meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Nie ma odpowiednika Fish reveal Garminowskie dane sa martwe- nie zobaczysz ich bez drogiego softu, który nie waypointuje nawet. Czysto fizycznie to Lowrance łatwiej ogarniesz nastawami,bo SI/DI to tyklo jeden suwak+paleta kolorow, Garmin ma większe możliwości użycia przetwornikow różniastych a do HR tylko dwie opcje realnie TS lub Splitshot ,bo inaczej to kable dodatkowe. Palety kolorów mnie bardziej podchodzą te od Lowrance. Tylko nie wiem czy coś nie wyszło z tym HR- bo koledzy niektórzy mieli wymiany serwisowe po awarii przetworników. Przewaga systemu Garmina to baza map socjalnych a przewaga Lowrance to możliwość przeglądania danych i ewentualnie nakładka struktury, czyli mapa dnaz sonaru bocznego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Przewaga systemu Garmina to baza map socjalnych a przewaga Lowrance to możliwość przeglądania danych i ewentualnie nakładka struktury, czyli mapa dnaz sonaru bocznego. Maciek, czy aby na pewno baza map socjalnych Garmina jest lepsza od map socjalnych (social maps) w Lowrance (C-MAP)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kasjan Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Witam,porównuje sobie dwie echosondy Garmin Striker plus 9sv i Lowrance Hook Reval 9 TripleShot. Różnice jakie między nimi znalazłem: -Lowrance ma czytnik karty SD gdzie można zapisać logi sonaru i odczytać na komputerze a Garmin zapisuje w pamięci urządzenia,-nakłada FishReval w Lowrance ma jakiś odpowiednik u Garmina?- w sklepie znalazłem taką informację: "klasyczne obrazowanie CHIRP 200kHz" dla Lowrance oraz "klasyczne obrazowanie CHIRP 150-240kHz" dla Garmin,oznacza to, że w Garmin mogę sobie wybrać zakres obrazowania, przez co rozumiem zakres stożka?Z góry dziękuje jeśli komuś będzie się chciało odpowiedzieć Dokladnie nad takim samym dylematem stałem od kilku miesięcy. I wybór padł na lowrance. Jutro jadę odebrać echo ze sklepu i nie moge doczekać się testów. Poczytaj parw postów wyżej dużo kokretnych podpowiedzi jest. Nie trzeba dużo się cofać bo sam tydzień temu o to pytałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Maciek, czy aby na pewno baza map socjalnych Garmina jest lepsza od map socjalnych (social maps) w Lowrance (C-MAP)?Wiesz, dawno nie patrzyłem, ale jakoś pokrycie wydawało się większe. Natomiast nie zmienię zdania o jakości tych map, bo c-map rzeźbi z logów sonaru a to daje większe możliwości niż same pliki z danymi QD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nowy76 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 mam pytankowłaśnie się zastanawiam nad wymianą echosondy Lowrence ELITE 9 z przetwornikiem 3x1 i nie wiem na jaką: HUMMINBIRD HELIX 10 MSI+ G3N GPS CHIRP Lowrance Echosonda GPS HDS 9 LIVE 3w1 Active Raymarine AXIOM RV 9" Axiom 9PRO 3D Humminbird solix 10 chirp mega si+ g2 zależy mi na dokładnym widoku dnaWybór padł na solixa 10 chrip mega si+g2dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 A tu kilka zrzutów ode mnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 (edytowane) Sam za namową Marcina i Maćka kupiłem Elite Ti2 - po niespełna pół roku użytkowania potwierdzam pozytywne opinie.Czasem mam problem z nawigacją jak się zapatrzę w ekran - detalizacja wyrywa z butów. A mam zaporóweczkę gdzie przyjemność sprawia mi samo odkrywanie tego co leży na dnie.Jestem w szoku Marcin z Twojego zrzutu z wczoraj - 30 metrów na 455kHz i jeszcze tak daleko na boki sięgać - klasa. Edytowane 9 Października 2020 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto_s Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Witam, czy jest możliwość ściągnięcia polskiej instrukcji do Elite 7 ti2? Ewentualnie może ktoś mógłby udostępnić. Mignęły mi gdzieś posty o prawach autorskich itp. i związanych z tym wątpliwościach natury prawnej. Dlatego w razie co proszę o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Panowie, a jak jest z gotowymi mapami od Navionics ?Rozumiem, że do Lowrance, Humminbirda pasuja doskonale ale co znaczy że Bluechart g3 dla Garmina zawiera mapy Navionics? Muszę kupić jakiś sprzęt z ekranem 9' i chciałbym aby czytał gotowe mapy i miał skanowanie boczne. Jeśli Navionics działa z Garminem to przy nim pozostanę ale nie upieram się przy tej marce, Reveal jest też przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Znaczy to tylko tyle, że Garmin kupując Navionicsa użył ich dane do stworzenia swoich map. Format mapy nadal pozostał ich - Garmina, czyli mapy Bluechart nie uruchomisz na niczym innym niż urzadzenie Garmina i odwrotnie na urządzeniu Garmina nie uruchomisz innej mapy niż Bluechart 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Znaczy to tylko tyle, że Garmin kupując Navionicsa użył ich dane do stworzenia swoich map. Format mapy nadal pozostał ich - Garmina, czyli mapy Bluechart nie uruchomisz na niczym innym niż urzadzenie Garmina i odwrotnie na urządzeniu Garmina nie uruchomisz innej mapy niż BluechartRozumiem, że w wyniku wciągnięcia Navionicsa przez Garmina na mapach Bluechart powinienem spodziewać się map akwenów jakie były oferowane do tej pory przez Navionicsa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Taki był cel tego przejęcia. Ale co oni umieszczą to tylko oni wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Dzięki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Panowie pytanko,mam HDS live 9... wymyśliłem sobie takie coś,otóż mega dużo korzystam z bocznego na całym ekranie,nie chce sprzdawac echo i kupwoac 12" ...kupując dodatkowe 7"(np Elite ti) pod 2d i di zyskuje łącznie 16 calowy roboczy obraz z dwóch echosond..teraz pytanko czy można podłączyć obydwa echa pod jedno ako? W teorii nie będzie to kolidować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Panowie pytanko,mam HDS live 9... wymyśliłem sobie takie coś,otóż mega dużo korzystam z bocznego na całym ekranie,nie chce sprzdawac echo i kupwoac 12" ...kupując dodatkowe 7"(np Elite ti) pod 2d i di zyskuje łącznie 16 calowy roboczy obraz z dwóch echosond..teraz pytanko czy można podłączyć obydwa echa pod jedno ako? W teorii nie będzie to kolidować?Ja mam 2x9 cali wpięte w lifepo4, pobór prądu ok 5A łącznie z siecią i zabawkami więc nie jest to specjalnie obciążające dla jakiegokolwiek akumulatora, spokojnie będzie działać moim zdaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmon63 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Panowie pytanko,mam HDS live 9... wymyśliłem sobie takie coś,otóż mega dużo korzystam z bocznego na całym ekranie,nie chce sprzdawac echo i kupwoac 12" ...kupując dodatkowe 7"(np Elite ti) pod 2d i di zyskuje łącznie 16 calowy roboczy obraz z dwóch echosond..teraz pytanko czy można podłączyć obydwa echa pod jedno ako? W teorii nie będzie to kolidować?9 i 7 cali to są przekątne ekranu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dzudik Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Witam. Czy ktoś ma Hummanbirda 7 gen3 i może sie pochwalić opinia na temat tego echo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Witam. Czy ktoś ma Hummanbirda 7 gen3 i może sie pochwalić opinia na temat tego echo?Jeżeli to ma być pierwszy twój sonar, przemyśl sprawę, bo to nie jest echo user-firendly jak Lowrance czy Garmin. Trochę trzeba się naklikać, pouczyć go ale za to wypłaci potem jakością obrazowania - czyli czytelnością na wodzie, a o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dzudik Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) Mialem juz humanbirda ale taliego ktory pokazywal tylko głębokość i Garminke Striker 4 a potem 9. I niby ta 9tka fajna ale coś mi w niej brakowało. Widzialem Hummanbirda 7 przez chwilę u innego wedkarza na łódce i moim zdaniem lepiej rysowala przeszkody na dnie. Edytowane 23 Października 2020 przez Dzudik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Mialem juz humanbirda ale taliego ktory pokazywal tylko głębokość i Garminke Striker 4 a potem 9. I niby ta 9tka fajna ale coś mi w niej brakowało. Widzialem Hummanbirda 7 przez chwilę u innego wedkarza na łódce i moim zdaniem lepiej rysowala przeszkody na dnie.Jak G3 MSI to bierz , produkcję z przetwornika mega ma najlepsza w małych echach na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Przyszedł czas na zmianę echa i taka oto echosonda wpadła mi oko . Echosonda Germin Striker Plus 9SV + Transducer Możecie mi doradzić jako użytkownicy mało co nie co na temat tego echa , czy warto ją kupić , czy szukać czegoś mniej wymagającego . Nie potrzebuję aż takiego wypasu ale jak jest w niej to fajnie . Może nie 9tka a lepsza powiedzmy byłaby 7ka , a może jeszcze coś innego , nie wiem , mam kocioł w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Zależy co dla Ciebie znaczy mało http://jerkbait.pl/topic/65838-echosonda-garmin-striker%E2%84%A2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) Zależy co dla Ciebie znaczy małohttp://jerkbait.pl/topic/65838-echosonda-garmin-striker%E2%84%A2/ Chłopie , 65 stron do czytania . I co tam jest o 9tce ? Pokaż mi schodź jednego który to przeczytał od 1ej strony po ostatnią Przebrnąłem przez prawie cały wątek, by wybrać przetwornik do Striker 9sv no i mi się nie udało, daltego zadam pytanie wprost: Edytowane 23 Października 2020 przez Sławomir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 (edytowane) Mając echa od hb, simrada(lowrance) i garmina, napiszę tyle, że obsługa najprostsza w Lowrance. Striker jest dobrym wyborem, podobnie jak Hook Reveal- pod warunkiem, że nie trafisz na wadliwy egzemplarz. Garmin overall ma lepsze przetworniki wpinane do swych ech- w sonarze tradycyjnym. Hook ma dobrą czytelność ekranu, łatwo się nauczyć jego obsługi- bo ona jest taka sama dla wszystkich sprzętów danego producetna, tylko funkcji mniej. Tak samo jest u każdego innego wytwórcy. Wybór powinien być podyktowany osobistymi preferencjami, zobacz w wątku hooka jest rosyjskie porównanie go ze strikerem. Wyciągnij wnioski i wybieraj. Jak się nie spieszy- poczekaj na blackfriday,bo wtedy ceny za granicami będą lepsze na garminy a one maja menu polskie bez żadnych ceregieli Równie dobrze możesz wziąć elementa 7 ale on nie ma bezpłatnego mapowania realnie, ma za to bardzo dobry tryb DI i sytuacyjnie hyper vision. Najlepsze co ma do celów wędkarskich to....świecenie ryb w 350khz dla SI, o czym zdają się nie wiedzieć lokujący produkt testerzy. Paleta niebieska lub zielona i jak ryby są- to świecą się jak diody. Chyba najlepiej spośród ech dostępnych na rynku. Żeby nie było za słodko- trzeba przyłożyć się do ustawień , by widzieć i dno i ryby. Świecenie ryb w elemencie: Świecenie ryb w garminie i simradzie i jeszcze jeden tym razem screen z garmina +gt30 Jak chcesz poczekać na okazję, to szukaj w Szwecji elity ti2, która bywała tam na promocjach za 2700zł dla 7 cali. Ona jest overall najlepszym rozwiązaniem.Nie będzie polskiego menu,ale obraz na wysokim poziomie i przede wszystkim ekran dotykowy a to fajna rzecz jest. Edytowane 24 Października 2020 przez Maciej_K 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Echo o którym mówię mam na miejscu i na + jest to że w razie jakiejś usterki , wady , odnoszę do sklepu i niech oni się martwią . Cena , cena jest do przełknięcia . Na mapowaniu jakoś mi nie zależy , na tych zbiornikach gdzie pływam to większości mogę pływać na pamięć . Tak się zastanawiam czy jest mi potrzebne takie echo , ale nie ukrywam że się trochę (no dobra mocno ) napaliłem na nie . Może macie jakieś propozycje co do takiej zabawki ? może jakaś inna ale z tak dużym ekranem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi