meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 System live duzo wnosi , ale trzeba się nauczyć nim manewrować. Mankamentem w trolingu jest dość wąska wiązka, co utrudnia utrzymanie przynęty w polu widzenia, tryb perspektywy też potrafi nieźle ujęcia pokazać... Sam nie raz ,widziałem kuledrobni uciekająca przed drapieżnikiem, widoki niczym z filmów nationale geographic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Fakt, wąski stożek deko utrudnia, zwłaszcza jak się dużo manewruje łodzią, ale praca "zoomem" , sztycą i prosta linia ustawiona na dziobowym utrzymuje przynętę w widoku. Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Chłopaki ale ja rzadko lowie w trolu Glownie to jerki, gumy z łapy i opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiwaldi1970 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Trochę poczytałem o HB Helix (G3) i mam pytanie: aby tworzyć swoje mapy całego zbiornika muszę zakupić dodatkowo program do mapowania np. Lake Master, ponieważ bez tego programu to na echu widać głębokości w siatce kilometrowej (kwadracie) w którym się znajduję? Sąsiednich nie widać. Dopiero jak się przemieszczę to wyświetla mi się aktualny a poprzedni znika. Czy można to jakoś ominąć bo sam program to ok. 1,5 tysia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Trochę poczytałem o HB Helix (G3) i mam pytanie: aby tworzyć swoje mapy całego zbiornika muszę zakupić dodatkowo program do mapowania np. Lake Master, ponieważ bez tego programu to na echu widać głębokości w siatce kilometrowej (kwadracie) w którym się znajduję? Sąsiednich nie widać. Dopiero jak się przemieszczę to wyświetla mi się aktualny a poprzedni znika. Czy można to jakoś ominąć bo sam program to ok. 1,5 tysia?Chyba tylko karta Autochart Zerolines. Pozdrawiam,Piotrek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Lub navionics komercyjny na karcie ale zerolines chyba najtaniej bo 400 zl, navionics podobnie lub więcej ale po roku musisz odnawiać licencje aby dalej robic mapy Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 W HB nie ma "lub".Chcesz robić mapy za pomocą Aiutochart Live musisz mieć. kartę. Navionics to gotowe mapy. HB je tylko obsługuje. Ostatecznie możesz zapisywać logi i rzeźbić mapy. Ale to już działka Maciej_K. To guru od map. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Trochę poczytałem o HB Helix (G3) i mam pytanie: aby tworzyć swoje mapy całego zbiornika muszę zakupić dodatkowo program do mapowania np. Lake Master, ponieważ bez tego programu to na echu widać głębokości w siatce kilometrowej (kwadracie) w którym się znajduję? Sąsiednich nie widać. Dopiero jak się przemieszczę to wyświetla mi się aktualny a poprzedni znika. Czy można to jakoś ominąć bo sam program to ok. 1,5 tysia? Koledze chodzi o to że nawet jak robisz AC to widsc maks tylko 1km siatkę mapy. Niestety ale w HB maks to widoczność 1km, wyjąć dalej po prostu odświeża się kolejna część mapy. Chyna ze coś się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Koledze chodzi o to że nawet jak robisz AC to widsc maks tylko 1km siatkę mapy. Niestety ale w HB maks to widoczność 1km, wyjąć dalej po prostu odświeża się kolejna część mapy. Chyna ze coś się zmieniło.W sofcie- Autocharcie też nie jest za słodko- max pole do dodawania danych to 7x7km ,a w przypadku dużych jezior to nie starcza, że o rzekach nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Dokładnie, to jest dla mnie w HB minusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Panowie czy warto kupić nową lowrance elite 12 Ti 3in1 za 7.5 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Panowie czy warto kupić nową lowrance elite 12 Ti 3in1 za 7.5 tys?Jeśli nie planujesz kupna jakiś dodatkowych zabawek Live- to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiwaldi1970 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) Koledze chodzi o to że nawet jak robisz AC to widsc maks tylko 1km siatkę mapy. Niestety ale w HB maks to widoczność 1km, wyjąć dalej po prostu odświeża się kolejna część mapy. Chyna ze coś się zmieniło.Dokładnie, bo karta "zero" chyba tego nie ogarnia bez programu. Chyba że jest jeszcze inna opcja. Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez wiwaldi1970 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Wściec się można z tą pandemią, ze wszystkim jest problem żeby coś kupić. Helixy 9 ponoć do końca roku niedostępne. Zaczynam się zastanawiać nad ósemką bo dopłacać do 10 dwa koła za cal to przegięcie. Będzie duża różnica w obrazowaniu między 9 a 8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Wściec się można z tą pandemią, ze wszystkim jest problem żeby coś kupić. Helixy 9 ponoć do końca roku niedostępne. Zaczynam się zastanawiać nad ósemką bo dopłacać do 10 dwa koła za cal to przegięcie. Będzie duża różnica w obrazowaniu między 9 a 8?rozdzielczość ta sama, pxl mniejsze w 8mce, po prostu detal mniejszy ale wyraźniejszy, bo gęstość pxl większa. A co do meritum- tak, cov pożarł ekrany i nie tylko..... Do końca roku niedostępne??? To info od Normarku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Dzięki, czyli w ostateczności wezmę 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Jedyne wyjście to kupić na zachodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Na zachodzie tez sa problemy z dostawami. Zamowilem 9ti2 w DE, miala byc wkrotce ale czasy oczekiwania zrobiły sie takie ze musiałem kupic w wodomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Raczej nigdzie nie ma. Jest jedna fabryka w Stanach i wszystko schodzi na pniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Na zachodzie tez sa problemy z dostawami. Zamowilem 9ti2 w DE, miala byc wkrotce ale czasy oczekiwania zrobiły sie takie ze musiałem kupic w wodomanii.To tanio nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Raczej nigdzie nie ma. Jest jedna fabryka w Stanach i wszystko schodzi na pniu. Komuna is back. Kolejki, zapisy zeszytowe na ekrany jeszcze z grudnia- w jednym ze sklepów u nas. Najgorzej sprawa wygląda z nowościami, bo nie zdążyli ich naklepać tyle, coby starczyło. To co było- łatwiej znaleźć jeszcze na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Z wszystkim jest problem, kupuję łódź i chyba sobie znalazłem najgorszy moment do tego. Przyczep nie ma, silników nie ma, na rejestracje samochodu, przyczepy czas oczekiwania miesiąc. Teraz jeszcze echosond nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 To tanio nie było400zl więcej w PL niz w DE, ale sezon nie poczeka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Mam okazję kupić Garmin GPSMAP 722XS Czy ten ploter sprawdzi się jako echosonda? Sprawdzałem na stronie garmina że może służyć jako echo lecz nie znalazłem informacji jaki przetwornik muszę ewentualnie dokupić. Ktoś coś podpowie? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Czytaj,https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/575472/pn/010-01738-02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi