meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 (edytowane) Echo o którym mówię mam na miejscu i na + jest to że w razie jakiejś usterki , wady , odnoszę do sklepu i niech oni się martwią . Cena , cena jest do przełknięcia . Na mapowaniu jakoś mi nie zależy , na tych zbiornikach gdzie pływam to większości mogę pływać na pamięć . Tak się zastanawiam czy jest mi potrzebne takie echo , ale nie ukrywam że się trochę (no dobra mocno ) napaliłem na nie . Może macie jakieś propozycje co do takiej zabawki ? może jakaś inna ale z tak dużym ekranem Jak to tylko z chęci posiadania- są lepsze sposoby na utylizację gotówki, serio i bez złośliwości piszę. Najpierw określ budżet, potem warunki na wodzie w sensie głębokości a potem to,na czym ci najbardziej zależy- sonar tradycyjny, si, bo mapy już wskazałeś, że nie, łatwość obsługi i twoje doświadczenia z echami. Jeżeli na gwarancji zależy krajowej- wiadomo, że szukasz w kraju sprzedawcy, może rozczaruję ale chyba nikt z naszych dystrybutorów nie naprawia w PL, także i tak czekasz na naprawę/wymianę. Edytowane 24 Października 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 (edytowane) Wow Maciej K ... to są konkrety Z przyjemnością czyta i ogląda się taką treść. Możesz polecić bezproblemowy zagraniczny sklep gdzie warto polować na blackfriday ? Edytowane 24 Października 2020 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Wow Maciej K ... to są konkrety Z przyjemnością czyta i ogląda się taką treść.Możesz polecić bezproblemowy zagraniczny sklep gdzie warto polować na blackfriday ?Patroluj te: http://jerkbait.pl/topic/140295-sklepy-wysy%C5%82aj%C4%85ce-elektronik%C4%99-w%C4%99dkarsk%C4%85-do-polski/są sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Odpowiedziałeś tu na moje pytanie, które zadałem w innym wątku, mianowicie czy Garmin kupiony za granicą będzie miał polskie menu, zastanawia mnie jeszcze czy gps będzie prawidłowo wskazywał ale czemu miał by pokazywać źle ? rozważam EchoMap uhd 92sv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Jak to tylko z chęci posiadania- są lepsze sposoby na utylizację gotówki, serio i bez złośliwości piszę. Najpierw określ budżet, potem warunki na wodzie w sensie głębokości a potem to,na czym ci najbardziej zależy- sonar tradycyjny, si, bo mapy już wskazałeś, że nie, łatwość obsługi i twoje doświadczenia z echami. Jeżeli na gwarancji zależy krajowej- wiadomo, że szukasz w kraju sprzedawcy, może rozczaruję ale chyba nikt z naszych dystrybutorów nie naprawia w PL, także i tak czekasz na naprawę/wymianę. Posiadam Huminnbird Piranha max 160 , bardzo prosta i służy mi już około dziesięciu lat + - tak że jakieś tam doświadczenie mam . Duży ekran , rozpoznawanie wszystkiego co pod wodą itd. budżet do trzech tysi z tym że już w komplecie . Tylko montaż i pływanie a nauka przyjdzie z czasem użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Na giełdzie był nie dawno simrad go za nie całe trzy tysiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Odpowiedziałeś tu na moje pytanie, które zadałem w innym wątku, mianowicie czy Garmin kupiony za granicą będzie miał polskie menu, zastanawia mnie jeszcze czy gps będzie prawidłowo wskazywał ale czemu miał by pokazywać źle ? rozważam EchoMap uhd 92svRadek, GPS jest jeden dla wszystkich odbiorników tej sieci. Przecież ekrany robione są z dala od Europy a działają..... Ja mam 92UHD , brałem bez gt54 bo do livescope. Natomiast obraz z SI na mocnym przecież przetworniku GT30, który ma 500W dzielone tylko na SI/DI nie powala na ekranie. 800x400 to nie jest szał, Striker ma więcej, bo 480 w pionie. Do tego ziarnistość obrazu SI typowa dla Garminów i te SI nie wygląda tak fajnie czy to w 800 czy w 400khz. Gt54 ma dość krótki zasięg, a niżej niż 10m to drastycznie spada to co jest dostępne z jego produkcji - ale na płytszej wodzie jest ok, choć niekoniecznie z tym ekranem, bo nie zobaczysz detali. Sprawdzałem dane w programie graficznym otwierającym dane z SI i tutaj Garmin wypada dobrze, ale to ekran kradnie jakość. Garmin to ten z czarnym paskiem, prawa strona. Z resztą poczytaj, to co ustaliłem :https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/09/wojny-sonarowe-side-imaging-bitwa-na-khz.html Sławek- 3k to starczy na Strikera 9, 7, szwedzką Elitę Ti2 7, używanego Helixa 7SI. Mam na myśli zestawy kompletne, z przetwornikami. Edytowane 25 Października 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Maciej_K. jak to jest Raymarine Element z tym mapowaniem. Widziałem na którymś z filmów że bez Navionicsa można robić swoje mapy, Potrzebna jest tylko karta pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Raymarine ma swój program Real Bath a oprócz tego używa programu który jest na mapach Navionicsa Sonar Chart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Raymarine ma swój program Real Bath a oprócz tego używa programu który jest na mapach Navionicsa Sonar Chart.Tak, Krzysztof, ma swój program. Realbathy ma rozdzielczość izobat 1m minimalnie. Co zobaczysz w płytkich zaporówkach na takiej mapie? Na morzu- ok. nie robi to...Navionics jest droższy niż karta Zerolines dla HB i nie daje tego co ona. Po roku zostaje rysowanie za free, tak samo jest w Simradach, które nie mają własnej nakładki mapowej. Naganiacze fejsowi od Raymarine rzadko o tej sprawie wspominają, a dziwię się, bo jest to najgorsza opcja overall na rynku ech obecnie. W zasadzie powinienem to powiesić tutaj już dawno: Edytowane 25 Października 2020 przez Maciej_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Radek, GPS jest jeden dla wszystkich odbiorników tej sieci. Przecież ekrany robione są z dala od Europy a działają..... Ja mam 92UHD , brałem bez gt54 bo do livescope. Natomiast obraz z SI na mocnym przecież przetworniku GT30, który ma 500W dzielone tylko na SI/DI nie powala na ekranie. 800x400 to nie jest szał, Striker ma więcej, bo 480 w pionie. Do tego ziarnistość obrazu SI typowa dla Garminów i te SI nie wygląda tak fajnie czy to w 800 czy w 400khz. Gt54 ma dość krótki zasięg, a niżej niż 10m to drastycznie spada to co jest dostępne z jego produkcji - ale na płytszej wodzie jest ok, choć niekoniecznie z tym ekranem, bo nie zobaczysz detali. Sprawdzałem dane w programie graficznym otwierającym dane z SI i tutaj Garmin wypada dobrze, ale to ekran kradnie jakość. Garmin to ten z czarnym paskiem, prawa strona. górka2.jpg Z resztą poczytaj, to co ustaliłem :https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/09/wojny-sonarowe-side-imaging-bitwa-na-khz.html Sławek- 3k to starczy na Strikera 9, 7, szwedzką Elitę Ti2 7, używanego Helixa 7SI. Mam na myśli zestawy kompletne, z przetwornikami. Zaczyna się burzyć mój plan na Garmina uhd 92sv co w takim razie kupić w 9 calach w podobnej cenie ? Rzadko łowię na wodzie powyżej 10 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Zaczyna się burzyć mój plan na Garmina uhd 92sv co w takim razie kupić w 9 calach w podobnej cenie ?Rzadko łowię na wodzie powyżej 10 mOne różnią się tylko softem - obsługą gt54. Moim zdaniem poszukaj materiałów w sieci na temat produkcji GT54. Miałem testować pożyczony taki ducer, ale nie wiem czy i kiedy to będzie możliwe. Siedzę na kwarantannie jeszcze 2 tygodnie, a jak cov się nie wykluje,to mogą mi przedłużyć o kolejne dwa. A wtedy to już po ptokach generalnie. Jeżeli nie łowisz głęboko, możesz go brać, ale nie przeskoczysz pixeli na ekranie. Khz to nie wszystko, co pokazałem na blogu w linkowanym wpisie. Co innego jest osiągalnego w tej kasie-ciężko znaleźć 9 cali, chyba że striker, Ti2 9 ale trzeba promo znaleźć jakieś, u nas ceny zabójcze. Jaki konkretnie masz budżet? Edytowane 25 Października 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Czytałem blogowy wpis i wspomniałeś o Elitce... myślałem bardziej o Garminie z uwagi na rozbudowanie o Panoptixa w przyszłości 4500 dlatego celowałem w Garmina i zakupy za granicą Edytowane 25 Października 2020 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Jeśli twym celem jest panoptix- sprawa wyjaśniona. Co ciekawe obraz z livescope nie zależy od rozdzielczosci ekranu tak bardzo jak można by oczekiwać. Edytowane 25 Października 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Zastanawiam się między Garminem Echomap 9 UHD Gt54 czy Raymarine Element 9 HV-100 ktoś doradzi między tymi dwoma która lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) No faktycznie Maćku kwestia ustawienia kontrastu w tym przypadku. Jedyne obawy jakie mam to czy sprzęt z zagranicy będzie miał polskie menu i wszystkie funkcje sprawne jak egzemplarze kupione w PL. EchoMap uhd 92sv w PL to koszt min 5800 pln w USA cena regularna to 4300 pln więc jest o co się bić. Edytowane 25 Października 2020 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 No faktycznie Maćku kwestia ustawienia kontrastu w tym przypadku. Jedyne obawy jakie mam to czy sprzęt z zagranicy będzie miał polskie menu i wszystkie funkcje sprawne jak egzemplarze kupione w PL. EchoMap uhd 92sv w PL to koszt min 5800 pln w USA cena regularna to 4300 pln więc jest o co się bić.Echomapy maja worldwide menu na stan mojej wiedzy. Grzesiek w USA sprawdzał mi na swoim 93, więc tam jest i w UHD też będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Dzięki Osobiście z czym pływasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Dzięki Osobiście z czym pływasz ?Nss9 Evo3 Simrad+ SS3D, Echpmap 92UHD+LVS32+GT30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Daje radę LVS32 ? Czytałem iż zalecany raczej do verta...Echo swobodnie obsługuje dwa przetworniki jednocześnie ? Edytowane 25 Października 2020 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Daje radę LVS32 ? Czytałem iż zalecany raczej do verta...Echo swobodnie obsługuje dwa przetworniki jednocześnie ?Radek, tak, do verta- tak. Ja mam inne plany co do niego. Znaczy sandaczowe. Ale z przyczyn coivdowych nie testowałem jeszcze takiej kompletacji. Natomiast oba przetworniki robią w echu, działają. Tylko problem z wielkością detali na ekranie jest. Bo 9 cali jak podzielisz pod te zastosowania- nie ma szału. Dziś testowałem Livescope w swym przydomowym stawku, właśnie uploaduję na YT materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Czekam na link, eh ten covid brak słów Edytowane 25 Października 2020 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majki7878 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 One różnią się tylko softem - obsługą gt54. Moim zdaniem poszukaj materiałów w sieci na temat produkcji GT54. Miałem testować pożyczony taki ducer, ale nie wiem czy i kiedy to będzie możliwe. Siedzę na kwarantannie jeszcze 2 tygodnie, a jak cov się nie wykluje,to mogą mi przedłużyć o kolejne dwa. A wtedy to już po ptokach generalnie. Jeżeli nie łowisz głęboko, możesz go brać, ale nie przeskoczysz pixeli na ekranie. Khz to nie wszystko, co pokazałem na blogu w linkowanym wpisie. Co innego jest osiągalnego w tej kasie-ciężko znaleźć 9 cali, chyba że striker, Ti2 9 ale trzeba promo znaleźć jakieś, u nas ceny zabójcze. Jaki konkretnie masz budżet?Sorry za offa ale jak to o kolejne 2tygodnie ? Też jestem na kwarantannie i teteoretycznie mam ja do jutra z możliwością wydłużenia o kolejne 10 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 W kategorii pracy 2tyg. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Tak, Krzysztof, ma swój program. Realbathy ma rozdzielczość izobat 1m minimalnie. Co zobaczysz w płytkich zaporówkach na takiej mapie? Na morzu- ok. nie robi to...Navionics jest droższy niż karta Zerolines dla HB i nie daje tego co ona. Po roku zostaje rysowanie za free, tak samo jest w Simradach, które nie mają własnej nakładki mapowej. Naganiacze fejsowi od Raymarine rzadko o tej sprawie wspominają, a dziwię się, bo jest to najgorsza opcja overall na rynku ech obecnie. W zasadzie powinienem to powiesić tutaj już dawno: Tablica.jpgMacieju, padło pytanie - udzieliłem odpowiedzi. Nie zachęcam do zakupu więc cały wywód ( jeżeli był skierowany do mnie ) jest zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi