Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie można porónywać TI2 z Hookiem, te pierwsze cenowo jest spoko teraz, a w regular price- to u nas 6,5k z 9 cali było. To po prostu zupełnie inne urządzenie hardwarowo i softwarowo. Hook- o ile nie trafisz na pierwszy wypust, z wadliwym przetwornikiem( wymienianym przez serwis, choć w różnym tempie), jest spoko i tyle. Porysuje, dane zapisze i ryby poświeci. Jak chcesz namieszać sobie w głowie na ten temat, poczytać co sądzę o tym sprzęcie i nie tylko tym, zapraszam tutaj: Wojny sonarowe (sonaryimapy.blogspot.com)

Generalnie- budżetowo i sesownie na wodzie- Striker, z opcjami mapowymi , danymi - hook. Dylemat cyz iść w ti2 7 czy 9 cali z poprzednich jest tutaj najtrudniejszym do rozgryzienia.

właśnie na Twój blog trafiłem i pojawiły się wątpliwości co wybrać. Jedno wiem że na pewno 9 cali.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

właśnie na Twój blog trafiłem i pojawiły się wątpliwości co wybrać. Jedno wiem że na pewno 9 cali.

Hook/Garmin.

Jak chcesz bawić się w mapy custom, dane itp- Hook, a jak po prostu ryby łowić, bazę socjalek duża - z założeniem ich orientacyjnej dokładności - Striker Vivid lub polowanie na używkę Ti2 9 cali.

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

• 0

Określ sobie co potrzebujesz z map, a wtwdy wybiesz hooka lub strikera. Obie w wodzie pokażą Ci prawie to samo. Ti2 nie pokaże specjalnie więcej, ma lepszy soft i lepszy ekran i nic więcej dla mnie. Ja kupiłem hooka i to jest to, mój kumpel strikera i każdy z nas jest zadowolony.

Edytowane przez Matteoo
  • Like 1

• 0

Określ sobie co potrzebujesz z map, a wtwdy wybiesz hooka lub strikera. Obie w wodzie pokażą Ci prawie to samo. Ti2 nie pokaże specjalnie więcej, ma lepszy soft i lepszy ekran i nic więcej dla mnie. Ja kupiłem hooka i to jest to, mój kumpel strikera i każdy z nas jest zadowolony.

Właśnie zastanawiam się czy będę miał czas na modyfikowanie i przeglądanie map na komputerze. Co do ti2 chyba odpuszczę bo i tak nie spędzam kupy czasu na wodzie w sezonie, niestety. Hook przekonuje mnie opiniami o prostszej obsłudze i to że zapamiętuje ustawienia a nie jak garmin resetuje się. A czy funkcja reveal w lowrance jest stosowana w praktyce czy raczej bajer?

• Like 1

• 0

"Hook- o ile nie trafisz na pierwszy wypust, z wadliwym przetwornikiem( wymienianym przez serwis, choć w różnym tempie)" Maćku mi wymienili ekran i poszło bardzo sprawnie czekam na testy na wodzie i zobaczymy jaki to przyniosło efekt.

• Like 1

• 0

Właśnie zastanawiam się czy będę miał czas na modyfikowanie i przeglądanie map na komputerze. Co do ti2 chyba odpuszczę bo i tak nie spędzam kupy czasu na wodzie w sezonie, niestety. Hook przekonuje mnie opiniami o prostszej obsłudze i to że zapamiętuje ustawienia a nie jak garmin resetuje się. A czy funkcja reveal w lowrance jest stosowana w praktyce czy raczej bajer?

Reveal to nic innego jak nałożenie tradycyjnego obrazowania na widok downscan. Czyli masz widok, powiedzmy dna w postaci downscan a rybki, jako łuki z tradycyjnego obrazowania a nie kropki, z downscan. W ti2 też mam tą funkcję ale osobiście nie korzystam.

• Like 1

• 0

Panowie, ktoś może podpowie gdzie kupię od ręki  Gpsmap 8410xsv lub 1223xsv, dostępność Garmina to jakaś tragedia, nikt nic nie wie ;)

Zapytaj chłopaków z Fish Tech ... Paweł Kabat

https://e-fishtech.pl/?fbclid=IwAR23tfUZ_HSXi1J_JKr-kbPm0UL57DMk5E4DwioSGiYDXghcTq4_GnDxdh4

• 0

No to mi podpowiedzcie :)

Kolega kupił ode mnie małą łódź i zastanawia się jaką sondę wybrać. Z racji, że nie chce przesadzać mocno z wydawaniem pieniędzy ale tez nie ma w planach rozbudowywać systemu założył sobie jakieś 3-4 tys na ten wydatek. Ważne, żeby był duży ekran i jakieś boczne obrazowanie. No i dobre 2d

Mi do głowy w takich pieniądzach przychodzi tylko Garmin Striker 9 SV lub Lowrance Hook Reveal Tripple Shot. Dodam, że przychodzi mi to do głowy tylko dlatego, że właśnie wygrzebałem te urządzenia gdzieś na popularnym serwisie aukcyjnym.

Ja osobiście poleciłbym mu Helixa 10 ale to nie ten budżet.

Coś podpowiecie ?

• 0

No to mi podpowiedzcie :)

Kolega kupił ode mnie małą łódź i zastanawia się jaką sondę wybrać. Z racji, że nie chce przesadzać mocno z wydawaniem pieniędzy ale tez nie ma w planach rozbudowywać systemu założył sobie jakieś 3-4 tys na ten wydatek. Ważne, żeby był duży ekran i jakieś boczne obrazowanie. No i dobre 2d

Mi do głowy w takich pieniądzach przychodzi tylko Garmin Striker 9 SV lub Lowrance Hook Reveal Tripple Shot. Dodam, że przychodzi mi to do głowy tylko dlatego, że właśnie wygrzebałem te urządzenia gdzieś na popularnym serwisie aukcyjnym.

Ja osobiście poleciłbym mu Helixa 10 ale to nie ten budżet.

Coś podpowiecie ?

Krzysiek, daj mu namiar na moją twórczość i odtwórczość: Garmin Striker vs. Hook Reveal (sonaryimapy.blogspot.com)

Garmin STRIKER Vivid 7+GT52 vs. Lowrance Hook Reveal 7 TS - YouTube

i niech myśli. Zrobiłem kilka materiałów ze Strikerem, można co nieco podpatrzeć. Overall- jeśli taniej a dobre 2d, świetne świecenie ryb to Garmin, jeśli potrzeba obsługi map zewnętrznych i chęć rzeźby własnej z mapami- to Hook, ale przy założeniu że hardware jest ok, bo niestety znowu jest seria akcji reklamacyjnych u kolegów co kupili hooka. Idzie szybciej wymiana niż w ub. roku ,dystrybutor działa bezproblemowo w materii, ale po prostu istnieje, niestety, szansa na efekty specjalne na wodzie. 

najlepsza opcja z tych to Ti2 9 cali ,która jest do kupienia u nas za 4.5k 

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

• 0

Krzysiek, daj mu namiar na moją twórczość i odtwórczość: Garmin Striker vs. Hook Reveal (sonaryimapy.blogspot.com)

Garmin STRIKER Vivid 7+GT52 vs. Lowrance Hook Reveal 7 TS - YouTube

i niech myśli. Zrobiłem kilka materiałów ze Strikerem, można co nieco podpatrzeć. Overall- jeśli taniej a dobre 2d, świetne świecenie ryb to Garmin, jeśli potrzeba obsługi map zewnętrznych i chęć rzeźby własnej z mapami- to Hook, ale przy założeniu że hardware jest ok, bo niestety znowu jest seria akcji reklamacyjnych u kolegów co kupili hooka. Idzie szybciej wymiana niż w ub. roku ,dystrybutor działa bezproblemowo w materii, ale po prostu istnieje, niestety, szansa na efekty specjalne na wodzie.

najlepsza opcja z tych to Ti2 9 cali ,która jest do kupienia u nas za 4.5k

Dzieki Maciej - poczyta, pomysli i sam musi decyzje podjac.

• 0

Witam, panowie co o tym powiecie https://allegro.pl/oferta/uchwyt-przetwornika-garmin-panoptix-livescope-10248521424

Lub czy możecie polecić coś innego i skutecznego?

Kolego, to raczej do działu o uchwycie przetwornika pasuje. 

Co do walorów, skoro ma tyle regulacji, to chyba się nada. Pytanie czy ich potrzebujesz wszystkich.  

• Like 1

• 0

Witam, panowie co o tym powiecie https://allegro.pl/oferta/uchwyt-przetwornika-garmin-panoptix-livescope-10248521424

Lub czy możecie polecić coś innego i skutecznego?

Widziałem na żywo i moge potwierdzić, że wykonanie "pierwyj sort". Choć akurat w przypadku tej konkretnej aukcji sprzedający doliczył sobie bardzo sporą marżę :)

Uchwyt w Niemczech kosztuje koło 280-300 Euro

• 0

Widziałem na żywo i moge potwierdzić, że wykonanie "pierwyj sort". Choć akurat w przypadku tej konkretnej aukcji sprzedający doliczył sobie bardzo sporą marżę :)

Echolotzenrum tym chyba handluje

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

• 0

No to ceny poszły w górę bo jeszcze niedawno kosztowało to ustrojstwo 150 Euro a teraz 229

tutaj link https://www.echolotzentrum.de/shop/skrubbes-solid-fix-geberstange-18-mm-geberstange-pelagic-seitlich-klappbar-mit-single-stange/