meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mbas Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Panowie, pomocy, porady potrzebujęKupiłem na blakfrajerdej przetwornik livescope 32 z czarną skrzynką 10. Wypstrykałem się z kasy, ale jest mercedes w garażu. Myślałem że sobie spokojnie pozbieram do wiosny na gpsmap albo echomap ultra z przetwornikiem gt56, ale mnie nosi bo sezon za oknem, jeszcze równy miesiąc.No i znalazłem echomapę uhd 72 sv z gt54 za 3900 - nowa, na wyprzy. Znam wadę - słaba rozdzielczość. No i tutaj pytanie do Was - ma ktoś może doświadczenie, czy taki zestaw da radę z livescope (nie chodzi mi technicznie, bo to wiem, tylko czy to dobrze będzie obrazować). Bo jak da, to mógłbym już w tym roku.... A jak nie, no to nie, po prostu nie chcę wywalić w błoto tych prawie 4 tyśków. Osobiście mam wrażenie, że to pakowanie silnika lambo do malucha ale może nie, może ktoś uważa inaczej ? No i jeszcze jedno pytanie - jest jakaś opcja, żeby to zmontować w jakiś przenośny zestaw? ćwiczył ktoś z was panoptixa w wersji travel ?głównie chodzi mi o montaż black boxa - chyba na skrzynce do baterii, no bo gdzie indziej? No nie, jeszcze kolejna niewiadoma - zakładając, że ekran nie będzie większy niż 9 cali - jaką baterię wziąć do takiego setu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Methodiko Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Witam wszystkich, jestem lajkiem jesli chodzi o echosondy, praktycznie 0 pojecie.Lowie glownie na zaporowkach w uk sandacze okonie , sa ta głębokie jeziora do 40m wiec bez echosondy ciezko i tutaj mam pytanie do Was .Co najlepiej wybrac na początek, myślałem nad Hook Reveal 7-9 tylko nie wiem jaki przetwornik będzie najlepszy na takie głębokości, myślałem nad tripleshot. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Tripleshot z 40 stopniową wiązką na głębokie wody to zły pomysł, to jest zbyt szeroko, moc przetwornika za niska i tłumienie sygnału za duże. Szukaj wyżej- czyli elite ti ,ti2, FS bo tam lepszy przetwornik, albo kupHooka tribleshota i dokup do niego przetwornik HDI i wtedy zamiennie będziesz przepinał i korzystał z obrazowania 2d - bo na głębinie 40m to sonar boczny niekoniecznie już da jakość obrazu w tańszych echach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Czy ktoś wie czy można podłączyć Lowrance HDS z Lowrance Elite Ti2 pod 1 przetwornik ? Wiem, że producent zezwala na HDS+HDS i Ti2+Ti2, ale o HDS+Ti2 nic nie jest napisane, ani + ani -, Co z 2 różnymi tierami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Czy ktoś wie czy można podłączyć Lowrance HDS z Lowrance Elite Ti2 pod 1 przetwornik ? Wiem, że producent zezwala na HDS+HDS i Ti2+Ti2, ale o HDS+Ti2 nic nie jest napisane, ani + ani -, Co z 2 różnymi tierami ?Na stan mojej wiedzy- nie można . Jedynie fs poprzez ethernet do HDS wepniesz i podzielisz sygnał z przetwornika Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Powinno fs z hds po Ethernet zagadać, ale tylko praktyka potwierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Methodiko Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Tripleshot z 40 stopniową wiązką na głębokie wody to zły pomysł, to jest zbyt szeroko, moc przetwornika za niska i tłumienie sygnału za duże. Szukaj wyżej- czyli elite ti ,ti2, FS bo tam lepszy przetwornik, albo kupHooka tribleshota i dokup do niego przetwornik HDI i wtedy zamiennie będziesz przepinał i korzystał z obrazowania 2d - bo na głębinie 40m to sonar boczny niekoniecznie już da jakość obrazu w tańszych echach.To w takim razie raczej chyba nie ma sensu inwestować w Hooka wnioskuje, niestety elite ti,ti2 przekracza mój budżet.Juz naprawdę nie mam pojecia co wybrac, jakies propozycje innych echo? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 To w takim razie raczej chyba nie ma sensu inwestować w Hooka wnioskuje, niestety elite ti,ti2 przekracza mój budżet.Juz naprawdę nie mam pojecia co wybrac, jakies propozycje innych echo? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalJaki masz budżet na ekran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Methodiko Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Jaki masz budżet na ekran?4 tysiace Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Ti2 9 cali były niedawno osiągalne nowe za 4,5k wyprzedaży, jeśli nie możesz dołożyć, to sprawdź Garmina strikera 9 lub raymarine element9 , który po ostatnim softwarowym upgrade rysuje już mapy w normalnej rozdzielczości i navionics obsłuży- tak samo jak Lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Niedawno w plecionie Hook 9" był po 2900 PLN.Echosonda robi mapy batymetryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Niedawno w plecionie Hook 9" był po 2900 PLN.Echosonda robi mapy batymetryczne.Tak, ale na głębokich wodach UK niekoniecznie tripleshot jest odpowiednim przetwornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piter v Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Ok,racja.Celowałbym w Elitkę 9" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Methodiko Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Tak, ale na głębokich wodach UK niekoniecznie tripleshot jest odpowiednim przetwornikiem.Faktycznie, jesli nie moge korzystać z bocznego skanu na głebokiej wodzie to nie bede szedl w hooka, nic mi nie pozostaje tylko zbierac na elitke i czekac na dobra oferte.Dziekuje Panowie za wyrażenie swojej opini.Pozdrawiam Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Na olx stoi elitka 9 za 4100zł Elbląg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Methodiko Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Na olx stoi elitka 9 za 4100zł ElblągW chwili obecnej przebywam w Angli wiec szukam czegos tutaj na miejscu. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 W chwili obecnej przebywam w Angli wiec szukam czegos tutaj na miejscu. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaSimrad GO XSE 9 +3in1 poszukaj, lepszy ekran niż TI2, obraz też, ale nie rysuje map genesis live na wodzie, czyli jeśli interes w tym masz- to navionics zostaje i sonarchart. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Methodiko Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Simrad GO XSE 9 +3in1 poszukaj, lepszy ekran niż TI2, obraz też, ale nie rysuje map genesis live na wodzie, czyli jeśli interes w tym masz- to navionics zostaje i sonarchart.Opisany przez Ciebie Simgrad cenowo poza moimi mozliwosciami, zresztą potrzebuje latwej w obsludze echosondy. Będzie to moja pierwsza stycznośc z takim urządzeniem. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Co do zasady- GO jest odpowiednikiem Ti, były jakiś czas temu wyprzedaże tegoż w UK i w fajnych pieniądzach. Tak jak ktoś napisał powyżej- szukaj używanego TI2 jeśli na szybko, jeśli nie- to dozbieraj pieniędzy i atakuj nówkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 autodefekt1 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Czy ktoś zna jaka jest różnica faktyczna miedzy GARMIN ECHOMAP ULTRA 102 SV a GPSMAP® 923xsv nie chodzi mi o wielkość ekranu i obudowe tylko czy jest różnica w użytkowaniu zastanawiam się którą wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Utrla jest dobra jako hub dla echomapów, bo ma 2 gniazda network, inne proporcje ekranu. Natomiast czysto użytkowo przewaga jest w postaci programing key i użycia lvs12 ale reszta po stronie gpsmap,-lepsza jakość obrazu, kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Methodiko Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 (edytowane) https://www.ebay.co.uk/itm/Lowrance-Elite-9-Ti2-US-Inland-FishFinder-Active-Imaging-3-in-1-Transducer-/203687179631?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l6249&mkrid=711-127632-2357-0 Znalazłem Elitke ti2 9 na amerykańskim rynku za rozsądną cene , czy sa jakies roznice w wersjach na us a tymi na eu? Edytowane 5 Grudnia 2021 przez Methodiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bociekgc8 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 https://www.ebay.co.uk/itm/Lowrance-Elite-9-Ti2-US-Inland-FishFinder-Active-Imaging-3-in-1-Transducer-/203687179631?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l6249&mkrid=711-127632-2357-0 Znalazłem Elitke ti2 9 na amerykańskim rynku za rozsądną cene , czy sa jakies roznice w wersjach na us a tymi na eu?NIe wiem jak w Elite ale może być zapięty kaganiec w postaci geofencing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 NIe wiem jak w Elite ale może być zapięty kaganiec w postaci geofencingNie, tylko HDS-y mają ten bajer. Może być za to mapa inside usa ,bo oczywiście menu us, imperial jednostki- to pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateusz458 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Witam zamówiłem dzisiaj elementa 9hv i takie mam pytanko czy wymagane jest kupienie map navionics do funkcjonowania urządzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi