meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Garmin ECHOMAP Ultra 102sv and GT54UHD-TM Transducer | Happy Anglersxv- modu sonarowy obsługujący sonar tradycyjny, clearvu i side vu, bez tego oznaczenia dany ekran nie obsługuje przetworników sam z siebie, ma tylko złącze network. W Happy Angler ULTRY 102 z przetwornikiem za 966E nie ma. A co myślisz o Echomap 92SV z GT56 za 750E ? Rozdzielczość ekranu mniejsza , wielkość o 1" mniejsza ale sam nie wiem czy to mi zrobi aż tak wielką różnicę.Urządzenie wielofunkcyjne Garmin ECHOMAP 92sv UHD z przetwornikiem GT54UHD-TM | Szczęśliwy wędkarz (happyangler.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 (edytowane) To może ja odpowiem bo właśnie jestem po testach z 92sv i 102sv na wodzie . Krótko i na temat : różnica jest spora i jak dla mnie warto trochę dopłacić do 102sv . Jacky x na Sportfiskeprylar.se były jeszcze 102jki w dobrej cenie W Happy Angler ULTRY 102 z przetwornikiem za 966E nie ma. A co myślisz o Echomap 92SV z GT56 za 750E ? Rozdzielczość ekranu mniejsza , wielkość o 1" mniejsza ale sam nie wiem czy to mi zrobi aż tak wielką różnicę.Urządzenie wielofunkcyjne Garmin ECHOMAP 92sv UHD z przetwornikiem GT54UHD-TM | Szczęśliwy wędkarz (happyangler.com) Edytowane 5 Listopada 2022 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 (edytowane) To może ja odpowiem bo właśnie jestem po testach z 92sv i 102sv na wodzie .Krótko i na temat : różnica jest spora i jak dla mnie warto trochę dopłacić do 102sv . Jacky x na Sportfiskeprylar.se były jeszcze 102jki w dobrej cenie Próbowałem tam zrobić zakupy ale przy płatności wyskoczyło jakieś okienko i nie wiem co tam trzeba wpisać. Zrozumiałem, że to jest jakieś zabezpieczenie i przepisywałem tekst ale to niezadziałało:"type in the following text""rewers klonik emocja emocja weopff" "type the text" PS. Tekst owszem trzeba przepisać ale chodzi o to , że trzeba odfajkować zgodę w okienku. Edytowane 5 Listopada 2022 przez Jacky X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal_S Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Przed wypłynięciem każdy elektryk CI to ogarnie. Ale uziemienie na wodzie może być problematyczne jednak Nie jest to wcale problematyczne . Polecam obejrzeć filmik na kanale Sonary i mapy: "Zakłócenia od silników z maksymizerami w Garminie- rozwiązanie problemu" na youtube. Spokojnie można to ogarnąć samemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Nie jest to wcale problematyczne . Polecam obejrzeć filmik na kanale Sonary i mapy: "Zakłócenia od silników z maksymizerami w Garminie- rozwiązanie problemu" na youtube. Spokojnie można to ogarnąć samemu .Też polecam ten flm )overall- wystarczy kawałek kabla miękkiego z jakimś ciężarkiem- by za burtę wyrzucić albo przykręcić do metalowej sztycy czy czegokolwiek innego będącego w wodzie. Inne elementy układanki to osobne zasilanie, rozłożenie kabli na łodzi tak, by przetwornikowe były jak najdalej od prądowych. Ferryty niewiele wnoszą tak naprawdę , można je dla spokoju ducha zawiesić na kabel zasilający i przetwornikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 I tak ma być ja ze Szwecji kiedyś mk.kupowalem to tez niebylo mowy o 0% vat na firmę. Tylko ze to duży sklep. Z małymi sklepami w Niemczech nie ma problemu w tej materiiMniejsza o to czy vat 0 czy 23 bo to w sumie na jedno wychodzi przy zakupie na firmę, pytanie czy na jakimś etapie zakupu, mamy możliwość podania danych firmy. Doszedłem do podania numeru karty i do tago momentu nie było takiej możliwości, potem pojawia się taka możliwość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 jak bralem mk ze szwecji to niebylo mozliwosci wpisania danych firmy - tylko dane wysylkowe , tym samym nawet jak na te dane zrobili fakture to bez nip i tyle z tej faktury. jakis duzy sklep to byl , niepamietam nazwy. Pisalem tez do nich email-e , lecz bez jakiejkolwiek odpowiedzi. paczka ups przyszla w 4 dni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 byxtarr Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 W Happy Angler ULTRY 102 z przetwornikiem za 966E nie ma. A co myślisz o Echomap 92SV z GT56 za 750E ? Rozdzielczość ekranu mniejsza , wielkość o 1" mniejsza ale sam nie wiem czy to mi zrobi aż tak wielką różnicę.Urządzenie wielofunkcyjne Garmin ECHOMAP 92sv UHD z przetwornikiem GT54UHD-TM | Szczęśliwy wędkarz (happyangler.com)Ja używam ponad rok 92SV z GT54 - uważam, że będziesz zadowolony. Pytanie czego używałeś wcześniej - ja miałem poprzednie echo bez map i tutaj same mapy już mi ogromnie wiele ułatwiają. Pytanie czy przesiąść się na większe i czy warto? Zawsze warto większe. Natomiast ja jestem ogromnie zadowolony z tego co mam i mi wystarcza do sprawnego łowienia . Podobnie zmieniałem wcześniej auto z uterenowionego kombi na dużego SUV-a - czy warto - oczywiście, że warto, ale jak miałem kombi to też mi się podobało. Reasumując - uważam, że jeśli nie masz ochoty wydawać więcej to 92sv jest naprawę fajną echosondą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Jak by ktoś jeszcze szukał Echomap Ultra 102sv z GT54, to tu jest chyba najtańsza oferta z darmową wysyłką (cena jest ceną brutto): https://www.ruoto.fi/en/marine/garmin-echomap-ultra-102sv-gt54-transducer/p/753759212889/753759212889/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Jak by ktoś jeszcze szukał Echomap Ultra 102sv z GT54, to tu jest chyba najtańsza oferta z darmową wysyłką (cena jest ceną brutto): https://www.ruoto.fi/en/marine/garmin-echomap-ultra-102sv-gt54-transducer/p/753759212889/753759212889/Najgorętsza promocja w Eu tego sezonu wyprzedażowego. Ciekawe, czy nie będzie następcy dużych echomapów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seeba Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 Ten Echomap Ultra 102sv z GT54 jest lepszym rozwiązaniem od lowrance elitę 9 fs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 Witam.Mysle o przesiadce z Lowrance Elite hdi na cos z bocznym sonarem.Duzo tego wszsytkiego jest a obejzec/wyprobowac na zywo nie mam mozliwosci wiec pytanie moje co i czy warto.Jest oferta Lowrance HDS 9 plus przetwornik 3D za okolo 5K i nad tym sie zastanawiam.Czy moze lepiej pojsc w cos nowszego,9 FS?Inne firmy do mnie nie przemawiaja z powodu braku cierpliwosci do grzebania w ustawieniach.Wertykal mnie nie interesuje a poprostu zeby to jakos udczciwie dzialalo.Do tych ktorych swiezbia palce zeby odeslac mnie do jakiegos linku prosze STOP.Czytalem duzo a posty z cyframi/nazwami jakos niczego mi nie objasnily.wiec jesli mozna prosic zwykle proste porady.Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 Hds 9 której generacji ? Gen 3 carbon czy live za te 5k?. 3d to osobny przetwornik z modułem black box- mało mobilne + ewentualnie osobny przetwornik dla 2d jeśli uzywasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Witam.Mysle o przesiadce z Lowrance Elite hdi na cos z bocznym sonarem.Duzo tego wszsytkiego jest a obejzec/wyprobowac na zywo nie mam mozliwosci wiec pytanie moje co i czy warto.Jest oferta Lowrance HDS 9 plus przetwornik 3D za okolo 5K i nad tym sie zastanawiam.Czy moze lepiej pojsc w cos nowszego,9 FS?Inne firmy do mnie nie przemawiaja z powodu braku cierpliwosci do grzebania w ustawieniach.Wertykal mnie nie interesuje a poprostu zeby to jakos udczciwie dzialalo.Do tych ktorych swiezbia palce zeby odeslac mnie do jakiegos linku prosze STOP.Czytalem duzo a posty z cyframi/nazwami jakos niczego mi nie objasnily.wiec jesli mozna prosic zwykle proste porady.Z gory dziekuje.Weź 9tkę FS i będzie ok. Za 5k nie wierzę w set carbona z SS3D , no chyba że w USA. Jak chcesz mieć spokój z grzebaniem w ustawieniach= Lowrance. Linkować ci nie będę , natomiast u mnie na kanale sonary i mapy masz różne brandy pokazane, polecam. Dużo tam tego jest, ale jak masz czas- to go poświęć na sprawę, bo to twoje pieniądze, ty będziesz używał a nie userzy jerkbaita. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 (edytowane) Nie jes to carbon,Hds 3gen.Tak wyglada Edytowane 13 Listopada 2022 przez woblerus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 (edytowane) idz w fs , jak Maciek pisal- gen3 to już donozaur Edytowane 13 Listopada 2022 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Nie jes to carbon,Hds 3gen.Tak wygladaOdpuść, to co nowe jest na ekranie znacznie lepsze i mniej kłopotliwe instalacyjnie. moduł wygląda niewinnie, ale komplet kabli- przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Takiej odpowiedzi oczekiwalem,prostej...Dziekuje za rady.Wiec jesli FS to nie trzeba sie spieszyc a Black Friday tuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Takiej odpowiedzi oczekiwalem,prostej...Dziekuje za rady.Wiec jesli FS to nie trzeba sie spieszyc a Black Friday tuz U nas na większe obiżki bym nie liczył, zagraniczne nie mają menu PL i trzeba się nakombinować, by to uzyskać lub po prosut zapłacić za kod odblokowujący język. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wook-wlkp Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Cześć Koledzy, krótko i na temat, Kupiłem sobie pierwsze pływadło, gumiaka Honda z aluminiową podłogą.Chcę się uzbroić w echosonde, coś porządnego na lata, nie chcę dojśc do wniosku, że muszę zmienić po jednym sezonie :/. 70% łowienia to rzeka Warta w okolicach Wielkopolski, pływanie na spalinie, okazjonalnie jeziorko z elektrykiem.Nigdy wcześniej tak prawdziwie nie łowiłem z echo, nie licze kilka razy na obcej łajbie z obcym echo, raczej się przyglądałem (używam deepera, ale to przy karpiowaniu ). Echo chcę głównie używać do badania dna, szukania twardego dna, oznaczania miejsc, fajnie gdyby była mapa batymetryczna/geograficzna żebym wiedział gdzie jestem na jeziorze/rzece, chyba taka klasyka (z panoptixa nie sądzę bym korzystał). Po głębokiej lekturze wytypowałem ECHOMAP™ Ultra 102sv z przetwornikiem GT56UHD-TM, ale pytanie czy to nie będzie totalny overkill? (gdyby seria echomap 92sv uhd miała wyświetlacz lepszy niz 800x400 to bym brał). Co sądzicie?L.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Cześć Koledzy, krótko i na temat, Kupiłem sobie pierwsze pływadło, gumiaka Honda z aluminiową podłogą.Chcę się uzbroić w echosonde, coś porządnego na lata, nie chcę dojśc do wniosku, że muszę zmienić po jednym sezonie :/. 70% łowienia to rzeka Warta w okolicach Wielkopolski, pływanie na spalinie, okazjonalnie jeziorko z elektrykiem.Nigdy wcześniej tak prawdziwie nie łowiłem z echo, nie licze kilka razy na obcej łajbie z obcym echo, raczej się przyglądałem (używam deepera, ale to przy karpiowaniu ). Echo chcę głównie używać do badania dna, szukania twardego dna, oznaczania miejsc, fajnie gdyby była mapa batymetryczna/geograficzna żebym wiedział gdzie jestem na jeziorze/rzece, chyba taka klasyka (z panoptixa nie sądzę bym korzystał). Po głębokiej lekturze wytypowałem ECHOMAP™ Ultra 102sv z przetwornikiem GT56UHD-TM, ale pytanie czy to nie będzie totalny overkill? (gdyby seria echomap 92sv uhd miała wyświetlacz lepszy niz 800x400 to bym brał). Co sądzicie?L.M.Szukaj ultry w Szwecji, tam co prawda z gt54 jest po niecałe 6k, A to dobry ekran jestOverkilem w Garminie to jest Gpsmap 8410 xsv bo ma jeszcze więćej pxl niż ultra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wook-wlkp Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Cześć Maciej, Dwa pytania, 1) Czytam speca GT54 vs GT56, czy warto nad tym rozmyślać w kontekście łowienia na rzece, który z nich byłby lepszy?Czytam to zestawienie, ale nie potrafię tego ocenić...tzn wiem względnie jak działa echo, wiem czym są kąty, wiązki etc...ale w kontekście tej konkretnej echo i łowienia na rzece...to nie wiem . https://www8.garmin.com/marine/PDF/transducer_selection_guide.pdf 2) Jak to jest z mapami, czy Ultra ma już jakiś preload, a jeżeli tak to jaki? Innymi słowy, chciałbym widzieć w WLKP gdzie jestem na mapie czy to płynę po rzece czy po jeziorku. Z góry dzięki z info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Co do planów zakupowych w Lowrance- poczekaj, dobrze radzę Pojawiła się na YT informacja o nowościach Lowrance 2023: HDS Pro i Active Target 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Pojawiła się na YT informacja o nowościach Lowrance 2023: HDS Pro i Active Target 2Masz na myśli gościa , co do zdjęć z neta gada?Powiem tak,że przełomu nie spodziewam się bo widziałem ceny nowych przetworników, zanim usunęli linki. Jest kilka ciekawostek, ale póki co nie ma potwierdzenia, a nawet jakby było, to nie bedę nic wrzucał, bo 2lata temu miałem korespondencję z panami z PP, którzy nie życzyli sobie m.in. tutaj publikacji o nowościach przed oficjalnym release. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Do końca roku pewnie w ziemi obiecanej zrobia ,premierę a u nas jak zwykle na wiosnę. Także chwilą cierpliwosci i wszytsko bedziw jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi