meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrzyObr Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Dziękuję Koledzy za opinie. Powiedzmy że trochę się przejaśniło ale jeszcze chyba trochę poczytam jednak może skłaniając się do lowrance hook reveal. Na pewno wszystko będzie lepsze niż mój x-4 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrzyObr Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Nie można porónywać TI2 z Hookiem, te pierwsze cenowo jest spoko teraz, a w regular price- to u nas 6,5k z 9 cali było. To po prostu zupełnie inne urządzenie hardwarowo i softwarowo. Hook- o ile nie trafisz na pierwszy wypust, z wadliwym przetwornikiem( wymienianym przez serwis, choć w różnym tempie), jest spoko i tyle. Porysuje, dane zapisze i ryby poświeci. Jak chcesz namieszać sobie w głowie na ten temat, poczytać co sądzę o tym sprzęcie i nie tylko tym, zapraszam tutaj: Wojny sonarowe (sonaryimapy.blogspot.com)Generalnie- budżetowo i sesownie na wodzie- Striker, z opcjami mapowymi , danymi - hook. Dylemat cyz iść w ti2 7 czy 9 cali z poprzednich jest tutaj najtrudniejszym do rozgryzienia. właśnie na Twój blog trafiłem i pojawiły się wątpliwości co wybrać. Jedno wiem że na pewno 9 cali. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 właśnie na Twój blog trafiłem i pojawiły się wątpliwości co wybrać. Jedno wiem że na pewno 9 cali. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkHook/Garmin.Jak chcesz bawić się w mapy custom, dane itp- Hook, a jak po prostu ryby łowić, bazę socjalek duża - z założeniem ich orientacyjnej dokładności - Striker Vivid lub polowanie na używkę Ti2 9 cali. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) Określ sobie co potrzebujesz z map, a wtwdy wybiesz hooka lub strikera. Obie w wodzie pokażą Ci prawie to samo. Ti2 nie pokaże specjalnie więcej, ma lepszy soft i lepszy ekran i nic więcej dla mnie. Ja kupiłem hooka i to jest to, mój kumpel strikera i każdy z nas jest zadowolony. Edytowane 26 Maja 2021 przez Matteoo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrzyObr Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Określ sobie co potrzebujesz z map, a wtwdy wybiesz hooka lub strikera. Obie w wodzie pokażą Ci prawie to samo. Ti2 nie pokaże specjalnie więcej, ma lepszy soft i lepszy ekran i nic więcej dla mnie. Ja kupiłem hooka i to jest to, mój kumpel strikera i każdy z nas jest zadowolony.Właśnie zastanawiam się czy będę miał czas na modyfikowanie i przeglądanie map na komputerze. Co do ti2 chyba odpuszczę bo i tak nie spędzam kupy czasu na wodzie w sezonie, niestety. Hook przekonuje mnie opiniami o prostszej obsłudze i to że zapamiętuje ustawienia a nie jak garmin resetuje się. A czy funkcja reveal w lowrance jest stosowana w praktyce czy raczej bajer? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 "Hook- o ile nie trafisz na pierwszy wypust, z wadliwym przetwornikiem( wymienianym przez serwis, choć w różnym tempie)" Maćku mi wymienili ekran i poszło bardzo sprawnie czekam na testy na wodzie i zobaczymy jaki to przyniosło efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Właśnie zastanawiam się czy będę miał czas na modyfikowanie i przeglądanie map na komputerze. Co do ti2 chyba odpuszczę bo i tak nie spędzam kupy czasu na wodzie w sezonie, niestety. Hook przekonuje mnie opiniami o prostszej obsłudze i to że zapamiętuje ustawienia a nie jak garmin resetuje się. A czy funkcja reveal w lowrance jest stosowana w praktyce czy raczej bajer? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkReveal to nic innego jak nałożenie tradycyjnego obrazowania na widok downscan. Czyli masz widok, powiedzmy dna w postaci downscan a rybki, jako łuki z tradycyjnego obrazowania a nie kropki, z downscan. W ti2 też mam tą funkcję ale osobiście nie korzystam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Panowie, ktoś może podpowie gdzie kupię od ręki Gpsmap 8410xsv lub 1223xsv, dostępność Garmina to jakaś tragedia, nikt nic nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Panowie, ktoś może podpowie gdzie kupię od ręki Gpsmap 8410xsv lub 1223xsv, dostępność Garmina to jakaś tragedia, nikt nic nie wie Zapytaj chłopaków z Fish Tech ... Paweł Kabat https://e-fishtech.pl/?fbclid=IwAR23tfUZ_HSXi1J_JKr-kbPm0UL57DMk5E4DwioSGiYDXghcTq4_GnDxdh4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Zapytaj chłopaków z Fish Tech ... Paweł Kabat https://e-fishtech.pl/?fbclid=IwAR23tfUZ_HSXi1J_JKr-kbPm0UL57DMk5E4DwioSGiYDXghcTq4_GnDxdh4Niestety nie mają i nie wiadomo kiedy będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bony20 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Z budżetem do 7 000 zł jakie echo byście polecili z polskiej dystrybucji? Zastanawia mnie element 12" m.in. ze względu na większą rozdzielczość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Gdyby ktoś miał dylematy Strikerowo-Hookowe :https://sonaryimapy.blogspot.com/2021/06/garmin-striker-7-vivid-vs-lowrance-hook.html 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 No to mi podpowiedzcie Kolega kupił ode mnie małą łódź i zastanawia się jaką sondę wybrać. Z racji, że nie chce przesadzać mocno z wydawaniem pieniędzy ale tez nie ma w planach rozbudowywać systemu założył sobie jakieś 3-4 tys na ten wydatek. Ważne, żeby był duży ekran i jakieś boczne obrazowanie. No i dobre 2dMi do głowy w takich pieniądzach przychodzi tylko Garmin Striker 9 SV lub Lowrance Hook Reveal Tripple Shot. Dodam, że przychodzi mi to do głowy tylko dlatego, że właśnie wygrzebałem te urządzenia gdzieś na popularnym serwisie aukcyjnym. Ja osobiście poleciłbym mu Helixa 10 ale to nie ten budżet. Coś podpowiecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 (edytowane) No to mi podpowiedzcie Kolega kupił ode mnie małą łódź i zastanawia się jaką sondę wybrać. Z racji, że nie chce przesadzać mocno z wydawaniem pieniędzy ale tez nie ma w planach rozbudowywać systemu założył sobie jakieś 3-4 tys na ten wydatek. Ważne, żeby był duży ekran i jakieś boczne obrazowanie. No i dobre 2dMi do głowy w takich pieniądzach przychodzi tylko Garmin Striker 9 SV lub Lowrance Hook Reveal Tripple Shot. Dodam, że przychodzi mi to do głowy tylko dlatego, że właśnie wygrzebałem te urządzenia gdzieś na popularnym serwisie aukcyjnym. Ja osobiście poleciłbym mu Helixa 10 ale to nie ten budżet. Coś podpowiecie ?Krzysiek, daj mu namiar na moją twórczość i odtwórczość: Garmin Striker vs. Hook Reveal (sonaryimapy.blogspot.com)Garmin STRIKER Vivid 7+GT52 vs. Lowrance Hook Reveal 7 TS - YouTube i niech myśli. Zrobiłem kilka materiałów ze Strikerem, można co nieco podpatrzeć. Overall- jeśli taniej a dobre 2d, świetne świecenie ryb to Garmin, jeśli potrzeba obsługi map zewnętrznych i chęć rzeźby własnej z mapami- to Hook, ale przy założeniu że hardware jest ok, bo niestety znowu jest seria akcji reklamacyjnych u kolegów co kupili hooka. Idzie szybciej wymiana niż w ub. roku ,dystrybutor działa bezproblemowo w materii, ale po prostu istnieje, niestety, szansa na efekty specjalne na wodzie. najlepsza opcja z tych to Ti2 9 cali ,która jest do kupienia u nas za 4.5k Edytowane 24 Czerwca 2021 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Krzysiek, daj mu namiar na moją twórczość i odtwórczość: Garmin Striker vs. Hook Reveal (sonaryimapy.blogspot.com)Garmin STRIKER Vivid 7+GT52 vs. Lowrance Hook Reveal 7 TS - YouTube i niech myśli. Zrobiłem kilka materiałów ze Strikerem, można co nieco podpatrzeć. Overall- jeśli taniej a dobre 2d, świetne świecenie ryb to Garmin, jeśli potrzeba obsługi map zewnętrznych i chęć rzeźby własnej z mapami- to Hook, ale przy założeniu że hardware jest ok, bo niestety znowu jest seria akcji reklamacyjnych u kolegów co kupili hooka. Idzie szybciej wymiana niż w ub. roku ,dystrybutor działa bezproblemowo w materii, ale po prostu istnieje, niestety, szansa na efekty specjalne na wodzie. najlepsza opcja z tych to Ti2 9 cali ,która jest do kupienia u nas za 4.5kDzieki Maciej - poczyta, pomysli i sam musi decyzje podjac. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Witam, panowie co o tym powiecie https://allegro.pl/oferta/uchwyt-przetwornika-garmin-panoptix-livescope-10248521424 Lub czy możecie polecić coś innego i skutecznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Witam, panowie co o tym powiecie https://allegro.pl/oferta/uchwyt-przetwornika-garmin-panoptix-livescope-10248521424 Lub czy możecie polecić coś innego i skutecznego?Kolego, to raczej do działu o uchwycie przetwornika pasuje. Co do walorów, skoro ma tyle regulacji, to chyba się nada. Pytanie czy ich potrzebujesz wszystkich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Cena zabija. Ogarnięty metalowiec zrobi Ci to za ułamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Witam, panowie co o tym powiecie https://allegro.pl/oferta/uchwyt-przetwornika-garmin-panoptix-livescope-10248521424 Lub czy możecie polecić coś innego i skutecznego?Widziałem na żywo i moge potwierdzić, że wykonanie "pierwyj sort". Choć akurat w przypadku tej konkretnej aukcji sprzedający doliczył sobie bardzo sporą marżę Uchwyt w Niemczech kosztuje koło 280-300 Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Widziałem na żywo i moge potwierdzić, że wykonanie "pierwyj sort". Choć akurat w przypadku tej konkretnej aukcji sprzedający doliczył sobie bardzo sporą marżę Uchwyt w Niemczech kosztuje koło 280-300 EuroEcholotzenrum tym chyba handluje Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Echolotzenrum tym chyba handluje Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu TapatalkaEcholotzentrum am podobne uchwyty ale to co pokazał kolega wyżej to akurat produkt Keiser Edelstahl Design 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Widziałem na żywo i moge potwierdzić, że wykonanie "pierwyj sort". Choć akurat w przypadku tej konkretnej aukcji sprzedający doliczył sobie bardzo sporą marżę Uchwyt w Niemczech kosztuje koło 280-300 EuroNo to ceny poszły w górę bo jeszcze niedawno kosztowało to ustrojstwo 150 Euro a teraz 229tutaj link https://www.echolotzentrum.de/shop/skrubbes-solid-fix-geberstange-18-mm-geberstange-pelagic-seitlich-klappbar-mit-single-stange/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Krzysztof ale to co Ty pokazales to inny producent. Podobne rozwiazania ale ktos inny robi. A ceny ida w gore wszedzie. Sama stal od pocztaku roku zdrozala z 300 % 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Krzysztof ale to co Ty pokazales to inny producent. Podobne rozwiazania ale ktos inny robi.A ceny ida w gore wszedzie. Sama stal od pocztaku roku zdrozala z 300 %Wiem że stal poszła w górę ale oni w tym sklepie mają też inne warianty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Nie trzeba szukać w DE, kupilem tego typu w PL na OLX za 400 z wysyłką. Wykonanie rewelacja, facet sam robi. Zapytam go czy moge dac kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi