meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) Obecnie pływam na Lowrance Elite 5 HDI chodzi mi głowie wymiana na coś większego, 7-9 cali z SI, co polecacie? Edytowane 25 Sierpnia 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Obecnie pływam na Lowrance Elite 5 HDI chodzi mi głowie wymiana na coś większego, 7-9 cali z SI, co polecacie?Subiektywnie- 9 cali to Striker Vivid i GT52 przetwornik a 7mka- Helix 7 G4, bo najwięcej potrafi z 7mek na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Z tego co widzę Striker wychodzi znacznie lepiej cenowo, nawet taniej niż Helix 7 G4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 macieknikos Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Witam czy posiada ktoś .Albo miał styczność z Humminbirdem MODEL Apex mega si Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Cześć, mam takowy, polecam zerknąć tutaj, do mojego kanału YT: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Z tego co widzę Striker wychodzi znacznie lepiej cenowo, nawet taniej niż Helix 7 G4Bo striker to okrojony echomap. Humminbird helix 7 ma lepszą rozdzielczość i boczny sonar i do tego obsługuje mapy, w przeciwieństwie do garmina. Helix 7 MSI to teraz mniej niż 3500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Striker 7/9cv z GT52 nie ma sonaru bocznego, w sensie SI?Dokładnie Helix 7 to ok 3400-3500pln, a Striker 9cv z GT52 można znaleźć poniżej 2900pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Striker 7/9cv z GT52 nie ma sonaru bocznego, w sensie SI?Dokładnie Helix 7 to ok 3400-3500pln, a Striker 9cv z GT52 można znaleźć poniżej 2900pln.Ma si, ale humek ma lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) Spoko ale różnica w cenie też niemała, a podejrzewam, ze wystarczy mi i ten ze Strikera. A jak ma się coś z obecnej oferty Lowrance do Garmina i Humminbirda? Z Elite 5 HDI jestem bardzo zadowolony. Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Może zdefiniuj max dudzet i czy musi być nówka. Np za ok 3,5k możesz kupić używkę lowrance Elite ti2 9" który jak dla mnie jest super opcja pod względem cena/jakość i prostota obsługi na wielki Plus ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Generalnie na ten moment chciałem się raczej zorientować co polecacie i jakie to mniej więcej ceny. Nie myślałem jeszcze o budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pitpno Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Cześć! Jaką kupić mapę do garmina? Navionics czy bluechart g3? Łowie głównie na Mazurach i Warmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Cześć! Jaką kupić mapę do garmina? Navionics czy bluechart g3? Łowie głównie na Mazurach i Warmi.Wyglądają tak samo funkcjonalnie, dane w Navionics są od sprawdzonego dostawcy - jeśli chodzi o część jezior WJM. Pakiet cieniowany wygląda fajnie, film o nim zrobiłem u siebie na kanale sonary i mapy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pitpno Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Wyglądają tak samo funkcjonalnie, dane w Navionics są od sprawdzonego dostawcy - jeśli chodzi o część jezior WJM. Pakiet cieniowany wygląda fajnie, film o nim zrobiłem u siebie na kanale sonary i mapy: https://youtu.be/HIOqluRfObIDzięki! Kupuje navionics. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Dzięki! Kupuje navionics. Pamiętaj- Garmin ma własne wydawnictwo Navionics, zwykłe Navionicsy nie działają z nim. Zainstaluj sobie apkę boating app od nich i przez 14 dni masz triala map, podglad do tych, które są opracowane w cieniowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Pamiętaj- Garmin ma własne wydawnictwo Navionics, zwykłe Navionicsy nie działają z nim. Zainstaluj sobie apkę boating app od nich i przez 14 dni masz triala map, podglad do tych, które są opracowane w cieniowaniu. Chyba, że jesteś w Szwecji wtedy apka ma 3 dniowy trial ... (tak było ze dwa lata temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Chyba, że jesteś w Szwecji wtedy apka ma 3 dniowy trial ... (tak było ze dwa lata temu)14 dni. Fresh data. Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kardi Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Kochani, najprostsza sonda pokazująca tylko głębokość, kształt dna i temperaturę i może prędkość. Lekka mała tania,łatwa do montażu. Coś jest w sklepach? I potrzebuję za 4 dni… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Kochani, najprostsza sonda pokazująca tylko głębokość, kształt dna i temperaturę i może prędkość. Lekka mała tania,łatwa do montażu. Coś jest w sklepach? I potrzebuję za 4 dni…Striker 4 vivid od Garmina. Unikaj Hooka2. Hook Reveal 5SS będzie ok, dodatkowo obsłuży Navionics, Cmap czy Maximapę- jeśli mapy nawigacyjne potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peesx Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Właśnie Maćku napisałeś jak ja pisałem. Garmin Striker 4, nawet na allegro dostawa we wtorek. Masz oferty w zestawach lub bez. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Juko Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Cześć.Chciałem sobie kupić może trochę na wyrost w miarę przyzwoite echo.Będę łowił w Szwecji, Mazurach, Podlasiu i na Pojezierzu Łęczyńsko-Włodawskim. Oglądałem obrazy i patrzyłem obsługę sond na Lowrance i Garmina, przeczytałem prawie cały ten wątek (chociaż się już gubię), pooglądałem troche filmów u Maćka na stronie i sobie wymyśliłem, że kupię Garmina 10 lub 12 cali, żeby pomieścić na jednym ekranie SV (łowienie między przeszkodami podwodnymi lub nad), mapę i CV. O panotopix'e narazie nie myślę.Wybór padł na Garmina. Ale Lowrenca całkiem nie przekreśliłem. Hummingbirda chyba sobie odpuszczę z racji "zabawy" z ustawieniami, które mnie przerażają, z racji że kwalifikowałbym się raczej do użytkowników początkujących, chociaż czytałem, że SV ma najlepszy z wymienionych trzech.Na Garminie kolegów trochę pływałem i coś już tam wiem . Myślałem o GPSMap 1223xsv. W PL strasznie drogo więc pomyślałem o zakupie za granicą lub poczekać na black friday...O przetworniku pomyślałem tym najnowszym - GT56UHD-TM, który ewentualnie kupiłbym później.Myślałem również o 8412xsv (wysoka rozdzielczość) ale to już nie moja półka cenowa.Fajnie jakby był jakiś dostęp do map społecznościowych. Tu chyba u Garmina najgorzej nie jest.Pchać się w GPSMAP czy może ECHOMAP? Mam mętlik w głowie. Za dużo do ogarnięcia.Co poradzicie? Czy dobrze myślę. Może coś innego? Chciałbym kupić odpowiednie echo, włączyć je i świadomie szukać ryb, chociaż mam też tą świadomość, że czeka mnie trochę nauki. Cena - myślałem o 10- max.12tys. pln.Wolę kupić coś, co mi posłuży trochę czasu. Sorry za przydługi wstęp.Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Ps. Do cen na stronach zagranicznych (szwedzkich/fińskich) należy doliczyć VAT czy już jest doliczony? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Kochani, najprostsza sonda pokazująca tylko głębokość, kształt dna i temperaturę i może prędkość. Lekka mała tania,łatwa do montażu. Coś jest w sklepach? I potrzebuję za 4 dni…Mam na zbyciu Garmina echomap jak cos, male echo, moge podeslac fotki itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Do tej pory używałem Humminbird Helix 7 z DI Mega. Na wiosnę chciałbym zakupić coś z bocznym obrazowaniem i wielkość 9-10cali. Zastanawiam się pomiędzy Humminbird Helix 10 a LOWRANCE HDS. Priorytetem jest zasięg, jakość i szczegółowość obrazu obrazowania bocznego. Który model byście polecili? A może coś innego w kwocie około 7000zł? Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jogger1 Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Ja polecam w tej cenie Raymarine 12 cali boczny sonar bardzo dobry ekran 12 cali to nie 10 , chociaż wszystko skazuje że najleoszy boczny ma najdroższy humminbird . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Jak wypada przy Raymarine Helix 10 G4? Duża różnica w jakości obrazowania bocznego? Wiem, że dwa całe mniej, ale myślę nad zostawieniem Helixa 7 do mapy a 10 cali do bocznego. Czy takie rozwiązanie ma wobec Was sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi