meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Pewnie temat przewijał się iż nie raz ale wybaczcie musiałbym z dwa dni poswiecić na czytanie. Chciałbym zakupić echo do kwoty powiedzmy 3,5 tys zł. Wędkuje raczej na płytkich zbiornikach 1,5-6m. Oczekuje bardzo dobrego obrazowania zanieczyszczeń na dnie zielsko, gałęzie, kamienie itp. Do tego boczny sonar oraz GPS. Wyświetlacz 7 lub 9" o wysokiej rozdzielczości. Możecie coś ciekawego polecić? Wstępnie myślałem nad lowrance Hook reveal tripleshot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 W tej chwili Helix 7” jest w promo wiec warto się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Gdzie jest w promocji? I w czym ma przewagę nad lowrance? Miałem wcześniej Garmina 5 kupiłem używkę ale po kilku wyjazdach szlak ja trafił. Dlatego teraz chce kupić raz a porządnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Gdzie jest w promocji? I w czym ma przewagę nad lowrance? Miałem wcześniej Garmina 5 kupiłem używkę ale po kilku wyjazdach szlak ja trafił. Dlatego teraz chce kupić raz a porządnieJeśli nie czytałeś, oglądałeś- zacznij od mojego wpisu blogowegohttps://sonaryimapy.blogspot.com/2023/03/subiektywnie-o-echosondach-z-sonarem.htmlmasz tam pokazane jak obrazują, jak mapują, jakie mają plusy i minusy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Lowrance elite fs 9 - bardzo dobre obrazowanie, podstawa do rozbudowania o live, współdziała z dziobowka, w sumie chyba największą dostępność map batymetrycznych na Genesis social maps, prosta obsługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Lowrance elite fs 9 - bardzo dobre obrazowanie, podstawa do rozbudowania o live, współdziała z dziobowka, w sumie chyba największą dostępność map batymetrycznych na Genesis social maps, prosta obsługa. Fs nie jest w tym budżecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Jeśli nie czytałeś, oglądałeś- zacznij od mojego wpisu blogowegohttps://sonaryimapy.blogspot.com/2023/03/subiektywnie-o-echosondach-z-sonarem.htmlmasz tam pokazane jak obrazują, jak mapują, jakie mają plusy i minusy. Dzieki, obejrzałem ????. Kurde widzę ciężki wybór. Garmin wychodzi chyba najlepiej cenowo ale mam delikatny uraz do sprzętu ten firmy niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Pytanie co kupiłeś jako używkę. Jakoś nie słychać o masowo padających Strikerach. O problemach w Hook Reveal w pewnym okresie coś było słychać, o czym nawet Maciej_K napisał w tym wpisie:https://sonaryimapy.blogspot.com/2021/01/garmin-striker-vs-hook-reveal-w-moich.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Pytanie co kupiłeś jako używkę. Jakoś nie słychać o masowo padających Strikerach. O problemach w Hook Reveal w pewnym okresie coś było słychać, o czym nawet Maciej_K napisał w tym wpisie:https://sonaryimapy.blogspot.com/2021/01/garmin-striker-vs-hook-reveal-w-moich.htmlKonrad, w nagrywce pluso-minusowej też o tym mówiłem. Kwestia dostępności nowego sprzętu na serwisie, bo bezproblemowo wymieniają jeśli się trafi felerny egzemplarz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Jak sądzicie lepiej dołożyć do 9" ekranu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rybens Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Bez dwoch zdan na 7 podzielenie ekranu to porazka na 9 juz jest akceptowalne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Rozumiem, a z czego wynika to, że raymarine w wielkości 9" jest 2x droższy od Garmina? Oglądałem porównanie to raczej wielkich różnic nie było między tymi dwoma modelami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) ( Jak sądzicie lepiej dołożyć do 9" ekranu ?) Kozi , wydaje mi się z jakiego pułapu startujesz . Ja na 7" Helixa Si przesiadłem się z monochromatycznego Mark 5 X pro i to był kosmos . Po paru latach absolutnie chciałbym zmienić ekran na 9" co najmniej . Wszystko zależy od oczekiwań i wcześniejszych doświadczeń . Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Rozumiem, a z czego wynika to, że raymarine w wielkości 9" jest 2x droższy od Garmina? Oglądałem porównanie to raczej wielkich różnic nie było między tymi dwoma modelami.Miałem zarówno axioma jak i echomap i dla mnie nie widzę sensu w buleniu 2x za raymarine . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Filip_R Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Witam wszystkich, Zastanawiam się nad zakupem echo pomiędzy: Echosonda LOWRANCE HDS LIVE 9 ROW Active Imaging 3-in-1 Humminbird HELIX 12 CHIRP MEGA SI+ GPS G4NObecnie używam echo LOWRANCE HOOK Reveal 7 TripleShot. Warto jest dopłacić do Humminbird i zakupić większy wyświetlacz 12? Podobno Lowrance jest dużo prostszy w obsłudze i w sumie na to nie narzekam. Jakie są jeszcze większe różnice w tych echo aby podjąć decyzję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Jak daleko siedzisz od ekranu?Czemu od razu Helix 12? Może wystarczy 9 - porównujesz go do ekranu Lowrance 9.Helix 12 ma lepszą rozdzielczość od Lowrance 9, a ten ma większą od Helixa 9.Większy ekran to zawsze większy ekran Poza tym chyba ważniejsze w tym przypadku jest Twój dalszy plan, czyli rozbudowa o system Live, albo sterowanie silnikiem dziobowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Filip_R Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Siedzę 70 cm od ekranu. Porównuję Lowrance 9 do Helixa 12 ponieważ są w podobnej cenie. Z jednej strony chciałbym większy ekran natomiast z drugiej strony pływam na Lowrance i już trochę znam te echo. O sterowaniu silnikiem dziobowym nie myślałem natomiast o rozbudowie o system live jak najbardziej. Może macie jakieś inne propozycję echo w granicy cenowej około 10 tyś? Pływam głownie na Polskich jeziorach + raz bądź dwa razy w roku wypad na szkiery bądź do Norwegii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 (edytowane) Jeżeli masz zamiar rozbudować w przyszłości zestaw o tryb live... to najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie GARMIN... w zakładanym budżecie poszukaj sobie GARMIN GPSMAP 923XSV...z przetwornikiem GT56. Edytowane 5 Maja 2023 przez Karol Krause 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysiu Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Kolega Karol ma racje jak live to Garmin i tez bym brał gpsmap923xsv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Witam wszystkich, Zastanawiam się nad zakupem echo pomiędzy:Echosonda LOWRANCE HDS LIVE 9 ROW Active Imaging 3-in-1Humminbird HELIX 12 CHIRP MEGA SI+ GPS G4NObecnie używam echo LOWRANCE HOOK Reveal 7 TripleShot. Warto jest dopłacić do Humminbird i zakupić większy wyświetlacz 12? Podobno Lowrance jest dużo prostszy w obsłudze i w sumie na to nie narzekam. Jakie są jeszcze większe różnice w tych echo aby podjąć decyzję? Ekran dotykowy naogół jest szybszy w obsłudze a takowy ma HDS. Skoro pływasz na hooku - naturalnym byłby przeskok w stronę HDS live. Helix12 daje spoko obraz, trochę więcej klikania w nastawach- ale też bez przesady, bo to co potrzebne masz na panelu przycisków- czułość, zmianę częstotliwości, zoomy .Także nie ma krzywdy w obsłudze tego sprzętu tak naprawdę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Zdecydowanie nie ma. Sam przesiadłem się z Solixa na Helixy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Zdecydowanie nie ma. Sam przesiadłem się z Solixa na Helixy Już pognałeś 15taka?Ja jak skończę przygodę apexową- też idę w Helixy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bobby0404 Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Już pognałeś 15taka?Ja jak skończę przygodę apexową- też idę w Helixy.Tak z ciekawości: czy są jakieś argumenty takiej decyzji poza ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Tak z ciekawości: czy są jakieś argumenty takiej decyzji poza ceną?Są praktyczne- gabarytowo-masowe oraz obróbki pozyskanych danych w celu robienia zaawansowanych map. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 (edytowane) Panowie przymierzam się do kupna swojej pierwszej echosondy. Budżet skromny bo muszę się zmieścić w 1000 pln. Czy do nauki lepiej wybrać nowego Garmin Striker Vivid 4cv z przetwornikiem GT20-TM czy szukać w używkach czegoś z większym ekranem?Echo do pontonu 3,2 m, więc za wiele miejsca nie mam.I czym się różni STRIKER Vivid 4cv od STRIKER Plus 4cv? Z góry dzięki za pomoc Edytowane 7 Lipca 2023 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi