to jeziora max. 20m głębokości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Dzień dobry,Stoję przed wyborem echosondy. Budżet pozwala mi albo na Lowrance Elite7 Ti-2 albo Lowrance Hook Reveal 9" Tripleshot. Zależy mi na dobrym bocznym sonarze oraz robieniu map (lub korzystaniu z darmowych C-map Genesis). Co bardziej byście polecali? Podział na 3 ekrany na 7 calowej Elitce budzi moje wątpliwości ale z drugiej strony lepszy przetwornik i zapewne GPS.....Pływanie to jeziora max. 20m głębokości. Możesz poczytać https://teamcolibri.blogspot.com/2020/03/lowrance-hook-2-versus-lowrance-hook.html jest tez tam trochę odniesień do Ti2 i Active Imaging. Piszą że z bocznego na Hook reveal wrażenia niewiele odbiegają od tego co oferuje Active Imaging w Ti2. Jeśli nie interesuje cię dotykowy ekran, obraz na telefonie po wifi czy funkcje sieciowe, to chyba skusiłym się na wiekszy ekran w Hook reveal. Ewentualnie Elite 9 Ti2, ale spoza polskiej dystrybucji. Jestem jej użytkownikiem i moge polecić choć pierwotnie trafiłem wadliwy egzemplarz, który został wymieniony na gwarancji. Tu polska dystrybucja się przydała. Nie trzeba było wysyłać, cholera wie gdzie. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leeso Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Dzień dobry,Stoję przed wyborem echosondy. Budżet pozwala mi albo na Lowrance Elite7 Ti-2 albo Lowrance Hook Reveal 9" Tripleshot. Zależy mi na dobrym bocznym sonarze oraz robieniu map (lub korzystaniu z darmowych C-map Genesis). Co bardziej byście polecali? Podział na 3 ekrany na 7 calowej Elitce budzi moje wątpliwości ale z drugiej strony lepszy przetwornik i zapewne GPS.....Pływanie to jeziora max. 20m głębokości. Możesz poczytać https://teamcolibri.blogspot.com/2020/03/lowrance-hook-2-versus-lowrance-hook.html jest tez tam trochę odniesień do Ti2 i Active Imaging. Piszą że z bocznego na Hook reveal wrażenia niewiele odbiegają od tego co oferuje Active Imaging w Ti2. Jeśli nie interesuje cię dotykowy ekran, obraz na telefonie po wifi czy funkcje sieciowe, to chyba skusiłym się na wiekszy ekran w Hook reveal. Ewentualnie Elite 9 Ti2, ale spoza polskiej dystrybucji. Jestem jej użytkownikiem i moge polecić choć pierwotnie trafiłem wadliwy egzemplarz, który został wymieniony na gwarancji. Tu polska dystrybucja się przydała. Nie trzeba było wysyłać, cholera wie gdzie. Dzięki za informację. W tej chwili wchodzi tylko zakup za granicą jak mam być szczery. Ceny u nas są lekko przesadzone. W cenie Hooka 9 można mieć Elitkę 7 i jeszcze na przynętę zostanie 9 Ti2 to już poza zakresem- nawet za granicą. Mam o czym myśleć... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Dzięki za informację. W tej chwili wchodzi tylko zakup za granicą jak mam być szczery. Ceny u nas są lekko przesadzone. W cenie Hooka 9 można mieć Elitkę 7 i jeszcze na przynętę zostanie 9 Ti2 to już poza zakresem- nawet za granicą. Mam o czym myśleć... PozdrawiamNa 7" spokojnie można na 3 okna. Zależy z czego się przesiadleś. Uważam że ekran dotykowy ułatwia operowanie i dużo przyspiesza np przełączanie okien i wybór funkcji. Dodanie waypointa i opisanie na dotyku to chwila. Za Elite Ti2 przemawia szybszy procesor i płynność działania. Nawet na filmach widać że Hook Reveal czasami klatkuje lub nie reaguje tak szybko jakby się chciało. Po zakupie 7" tak sobie pomyślałem że trzeba było poczekać nawet te pół roku i dołożyć do 9", ale i tak cieszy. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez Peesx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leeso Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Na 7" spokojnie można na 3 okna. Zależy z czego się przesiadleś. Uważam że ekran dotykowy ułatwia operowanie i dużo przyspiesza np przełączanie okien i wybór funkcji. Dodanie waypointa i opisanie na dotyku to chwila. Za Elite Ti2 przemawia szybszy procesor i płynność działania. Nawet na filmach widać że Hook Reveal czasami klatkuje lub nie reaguje tak szybko jakby się chciało. Po zakupie 7" tak sobie pomyślałem że trzeba było poczekać nawet te pół roku i dołożyć do 9", ale i tak cieszy. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Dzięki wielkie. Przesiadam się z Humminbird 383c Combo więc 7 cali to już ogromny przeskok.... Zgadzam się odnośnie dotyku i sprawniejszego operowania. Wybór padnie na Elite. Może rzeczywiście dorzucić trochę i ściągnąć z zagranicy 9 cali... W chwili obecnej można mieć ją za około 4700 PLN. Swoją drogą ile taki Humminbird 383c może być wart? Zawsze to coś dołożę do nowej maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Dzięki za informację. W tej chwili wchodzi tylko zakup za granicą jak mam być szczery. Ceny u nas są lekko przesadzone. W cenie Hooka 9 można mieć Elitkę 7 i jeszcze na przynętę zostanie 9 Ti2 to już poza zakresem- nawet za granicą. Mam o czym myśleć... PozdrawiamZa Elite TI2 9cali dałem 4600 na happyangler (miesiąc szła paczka). Na waveinn po 4900. Fajny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Za Elite TI2 9cali dałem 4600 na happyangler (miesiąc szła paczka). Na waveinn po 4900. Fajny sprzęt.Trochę długo. Z sportfiskeprylar 4 dni. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 uważam że lepiej wziąść coś minimum 9 cali ale starszy sprawdzony model niż podniecać się nową wypasioną 7 calową bo jak podzielisz ekran na 3 to zamontuj sobie uchwyt na wprost siebie w odległości ok 50cm żeby coś dobrze zobaczyć o pełnym słońcu nie wspomnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Carbon 12' za nie całe 9tys PLNhttps://mailchi.mp/force4.co.uk/enewsletter_nl0820_03_hds-carbon_bundle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bomber Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Przesiadlem się że starej Elitki 7 na Hooka 9 i lekko żaluzje, że nie na 12cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Tak można bez końca , mam nową 7 nie ważne jaka firma , ale jak podzielimy na 2 okna jeszcze można przeżyć , ale na 3 lub 4 okna i jeszcze w słoneczny dzień to moim zdaniem 9 to minimum dzisiaj tego doświadczyłem dobitnie . Taka refleksja dla bogatych co skąpią ,a potem będą żałować swojego wyboru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 najlepiej 16" , tylko od 10" to juz zaczyna sie robic malo mobilnie,trzeba wiekszy aku. Gdy dojda jeszcze boxy typu gls 10 czy ss3d itp. sie robi 80ah na dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Turnmills82 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Cześć wszytskim. Mam nadzieję, że weekend jest owocny w rekordowe rybki. Noszę się z zakupem pierwszej echosondy. Prośba o Wasze opinie o moim pomyśle. Metoda: spinning Miejsca: zalew Siemianówka -1,5 - 4 m głęokości. Narew - Narwiański Park i dalej uregulowany odciek. Może dzięki echo będę mógł rozszerzyć wachlarz miejsc o nowe, głębsze jeziora ect. Pytania: Czy na takie miejsca echo to gadżet, czy w dużej mierze poprawi wędkarskie wyniki? Co byście polecili? Budżet 600 ( na takie łowiska i tak da radę?) - 1500 ( dołożyć i kupić raz a dobrze, czy przerost formy nad treśćią? ) ? Garmin, Lawrance, Deeper ( czas działania to rzeczywiście 6 h na wodzie?), czy może kupić coś jeszcze droższego raz a dobrze? Jak z czasem działania echo? Mam aku 115 ah. Czy da się oszacować, jak echo skróci jego pojemność ? Czy po prostu trzeba mieć zestaw z małym aku żelowym specjalnie pod echo? Na dzień dzisiejszy wędkuję z ponotnu? Jak wygląda kwestia mocowania echo na takim środku pływającym? Ekran przykręca się do ławeczki? Będę wdzięczny za wszytskie podpowiedzi. Z góry dzięki, Połamania kija! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Modelu Tobie nie będę podpowiadał. Mogę tylko napisać , że łowienie z echosondami w ostatnich latach zrewolucjonizował skan boczny. Bo miejscówki , które dzięki nim są znajdowane nie są spalo e, nie pływa się po rybach itp itd. Jeśli budżet ogranicza Ciebie tylko do obrazowania 2D, to może chociaż uda Ci się kupić echo z obsługą map - gotowych bądź z możliwością robienia takich. To tak ogólnie. Jak sobie nakreślisz czego chcesz koledzy podpowiedzą konkretne modele. Określ też czy tylko nowy sprzęt chcesz kupić, czy rynek wtórny wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Pod powiem , popatrz za echosądą która robi batymetrie to się bardzo przydaje , ostatnio robiłem Zalew Sulejowski Barkowice Mokre ,po kilku dniach Navionix opublikuje . Mapa w necie różni się bardzo od mojej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Cześć wszytskim. Mam nadzieję, że weekend jest owocny w rekordowe rybki. Noszę się z zakupem pierwszej echosondy. Prośba o Wasze opinie o moim pomyśle. Metoda: spinning Miejsca: zalew Siemianówka -1,5 - 4 m głęokości. Narew - Narwiański Park i dalej uregulowany odciek. Może dzięki echo będę mógł rozszerzyć wachlarz miejsc o nowe, głębsze jeziora ect. Pytania: Czy na takie miejsca echo to gadżet, czy w dużej mierze poprawi wędkarskie wyniki? Co byście polecili? Budżet 600 ( na takie łowiska i tak da radę?) - 1500 ( dołożyć i kupić raz a dobrze, czy przerost formy nad treśćią? ) ? Garmin, Lawrance, Deeper ( czas działania to rzeczywiście 6 h na wodzie?), czy może kupić coś jeszcze droższego raz a dobrze? Jak z czasem działania echo? Mam aku 115 ah. Czy da się oszacować, jak echo skróci jego pojemność ? Czy po prostu trzeba mieć zestaw z małym aku żelowym specjalnie pod echo? Na dzień dzisiejszy wędkuję z ponotnu? Jak wygląda kwestia mocowania echo na takim środku pływającym? Ekran przykręca się do ławeczki? Będę wdzięczny za wszytskie podpowiedzi. Z góry dzięki, Połamania kija!Moim zdaniem mały striker plus CV, bo sonar boczny sensowny w planowanym budżecie ciężko znaleźć to raz, dwa, że na płytkiej Siemianówce to w ogóle trudny temat- chodzi o zasięg. Striker pozwoli ci wbić waypointa na karczowisku, bo będziesz widział je dość wyraźnie w CV i potem do niego wrócić. Przy tak płytkiej wodzie w toni szału nie zobaczysz- niezależnie od sonaru. Poza tym porysujesz sobie mapkę QD i można zassać społecznościówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Turnmills Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Moim zdaniem mały striker plus CV, bo sonar boczny sensowny w planowanym budżecie ciężko znaleźć to raz, dwa, że na płytkiej Siemianówce to w ogóle trudny temat- chodzi o zasięg. Striker pozwoli ci wbić waypointa na karczowisku, bo będziesz widział je dość wyraźnie w CV i potem do niego wrócić. Przy tak płytkiej wodzie w toni szału nie zobaczysz- niezależnie od sonaru. Poza tym porysujesz sobie mapkę QD i można zassać społecznościówki. A który striker?Jakaa numeracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 A który striker?Jakaa numeracja?4 lub 5 koniecznie z plusem, CV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Turnmills Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 4 lub 5 koniecznie z plusem, CV Dzięki za porady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 troutowy Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Witam. Potrzebuję kupić echosondę. Budżet 2000pln coś więcej mogę dołożyć. Łódź 4.30, 1.80. Konsola silnik 20km suzuki 2020r. Jeziorka, odra, Zalew Szczecinski. Montaż na stałe (gdzie, nie wiem?) fajnie jakby miała GPS, i dotykowy ekran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krajes Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 I ja proszę o poradę. Ssensowne echo z bocznym sonarem w okolicach 3000zł. Łódź 4,3m, lowienie na jeziorach, biała ryba i spinning. Dobrze jak będzie miała GPS, możliwość wgrania map jezior. Okazyjne łowienie. Pod akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 I ja proszę o poradę. Ssensowne echo z bocznym sonarem w okolicach 3000zł. Łódź 4,3m, lowienie na jeziorach, biała ryba i spinning. Dobrze jak będzie miała GPS, możliwość wgrania map jezior. Okazyjne łowienie. Pod akumulator.Striker /Hook Reveal, 7 lub 9 cali. Są materiały w tym wątku jak i hookowym- poszukaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 I ja proszę o poradę. Ssensowne echo z bocznym sonarem w okolicach 3000zł. Łódź 4,3m, lowienie na jeziorach, biała ryba i spinning. Dobrze jak będzie miała GPS, możliwość wgrania map jezior. Okazyjne łowienie. Pod akumulator.Jesli Ci język nie straszny to brał bym lowrenca ti lub simirada z 3in1 z zagranicznej dystrybucji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi