Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

wrzuć jakieś screeny z tych MATEJAŁUF,sam jestem ciekaw,na ten moment Apex jest jak jednorożec,niby jest a nikt oficjalnie nic nie widział...baaa nawet o klarowne materiały z solixa G3 jest ciężko,a co dopiero porównanewcze z apexem.... czekamy na screeny

Kolega, odkąd zamówiłem I kupiłem Garmina a to było jakieś 3tyg temu wyszedłem z wszystkich grup HB, francuskich, amerykańskich, Szwedzkich, Norwedzkich solixowych helixowych i wszelakich hb, mam 4 obrazy z Apexa, ale nie umiem tu wstawić zdj.

Edytowane przez Lucas 235

• 0

Kolega, odkąd zamówiłem I kupiłem Garmina a to było jakieś 3tyg temu wyszedłem z wszystkich grup HB, francuskich, amerykańskich, Szwedzkich, Norwedzkich solixowych helixowych i wszelakich hb, mam 4 obrazy z Apexa, ale nie umiem tu wstawić zdj.

Tu nie chodzi o obrazy z Apexa a o porównanie z Solixem, bo żeby porównać, trzeba mieć dwa źródła danych. Ten człek pływa z Apexem i Solixem jakimkolwek?

• 0

Tu nie chodzi o obrazy z Apexa a o porównanie z Solixem, bo żeby porównać, trzeba mieć dwa źródła danych. Ten człek pływa z Apexem i Solixem jakimkolwek?

Tak miał dwóch brandów źródła sygnału.

Zresztą nie ważne jeszcze trochę to może będzie więcej materiałów no ale tobie nic to nieda przecież nie ufasz ustawieniom innych ???? tak jak to było np z porównaniem Solixa I 1223xsv. Dobra lecę a może uda się wykopać coś Carskiego.

• 0

Ciekawe, jak dla mnie na tym filmiku lepiej pokazuje na Hook'u. Właśnie mam zamiar kupować i mam dylemat.Rozważałem Elementa, ale chyba bardziej mnie przekonuje Lowrance.

Nie wiem jaką wersję oprogramowania miał właściel Elementa, natomiast drażnią mnie w nim dwie sprawy- konieczność długiego klikania ,by dostać się do poszukiwanych ustawień oraz brak płynnej regulacji czułości, która tam jest realizowana skokowo, stąd albo za jasno- albo za ciemno na ekranie. Pierwsze najprawdopodobniej jest do ogarnięcia programowalnymi przyciskami, bo inaczej to dość irytujące....

Samo obrazowanie jest ok, od dawna piszę że DI bardzo dobre, chyba najlepsze na rynku w tierze ech raczej tańszych. 2D- dużo dokładniejsze niż w Lowrance, pokazuje lepiej twardość dna. Si- tutaj już Lowrance i koniec, podobnie jak opcje mapowe. 

Mam  nadzieję opływać jeszcze raz obydwa ekrany, ale solo, zapodać materiały. 

• 0

Panowie potrzebuje echo do pływadełka max 7 cali. Nie musi zapisywac tras , pokazywać barymetrie itd . Najwazniejsze aby ładnie pokazał dno i żeby dało się odróżnić krzaczek  od małej ławicy ryb . Myslalem nad deeperem ale moze jest jakiec inne echo co pokaże lepiej strukturę dna

• 0

Panowie potrzebuje echo do pływadełka max 7 cali. Nie musi zapisywac tras , pokazywać barymetrie itd . Najwazniejsze aby ładnie pokazał dno i żeby dało się odróżnić krzaczek  od małej ławicy ryb . Myslalem nad deeperem ale moze jest jakiec inne echo co pokaże lepiej strukturę dna

Cokolwiek dwuzakresowego- w sensie sonar tradycyjny i obrazowanie wertykalne w wyższych khz( DI, CV, itp.) Wtedy będziesz miał możliwość obejrzenia struktur na dnie i zawartości toni. Wejdź do mnie na bloga, poczytaj: Garmin Striker vs. Hook Reveal (sonaryimapy.blogspot.com)

Są tam screeny z obydwu urządzeń w różnych trybach obrazowania. Jeśli nie chcesz przepłacać za funkcje, których nie będziesz używał- idź w Garmina 5 czy 7 cali 

• 0

Własnie chodzi mi o obrazowanie jak najlepsze z punktu widze clearvu czy downvision

są podobne, sprzęty lowrance nałożą ci ryby z trybu 2d na obrazowanie dna z DI, (fishreveal) ładnie to wygląda, czy jest realnie przydatne - nie wiem, bo nie używam. 

• 0

A co powiecie o Dragonflay 7 pro ? Z tego co widze to całkiem niezłe wyglada clearvu

Ray ma najlepsze obrazowanie wertykalne w wysokich khz wśród ech tańszych. Tak było od zawsze praktycznie. Oczywiście są lepsze rozwiązania overall, bo ducery combo HB msi+ czy GT56 dadzą lepszy obraz, ale to inna półka cenowa ekranów.

• Like 1

• 0

Czy dragonfly występuje w dwóch wersjach ? Bo co raz widze oznaczenie pro5 i proszę sonar

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Miałem dragonfly 4pro moje  1 kolorowe echo i bym miał dalej gdyby nie promka na happyangler na strikera. Dragonfly super obrazowanie, ustawiłem je pod siebie i naprawde robiło robotę, podłaczone pod tablet 7 cali miałem 2 obrazowania. Niestety striker z bocznym robi lepszą robotę ale rozdzielczość słaba. Teraz mam zajebisty tablet 10 cali szajsunga i jak bede u brachola na łódce (bo sprzedałem mu dragonflaya) to się podłącze i nagram filmik jak wygląda obrazowanie. 

• Like 2

• 0

Cześć

Panowie będę wdzięczny za radę, czy kilkuletnia Lowrance Elite 9Ti z TotalScan za 3,5 tys. to opcja warta tej ceny.

Pozdrawiam

Sławek

https://wodomania.pl/echosonda-lowrance-elite-9-ti2-active-imaging-p-523.html 

tu masz nową więc sam musisz ocenić czy tamta jest warta tej różnicy

• 0

https://wodomania.pl/echosonda-lowrance-elite-9-ti2-active-imaging-p-523.html 

tu masz nową więc sam musisz ocenić czy tamta jest warta tej różnicy

A różnica przetwornika ma znaczenie ? Ta jest na Active Imaging tamta na Total Scan ?

Edytowane przez sdd_