meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Wątpię. Po prostu sprawdź to , ja póki co jestem uziemiony. O i użyj uziemienia ekranu, czyli masz tam z tylu jedno z gniazd na srubki montażowe do konsoli- oznaczone uziemieniem, śrubka M4, kawałek kabla i albo do sztycy, albo do wody przez burtę . To coś wnosi realnie, ale trzeba pamiętać i nie urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) Do tej pory nie miałem problemu z sianiem po wykonaniu separacji ale teraz składam dodatkowy zestaw UL w kategorii jednostki pływające czyli mały mobilny gumiak przewożony w bagażniku . Pierwsze próby przy Agm - sonda/haswing pokazały , że śnieży . Na dniach spróbuję z lifepo4 potem dodam filtr i podzielę się wrażeniami Oczywiście zestaw uziemię Edytowane 13 Listopada 2021 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Będzie siało, tu lit nic nie zmieni. Separacja źródła zasilania , kabli ,uziemienie, odległość przetwornika od pednika tylko pomaga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Najprostsze rozwiązanie to separacja zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Najprostsze rozwiązanie to separacja zasilania.Jest jeszcze lepsza- nie używać silników z maxymizerami, ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 (edytowane) Jeśli mogę, to chciałbym podpytać o wyświetlacz w 923xsv. W teście 1222 i 1223 wspomniałeś, że jasność obrazu na starszym urządzeniu (1222) jest wyższa niż na nowszym (1223). Jak w tej kwestii wygląda 923 na tle 1222 i 1223? Z tego co kojarzę ekran jest wykonany w technologii IPS, więc widoczność w polaroidach niezależnie od kąta patrzenia nie powinna być problemem. Czy tak jest w rzeczywistości?Z góry dziękuję za odpowiedź! Edytowane 15 Listopada 2021 przez radeqs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 Jeśli mogę, to chciałbym podpytać o wyświetlacz w 923xsv. W teście 1222 i 1223 wspomniałeś, że jasność obrazu na starszym urządzeniu (1222) jest wyższa niż na nowszym (1223). Jak w tej kwestii wygląda 923 na tle 1222 i 1223? Z tego co kojarzę ekran jest wykonany w technologii IPS, więc widoczność w polaroidach niezależnie od kąta patrzenia nie powinna być problemem. Czy tak jest w rzeczywistości?Z góry dziękuję za odpowiedź!To nie tak że jest wyższa jakość w 1222 vs 1223- po prostu kolory są jaśniejsze. Natomiast kąty widzenia te same, w polaroidach nie ma problemu w tej klasie ekranów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Myślę o budżetowym echu, cały set tak do 1000 zł. Sondę będę używał sporadycznie kilka, kilkanaście razy w roku. Od razu dodam, że moja przygoda z echem na łodzi zakończyła się 15 lat temu i nie mam o tym aktualnie zielonego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Poszukaj Tomku używanego strikera 7 cali. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 (edytowane) W tym budżecie to chyba raczej 5" ale nadal striker Edytowane 19 Listopada 2021 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateusz458 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Witam jakie echo wybrać Lowrance Hook Reveal 9 TripleShot czy raymarine element 9hv ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 (edytowane) Witam jakie echo wybrać Lowrance Hook Reveal 9 TripleShot czy raymarine element 9hv Ray już rysuje mapy normalnej dokładności, ekran jaśniejszy i 2d lepsze, natomiast ustawienia, boczny - jak dla mnie lepszy overall w Lowrance. Hypervision jest mocno sytuacyjne- 4-10m wody max i wtedy zobaczysz naście metrów na stronę, niżej i wyżej zakresów- ciemność i jasna smuga po środku. 350khz bardzo ładnie ryby świeci. W lowrance jak to w lowrance- szybkoś nastaw ale muli toto już mocno, rysuje 2 rodzaje map na wodzie i ma przetwornik 2d na płytkie wody dobry, bo jednozakresowy 40stopni w 200khz. Ray ma 20 stopni w 200khz Edytowane 25 Listopada 2021 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateusz458 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Jestem zielony w tych echo i chce kupić takiego cos dobrego na lata żeby służyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 To zapraszam do siebie na kanał: Sonary i mapy - YouTubeSą materiały różniaste- także Element vs Hook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateusz458 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Oki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KolegaKolegi Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Nie mam doświadczenia w echo żadnego. Stoję przed wyborem Garmin vivid 7/52 czy Lowrance Reveal 7/TS. Cena 2299 vs 2399 zł ??? Która? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Na tym forum mc temu kupiłem nowego z fakturą i gwarancja Garmina Vivid ale 9 za 150zl więcej niż twoja cena 7... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 (edytowane) Nie mam doświadczenia w echo żadnego. Stoję przed wyborem Garmin vivid 7/52 czy Lowrance Reveal 7/TS. Cena 2299 vs 2399 zł ??? Która?W tym budżecie lepiej choćby to : http://jerkbait.pl/topic/163037-garmin-striker-plus-9sv-z-gt52hw-tm/?hl=garmin 9 to nie to co 7 Edytowane 26 Listopada 2021 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KolegaKolegi Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 To inaczej cena Garmin = cena Lowrance. I wtedy którą warto? Czy zapis logów można wyeksportować jako plik wideo na przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Stricte video to raczej nie ale lowrance możesz zapisywać i odtwarzac w echu lub na komputerze. A jak na kompie to już zapis do pliku video nie problem. Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 To inaczej cena Garmin = cena Lowrance. I wtedy którą warto? Czy zapis logów można wyeksportować jako plik wideo na przykład? Uważam że 9 cali to absolutne minimum, są teraz nieźle promocje na Black fridey, teraz za cenę 7 możesz kupić 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KolegaKolegi Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Uważam że 9 cali to absolutne minimum, są teraz nieźle promocje na Black fridey, teraz za cenę 7 możesz kupić 9To chyba przeoczyłem te okazje, bo nic nie znalazłem w super cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateo90 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Panowie, zastanawiam się nad kupnem echo , ale pokroju chirpa i tu pytanie czy warto dopłacić do chirp + czy może są inne lepsze opcje w lepszej cenie jak np Garmin STRIKER Cast z GPS.Pływam pontonem wiec nie potrzebuje echosondy z monitorem wystarczy taka z apka na telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mbas Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Panowie, pomocy, porady potrzebujęKupiłem na blakfrajerdej przetwornik livescope 32 z czarną skrzynką 10. Wypstrykałem się z kasy, ale jest mercedes w garażu. Myślałem że sobie spokojnie pozbieram do wiosny na gpsmap albo echomap ultra z przetwornikiem gt56, ale mnie nosi bo sezon za oknem, jeszcze równy miesiąc.No i znalazłem echomapę uhd 72 sv z gt54 za 3900 - nowa, na wyprzy. Znam wadę - słaba rozdzielczość. No i tutaj pytanie do Was - ma ktoś może doświadczenie, czy taki zestaw da radę z livescope (nie chodzi mi technicznie, bo to wiem, tylko czy to dobrze będzie obrazować). Bo jak da, to mógłbym już w tym roku.... A jak nie, no to nie, po prostu nie chcę wywalić w błoto tych prawie 4 tyśków. Osobiście mam wrażenie, że to pakowanie silnika lambo do malucha ale może nie, może ktoś uważa inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mbas Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Panowie, zastanawiam się nad kupnem echo , ale pokroju chirpa i tu pytanie czy warto dopłacić do chirp + czy może są inne lepsze opcje w lepszej cenie jak np Garmin STRIKER Cast z GPS.Pływam pontonem wiec nie potrzebuje echosondy z monitorem wystarczy taka z apka na telefon Moim zdaniem każde echo z monitorem jest lepsze niż takie do rzucania. Sam mam deepera pro+, rzadko go używam i głównie jak łowię z brzegu, żeby zobaczyć co tam leży na dnie .Problem jest taki, że jak daleko rzucisz to traci na kilkanaście sekund albo i dłużej połączenie z telefonem. I jak łowisz w rzece, to zazwyczaj kulka już płynie gdzie indziej, niż chciałeś sprawdzić. Co do chirpa - nie wiem, nie mam doświadczenia, ale zobacz to porównanie, może pozwoli podjąć decyzję: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi