meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jogger1 Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Sebo - tego Twojego elementa 12 cali to ja kupiłem od Ciebie no i akurat dwa lata go użytkuję i jestem bardzo zadowolony z niego - zero zawieszania się , ustawienia , które były zostawiłem bez większych zmian …i polecam … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebo0707 Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Sebo - tego Twojego elementa 12 cali to ja kupiłem od Ciebie no i akurat dwa lata go użytkuję i jestem bardzo zadowolony z niego - zero zawieszania się , ustawienia , które były zostawiłem bez większych zmian …i polecam …Wiem wiem Konrad pamiętam.Tylko jest tak jak Maciej pisał wsparci było w czasie promowania. Chcieli z niego zrobić HDS-a tyle że troszkę im nie poszło.Plusy tego echa to jasny ekran i naprawdę w miarę dobry boczny. Ps. Jak tam przetwornik (nic mu nie stało się jak czytam że wszystko hula) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jogger1 Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Przetwornik bez zarzutu , podpiąłem go pod płetwę w silniku i nie sieje nic na ekranie do prędkości 6 km/h . Tak zadowolony jestem z tego elementa 12 , że kupiłem także 7 cali do podlodowki z dodatkowym specjalnie dedykowanym przetwornikiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oldSeb Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 (edytowane) No i będziesz zadowolony . Kolejny poziom wjedzie 12" Właśnie trochę się obawiam, że skończę tak jak laska na tym zdjęciu Edytowane 23 Listopada 2023 przez oldSeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 nie ma co sie bawic w pol srodki ,wziasc jeden ekran z wyjsciem hdmi , podpiac plazme 50" i spokoj. ogladamy my i jednostki w kolo tez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Właśnie trochę się obawiam, że skończę tak jak laska na tym zdjęciu kayak_sc_setup.pngWiesz co, z doświadczenia mówię, że bardzie praktyczne są dwa mniejsze ekrany niż jeden większy. Znam ziomków - doświadczonych gajdów wędkarskich, którzy jadą na 5 ekranów i ogarynają to. Wszystko zależy od tego ile masz $, co potrzeba na łajbie tej czy innej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Gdzie obecnie Garmin 9 z przetwornikiem jest w najniższej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oldSeb Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 (edytowane) Szukaj w sklepach zagranicznych, najlepiej w krajach UE gdzie nie obowiązuje waluta Euro. W Polsce najtaniej widziałem za 2770 PLN, ja kupiłem w Szwecji w przeliczeniu na PLN za 2100 + 78PLN wysyłka. Edytowane 24 Listopada 2023 przez oldSeb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 na happyangler jest 9 cali za 545euro +7euro przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Lowrance Hook 2 4x czy żeby łowić nią z pod lodu muszę kupować inny przetwornik .Czy można jakoś przystosować ten który jest standardowy nie chce dokładać pieniędzy do tego echa gdyż chce kupić coś z bocznym obrazowaniem na przyszły sezon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Lowrance Hook 2 4x czy żeby łowić nią z pod lodu muszę kupować inny przetwornik .Czy można jakoś przystosować ten który jest standardowy nie chce dokładać pieniędzy do tego echa gdyż chce kupić coś z bocznym obrazowaniem na przyszły sezon .nic nie dodawaj, przymocuj przetwornik do listewek w kształcie T i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Dokładnie, jak pisze Maciek (sam tak zaczynałem przygodę z echosondą w podlodowym łowieniu - ze standardowym przetwornikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 A macie może jakieś foto jak by to miało wyglądać .dzięki za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 A macie może jakieś foto jak by to miało wyglądać .dzięki za pomoc .Zrobię dziś jakąś fotkę, bo akurat piszę o tych sprawach do styczniowych Wiadomości Wędkarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 W skrajnym wypadku wystarczy prosty patyk i kawałek taśmy izolacyjnej Patyk przytwierdzasz do sztycy przetwornika tworząc krzyżak, który zablokuje przetwornik w przeręblu po jego opuszczeniu pod lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 A macie może jakieś foto jak by to miało wyglądać .dzięki za pomoc .Tu wariant 5minutowy, tj. tyle czasu trwa jego zrobienie. Kawałek izolacji do rur i taśma izolacyjna. Cała sztuka to dobrać wielkość pianki,by przetwornik siedział dobrze w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Jak ja włożę Maćko xm9 muszę chyba nabyć typowy pod lod. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Można nabyć typowy, można też poszukać zwykłego pawężowego 2D i dostosować do swoich potrzeb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Będę musiał coś poszperać bo widać że zima chyba pozwoli połowić spod lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jajakub Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 A jak by tak podłączyć boczny i cały czas nim obracać w tej przerębli to da to czytelny obraz czy nie ?Serio pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 A jak by tak podłączyć boczny i cały czas nim obracać w tej przerębli to da to czytelny obraz czy nie ?Serio pytamnie trzeba nawet kręcić, żeby cienie ryb było widać- jeśli wpłyną w zasięg wiązek. Natomiast manualne uzyskanie obrazu z bocznego jest dość trudne, poza tym nie wiesz nigdy gdzie jest realnie obiekt z obrazu. do takich zabaw Humminbird ma mega360 czyli sonar obrotowy i jeśli zima dopisze- zamierzam go użyć w podlodowych perypetiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 (edytowane) Maciej jak wygląda twój pogląd 360ki pod lodem ? Wypatrywanie gdzie faktycznie są ryby i później nad nimi kręcić przerebel ? Edytowane 28 Listopada 2023 przez Marcin1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Mam pewien pomysł na to, ale póki co zostawię go dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ObywatelX Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Witam,w maju tego roku kupiłem swoją pierwszą echosondę - garmin striker vivid 7. Popływałem nią jeden sezon troszkę się zapoznałem co i jak no i czuję pewien niedosyt. Zastanawiam się czy w przyszłym sezonie jej nie zmienić. I jak to bywa mam kilka dylematów oraz pytań do bardziej doświadczonych.Z licznych opinii mój wstępny wybór to humminbird helix 7 msi g4. Wiem, że jest tam bardzo dobry boczny skan tylko pytanie czy na tak małym ekranie zobaczę tę różnicę? Na różnych grupach ludzie radzą, że lepiej brać większy ekran nawet z gorszymi parametrami jak mniejszy z lepszymi. Jednak cena helixa 9 to już dość dużo jak na moje amatorskie łowienie. Dodam, że pływam na małej łódce w pojedynkę po jednym dużym zbiorniku stojącym, raczej nie będę jej używał na innych jeziorach. Obiło mi się też o uszy, że w przyszłym roku garmin może wypuścić nowy model strikera. Czy jest w związku z tym szansa, że jakość sv się tam polepszy? Bo w takim razie może warto zaczekać do wiosny i kupić wtedy nowego strikera 9 cali. A może są tu ludzie, którzy też z początku zrazili się do obecnych strikerów a teraz pływają z nimi i odnoszą "sukcesy" w połowach? Prawda u mnie wygląda tak ,że mój przeskok nie będzie z echosondy za 2000 zł do echosondy za 20 000 zł. Może więc nie ma sensu taka zmiana? Oglądałem chyba wszystkie filmy z kanału "sonary i mapy" dotyczące ww. modeli ale jak to często bywa im więcej wiem tym ciężej się zdecydować. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Jest jeszcze Humminbird 8 cali. Jeśli jezioro niezbyt duże i je znasz to mapa cały czas włączona nie musi być. Wtedy przy podziale na pół 7 cali wcale nie takie małeTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi