meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Ciekawe jaka cenę dadzą w Pl za target Lock. Pewnie majac całe combo chodziło by to zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 W stanach kosztuje tyle samo co ML wiec pewnie u nas bedzie kosztowal kolo 9 tys Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Ciekawe czy u nas w ogóle będzie, bo na dobrą sprawę ULTREX jest nieosiągalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Jeżeli na Litwie pojawiły się to raczej będzie i tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Ciekawe czy u nas w ogóle będzie, bo na dobrą sprawę ULTREX jest nieosiągalny Może zaraz ktoś wymyśli albo oni sami zrobią, jakiś system mocowania do pawęży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 (edytowane) Mocowanie to pikuś. Zastanawia mnie czy w sofcie czegoś nie dodali że może to chulać tylko z Ultrex'em. @karkoszek https://www.rob-tar.pl/pl/p/Silnik-elektryczny-Minn-Kota-ULTREX-80MSIIP-LINK_BT-60/9252 Wysyłka w 48h, to może jednak jest w PL. Edytowane 25 Sierpnia 2022 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Mocowanie to pikuś. Zastanawia mnie czy w sofcie czegoś nie dodali że może to chulać tylko z Ultrex'em. @karkoszek https://www.rob-tar.pl/pl/p/Silnik-elektryczny-Minn-Kota-ULTREX-80MSIIP-LINK_BT-60/9252 Wysyłka w 48h, to może jednak jest w PL.Piotr, ten sklep to akurat większość sprzętu ma "dostępne" w 24h. Tak jak i na przykład 360, która też jest dostępna ale nie jest dostępna ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Piotr, ten sklep to akurat większość sprzętu ma "dostępne" w 24h. Tak jak i na przykład 360, która też jest dostępna ale nie jest dostępna ......Rozumiem. NIe znam sklepu, tylko Google mi wyszukało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Equalizer Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Witam. Rozważam zakup echosondy z nieco wyższej półki. Obecnie mam Hook Reveal 7, ale chciałbym przesiąsć się na coś nieco lepszego. Myślałem o Elite FS, ale chciałbym zobaczyć Wasze opinie o tym modelu i może rozważyć inne Wasze propozycje w podobnej klasie, ale innego producenta. Od urządzenia wymagam przede wszystkim ogólnej bezawaryjności. Poza tym dobrego obrazowania side scan, downscan itp. W Lowrance bardzo przypadło mi do gustu połączenie downscan z tradycyjnym sonarem. Czy ta funkcja jest warta pozostania przy tej marce czy może inni producenci mają do zaoferowania coś lepszego w tym przedziale cenowym? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Witam. Rozważam zakup echosondy z nieco wyższej półki. Obecnie mam Hook Reveal 7, ale chciałbym przesiąsć się na coś nieco lepszego. Myślałem o Elite FS, ale chciałbym zobaczyć Wasze opinie o tym modelu i może rozważyć inne Wasze propozycje w podobnej klasie, ale innego producenta.Od urządzenia wymagam przede wszystkim ogólnej bezawaryjności. Poza tym dobrego obrazowania side scan, downscan itp. W Lowrance bardzo przypadło mi do gustu połączenie downscan z tradycyjnym sonarem. Czy ta funkcja jest warta pozostania przy tej marce czy może inni producenci mają do zaoferowania coś lepszego w tym przedziale cenowym? PozdrawiamKolego, jest cały duży wątek o wyborze echosondy: Wybór echosondy! - strona 183 - Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing - strona 183Tam poszukaj, prócz tego jest wątek o echosondzie do 5tysięcy zł. FS-ka także ma swój wątek. Nowości od Lowrance na 2021 - nowa Elite FS, nowy system obrazowania Live - Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing Przeczytaj, oceń sam. Poglądów tyle co userów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_P Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Dobry wieczór,Posiadam namiary na miejscówki w formacie GPS Lowrance z rozszerzeniem pliku usr.Zmieniłem echosondę na Garmin.Czy można konwertować dane z formatu Lowrance na Garmin?PozdrawiamWojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Można, jest program do tego o nazwie GPSbabel. free apka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_P Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Można, jest program do tego o nazwie GPSbabel. free apka. Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 27 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 (edytowane) Noszę się z zamiarem zakupu bocznego sonaru Garmin i nie chciałbym się pomylić z wyborem bo odsprzedaż sprzętu jest problematyczna. Użytkuję EchoMap70DV+GT20 . Generalnie jestem zadowolony , jest mały problem z pobieraniem map,nie obsługuje SV bez GCV10/20 co finansowo nie jest korzystne ale lubię dotykowy ekran. Niedługo zamierzam dokupić przetwornik PS30. Natomiast chcę rozbudować system echo o dodatkowy ploter z SV. Przetwornik chcę zamontować na sztycy z boku. Po pierwsze , że pod/za łodzią nie mam już miejsca a po drugie chcę uniknąć zakłóceniem od maximizera . I tu moje pierwsze pytanie. PRZETWORNIK DO SV.1) W jaki przetwornik celować ?a)GT52(455/800)b)GT54 (UHD455/1200)c)GT56UHD(455/800/1000)2) Co to jest technologia UHD ? Przetwornik GT52 ma częstotliwość 800kHz a nie jest oznakowany UHD a przetwornik GT54 ma częstotliwość 800kHz i tak opisany jest.3)Jaki wybrać ploter w zależności od przetwornika. Bardzo chwalony jest za stosunek cena/możliwości STRIKER SV.W wersji 92SV(480x800) z przetwornikiem GT52 będzie kosztował około 3200zł ale nie obsłuży przetwornika GT56.4)EchoMap92SV to koszt już około 6700zł. Ekran tej samej rozdzielczość 800x480. Czy dla samego przetwornika który nie jest pewne czy daje dużo więcej korzyści warto dopłacać różnicę?5)Echomap723XSV to wydatek około 7500zł. Podobnie przetwornik GT56, ekran rozdzielczości 1024x600 ekran dotykowy!!! . Echomap 923xsv z GT56 rozdzielczości 1280x720 to już około 10k.6)Też za około 10k EchoMap102SV z GT56 i największy ekran 10" z największą rozdzielczości 1280x800 ekran dotykowy. Jaki więc wybór jest sensowny ? Czy lepiej wydać 3k na Strikera 92SV z GT92 czy warto dołożyć do 10K i celować w 923xsv lub 102SV, które funkcje warto mieć ? tworzenie map?dotykowy ekran?kluczowy jest rozmiar ekranu/rozdzielczość bo tu (w tym budżecie nie piszę o GsmMap8412XSV) królem jest 102SV. A może jeszcze inne funkcje są ważne ? Edytowane 27 Października 2022 przez Jacky X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) Kup sobie Ultrę z happy anglera- jeśli jest jeszcze , bo niedawno była za 966E z gt54 i nie kłopocz się dylematami. Edytowane 28 Października 2022 przez Maciej_K 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) Kup sobie Ultrę z happy anglera- jeśli jest jeszcze , bo niedawno była za 999E z gt54 i nie kłopocz się dylematami. OK ULTRA. Nie zrozumiałem skrótu myślowego a nie chciałbym się pomylić .... Domyślam się EchoMap 102SV ULTRA. Nie widzę tej oferty za 999E z przetwornikiem razem/osobno. Możesz przesłać linka tu lub na priv ? PS1 Co w echosondach znaczy literka "x" w oznaczeniu sprzętu ? SV/XSV ?PS2. A tu 1700E w wersji 122SV : Przetwornik Garmin ECHOMAP Ultra 122sv i GT54UHD-TM | Szczęśliwy wędkarz (happyangler.com)https://happyangler.com/product/garmin-echomap-ultra-122sv-and-gt54uhd-tm-transducer-69380067/ Edytowane 28 Października 2022 przez Jacky X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 OK ULTRA. Nie zrozumiałem skrótu myślowego a nie chciałbym się pomylić .... PS1 Nie wiem jaką politykę ma Admin. Jak wolno to podaj w poście link do tego sprzętu a jak linki nie są mile widziane to na priv. Dzięki.PS2. CO w echosondach znaczy literka "x" w oznaczeniu sprzętu ? SV/XSV ?Garmin ECHOMAP Ultra 102sv and GT54UHD-TM Transducer | Happy Anglersxv- modu sonarowy obsługujący sonar tradycyjny, clearvu i side vu, bez tego oznaczenia dany ekran nie obsługuje przetworników sam z siebie, ma tylko złącze network. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 No jak się patrzy na stosunek/cena to mi ten sprzęt najbardziej podchodzi. Sam sklep jest mi znany bo parę razy czytałem o nim na forum. A na oficjalnej stronie Garmina 102SV z GT56 ..... 2500E . Słabo bardzo w porównaniu. Rozumiem są pozytywne doświadczenia z tym sklepem Happy Angler. Jak tam wygląda zamówienie : przedpłata/za pobraniem , opłaty transportowe , jak z vatem , jak długo się czeka . Jest gdzieś opisane na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Sklep jak każdy inny w Europie. Wysyłka w ciągu kilku dni kurierem. Skoro Europa to nie płacisz żadnego vatu. Wejdź w sklep dodaj do koszyka podajesz kraj do wysyłki itd i wyskoczy ci cena. Ale powinna hyc Free. Na stornie sklepu zreszta wszystko jest dokładnie opisane, wysyłka, płatności,zwroty itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Sklep jak każdy inny w Europie. Wysyłka w ciągu kilku dni kurierem.Skoro Europa to nie płacisz żadnego vatu. Wejdź w sklep dodaj do koszyka podajesz kraj do wysyłki itd i wyskoczy ci cena. Ale powinna hyc Free.Na stornie sklepu zreszta wszystko jest dokładnie opisane, wysyłka, płatności,zwroty itd. Ceny są netto i sklep doliczy przy wysyłce do Polski 23% + wysyłka 18 Euro.Wystarczy dodać do koszyka i podać kraj wysyłki i od razu pokaże się cena brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Ceny są netto i sklep doliczy przy wysyłce do Polski 23% + wysyłka 18 Euro.Wystarczy dodać do koszyka i podać kraj wysyłki i od razu pokaże się cena bruttoDokładnie tak jak pisze @Czechofil . Skuszony cena zamówiłem u nich ultrę. Towar w drodze … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Dokładnie tak jak pisze @Czechofil . Skuszony cena zamówiłem u nich ultrę. Towar w drodze … Wczoraj wrzuciłem echo do koszyka ale potrzebne były dane karty ,której nie miałem pod ręka. A dziś .... moja sonda jest Twoja . To była chyba ostatnia sztuka w magazynie. Zostały ultra 122SV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 (edytowane) Wczoraj wrzuciłem echo do koszyka ale potrzebne były dane karty ,której nie miałem pod ręka. A dziś .... moja sonda jest Twoja . To była chyba ostatnia sztuka w magazynie. Zostały ultra 122SV Musiał ktoś Ci podkupić bo ja swoją zamawiałem 4 dni temu i sprawdzałem , ze 5 szt było dostępne . No ale co się dziwić jak cena była naprawdę dobra … Edytowane 29 Października 2022 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Tak rozmyślam ostatnio o tych echosondach i spojrzałem na GsmMap8410xsv. I się tak zastanawiam:" Czy potrzebuję dużej rozdzielczości skoro..... szukam dużych ryb?" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 8k na nic zda się, jeśli nie beda rybki skłonne do współpracy ,badz czas i miejsce nie te... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi