meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Ktoś, coś? Ja kupowałem Ti2 ale kompletnie nie zwracałem uwagi na to co piszesz. Menu po angielsku dla mnie bez różnicy a oszczędności rzędu 1500-2000zl bardzo mnie przekonały. Brałem na sportfishtackle. Tylko zwróć uwagę na obsługę transakcji, kursy walut, przewalutowanie itp. Najkorzystniej dla mnie było skorzystać z karty Revolut i Paypal. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Czy Waszym zdaniem lepiej kupić Garmina echomap 12 cali czy może gps map 9 cali oba z przetwornikiem gt56uhd ? Cena jest podobna, seria gps ma helm, co mnie kusi ale 12 to 12 ma ktoś może porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 3 cale to bardzo duzo ..., lusek i tak nie policzysz , a komfort ogladania na duzym ekranie jest naprawde duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Czy Waszym zdaniem lepiej kupić Garmina echomap 12 cali czy może gps map 9 cali oba z przetwornikiem gt56uhd ? Cena jest podobna, seria gps ma helm, co mnie kusi ale 12 to 12 ma ktoś może porównanie?Duża łódź- duży ekran. Mniejsza łódź, mniejsza odległość od ekranu do oczu- mniejszy ekran. Mam 923, pływane z dużą ultrą- po prostu jest większe wszystko, może nie takie ostre jak w GPSmap ale rozmiar ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 W moim budrzecie do 10t, mam jednak:ModelEchomap Ultra 102sv z GT56UHD-TM versus Garmin GPSMAP 923xsv z przetwornikiem GT56UHD-TM a więc 1 cal różnicy... (?) Czy funkcjonalność / jakość serii gps jest dużo lepsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 W moim budrzecie do 10t, mam jednak:ModelEchomap Ultra 102sv z GT56UHD-TM versus Garmin GPSMAP 923xsv z przetwornikiem GT56UHD-TM a więc 1 cal różnicy... (?) Czy funkcjonalność / jakość serii gps jest dużo lepsza ?Nie, nie ma . Funkcjonalnie to to samo, może kolory lepsze w gpsmap. wzbraniałem się przed Ultrą osobiście, ale jak popływałem na szkoleniach z ludźmi z ich ekranami- to mi przeszło. Ale.....chodzą słuchy, że Ultry będą wygaszone, może nie warto teraz pakować się w schodzący ekran? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Oczy bolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Maćku ja jestem w podobnej rozkmince jak @amalker i nasuwają mi się pytania : Czy zaprzestanie produkcji ultra coś wnosi biorąc pod uwagę , że będzie podłączona do obsługiwanego przetwornika oraz livescope ( chodzi mi o aktualizacje oprogramowania które mogą coś wnieść ) Czy w modelu 923 da się podobnie jak w ultra odpiąć ekran od podstawki i zabrać ze sobą ? Czy obydwa modele mają możliwość pokazania obrazu na zewnętrznym urządzeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 (edytowane) Jeśli chodzi o to ostatnie, to seria gpsmap ma dostęp poprzez activcapitan do funkcji helm, czyli przekazanie obrazu na telefon czy tablet. Rozważałem nawet swego czasu kupienie wersji 7 cali + tablet 12. Seria echomap nie ma tej funkcji. Edytowane 28 Czerwca 2022 przez amalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Maćku ja jestem w podobnej rozkmince jak @amalker i nasuwają mi się pytania :Czy zaprzestanie produkcji ultra coś wnosi biorąc pod uwagę , że będzie podłączona do obsługiwanego przetwornika oraz livescope ( chodzi mi o aktualizacje oprogramowania które mogą coś wnieść )Czy w modelu 923 da się podobnie jak w ultra odpiąć ekran od podstawki i zabrać ze sobą ?Czy obydwa modele mają możliwość pokazania obrazu na zewnętrznym urządzeniu ?Sergiusz- teoretycznie nie wnosi nic zaprzestanie produkcji, powiem więcej- należy spodziewać się przecen. Nie, 923 nie mają sanek do wpinania ekranu, Ultra nie ma możliwości wysłania mirrora obrazu na apkę Helm. Natomiast u ciebie to celowałbym w Ultrę właśnie, bo zepniesz ją tanim kabelkiem ze swoim UHD i masz obraz dowolny na dowolnym ekranie. Ultra ma dwa gniazda network- jedno do lvs, drugie do drugiego ekranu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Ja używam Ultry dosyć długo i to jest taka alternatywa dla niższych wypustów GPSMAP jak nie chcesz radaru, helma, ANT, obsługi kamer i innych pierdów co się używa od dzwona, a cenisz sobie mobilność (szybkie wypinanie - bardzo dobrze dopracowane w Ultra). No i cena jest też lepsza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 (edytowane) Dzięki panowie za pomoc . Właśnie wypinanie ekranu jest dla mnie mega ważne bo nieraz zostawiam gumiak na kilka godzin na wodzie a montaż demontaż całych ekranów byłby mocno upierdliwy Edytowane 28 Czerwca 2022 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krajes Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Kup sobie 9 cali Garmin Striker Vivid z przetwornikiem Gt 40 Też w ten model celuje. Lepszy jest GT40 czy GT52? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zab9k Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Cześć! Postanowiłem na nowo kupić echosondę. Kilka lat temu byłem posiadaczem AXIOM 7 z RV-100, ale sprzedałem tę echosonde, bo po prostu mało z niej korzystałem. Obecnie warunki na mojej wodzie trochę się zmieniły, tak jak i rybostan i postanowiłem że wyposażę się w jakiś sprzęt. Sondy będę używał z bliskiej odległości od ekranu, dlatego 7cali, to będzie dobry kompromis(to zawsze kompromis, bo nie ma za dużych ekranów) pomiędzy ceną a rozmiarem. Zależy mi na bocznym sonarze, łatwym demontażu oraz dokładnym GPS(z tym w axiom było słabo, chociaż nie do końca mocno wykorzystywałem potencjał tego urządzenia). Po przeglądnięciu wielu recenzji i dyskusji, pierwotnie rozpatrywałem Garmina Striker SV w rozmiarze 9cali, ale ze względu na intuicyjną obsługę, możliwości tworzenia map, skłaniam się w tej chwili ku Elite FS 7 od Lowrance. Patrząć na wypowiedzi osób które mają wiele z tymi sprzętami wspólnego w polsce jak i zagranicą, chyba nie ma złych wyborów. Czy ktoś z Was mógłby polecić sprzedawcę, który ma konkurencyjne ceny sprzętu Lowrance i jest zadowolony z zakupu? Wiem że ceny sprzętu które widnieją w katalogach czesto mają jeszcze spory margines do urwania, chyba że ze względu na obecne czasy mocno się to zmieniło. Dziękuje z góry za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto7 Opublikowano 31 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Ja przetestowałem kilka ech od lowrance przez HB na garminie kończąc i owszem bywają przydatne coś można zobaczyć ale to zależy od wody .Na jeziorze ,zaporówce czy innej dużej wodzie bywają przydatne np boczny skan by znależć drzewo zatopione .Czasem jest to miejsce w którym są ryby .Ale na rzece nie trzeba nic więcej niż normalne echo . Główka nie zmieni lokalizacji ,rynne poznamy i bez echa czy przykosę . Najlepsza echosonda jest na końcu zestawu . Nie będzie nikt szukał kleni czy okoni na wiśle . Sumy i tak niewidoczne albo rzadko kiedy a pływanie i gapienie się w ekran zamiast łowić to prosta droga do porażek . Bez przynęty w wodzie brań nie ma a trudno łowić patrząc w ekran za wyjątkiem verticala . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tost Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Święta racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 (edytowane) Ja przetestowałem kilka ech od lowrance przez HB na garminie kończąc i owszem bywają przydatne coś można zobaczyć ale to zależy od wody .Na jeziorze ,zaporówce czy innej dużej wodzie bywają przydatne np boczny skan by znależć drzewo zatopione .Czasem jest to miejsce w którym są ryby .Ale na rzece nie trzeba nic więcej niż normalne echo . Główka nie zmieni lokalizacji ,rynne poznamy i bez echa czy przykosę . Najlepsza echosonda jest na końcu zestawu . Nie będzie nikt szukał kleni czy okoni na wiśle . Sumy i tak niewidoczne albo rzadko kiedy a pływanie i gapienie się w ekran zamiast łowić to prosta droga do porażek . Bez przynęty w wodzie brań nie ma a trudno łowić patrząc w ekran za wyjątkiem verticala .Jak dalej pójdzie, to nie będzie gdzie pływać rzekami, ale co do meritum- racja, w brzegach pochowanej ryby tak czy siak nie widać. Edytowane 2 Sierpnia 2022 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bezaocb Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Witam,Planuję zakup echosondy z GPS, mapowanie, sonar boczny która zmieści się w torbie Budżet na całość to 6 tyś. Zastanawiam się nad zakupem Humminbird HELIX 7 CHIRP MEGA SI+ GPS G4N.Co o tym sadzicie ? Czy może uzbierać 8 tyś i wybrać wersje większą 9 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Witam,Planuję zakup echosondy z GPS, mapowanie, sonar boczny która zmieści się w torbie Budżet na całość to 6 tyś. Zastanawiam się nad zakupem Humminbird HELIX 7 CHIRP MEGA SI+ GPS G4N.Co o tym sadzicie ? Czy może uzbierać 8 tyś i wybrać wersje większą 9 ?to nie Giełda! Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Witam,Planuję zakup echosondy z GPS, mapowanie, sonar boczny która zmieści się w torbie Budżet na całość to 6 tyś. Zastanawiam się nad zakupem Humminbird HELIX 7 CHIRP MEGA SI+ GPS G4N.Co o tym sadzicie ? Czy może uzbierać 8 tyś i wybrać wersje większą 9 ? Jeśli zależy Ci na dużych mapach (większych niż 1km x 1km) to inne marki niż HB. Mam HB, Garmina i Lowrance. Dla mnie na pierwszym miejscu Lowrance, potem HB i Garmin. Nie obejmuje to systemu Panopptix / Live gdzie kolejność jest Garmin, Lowrance, HB. Gdyby nie ograniczeni z wielkością wyświetlanej mapy to HB byłoby przed Lowrance. I jeszcze jedno Helix G4 chyba nie ma ekranu dotykowego, choć jeśli wczesniej używałeś Helixa to ogarniasz klawiszologię Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bezaocb Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Jeśli zależy Ci na dużych mapach (większych niż 1km x 1km) to inne marki niż HB. Mam HB, Garmina i Lowrance. Dla mnie na pierwszym miejscu Lowrance, potem HB i Garmin. Nie obejmuje to systemu Panopptix / Live gdzie kolejność jest Garmin, Lowrance, HB. Gdyby nie ograniczeni z wielkością wyświetlanej mapy to HB byłoby przed Lowrance. I jeszcze jedno Helix G4 chyba nie ma ekranu dotykowego, choć jeśli wczesniej używałeś Helixa to ogarniasz klawiszologięObecnie mam Garmina echo 150, nadszedł czas na zmianę na coś większego i bardziej zaawansowanego. Ten model byłby lepszy LOWRANCE Elite FS 7 Active Imaging 3-in-1 ROW ? A jak oceniasz wyświetlacz w HB vs Lowrance ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 W HB klawisze to żaden problem ogólnie intuicyjne klawisze. Jak masz brac 8ke to warto już uderzyć w 9-10 jeżeli zalezy Na Side immaging. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Obecnie mam Garmina echo 150, nadszedł czas na zmianę na coś większego i bardziej zaawansowanego. Ten model byłby lepszy LOWRANCE Elite FS 7 Active Imaging 3-in-1 ROW ? A jak oceniasz wyświetlacz w HB vs Lowrance ? Lowrance jest brandem najprostszym w obsłudze. Natomiast jeśli zaakceptować że trzeba w HB czżęsto regulować obraz, bo nie ma trybu auto na podobieństwo Lowracne czy Garmina- jest ok z Helixem. Przyciski najpotrzebniejsze są na panelu i to wystarcza do sprawnego regulowania ekranu. Co do dylematu 7 czy 8 cali8mkę bierz bo ma lepszy przetwornik. 7mke pokazłem tutaj także, na kanale sonary i mapy masz sporo różnego sprzętu głównych brandów sonarowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bezaocb Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Dzięki za odpowiedzi już wiem na co zwrócić uwagę jednak będę szukał większej 8-9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 na Happyangler wpadły promocje na echosondy ale nie jestem pewny czy dalej wysyłają na europę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi