meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 scOOtt Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Stosunek ceny do tego co urządzenie oferuje jest najlepszy w przypadku Lowrance Elite Ti2 z Active Imaging. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Ok naczytałem się wile przez ostatnie dni, oraz posłuchałem waszych rad i teraz już stroję przed dylematem takim, czy kupić: - używaną echosondę Humminbird 999ci HD SI ma 8" ekran, 5 lat - nową Echosonda Lowrance Elite 9 TI2 Active Imaging - https://wodomania.pl/echosonda-lowrance-elite-9-ti2-active-imaging-p-523.html Wiadomo elite będzie droższa (ale też nowa i gwarancja, mapy łatwiej tworzyć itd..), ale czy warto dokładać $$$ gdyż przeskok będzie znaczny? Ma to być pierwsza moja echosnda z prawdziwego zdarzenia, szybciej miałem Eagle Ultra III 3D na której głównie dobrze było widać głębokość, bo ryby od podwodnej roślinności i drzew bardzo trudne do rozróżnienia (dla mnie niemożliwe do odróżnienia). Łowię na jeziorach na Kaszubach, rozumiem że Lowrance będzie miał podstawowe mapy także tych jezior?Ti2 9, nie szukaj dalej, zwłaszcza jak to pierwsze echo poważne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Ok naczytałem się wile przez ostatnie dni, oraz posłuchałem waszych rad i teraz już stroję przed dylematem takim, czy kupić: - używaną echosondę Humminbird 999ci HD SI ma 8" ekran, 5 lat - nową Echosonda Lowrance Elite 9 TI2 Active Imaging - https://wodomania.pl/echosonda-lowrance-elite-9-ti2-active-imaging-p-523.html Wiadomo elite będzie droższa (ale też nowa i gwarancja, mapy łatwiej tworzyć itd..), ale czy warto dokładać $$$ gdyż przeskok będzie znaczny? Ma to być pierwsza moja echosnda z prawdziwego zdarzenia, szybciej miałem Eagle Ultra III 3D na której głównie dobrze było widać głębokość, bo ryby od podwodnej roślinności i drzew bardzo trudne do rozróżnienia (dla mnie niemożliwe do odróżnienia). Łowię na jeziorach na Kaszubach, rozumiem że Lowrance będzie miał podstawowe mapy także tych jezior?Kupuj Elite, nie ma się co zastanawiać [emoji106] Wysłane z mojego LM-Q850 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Esox1999 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Kupuj Elite, nie ma się co zastanawiać [emoji106] Wysłane z mojego LM-Q850 przy użyciu TapatalkaBędziesz zadowolony [emoji16][emoji106] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) Moja najnowsza produkcja: Lowrance Active Target vs. Garmin Livescope https://sonaryimapy.blogspot.com/2021/08/lowrance-active-target-vs-garmin.html Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez Maciej_K 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 a jakieś wnioski subiektywne co do porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Wnioski jak dla.mnie są takie , że lowrance po 3 latach zrobil to samo co garmin...poza tym te zaklocenia (latające pierścienie) zabijają obraz... wyłączenie sonaru pomaga, ale taki shit w xdcr za 9k nie powinien mieć miejsca.... przełomu niema 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 a jakieś wnioski subiektywne co do porównania?To nie koniec materiałów, w drugiej części będą dodatkowe materiały i wnioski subiektywne. To powyższe jest do obejrzenia i wnioskowania własnego, jeśli nie ma dotąd wyrobionego poglądu na sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adam NDG Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Wnioski jak dla.mnie są takie , że lowrance po 3 latach zrobil to samo co garmin...poza tym te zaklocenia (latające pierścienie) zabijają obraz... wyłączenie sonaru pomaga, ale taki shit w xdcr za 9k nie powinien mieć miejsca.... przełomu niema O kruca bomba to mnie zbiłeś z tropu.To ja już miałem mokre sny z Lowrance 9TI, a tu takie rzeczy To To To co proponujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 O kruca bomba to mnie zbiłeś z tropu.To ja już miałem mokre sny z Lowrance 9TI, a tu takie rzeczy To To To co proponujesz??Musisz zmienić 9ti na FS, wtedy będzie lepiej a poważnie, to jak używasz wyłącznie AT to nie ma zakłóceń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 (edytowane) Durny człowiek, diabeł podkusił by wsiąść na łódkę kolegi i porównać moje echo striker 4plus z jego helixem 7. No i napaliłem się na zmianę echo na coś z bocznym sonarem.Po głowie chodzi mi Striker 7 lub 9, helix 7 lub coś z lowrance. I teraz tak w garminie mogę sobie sam nagrywać mapki lub wgrać przez apke (dostępne darmowe mapy navionics tak?)W lowrance jest problem bo trzeba logi na kompa zrzucać i później z tego robić mapy tak? Można jeszcze kupić z maximapy i to wgraćW HB żeby tworzyć mapki trzeba kupić kartę zeroline za bagatela 500zł a jak z wgraniem gotowców? Trochę to pokręcone a im więcej czytam tym mniej wiem... Może ma ktoś to obcykane i mógł by to w skrócie opisać Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 W lowrance masz społecznościowe mapy za free do pobrania + możliwość robienia na żywo , w hb kartę.kupisz za 400zl i mapy robia sie same plywajac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 A za Navionicsa musisz zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Ale społecznościowe do garmina też można pobrać za free? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Ale społecznościowe do garmina też można pobrać za free?Tak, ma ich najwiecej dla naszych wód. HB za 500zł jak piszesz, porysuje ci mapę i głębokości i twardości dna oraz połaci zielska. Natomiast socjalki są szczątkowe dla naszych wód. Pamiętaj, że mapy socjalne są dokładne tak jak dane od donatorów. Inna sprawa, że płatne mapy navionicsa karmią się danymi z socjalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Durny człowiek, diabeł podkusił by wsiąść na łódkę kolegi i porównać moje echo striker 4plus z jego helixem 7. No i napaliłem się na zmianę echo na coś z bocznym sonarem.Po głowie chodzi mi Striker 7 lub 9, helix 7 lub coś z lowrance. I teraz tak w garminie mogę sobie sam nagrywać mapki lub wgrać przez apke (dostępne darmowe mapy navionics tak?)W lowrance jest problem bo trzeba logi na kompa zrzucać i później z tego robić mapy tak? Można jeszcze kupić z maximapy i to wgraćW HB żeby tworzyć mapki trzeba kupić kartę zeroline za bagatela 500zł a jak z wgraniem gotowców?Trochę to pokręcone a im więcej czytam tym mniej wiem... Może ma ktoś to obcykane i mógł by to w skrócie opisaćJak chcesz boczny skan to idź w helixa, jakość zajebista. Mam niezłą frajdę jak widzę wszystko pod wodą nawet jak ryby nie biorą . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 A jak z mapami do helixa? Są jakieś społecznościowe? Muszę pogadać ze znajomym, taką fajną echosondę ma a nie korzysta. Może będzie chciał odsprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Kolego, poszukaj informacji tutaj :AutoChart LiveShare | Humminbird ChartSelect Nie załamywałbym rąk nad tymi 500zł za zerolines. Narysujesz sam sobie co trzeba i to w kilku wymiarach jednocześnie o ile będziesz miał ochotę się w to bawić. Programy do map są 3 razy droższe. Owszem dają więcej możliwości, w tym korekcji danych ale overall niewielu ludziom chce się w to bawić. Navionics za pierwszy rok tysia kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 ..... Navionics za pierwszy rok tysia kosztujeChyba mniej. 5G404S kosztuje ok. 650 zł. Chyba że są jakieś ukryte koszty. Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 650 kosztuje na Polskę , ale na drugi rok za tą samą kasę masz już całą mapę , jak ktoś łowi poza polską to ma oszczędności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Chyba mniej. 5G404S kosztuje ok. 650 zł. Chyba że są jakieś ukryte koszty. Pozdrawiam,PiotrekPiotr, duży pack 5P404XL Marine and Lake Charts (navionics.com)Polska północna 5G337S Poland (navionics.com) Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam mam Helixa7 mapuję to co mnie interesuje ,górki, spadki,jakieś blaty podwodne ,dołki bo szkoda czasu na mapowanie całego jeziora np.1000h.wybrane fragmenty dna wody w zupełności mi wystarczają ,pozwalają na właściwe ustawienie łodzi. Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez perch22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Witam mam Helixa7 mapuję to co mnie interesuje ,górki, spadki,jakieś blaty podwodne ,dołki bo szkoda czasu na mapowanie całego jeziora np.1000hp.wybrane fragmenty dna wody w zupełności mi wystarczają ,pozwalają na właściwe ustawienie łodzi.I o to chodzi z mapowaniem live. Szybko, wygodnie, doraźnie na miejscu akcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Piotr, duży pack 5P404XL Marine and Lake Charts (navionics.com)Polska północna 5G337S Poland (navionics.com)Nie wiem czy aż taka wersja jest potrzebna. Myślę że to powinno wystarczyć https://www.navionics.com/fin/navionics-plus-small-poland-inland-waters.html Pozdrawiam,Piotrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi