meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Macieju, padło pytanie - udzieliłem odpowiedzi. Nie zachęcam do zakupu więc cały wywód ( jeżeli był skierowany do mnie ) jest zbędny. Nie dla ciebie a dla pytającego on był. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Jeśli twym celem jest panoptix- sprawa wyjaśniona. Co ciekawe obraz z livescope nie zależy od rozdzielczosci ekranu tak bardzo jak można by oczekiwać. https://youtu.be/Ffw3g0I tak wyglada zblioznie , ciekawe jak sie sprawa ma na seri gps, pewnie tez szalu nie bedzie dla lvs. Przy Si bedzie mialo wieksze przebicie. Mogli by cos z mapami zrobic...bo w tym leza i kwicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PILOT Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Witam. Mój znajomy pyta o echosondę w granicach 2500zł. Amatorskie łowienie ryb sporadycznie. Polećcie coś proszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Witam. Mój znajomy pyta o echosondę w granicach 2500zł. Amatorskie łowienie ryb sporadycznie. Polećcie coś proszę PozdrawiamStriker 7 sv, hook reveal 7 TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariusz1000 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Striker 7 sv, hook reveal 7 TSA może podpowiesz, która lepsza dla kogoś, kto nie zna się na obsłudze echa i tych wszystkich ręcznych ustawianiach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Na giełdzie ostatnio byl striker 7sv plus ... to chyba dobry wybór w tym budżecie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 A może podpowiesz, która lepsza dla kogoś, kto nie zna się na obsłudze echa i tych wszystkich ręcznych ustawianiach?Jak dla mnie sprzęty od Lowrance są lepsze jako pierwsze echo, mało ustawień- zwłaszcza w trybie SI/DI. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) A może podpowiesz, która lepsza dla kogoś, kto nie zna się na obsłudze echa i tych wszystkich ręcznych ustawianiach?Żadna z w/w nie ma ustawień, których nie ogarnąłby średnio rozgarnięty użytkownik.Garmin w tych pieniądzach (7 lub 9 sv) ma do czterech liter przetworniki jeśli chodzi o boczny.Lowrance pod tym względem zjada powyższe na śniadanie. Edytowane 12 Listopada 2020 przez scOOtt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Żadna z w/w nie ma ustawień, których nie ogarnąłby średnio rozgarnięty użytkownik.Garmin w tych pieniądzach (7 lub 9 sv) ma do czterech liter przetworniki jeśli chodzi o boczny.Lowrance pod tym względem zjada powyższe na śniadanie.Bez przesady, tak źle z Garminem nie jest. W sonarze 2d jest dokładniejszy, TS w hooku ma 40stopni w wiązce 2d- czyli i mapa nie będzie zbyt dokładna, martwa strefa też może straszyć. Jak dla mnie największą przewagą Lowrance jest brak opcji Si- poza paletą i kontrastem. Overall to bardzo zbliżone możliwościami echa. Hooki mają lepsze opcje mapowe i SI oraz możliwość sreenowania, zapisywania danych do budowy map. Garmin ma możliwość wpięcia różnorakich przetworników, a w wersji Vivid będzie miał kolorki ułatwiające odszukanie ryb na bocznym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lech Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Witam Wszystkich proszę o wsparcie i informację co wybrać za te pieniądze 6000zł.Lowrance Elite 9 Ti2Raymarine Element 9 HVRaymarine Element 12 HVGarmin Echomap UHD 92svMoże zupełnie coś innego - czekam na wasze porady i wskazówki - dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Pomyśl np o dwóch echosondach, np EliteTi2 9 cali i striker Plus 7 lub 9 lub Hook Reveal. Na jednyn mapa i standardowy widok, na dugim boczny sonar. Rózne echa pozwolą wybrać to co najlepsze bo nie ma jednego lidera pod kazd wzgledemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Akurat Ti2 jest według mnie lepsze w każdym aspekcie od Strikera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Na elityki ti2 na zachodzie są teraz dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 (edytowane) Panowie, jest temat o wyborze echosondy, za chwilę pojawią się pytania o sonar za 4k, 2,5k, 3,5k itp. Bałagan się zrobi niczym na fejsie http://jerkbait.pl/topic/31646-wyb%C3%B3r-echosondy/page-150#entry2828708Autor pytania- przemyśl gdzie łowisz( płytko-głęboko), co potrzebujesz- sonar tradycyjny, SI, DI, mapowanie, czy podróżujesz ze sprzętem(mapy zewnętrzne, socjalne) i doświadczenie w obsłudze(pierwsze echo, czy nie), perspektywiczny zakup dodatkowego osprzętu wpinanego w echo- czujniki, silnik dziobowy, systemy obrazowania itp. Edytowane 15 Listopada 2020 przez Maciej_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz1976 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Nie myślałeś o SIMRADZIE ? opcjonalnie to samo co lowrance ale wyświetlacze to już inna bajka ja jestem posiadaczem Simrad GO i jestem mega zadowolony pozatym do simrada i lowrenca podłączysz dziobówkę motorguide a te są w tej chwili najtańszą opcją dziobówki z gps na rynku nie licząc haswinga ale haswing to wiadomo. Shit. Simrad z active imaging naprawdę robi robotę jest dużo wyraźniejszy od lowrance cenowo podobnie. Jest jednak mały szkopuł u mnie akurat simrad robi mapy we współpracy z navionicsem dodam że na skończonej licencji a lowrance ma wbudowany moduł genesis map i może robić zapis na karcie pamięci, ale głowy nie dam bo kolega robi nakładki na mapach karpińskiego. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Akurat Ti2 jest według mnie lepsze w każdym aspekcie od StrikeraOK ale .. Striker plus 9sv to 2700 PLN z gt 52 lub 3100 PLN z gt 40 a elite Ti2 9 5300 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Ti2 9 cali to 4600 ale to już drobiazgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 OK ale .. Striker plus 9sv to 2700 PLN z gt 52 lub 3100 PLN z gt 40 a elite Ti2 9 5300 PLNZgadzam się, dlatego nie ma co porównywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jorginto Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Witajcie,jestem przed zakupem nowej echosondy.Raymarine Element 12 HV vs Humminbird Helix 9 G4NPraktycznie w tej samej kwocie mam do wyboru Raymarine (fajna przecena jest na 12-kę) i Humminbird (nowa wersja G4N). Wędkuję głównie na dużych jeziorach pojezierza drawskiego i okolic. Okazjonalnie na Wiśle. Chciałbym się podpytać o wasze doświadczenia i opinie co do tych urządzeń. Wstępnie bardziej skłaniam się do Helixa, ale może macie inne zdanie. Z góry dziękuję za pomoc. Co do Lowrence i Garmin, to nie miałem praktycznie żadnej styczności z tymi produktami i ich nie znam, więc z tego względu nie biorę ich pod uwagę. Edytowane 24 Grudnia 2020 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Witajcie,jestem przed zakupem nowej echosondy.Raymarine Element 12 HV vs Humminbird Helix 9 G4NPraktycznie w tej samej kwocie mam do wyboru Raymarine (fajna przecena jest na 12-kę) i Humminbird (nowa wersja G4N). Wędkuję głównie na dużych jeziorach pojezierza drawskiego i okolic. Okazjonalnie na Wiśle. Chciałbym się podpytać o wasze doświadczenia i opinie co do tych urządzeń. Wstępnie bardziej skłaniam się do Helixa, ale może macie inne zdanie. Z góry dziękuję za pomoc. Co do Lowrence i Garmin, to nie miałem praktycznie żadnej styczności z tymi produktami i ich nie znam, więc z tego względu nie biorę ich pod uwagę. Może pomoże....Wojny sonarowe na sucho. Nazywam się.....Helix (sonaryimapy.blogspot.com) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 blacky24 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Witam wszystkich. Stoję przed zakupem nowego echo. Do tej pory używałem Lowrance 4x. Chciałbym zakupić coś z ekranem 9". Najbardziej skłaniam się do Lowrance Elite 9 Ti2 z Active Imaging. Czy to dobry wybór? Dodam, że przeczytałem kilka wątków o echach ale im więcej czytam tym mniej wiem.... W Ti2 przekonuje mne funkcja Fisch Reveal w DI. Chyba że Panowie coś doradzicie? budżet do 5,5 k. Dzięki Edytowane 16 Stycznia 2021 przez blacky24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Witam wszystkich. Stoję przed zakupem nowego echo. Do tej pory używałem Lowrance 4x. Chciałbym zakupić coś z ekranem 9". Najbardziej skłaniam się do Lowrance Elite 9 Ti2 z Active Imaging. Czy to dobry wybór? Dodam, że przeczytałem kilka wątków o echach ale im więcej czytam tym mniej wiem.... W Ti2 przekonuje mne funkcja Fisch Reveal w DI. Chyba że Panowie coś doradzicie? budżet do 5,5 k. DziękiKolego, jest wątek o wyborze echosondy, o tutaj: Wybór echosondy! - strona 150 - Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing - strona 150Tam mod przeniesie twe pytanie, poczytaj. Każde z ech posiada swój wątek. połączone z istniejącym wątkiem Edytowane 16 Stycznia 2021 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 (edytowane) Dużą sprawa wyszła z tego. Hook Reveal vs Striker. https://sonaryimapy.blogspot.com/2021/01/garmin-striker-vs-hook-reveal-w-moich.html?m=1 Gdyby ktoś wyłapał jakąś nieścisłość- dajcie znać. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Stycznia 2021 przez Maciej_K 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 bardzo fajny material Maciekpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patryk122 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 (edytowane) Które echosondy nie będą robiły zakłóceń jeśli będą dwie na jednej łodzi Edytowane 30 Stycznia 2021 przez Patryk122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi