meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Witam kolegów.Na ten film czekałem. Byłem w sklepie miałem możliwość naocznie i namacalnie, zobaczyć oba urządzenia hds9 live i gps map 8410xsv,sprzedawca nakreslil mi problemy z mapami w garminie. Przemysle temat na spokojnie jeszcze raz, Jednak wstępnie dla moich wód lepszym rozwiązaniem będzie hds. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Czekam ma film hds z nowym przetwornikiem, i ostatecznie podejmę decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) Witam kolegów.Na ten film czekałem. Byłem w sklepie miałem możliwość naocznie i namacalnie, zobaczyć oba urządzenia hds9 live i gps map 8410xsv,sprzedawca nakreslil mi problemy z mapami w garminie. Przemysle temat na spokojnie jeszcze raz, Jednak wstępnie dla moich wód lepszym rozwiązaniem będzie hdsSprawdź co zawiera pakiet Garmin Bluechart, G3, bo on karmi się danymi Navionics, a te z kolei - na stan mojej wiedzy- zostały zasilone danymi z Maximapy i nie tylko z niej. Pytanie jak długo będziesz czekać bo coś cisza w temacie. Moje źródła na zachodzie i wschodzie też jeszcze nic nie słyszały.....To co jest teraz w pudełku Lowrance= ich najnowszy przetwornik. Edytowane 7 Listopada 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Właśnie w hds jest jeszcze stary model przetwornika bynajmniej w tym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Mapy garmin bluechart g3, na stronie producenta jest mało informacji są podane trzy wody na mazurach i ogólnie jeziora mazurskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Przy garminie zaczynają się robić koszta sam ploter swoje kosztuje do tego odzielny zakup przetwornika i map, w porównaniu z hds cena znacznie rośnie. Fakt garmin jest to urządzenie znacznie nowocześniejsze, szybsze, o świetnej jakości obrazu że względu na matrycę, niż hds. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Lowrance hds prócz czytania map at5-pelne kolorki ,shaded relief, nie oferuje nic nadzywaczajnego... ekran który ma już w zasadzie ponad 2 lata, z przetwornikiem 3 letnim...są w tyle za garminem czy hb i to sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) Jest coś takiego jak stosunek ceny do jakości. Highendowy sprzęt nie wychodzi korzystnie pod tym względem, dlatego jego udział w rynku pl jest dość mały. Trzeba też wiedzieć czego się chce. Bo potem jest roczarowanie. Żródło zakupu sprzętu też ma znaczenie. Napiszcie czy w ogólnym działaniu szybszy jest hds low czy hummin helix? Edytowane 8 Listopada 2021 przez bassy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Mówisz o sprzęcie highend a porównujesz helix do hds... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Jest coś takiego jak stosunek ceny do jakości. Highendowy sprzęt nie wychodzi korzystnie pod tym względem, dlatego jego udział w rynku pl jest dość mały. Trzeba też wiedzieć czego się chce. Bo potem jest roczarowanie. Żródło zakupu sprzętu też ma znaczenie. Napiszcie czy w ogólnym działaniu szybszy jest hds low czy hummin helix?Nie można porównać tego, bo raz że Helix to przyciski a HDS to ekran dotykowy, dwa że struktura menu HB nie jest userfriendly i aby ustawić parametry sonaru bocznego trzeba użyć kilku suwaków/opcji vs. jeden suwak w Lowrance. Tutaj nie da się tak po prostu porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) Akurat takie przypomnienie mi wystarczy Edytowane 8 Listopada 2021 przez bassy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Przy garminie zaczynają się robić koszta sam ploter swoje kosztuje do tego odzielny zakup przetwornika i map, w porównaniu z hds cena znacznie rośnie. Fakt garmin jest to urządzenie znacznie nowocześniejsze, szybsze, o świetnej jakości obrazu że względu na matrycę, niż hds.No tak, ale GPSMAP ma 1920x1200 a HDS 1280x720 . Jak nie chcesz radaru czy innego ANT to po co się w to pchać? Można kupić Ultra 102sv z GT56 i 1280x800 i perspektywa cenowa się zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Obecnie u Garmina najlepsza relacja ceny do jakości jest w Strikerze 9 i GPSmap 923. W tym drugim nie potrzeba GT56, jakość obrazu jest naprawdę spoko- co mam nadzije,że udało się pokazać. W Lowrance Ti2 wyprzedażowe jest still the best. HB drogi jako taki, ale 9tka wydaje się być spoko, ale jako brand- najdroższy jest i też koszty dodatkowe w postaci karty zerolines choćby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 No nie wiem. Jak się doliczy do tego 923 przetwornik to wychodzi nie tak duża różnica do 10" z GT56. Mnie w GPSMap najbardziej wkurzał demontaż. W Ultrze jest to rozwiązane bajkowo (zabieram sam ekran z łódki). Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Te szybkozlacze w ultra ,faktycznie jest przyjemne. Ale gdzieś tam też cwierkali że to się z czasem psuje,śniedzieje itp. Widziałem jakiś film na yt jak gościowi ekran odlecial;) nie mniej jednak bardzo milo wspominam to rozwiązanie montażu ekranu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 No nie wiem. Jak się doliczy do tego 923 przetwornik to wychodzi nie tak duża różnica do 10" z GT56. Mnie w GPSMap najbardziej wkurzał demontaż. W Ultrze jest to rozwiązane bajkowo (zabieram sam ekran z łódki). Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaTak, cardle jest spoko, ale wymaga czystości i opanowania. Wielokrotnie widziałem w USA problemy ze śniedzią i wyłamanymi pinami. Co do cen to się nie znam, ale echomapy w słońcu sa słabsze a to ważne. Poza tym każdy GPSmap ma Helm a to otwiera drogę do sztuczek z klonowaniem ekranu co jest fajne dla załoganta. Może w nowym sezonie uda mi się konfrontację z ultrą 10tką przeprowadzić w boju realnym i coś nakręcić na kanał, bo pytań kilka już o to miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) No tak, klonowanie ekranu niby OK, ale po co przejmować się konkurencją na łodzi . Używałem cradle długo i 0 problemu. Może w morskim środowisku maiłbym pewne obawy (śniedzenie). ale co do reszty to raczej stawiam to na zasadzie pecha/nieumiejętnej/siłowej obsługi. Z drugiej strony w GPSMAP kręcisz tymi wtyczkami, jest ryzyko pęknięcia żyły od częstego gmerania. Plastikowe drobne gwinty od złączek też nie zachęcają. Rozważałem też tą kwestię i wolę potencjalnie jednak wymienić cradle niż powyższe. Jak nie urok to sraczka, ale jednak wygoda po stronie cradle. Edytowane 8 Listopada 2021 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) No tak, klonowanie ekranu niby OK, ale po co przejmować się konkurencją na łodzi . Używałem cradle długo i 0 problemu. Może w morskim środowisku maiłbym pewne obawy (śniedzenie). ale co do reszty to raczej stawiam to na zasadzie pecha/nieumiejętnej/siłowej obsługi. Z drugiej strony w GPSMAP kręcisz tymi wtyczkami, jest ryzyko pęknięcia żyły od częstego gmerania. Plastikowe drobne gwinty od złączek też nie zachęcają. Rozważałem też tą kwestię i wolę potencjalnie jednak wymienić cradle niż powyższe. Jak nie urok to sraczka, ale jednak wygoda po stronie cradle.Tak, miałem echomapa, teraz pływam z gpsmapem, rozwiązałem problem z kablami inaczej, na stałe, pakuję z kablami do torby i skrzynki, natomiast mam świadomość, że nie każdemu tak będzie wygodnie. Dla mnie zalety gpsmapa biorą górę nad praktycznością echomapa, tym bardziej, że ogarnąłem dodatkowe przyciski zewnętrzne do gpsmap i jest ok, a tego bałem się na deszczu/ lodzie bo ice scope jest fajne Edytowane 8 Listopada 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 i ultra dobrze pamieta ze nie odtwarza logow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 i ultra dobrze pamieta ze nie odtwarza logow ?gpsmap też nie odtwarza logów, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 na stałe, pakuję z kablami do torby i skrzynki, natomiast mam świadomość, że nie każdemu tak będzie wygodnie.No właśnie u mnie na stałe wszystko wrzucone. Przetwornik, nmea, zasilanie zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 gpsmap też nie odtwarza logów, niestety84x z tym.helm całym nie odtwarza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 84x z tym.helm całym nie odtwarza ?Nie. Tylko stream obrazu i sterowanie do androida Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Jesteś pewien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Maciek, kręcisz świetne filmy, tylko szkoda że w większości są one nieme. Nawet subiektywne Twoje komentarze były by świetne i urozmaicały troszkę poświęcany czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi