meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Echo siedzi schowane w tym. Warto iść w pokrywkę? Do przejechania ma 5km w bagażniku później ponton. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 (edytowane) Znajomi kupili 7 i mieli. Ciekawe czemu. W standardzie do Strikera nie ma dekla. Może koledzy kupili serię Echomap - tam jest w komplecie. Edytowane 26 Października 2021 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Kup sobie folie taka jak ba telefon i będziesz Zadowolony A koszt będzie bardzo niski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Szkło ochronne zamiast pudełka jest chyba lepszą opcją. Do tego jakikolwiek cover i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 (edytowane) Tylko jak to dociąć i przykleić by było bez bąbli ? Próbowałem z przycinaniem nożykiem do tapet ale naklejanie masakra. Na telefonie idzie gładko. Edytowane 26 Października 2021 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Płyn do szyb i jazda. Do tego jakaś gumowa ściągaczka..coś na sposób oklejania szyb w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 (edytowane) Witam!Kupiłem echo Garmina Vivid 9, nie było osłony ekranu w zestawie. Znajomi kupili 7 i mieli. Ciekawe czemu. Ma ktoś taką na sprzedaż albo wie gdzie kupię? Na allegro 100zł za kawałeczek plastiku? To normalna cena?Psulka i Paprykarza spytaj 100 to raczej normalnie … Edytowane 27 Października 2021 przez sero1975 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacek Aleksandrów Łódzki Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Panowie, pewnie nie będę oryginalny w tym pytaniu, ale proszę podpowiedzieć jaką dobrać sondę, wg poniższych założeń:Pływadło: ponton KOLIBRI 420 z silnikiem elektrycznym 110 lbŁowiska: Wisła od Kazunia do Włocławka głębokość 2m do 8m; zaporówki i jeziora od 2m do 70m ( Szwecja, Norwegia )Wi-Fi: niepotrzebne,GPS: niezbędnyMonitor: 7" lub najlepiej 9"Funkcje: bardzo dobre odwzorowanie dna, dobre zróżnicowanie kolorów ( wybór 3 lub 4 opcji ), mapowanie na własne potrzeby, możliwość powrotu po trasie lub najkrócej.Metody wędkarstwa: wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Przede wszystkim powiedz jaki budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacek Aleksandrów Łódzki Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Budżet do 3500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Striker, Element, używane Elite Ti2U mnie na blogu do pocztania i podglądania o tym sprzęcie w praktycehttps://sonaryimapy.blogspot.com/?m=1 Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jakub K Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Generalnie, jeśli masz taki budżet to krążysz między 7 a 9. Jeśli zamierzasz wydać już solidny pieniądz to pomyśl raczej nad 9. Tutaj masz w tej cenie sprawdzonego garmina, ale ze swoimi ograniczeniami. Dalej już element i elitka, które za lekkim wsparciem budżetu oferują przede wszystkim dobrą zabawę z mapami. Kolega w poście wyżej na pewno w blogu ujął istotne różnice. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Lowrance Hook Reveal 9 Tripleshot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 (edytowane) Ja bym jeszcze helixa dodał do listy Tylko do map kartę trzeba Edytowane 30 Października 2021 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Będę miał Elementa 7 na zbyciu , przetwornik nówka bo kupiłem 9 a to pasuje do 7 i 9 jak coś to na napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Tak z autopsji to monitor 5" jest dobry do czterech dych oczy ogarniają bezproblemowo powyżej tego wieku już trzeba pomyśleć o 7" . Wiadomo lepiej nie będzie a latek przybywa więc jak nie lubisz gonić za nowościami to pomyśl o 9".Kupiłem 9" i jestem zadowolony . Przyznam się ,że okulary już zakładam do czytania ,kompa , wiązania np. przyponów itp. Kierując samochodem jadę bez problemu bez szkieł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacek Aleksandrów Łódzki Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Striker, Element, używane Elite Ti2U mnie na blogu do pocztania i podglądania o tym sprzęcie w praktycehttps://sonaryimapy.blogspot.com/?m=1 Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu TapatalkaDziękuję wszystkim Kolegom za opinie i podpowiedzi. Jeśli chciałbym kupić używaną Lowrence Elite Ti2 Active Imaging 3 w 1, dotykowy ekran, o co pytać właściciela sondy, a może po prostu poprosić o pokaz działania np. na Zoomie. Jak rozpoznać czy echo i ekran są sprawne, czyli jak zdalnie przetestować sprawność echosondy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Dziękuję wszystkim Kolegom za opinie i podpowiedzi. Jeśli chciałbym kupić używaną Lowrence Elite Ti2 Active Imaging 3 w 1, dotykowy ekran, o co pytać właściciela sondy, a może po prostu poprosić o pokaz działania np. na Zoomie. Jak rozpoznać czy echo i ekran są sprawne, czyli jak zdalnie przetestować sprawność echosondy? To najlepsza opcja. jak na wodzie- nie bedzie problemu. JAk w domu- to o ile zgłębiał temat to będzie wiedział że elitki wymagają uziemienia, bo ekran dotykowy nie działaDo tego zdjęcie przetwornika, gniazdka i wtyku, oraz ogólne ekranu czy nie porysowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Wita serdecznie kolegów, w końcu nadszedł czas na zakup echosondy, stoję przed trudnym wyborem, między lowrance hds 9 a garminem gpsmap 8410xsv, czy ktoś mógł by mi pomóc w wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Wita serdecznie kolegów, w końcu nadszedł czas na zakup echosondy, stoję przed trudnym wyborem, między lowrance hds 9 a garminem gpsmap 8410xsv, czy ktoś mógł by mi pomóc w wyborze?Prostsza obsługa i bardzo dobre opcje mapowe vs. ekran full hd i mega hz przetwornik o bardzo dobrym obrazowaniu. To tak najszybciej jak się da. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Czyli garmin gpsmap 8410xsv ma ekran w full hd nowocześniejszy przetwornik, sam ploter też posiada mocno rozbudowana gamę przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Czyli garmin gpsmap 8410xsv ma ekran w full hd nowocześniejszy przetwornik, sam ploter też posiada mocno rozbudowana gamę przyłączy.Tak, Garmin ma najwięcej na rynku przetworników do wyboru- zarówno tych tradycyjnego - historycznego obrazowania jak i live. 84xx oferuje możliwość pracy dwóch przetworników live w jednym czasie, ponieważ posiada dwa złącza network. Oprócz tego oczywiście nmea2000- jak każdy szanujący się sprzęt niezależnie od brandu, hdmi, i jeszcze kilka innych W każdym razie, na tym poziomie finansowym nie ma rozczarowań, każdy brand oferuje swoje topowe rozwiązania i tylko indywidualne preferencje decydują o wyborze. U mnie na kanale Sonary i mapy - YouTube znajdziesz porównanie funkcjonalne hds 9 live i GPSmap 923 xsv, które robiłem latem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) GPSmap ma jeszcze dodatkową zaletę o której nie wspomniał Maciej. Za pomocą aplikacji Helm mozna wyświetlić obraz i sterować ploterem na smartfonie lub tablecie. Ja dość często używam tej funkcji, szczególnie jak łowię z Kolegą. Edytowane 3 Listopada 2021 przez maniolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 GPSmap ma jeszcze dodatkową zaletę o której nie wspomniał Maciej. Za pomocą aplikacji Helm mozna wyświetlić obraz i sterować ploterem na smartfonie lub tablecie. Ja dość często używam tej funkcji, szczególnie jak łowię z Kolegą.HDS live też to ma, także tutaj równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 aha, tego nie wiedziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi