meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzalonyJony Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Cześć,Zastanawiam się nad zestawem deeper chirp + tablet, co myślicie? Ma ktoś chirpa? Jak się sprawuje? Jako pierwsze echo w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 (edytowane) Na kajak czy belly boat spoko,na łódkę lub ponton szukałbym jednak normalne echo, coś mniejszego np garmin striker 5, choćby używany Edytowane 9 Września 2020 przez meps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nowy76 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) właśnie się zastanawiam nad wymianą echosondy Lowrence ELITE 9 TI2 z przetwornikiem 3x1 i nie wiem na jaką: HUMMINBIRD HELIX 10 MSI+ G3N GPS CHIRP Lowrance Echosonda GPS HDS 9 LIVE 3w1 Active Raymarine AXIOM RV 9" Axiom 9PRO 3D Humminbird solix 10CHRIP mega si +g2 zależy mi na dokładnym widoku dnaczy macie jakieś inne ciekawe propozycje Edytowane 11 Września 2020 przez nowy76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Ja bym poszedł w strone Simrada. Mam evo2 i jestem zadowolony kolega ma evo3 i też jest zadowolony.Obecnie jest EVO S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 właśnie się zastanawiam nad wymianą echosondy Lowrence ELITE 9 TI2 z przetwornikiem 3x1 i nie wiem na jaką:HUMMINBIRD HELIX 10 MSI+ G3N GPS CHIRPLowrance Echosonda GPS HDS 9 LIVE 3w1 ActiveRaymarine AXIOM RV 9"Axiom 9PRO 3DHumminbird solix 10CHRIP mega si +g2 zależy mi na dokładnym widoku dnaczy macie jakieś inne ciekawe propozycjeCo masz na myśli piszac dokładny widok dna? Dobre zobrazowanie bocznego sonaru? Na to w dużej mierze wpłynie rozdzielczość ekranu i jego rozmiar. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Mam nr 2 i 5 i każdy ma swoje plusy, jesli standardowy zestaw to lepszy hds, solixa mam ze względu na mega360 i to robi różnicę, no i spięcie tego z minnkota. Jak chcesz dziobowy silnik to wybieraj takie echo które z nim zepniesz. Helixa nie brałbym po uwagę bo nie ma dotykowego ekranu a w HB jest sporo klikania w menu i na dotykowym idzie to wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Z 1. wziąłbym SI, z 2. Fishreveal, z 3 i 4 możliwość łatwego kliknięcia w punkt "HISTORII" na ekranie i zaznaczenie wayponta , a z 5 SI i dotyk....... Jest takie urządzenie ???? - nie ma. To ja osobiście uważam, że na obecną chwilę urządzenie super to Helix 12" G3N + mega 360. Marcin ma rację, że dotyk Solixa jest wygodny, ale w Helixie masz klawisze szybkiego dostępu, pod którymi możesz zaprogramować dowolny widok z parametrami jakie chcesz. Osobiście wybrałem właśnie Helixa 12" G3N w cenie Solixa 10" G2N. Rozmiar ekranu i rozdzielczość robią zasadniczą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Axiom 9 to rozdzielczość 800x400 a to dyskwalifikuje w kategorii dobry obraz dna. Skoro miałeś ti2, to naturalnym następcą wydaje się być HDS live lub next gen, której można oczekiwać tej jesieni. HB top sonaru bocznego , ale trochę praktyki wymaga na wodzie. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Z 1. wziąłbym SI, z 2. Fishreveal, z 3 i 4 możliwość łatwego kliknięcia w punkt "HISTORII" na ekranie i zaznaczenie wayponta , a z 5 SI i dotyk....... Jest takie urządzenie ???? - nie ma. To ja osobiście uważam, że na obecną chwilę urządzenie super to Helix 12" G3N + mega 360. Marcin ma rację, że dotyk Solixa jest wygodny, ale w Helixie masz klawisze szybkiego dostępu, pod którymi możesz zaprogramować dowolny widok z parametrami jakie chcesz. Osobiście wybrałem właśnie Helixa 12" G3N w cenie Solixa 10" G2N. Rozmiar ekranu i rozdzielczość robią zasadniczą robotę.Możesz napisać coś więcej o klawiszach szybkiego dostępu w Helixie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Nas klawiszem wlacznika masz 3 przyciski pod które możesz zapisać sobie wybrany obraz. Si, Di itd. Taki którego najczęściej używasz. Ogólnie dla mnie to rozwiązanie ułatwia przeskakiwanie z obrazów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Nas klawiszem wlacznika masz 3 przyciski pod które możesz zapisać sobie wybrany obraz. Si, Di itd. Taki którego najczęściej używasz. Ogólnie dla mnie to rozwiązanie ułatwia przeskakiwanie z obrazów.Tak, bo jeżeli użyć "View" to trzeba przewinąć wszystkie inne, by dokopać się do poprzedniego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Panowie, co brać.Simrad GO9 XSE. Lowrace ti2 9Nie mogę się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Panowie, co brać.Simrad GO9 XSE.Lowrace ti2 9Nie mogę się zdecydować.Simrad: lepszy ekran( full touchscreen), slot na kartę sd z tyłu urządzenia, brak nakładki genesis Live ,nieco inne palety kolorów, brak zaawansowanych ustawień sonaru- tryb otwarty=brak możliwości regulacji scroolspeeda w sonarze bocznym, brak fizycznych przycisków. Ti2- panel dotykowy, slot sd z przodu urządzenia, rozdziałka ta sama, przetworniki te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Dopowiem jeszcze że ostatnio na wodzie TI potrafi się zawieszać podczas pływania a nie słyszałem o takich sytuacjach w Simradzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Zawieszanie sie Ti trochę jest intrygujące. Jest na forum użytkownik z takim problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Wiem że Simrad nie posiada Genesis Live ale czy jest możliwość tworzenia mapy w inny sposób ( StructureMap). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Wiem że Simrad nie posiada Genesis Live ale czy jest możliwość tworzenia mapy w inny sposób ( StructureMap).Nakładka struktury jest, do tego paleta kolorów, ktora wymiata na dalekim zasiegu -czyli nr2. Ti2 takowej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Zawieszanie sie Ti trochę jest intrygujące. Jest na forum użytkownik z takim problemem?Po ostatniej aktualizacji jest lepiej. Mi się zawieszała tylko gdy miałem połączenie wifi, bluetooth i log sonaru. Gdy pływałem z samym logowaniem chodzi płynnie. Może to też być wina karty pamięci. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Echo Simrad zajefajne tylko nie podoba mi się boczny pasek z parametrami. Zabiera cześć obrazu. Da radę ustawić żeby był przeźroczysty jak w Ti2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Echo Simrad zajefajne tylko nie podoba mi się boczny pasek z parametrami. Zabiera cześć obrazu. Da radę ustawić żeby był przeźroczysty jak w Ti2?Jednym naciśnięciem power i odznaczeniem toolbaru usuwasz go z ekranu w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Mi też było ciężko się przyzwyczaić.Ale się przyzwyczaiłem.Wyłanczam jak nie trolinguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto_s Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 (edytowane) Witam, przeczytałem sporo stron tego wątku i jeszcze kilku innych dot. wyboru echosondy. Po początkowym natłoku informacji puentą okazały się posty kolegów @cabage (#2448) i @Maciej_K (#2449).Początkowo byłem napalony na striker'a plus 7 lub 9 sv. Zależy mi jednak na bardzo dobrym bocznym skanie i wyświetlaczu, i te opinie mój zapał do Garmina ostudziły. W efekcie mój wybór zawęził się do (kolejność nieprzypadkowa): Simrad Go7 XSR (799 $ w USA) - https://www.simrad-yachting.com/simrad/type/fishfinders-chartplotters/go7-xsr-activeimaging-3-in-1-cmap-pro, Lowrance 7 Ti2 (719 $ w USA) - https://www.lowrance.com/lowrance/type/fishfinders-chartplotters/elite-7-ti2-uscan-nav-ai-3-in-1 Raymarine element-9hv (799 $, ale chyba nie zdążę bo do 14.09) - https://www.westmarine.com/buy/raymarine--element-9hv-fishfinder-chartplotter-combo-with-hv-100-transom-mount-transducer-and-navionics-nav-us-canada-charts--19418474 Humminbird odpuszczam ze względu na złożoność ustawień i fakt, że to będzie moje pierwsze echo.Świadomie ceny podałem w $, gdyż mam możliwość zakupu przez znajomego, który 25.09 przylatuje do Polski. Tutaj mam pytania do tych co robili zakupy za oceanem: Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to uda się uniknąć cła (bagaż podręczny) i opłaty za przesyłkę (zakup w sklepie stacjonarnym), gdyby jednak coś nie wypaliło jakie są koszty oclenia i wysyłki takiej paczki? Czy przy takiej różnicy cenowej warto zrezygnować z Simrad na rzecz Lowrance, czy lepiej pozostać przy Simrad? - nie czuję tych niuansów. O Raymarine już nie miałem siły czytać, parametry ma dobre i wyświetlacz 9" hmm. Czy w Waszej ocenie to dobry moment na zakupy czy może jednak jeszcze poczekać na jakieś promocje? Tutaj uwaga: nie wiem kiedy znajomy znowu będzie przylatywał do Polski więc zakładam tylko opcje wysyłki, a co za tym idzie trudniej cła uniknąć i kosztów logistycznych co obecnie byłoby zyskiem. Z tego co pamiętam to oba ww. urządzenia mają geoblokadę, ale nikt dokładnie nie opisał (lub ja tego nie znalazłem) jej skutków dla użytkownika, dotarłem jedynie do info, że trzeba korzystać z j. ang. i imperialnego systemu miar, choć były jakieś wzmianki o blokowaniu się echa i wyskakujących monitach. Jak to jest w rzeczywistości, ma ktoś takie doświadczenia? Będę próbował jeszcze namówić znajomego do negocjacji ceny i ewentualnego spolszczenia echa, zobaczymy co z tego wyjdzie. Czy warto dokupić coś jeszcze do echa w USA czego nie ma lub jest trudnodostępne w PL?Z góry dziękuję za odpowiedzi. Edytowane 15 Września 2020 przez roberto_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Koszty obsługi vat/cło to 1/3 ceny urządzenia + przesyłki. Dla sonaru bocznego nie ma znaczenia czy go czy ti2 - jeden przetwornik i jego produkcja obrazuRóżnica to realnie mapowanie Genesis Live, którego nie ma u Simrada. Element ma jedną przewagę - wielkość ekranu, bo hypervison wcale nie jest hyper na głębszej wodzie a ekran dotykowy u sprzętów Navico to dobra rzecz. Do tego łatwość nastaw- co przy pierwszym echu jest ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Geofacing będzie mrygal informacja na ekranie o blokadzie gps. Jednostki zmienisz na metryczne. Tylko nie wiem czy seria TI tez jest objęta geofacing , czy też tylko HDS-y. Sama ang. Nakladka nipowinnac byc problemem przy użytkowaniu, gorzej z gps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Geofacing będzie mrygal informacja na ekranie o blokadzie gps. Jednostki zmienisz na metryczne. Tylko nie wiem czy seria TI tez jest objęta geofacing , czy też tylko HDS-y. Sama ang. Nakladka nipowinnac byc problemem przy użytkowaniu, gorzej z gpsTylko HDS na stan mojej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi