meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Spotkałem wielokrotnie opinie, że głównie Garmin ma problemy z silnikami, także cóż... nie spróbuję, nie przekonam się. Za 5k dostanę coś lepszego niż Elitka 9Ti2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 To stwierdzenie nie jest prawda. Na lowrance też sieje, tu przyczyną sa maxymizery a nie ekrany. Popatrz w eu na ceny fs, nie mniej jednak możesz się zdziwić że tam też będzie siało... mi na hdsac i elitkach siało równie ladnie Jak u garmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 No to mam zagwozdkę i Rhino, z którym do 5m głębokości jest OK. Ale przecież są ludzie, którzy nigdy tego problemu nie mieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Może ktoś z Was coś podpowie...Sytuacja jest taka, że mam Striker 9sv i w sumie to zadowolony jestem z echo... ale nie jestem zadowolony ze współpracy echo i elektryka. Już drugi silnik i maxi sieje zakłócenia. Na płytkiej wodzie jeszcze da sie używać, ale na głębokiej masakra. Wyczytałem, ze te problemy to domena garminow! Pomysł jest aby go sprzedać i kupić innej marki. Potrzebuje skan boczny oczywiście, potrzebuje możliwość robienia swoich mapek, chociaż cos jak w Strikerze. Fajnie byloby móc pobrać jakies mapki spolecznosciowe, jak Quicdraw Garmina - płatne opcje, abonamenty, raczej do mnie nie przemawiają - stąd preferowana znana i popularna marka. Budżet ~5000PLN. Co dobrego kupię? a że się tak spytam kolega uziemienie do wody wsadzał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Tak, przerobiłem z poprzednim silnikiem dosłownie każdą opcję. Każdą wskazówkę z forów polskich i zagranicznych:) Owszem, pomagał przetwornik pod dziobem, ale to nie o takie wygibasy mi jednak chodzi. Z tym Rhino jeszcze nie, to fakt. Ale i tak podoba mi sie ta Elitka i FS też mi się podoba, takie to jednak lepsze od tego Strikera Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez Seki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdrianNaklo Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 A nie najtańszym rozwiązaniem bylo by osobne zasilanie do echosondy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Nie wiem co skłania Cię do założenia, ze mam jeden aku na wszystko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Nie wiem co skłania Cię do założenia, ze mam jeden aku na wszystko:)Kolego, a próbowałeś na zwykłym przełącznikowym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Nie, pewnie byłoby OK, ale to tak jakby powiedzieć, że po co komu w aucie skrzynia automatyczna skoro manualem też da się jeździć Maxi to oszczędność prądu, wygoda, kontrola prędkości, nie chce iść do tyłu. Silnika już nie zmieniam, mam nowe Rhino. Jest oszczędne, szybkie, daje radę. Kusiło mnie lepsze echo i to będzie ostatnia próba, jak sie nie uda to wywalę przetwornik do boku i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie wiem co skłania Cię do założenia, ze mam jeden aku na wszystko:)No to może kwestia zasilania. Jedno na wszystko czy osobno echo i osobno silnik? Pozdrawiam,Piotrek Edit. Mam Haswing Protruar 1.0 I lowrance ti2 i silnik sieje strasznie na jednym aku. Ale odrębne zasilanie i problemu nie ma. Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez Peesx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Witam mam Haswinga osapiana 55/60 lbs z max ,echo na własnym zasilaniu , Humminbird Helix 7 SI CHIRP GPS G2 i nic nie sieje , na jednym aku z Helixem nie pływałem ale stary Humminbird DX 200 na jednym aku z silnikiem 36lbs MK bez max ma zakłócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 No to może kwestia zasilania. Jedno na wszystko czy osobno echo i osobno silnik?Pozdrawiam,Piotrek Piotrku, echo od zawsze ma dedykowany akumulator. Na tym samym nie bylo ani gorzej ani lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 A jak masz poukładane kable na łodzi silnik/echo? Nie sa przypadkiem w jednej wiązce? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Są najdalej jak się da na pontonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Są najdalej jak się da na pontonie Pogódź się z tym, że Garminy są bardziej wrażliwe na zakłócenia, albo zmień ekran. Ja pływam na Osapianie- czyli maxi niskich lotów ,na echomapie w trybie SI nie miałem zakłóceń, na Helixie - niewielkie, widoczne jedynie w echogramach otwartych w programach, na Simradzie od Navico-bez problemów z SI/DI, 2d nie używam. Natomiast jak chcę zebrać dane SI to i tak pływam na MK na przełącznikach. Wtedy dane i w programach są "czyste". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Turnmills Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Pierwsza echosonda. Drodzy koledzy i koleżanki. Nadszedł czas na zakup pierwszej echo. Prośba o porady. A więc: metoda połowu: tylko spinning Budżet 1000 - 1500 pln Łowienie weekendowe miejsca łowienia do tej pory: 50 % Narew ( Narwiański Park Narodowy - ponton i brzeg), Narew - do Wizy - tylko brzeg, 50 % zbiornik Siemianówka. Nie wykluczam też rozszerzenia miejsc wędkowania np. o mazurskie jeziora. Cel: lokalizacja dołów, górek, wypłyceń , zbadanie dna. Miło będzie, jak sprzęt pokaże ryby:) Dylemat: standardowe echo vs. deeper Standardowe echo. Jest mnóstwo pozytywnych opinii o sondach Lowrance MARK 5x z monochromatycznym wyświetlaczem. Warto, czy dołożyć do nowszych sprzętów z kolorowymi ekranami np. Lowrance, Gramina? Jeśli chodzi o Deepera, to jak jest z czasem jego pracy? Wystarczy na 8 godzinne łowienie? Działa tylko od momentu kontaktu z wodą, czy non stop? Jak Deeper radzi sobie ze skanowaniem rzeki w nurcie, biorąc pod uwagę aspekt znoszenia go przez prąd do brzegu? Czy w ogóle da się pogodzić dwie kwestie - ponton i brzeg i czy to nie narzuca posiadania i standardowej echo i tak czy siak jakiegoś deepera? Jeśli posiadacie coś na sprzedaż, chętnie zapoznam się z Waszymi propozycjami Z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Pierwsza echosonda.Drodzy koledzy i koleżanki. Nadszedł czas na zakup pierwszej echo.Prośba o porady. A więc:metoda połowu: tylko spinningBudżet 1000 - 1500 plnŁowienie weekendowemiejsca łowienia do tej pory: 50 % Narew ( Narwiański Park Narodowy - ponton i brzeg), Narew - do Wizy - tylko brzeg,50 % zbiornik Siemianówka. Nie wykluczam też rozszerzenia miejsc wędkowania np. o mazurskie jeziora.Cel: lokalizacja dołów, górek, wypłyceń , zbadanie dna. Miło będzie, jak sprzęt pokaże ryby:)Dylemat: standardowe echo vs. deeperStandardowe echo. Jest mnóstwo pozytywnych opinii o sondach Lowrance MARK 5x z monochromatycznym wyświetlaczem. Warto, czy dołożyć do nowszych sprzętów z kolorowymi ekranami np. Lowrance, Gramina?Jeśli chodzi o Deepera, to jak jest z czasem jego pracy? Wystarczy na 8 godzinne łowienie? Działa tylko od momentu kontaktu z wodą, czy non stop? Jak Deeper radzi sobie ze skanowaniem rzeki w nurcie, biorąc pod uwagę aspekt znoszenia go przez prąd do brzegu? Czy w ogóle da się pogodzić dwie kwestie - ponton i brzeg i czy to nie narzuca posiadania i standardowej echo i tak czy siak jakiegoś deepera?Jeśli posiadacie coś na sprzedaż, chętnie zapoznam się z Waszymi propozycjami Z góry dziękuję za porady. Pisałem ci na FB- szukaj 7 cali z sonarem bocznym używkę , lub dołóż do strikera 7sv plus, bo najtańszy i porysuje bezproblemowo mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Stoję przed wyborem zakupu echosondy. Do wybory Helix 9 mega SI G4N i Garmin Echomap 92sv uhd z przetwornikiem Gt 56. Budżet ten sam, więc kwestia co lepiej obrazuje szczególnie jeżeli chodzi o SI. Widziałem ostatnio film jak obrazuje Garmin i wyglądało to całkiem nieźle. Mam już zmówionego Helixa ale zacząłem się trochę łamać bo Garmin jednak oferuje trochę więcej i obsługa ponoć jest łatwiejsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Stoję przed wyborem zakupu echosondy. Do wybory Helix 9 mega SI G4N i Garmin Echomap 92sv uhd z przetwornikiem Gt 56. Budżet ten sam, więc kwestia co lepiej obrazuje szczególnie jeżeli chodzi o SI. Widziałem ostatnio film jak obrazuje Garmin i wyglądało to całkiem nieźle. Mam już zmówionego Helixa ale zacząłem się trochę łamać bo Garmin jednak oferuje trochę więcej i obsługa ponoć jest łatwiejsza.Proste, G4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Też jakoś instynktownie skłaniam się w kierunku Helixa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Wspieram w tym słusznym wyborze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Też jakoś instynktownie skłaniam się w kierunku Helixa.Chyba że weźmiesz 84xxx +gt56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Janek, jak pisałem- vs echomap 92uhd- Helix, bez dwóch zdań. Miałem echomapa, z helixem 8MSI+ pływałem, a to te same flaki co w 9tce. Gt56 to jedno, ale rozdzielczość jest tak samo ważna, by mieć jakość obrazu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Wtrącając swoje nieudolne i amatorskie trzy grosze - brałbym koliberka . To SI nawet w moim leciwym G2N w siedmiu calach robi robotę . Nawet nie wyobrażam sobie , jak wygląda takie dziewięciocalowe Mega SI . Zazdroszczę po cichu dylematu tak w ogóle . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Dzięki za sugestie ,decyzja już podjęta, biorę kolibra. Bartek przesiądę się z Lowranca 5chirp na 9 więc pewnie będzie duża różnica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi