meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Wybór padł na 9tke. Ma ktoś jakieś ciekawe mocowania do pontonu na taki telewizor?stolik i uchwyt na plastikowej rurze (docelowo miała być rura wysuwana co by się nie gapić wdół w poszukiwaniu sandaczy na bocznym skanie) jak narazie daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Panowie podpowiedzcie mi jeszcze jak to jest z aku, jest sens do strikera 9 uzywać 2x 7ah? nie wożę ze soba duzego aku do elektryka i nie wiem jak to rozwiazacMam 9 strikera i aku 7ah.Echo kupiłem chyba w październiku.Używałem do połowy stycznia. Najdłużej 8h łowienia w temperaturze ok 0 do -2. Zaczynałem od 12.70 kończyłem na 12.20V.Raz było-4'C i 6h łowienia bez problemu dał rady. Za dużo ta 9 nie ciągnie. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Pobór ekranu można sprawdzić w specyfikacji urzadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KicekKamil Opublikowano 15 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Hej! Panowie co polecacie na pierwszą sondę w budżecie max 8/7 tyś. ? chciałbym żeby nie była mniejsza niż 9 cali. zastanawiałem się nad lowrance elite fs 9 ? za dużo tego na rynku więc POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Hej! Panowie co polecacie na pierwszą sondę w budżecie max 8/7 tyś. ? chciałbym żeby nie była mniejsza niż 9 cali. zastanawiałem się nad lowrance elite fs 9 ? za dużo tego na rynku więc POMOCY Jak to ma być pierwsze echo- to najlepsza opcja na rynku w sensie overall - łatwość obsługi, możliwość rozbudowy, funkcje sonarowe i mapowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KicekKamil Opublikowano 16 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 W sensie piszesz, że to będzie najlepszy wybór ta elite fs 9 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 16 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 W sensie piszesz, że to będzie najlepszy wybór ta elite fs 9 ?Bez wnikania w szczegóły, to proste echo z możliwościami mapowania i rozbudowy. Każda firma ma swoje plusy i minusy, ale Elite FS na dla początkującego będzie idealne. Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 W sensie piszesz, że to będzie najlepszy wybór ta elite fs 9 ?Napisałem wyraźnie- łącznie obsługa, funkcje, możliwości rozbudowy. Oczywiśćie topowy sprzęt to nie jest,ale w zupełności wystarczający do współczesneg wędkowania. Tyle, że topowy sprzęt w sensie ekranu to kosztuje 2 x tyle lub więcej - w większym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemyslaw_pajak Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 WitamPytanie jestem na etapie zakupu echa i zastanawiam sie nad:Humminbird Helix 9 G4N GPSECHOMAP 102svGarmin GPSMAP 923xsvNie wiem co wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piotrrek111 Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Witam, mam zamiar kupić echosondę przedział cenowy to 2 do 3 tyś może ktoś podpowie jaką wybrać, głównie pływam po jeziorach, i czy w tym budżecie dostanę z bocznym sonaremZ góry dziękuję za ciekawe podpowiedzi Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Do 3tys śmiało kupisz strikera 7 vivid z bocznym sonarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 …a nawet strikera 9 cali vivid sv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 23 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 kupiłem teraz uzywke strikera 9 bez vivid ale trudno za 2k także smiało kupisz cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 (edytowane) Do użytkowników raymarine axiom. Co właściwie myślicie o tym echo? Stoję przed wyborem echa do 8tys. Axiom rv 7 czy może echomap 9 a może Elite. Łowię w 90% na jednym zbiorniku około 200h, typowe jezioro rynnowe. Z ładnymi spadami, kilkoma górkami. Głębokość łowienia do 20m. Do lowerance bardzo się zniechęciłem po hook reveal. Usterka, długo czekałem na wymianę.... I jakoś ogólnie mi nie podeszło. Może dlatego, że moje pierwsze echo to był garmin. Axiom,3d rv robi wrażenie na dostępnych materiach, gmin na plus szybko złącze. Szkoda że słaba rozdzielczość. Echo ma być zamontowane na rf 400. Jednostka nie duże więc pierdycali nie potrzebuję.Chciałbym zmapować tą wodę bez nie potrzebnego pieprzenia się w jakieś dodatkowe opłaty itp, i cieszyć się..... Edytowane 31 Marca 2022 przez Marcipas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Ja nie używam axioma, ale widzę jak rozpaczliwie ( bardzo duża strata wartości zakupu) ludzie próbują się go pozbyć....3d masz tylko jako wizualizację chwilową, nie zapiszesz tego. Zmapujesz tym echem za free nakładką realbathy, która wreszcie ma rozdzielczość izobat standardową czyli ok 30cm. Echomapa odpuść, chyba że masz na myśli Ultrę. Ja bym na twoim miejscu FS kupił, bo znasz menu po hooku, tam jest lepszy przetwornik, opcje mapowe ciekawsze jak u innych, możliwość rozbudowy o dodatkowy osprzęt- w tym tryb 3d z modułu SS3D- jeśli będziesz miał ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 (edytowane) Dzięki Maciek, krótko i rzeczowo. Ultra to już 5cyfr cena. Chciałbym, żeby przetwornik był zamontowany w dedykowanej wnęce RF. Przy FS AI 3in1 się chyba nie uda. Jak rozumiem to żeby wykorzystać ten przetwornik w pełni to trzeba nim manipulować. Dlatego echomap 92uhd wraca jak bumerang. A ultre można wypinać jak echomap? Edytowane 31 Marca 2022 przez Marcipas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Tak ultra się wypina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 (edytowane) Dzięki Maciek, krótko i rzeczowo. Ultra to już 5cyfr cena. Chciałbym, żeby przetwornik był zamontowany w dedykowanej wnęce RF. Przy FS AI 3in1 się chyba nie uda. Jak rozumiem to żeby wykorzystać ten przetwornik w pełni to trzeba nim manipulować. Dlatego echomap 92uhd wraca jak bumerang. A ultre można wypinać jak echomap?Daj spokój echomapowi, chyba że myślisz o systemie live. Ten ekran nie daje tak dobrego dobrego obrazu jak FS . Co do tej mitycznej wnęki - ktoś do mnie pisał na fb, zdjęcia wysyłał,że po montazu 3in1 obraz zaciemniony bokami, ducer za głęboko siedzi we wnęce. Nie wiem czy tak jest i z garminowskimi ducerami,może nie ma z nimi problemu ze wzlgędu na inne kąty rozejścia wiązki sonarowej na boki. Edytowane 31 Marca 2022 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Gdzieś ten live z tyłu głowy siedzi. Nie potrzebuję super mapowania. Nie siedzę z logami na kompie. Garminowski quickdraw spokojnie mi wystarczy. Dla mnie dużym udogodnieniem było by wypinanie ekranu bez ruszania kabli. Co roku mam 10 - 12 dniowy wyjazd a kumplami. Łowimy cały dzień z kilkugodzinną przerwą na obiad. Zostawiamy łodzie przy pomoście. Ludzie się kręcą, dzieciaki jak jeszcze jest pogoda latają we wodzie rzucają się piachem itp. Dlatego myślę o Garmin. Czyli trzeba się bardziej spiąć na ultre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemyslaw_pajak Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2022 witam mamy na lodce 92sv chcemy kupic drugie echo co mozecie polecic do obecnego plotera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Zamiast drugiego ekranu, kupcie LVS - o ile nie macie. To zmienia optykę zupełnie- także do rozpoznania miejscówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Ja tylko potwierdzę.I boczny sonar przestaje być potrzeby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Może niezupełnie potrzebny ,ale drugo a może trzeciorzędny już. Live zmienia zasady gry w wielu aspektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 360 i live to chyba nr1 combo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) To zależy gdzie, moim zdaniem boczny skan jest super szczególnie na płytkich miejscach i rzekach. W rzekach live niewiele da, ale na stojących wodach może mieć przewagę. Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi