Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

System live duzo wnosi , ale trzeba się nauczyć nim manewrować. Mankamentem w trolingu jest dość wąska wiązka, co utrudnia utrzymanie przynęty w polu widzenia, tryb perspektywy też potrafi nieźle ujęcia pokazać... Sam nie raz ,widziałem kuledrobni uciekająca przed drapieżnikiem, widoki niczym z filmów nationale geographic:)

• 0

Trochę poczytałem o HB Helix (G3) i mam pytanie: aby tworzyć swoje mapy całego zbiornika muszę zakupić dodatkowo program do mapowania np. Lake Master, ponieważ bez tego programu to na echu widać  głębokości w siatce  kilometrowej (kwadracie) w którym się znajduję? Sąsiednich nie widać. Dopiero jak się przemieszczę to wyświetla mi się aktualny a poprzedni znika. Czy można to jakoś ominąć bo sam program to ok. 1,5 tysia?

• 0

Trochę poczytałem o HB Helix (G3) i mam pytanie: aby tworzyć swoje mapy całego zbiornika muszę zakupić dodatkowo program do mapowania np. Lake Master, ponieważ bez tego programu to na echu widać głębokości w siatce kilometrowej (kwadracie) w którym się znajduję? Sąsiednich nie widać. Dopiero jak się przemieszczę to wyświetla mi się aktualny a poprzedni znika. Czy można to jakoś ominąć bo sam program to ok. 1,5 tysia?

Chyba tylko karta Autochart Zerolines.

Pozdrawiam,

Piotrek

• Like 2

• 0

Trochę poczytałem o HB Helix (G3) i mam pytanie: aby tworzyć swoje mapy całego zbiornika muszę zakupić dodatkowo program do mapowania np. Lake Master, ponieważ bez tego programu to na echu widać  głębokości w siatce  kilometrowej (kwadracie) w którym się znajduję? Sąsiednich nie widać. Dopiero jak się przemieszczę to wyświetla mi się aktualny a poprzedni znika. Czy można to jakoś ominąć bo sam program to ok. 1,5 tysia?

Koledze chodzi o to że nawet jak robisz AC to widsc maks tylko 1km siatkę mapy.

Niestety ale w HB maks to widoczność 1km, wyjąć dalej po prostu odświeża się kolejna część mapy. Chyna ze coś się zmieniło.

• 0

Niestety ale w HB maks to widoczność 1km, wyjąć dalej po prostu odświeża się kolejna część mapy. Chyna ze coś się zmieniło.

W sofcie- Autocharcie też nie jest za słodko- max pole do dodawania danych to 7x7km ,a w przypadku dużych jezior to nie starcza, że o rzekach nie wspomnę. 

• 0

Dokładnie, bo karta "zero" chyba tego nie ogarnia bez programu. Chyba że jest jeszcze inna opcja. Edytowane przez wiwaldi1970
  • Like 1

• 0

Wściec się można z tą pandemią, ze wszystkim jest problem żeby coś kupić. Helixy 9 ponoć do końca roku niedostępne. Zaczynam się zastanawiać nad ósemką bo dopłacać do 10 dwa koła za cal to przegięcie. Będzie duża różnica w obrazowaniu między 9 a 8?

• 0

Wściec się można z tą pandemią, ze wszystkim jest problem żeby coś kupić. Helixy 9 ponoć do końca roku niedostępne. Zaczynam się zastanawiać nad ósemką bo dopłacać do 10 dwa koła za cal to przegięcie. Będzie duża różnica w obrazowaniu między 9 a 8?

rozdzielczość ta sama, pxl mniejsze  w 8mce, po prostu detal mniejszy ale wyraźniejszy, bo gęstość pxl większa. A co do meritum- tak, cov pożarł ekrany i nie tylko..... Do końca roku niedostępne??? To info od Normarku?

• Like 1

• 0

Raczej nigdzie nie ma. Jest jedna fabryka w Stanach i wszystko schodzi na pniu. 

Komuna is back. Kolejki, zapisy zeszytowe na ekrany jeszcze z grudnia- w jednym ze sklepów u nas. Najgorzej sprawa wygląda z nowościami, bo nie zdążyli ich naklepać tyle, coby starczyło. To co było- łatwiej znaleźć jeszcze na stanie.