Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wątpię. Po prostu sprawdź to , ja póki co jestem uziemiony. O i użyj uziemienia ekranu, czyli masz tam z  tylu jedno z gniazd na srubki montażowe do konsoli- oznaczone uziemieniem, śrubka M4, kawałek kabla i albo do sztycy, albo do wody przez burtę . To coś wnosi realnie, ale trzeba pamiętać i nie urwać. 

• 0

Do tej pory nie miałem problemu z sianiem po wykonaniu separacji ale teraz składam dodatkowy zestaw UL w kategorii jednostki pływające czyli mały mobilny gumiak przewożony w bagażniku . Pierwsze próby przy Agm - sonda/haswing pokazały , że śnieży . Na dniach spróbuję z lifepo4 potem dodam filtr i podzielę się wrażeniami ;)

Oczywiście zestaw uziemię ;)

Edytowane przez sero1975

• 0

Jeśli mogę, to chciałbym podpytać o wyświetlacz w 923xsv. W teście 1222 i 1223 wspomniałeś, że jasność obrazu na starszym urządzeniu (1222) jest wyższa niż na nowszym (1223). Jak w tej kwestii wygląda 923 na tle 1222 i 1223? Z tego co kojarzę ekran jest wykonany w technologii IPS, więc widoczność w polaroidach niezależnie od kąta patrzenia nie powinna być problemem. Czy tak jest w rzeczywistości?

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Edytowane przez radeqs

• 0

Jeśli mogę, to chciałbym podpytać o wyświetlacz w 923xsv. W teście 1222 i 1223 wspomniałeś, że jasność obrazu na starszym urządzeniu (1222) jest wyższa niż na nowszym (1223). Jak w tej kwestii wygląda 923 na tle 1222 i 1223? Z tego co kojarzę ekran jest wykonany w technologii IPS, więc widoczność w polaroidach niezależnie od kąta patrzenia nie powinna być problemem. Czy tak jest w rzeczywistości?

Z góry dziękuję za odpowiedź!

To nie tak że jest wyższa jakość w 1222 vs 1223- po prostu kolory są jaśniejsze. Natomiast kąty widzenia te same, w polaroidach nie ma problemu w tej klasie ekranów.

• Like 1

• 0

Witam jakie echo wybrać Lowrance Hook Reveal 9 TripleShot czy raymarine element 9hv 

Ray już rysuje mapy normalnej dokładności, ekran jaśniejszy i 2d lepsze, natomiast ustawienia, boczny - jak dla mnie lepszy overall w Lowrance.  Hypervision jest mocno sytuacyjne- 4-10m wody max i wtedy zobaczysz naście metrów na stronę, niżej i wyżej zakresów- ciemność i jasna smuga po środku. 350khz bardzo ładnie ryby świeci. W lowrance jak to w lowrance- szybkoś nastaw ale muli toto już mocno, rysuje 2 rodzaje map na wodzie i ma przetwornik 2d na płytkie wody dobry, bo jednozakresowy 40stopni w 200khz. Ray ma 20 stopni w 200khz 

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

• 0

Nie mam doświadczenia w echo żadnego. 

Stoję przed wyborem Garmin vivid 7/52 czy Lowrance Reveal 7/TS. Cena 2299 vs 2399 zł ???

Która?

W tym budżecie lepiej choćby to :

http://jerkbait.pl/topic/163037-garmin-striker-plus-9sv-z-gt52hw-tm/?hl=garmin

9 to nie to co 7 ;)

Edytowane przez sero1975

• 0

Panowie, zastanawiam się nad kupnem echo , ale pokroju chirpa i tu pytanie czy warto dopłacić do chirp + czy może są inne lepsze opcje w lepszej cenie jak np Garmin STRIKER Cast z GPS.

Pływam pontonem wiec nie potrzebuje echosondy z monitorem wystarczy taka z apka na telefon :)

• 0

Panowie, pomocy, porady potrzebuję

Kupiłem na blakfrajerdej przetwornik livescope 32 z czarną skrzynką 10. 

Wypstrykałem się z kasy, ale jest mercedes w garażu. Myślałem że sobie spokojnie pozbieram do wiosny na gpsmap albo echomap ultra z przetwornikiem gt56, ale mnie nosi bo sezon za oknem, jeszcze równy miesiąc.

No i znalazłem echomapę uhd 72 sv z gt54 za 3900 - nowa, na wyprzy. Znam wadę - słaba rozdzielczość. No i tutaj pytanie do Was - ma ktoś może doświadczenie, czy taki zestaw da radę z livescope (nie chodzi mi technicznie, bo to wiem, tylko czy to dobrze będzie obrazować). Bo jak da, to mógłbym już w tym roku....;) A jak nie, no to nie, po prostu nie chcę wywalić w błoto tych prawie 4 tyśków. Osobiście mam wrażenie, że to pakowanie silnika lambo do malucha ;) ale może nie, może ktoś uważa inaczej ;)

• 0

Panowie, zastanawiam się nad kupnem echo , ale pokroju chirpa i tu pytanie czy warto dopłacić do chirp + czy może są inne lepsze opcje w lepszej cenie jak np Garmin STRIKER Cast z GPS.

Pływam pontonem wiec nie potrzebuje echosondy z monitorem wystarczy taka z apka na telefon :)

Moim zdaniem każde echo z monitorem jest lepsze niż takie do rzucania. Sam mam deepera pro+, rzadko go używam i głównie jak łowię z brzegu, żeby zobaczyć co tam leży na dnie ;).Problem jest taki, że jak daleko rzucisz to traci na kilkanaście sekund albo i dłużej połączenie z telefonem. I jak łowisz w rzece, to zazwyczaj kulka już płynie gdzie indziej, niż chciałeś sprawdzić. 

Co do chirpa - nie wiem, nie mam doświadczenia, ale zobacz to porównanie, może pozwoli podjąć decyzję: