Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam mały ponton. Na jesieni przesiadłem się z najmniejszego Hooka na 9 Garmina. Koledzy mają 7. Różnica jest ale na obu widac to samo. Tylko że my nie stosujemy map. U nas są one bezużyteczne. Ja 90% czasu pływam na podziale częstotliwości a pozostałe 10 na bocznym. Ekran nigdy nie będzie za duży. Znajomi co pływają od 2 lat z 9 już coś przebąkują o 12... :)

Pilnuj giełdy ja tu kupiłem 9 nówka za 2500.

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Bierz większy ekran i tak po sezonie max dwóch stwierdzisz że mało. W zeszłym sezonie przesiadłem się z 9 na 12 a na ten sezon będzie jeszcze 16.

Paweł, może warto zaczekać- na 90% będzie jesienią ogłoszony nowy HDS Live. Simrad wypuścił swój ekran, oni zawsze poprzedzali swoimi wypustami Lowrance. 

• 0

To że kupiłem 9 za 4700  nówkę sztukę  a  teraz jest za 6000 tylko się z tego cieszę , Sam musisz podjąć decyzję  wchodząc na sklep widzisz ceny  , ale nikt nie pisze że o tyle podrożało w tak krótkim czasie , tanio to już było  :(

• 0

Wybór padł na 9tke. Ma ktoś jakieś ciekawe mocowania do pontonu na taki telewizor?

skrzynka suwana po burcie- na listwie od ławki- jeśli twój ponton to posiada, Przesuwasz jak chcesz ,są gotowe do kupienia- zintegrowane z uchwytami kielchowymi pod wędki. 

• 0

Maciek, a może byś opublikował swoją subiektywną ocenę echosond wg cen zakupu. Dodatkowo wskazując np. co nabywca zyska technicznie kupując elitkę zamiast strikera.

Takie załóżmy porównania ech z przedziału do 5 tys itd. Oczywiście chodzi mi o Twoją subiektywną ocenę, chyba że masz umowę z jakimś producentem, to będzie mocno subiektywna. ????

Edytowane przez Matteoo

• 0

Panowie podpowiedzcie mi jeszcze jak to jest z aku, jest sens do strikera 9 uzywać 2x 7ah? nie wożę ze soba duzego aku do elektryka i nie wiem jak to rozwiazac 

za mało prądu...striker ma wadę taką że nie można go wygasić tylko ekran cały czas się świeci albo musisz go całkiem wyłączyć...ja mam 18ah przy strikerze 7sv i od rana do wieczora obleci ale ekran cały czas włączony i jasność 100%.