meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Witam,w maju tego roku kupiłem swoją pierwszą echosondę - garmin striker vivid 7. Popływałem nią jeden sezon troszkę się zapoznałem co i jak no i czuję pewien niedosyt. Zastanawiam się czy w przyszłym sezonie jej nie zmienić. I jak to bywa mam kilka dylematów oraz pytań do bardziej doświadczonych.Z licznych opinii mój wstępny wybór to humminbird helix 7 msi g4. Wiem, że jest tam bardzo dobry boczny skan tylko pytanie czy na tak małym ekranie zobaczę tę różnicę? Na różnych grupach ludzie radzą, że lepiej brać większy ekran nawet z gorszymi parametrami jak mniejszy z lepszymi. Jednak cena helixa 9 to już dość dużo jak na moje amatorskie łowienie. Dodam, że pływam na małej łódce w pojedynkę po jednym dużym zbiorniku stojącym, raczej nie będę jej używał na innych jeziorach. Obiło mi się też o uszy, że w przyszłym roku garmin może wypuścić nowy model strikera. Czy jest w związku z tym szansa, że jakość sv się tam polepszy? Bo w takim razie może warto zaczekać do wiosny i kupić wtedy nowego strikera 9 cali. A może są tu ludzie, którzy też z początku zrazili się do obecnych strikerów a teraz pływają z nimi i odnoszą "sukcesy" w połowach? Prawda u mnie wygląda tak ,że mój przeskok nie będzie z echosondy za 2000 zł do echosondy za 20 000 zł. Może więc nie ma sensu taka zmiana? Oglądałem chyba wszystkie filmy z kanału "sonary i mapy" dotyczące ww. modeli ale jak to często bywa im więcej wiem tym ciężej się zdecydować. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.Paweł w Helixach jest możliwość wyświetlania stron SI przez cały ekran każda - jedna pod drugą. To prosty sposób, by zobaczyć większe detale. Co do nowego Strikera- nie spodziewaj się cudów. To będzie kolejna "nowość" pod tytułem nowy kolorek, nowa obudowa. Przetwornik zapewne zostanie ten sam, interfejs też. Pamiętaj o jednym- każde echo jest dobre jeśli operator potrafi wycisnąć zeń to, co dany sprzęt ma najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ObywatelX Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Paweł w Helixach jest możliwość wyświetlania stron SI przez cały ekran każda - jedna pod drugą. To prosty sposób, by zobaczyć większe detale. Co do nowego Strikera- nie spodziewaj się cudów. To będzie kolejna "nowość" pod tytułem nowy kolorek, nowa obudowa. Przetwornik zapewne zostanie ten sam, interfejs też. Pamiętaj o jednym- każde echo jest dobre jeśli operator potrafi wycisnąć zeń to, co dany sprzęt ma najlepszego. To jeszcze jedno pytanie. Czy sonar tradycyjny i down view w helixie jest porównywalny do tego z strikera? Bo gdzieś czytałem, że podobno nie działa aż tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 To jeszcze jedno pytanie. Czy sonar tradycyjny i down view w helixie jest porównywalny do tego z strikera? Bo gdzieś czytałem, że podobno nie działa aż tak dobrze.DI bardzo podobne, 2d w Garminie lepsze, ale też inna charakterystyka wiązek bo lepsza rozdzielczość Garmina bierze się z wiązek 16-24stopnie, podczas gdy Helix ma ok 25 i 42 stopnie rozwarcia wiązek. Zdziwienia być nie może zatem odnośnie 2d. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 DI bardzo podobne, 2d w Garminie lepsze, ale też inna charakterystyka wiązek bo lepsza rozdzielczość Garmina bierze się z wiązek 16-24stopnie, podczas gdy Helix ma ok 25 i 42 stopnie rozwarcia wiązek. Zdziwienia być nie może zatem odnośnie 2d. I dlatego nie kupię już Garmina , dla mnie widok 2D w niektórych sytuacjach jest niezastąpiony a wiązka 16-24 to śmiech na sali. Helix OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 I dlatego nie kupię już Garmina , dla mnie widok 2D w niektórych sytuacjach jest niezastąpiony a wiązka 16-24 to śmiech na sali. Helix OK. Andrzej, zawsze możesz kupić gt20 z 15/45 stopni do swego Garmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Andrzej, zawsze możesz kupić gt20 z 15/45 stopni do swego Garmina. Mocuję do do różnych jednostek tak więc jestem fanem jednego, uniwersalnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Lowrance Hook reveal 7 jest dobrym wyborem pod echo z bocznym sonarem .Czy lepiej dołożyć i kupić helix 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Lowrance Hook reveal 7 jest dobrym wyborem pod echo z bocznym sonarem .Czy lepiej dołożyć i kupić helix 7Helix jest lepszy pod każdym sonarowym względem ,Hook tak samo jak hb obsługuje Navionicsa a oprócz tego mapy C-map i maximapę, jeśli to potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Boczny sonar mnie głównie interesuje cena lowrance zacheca do zakupu .A Garmin Striker 7 jak ma się do tych echosondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Jeżeli zależy ci głównie na bocznym to Humminbird odjeżdża od tych co wymieniłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Boczny sonar mnie głównie interesuje cena lowrance zacheca do zakupu .A Garmin Striker 7 jak ma się do tych echosondyProponuję poczytać wątek dokładnie i poszukać materiałów w sieci. Są takowe dotyczące 7mek z sonarem bocznym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Gt-52 ma wąski stożek przy down Scanie więc odpada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oldSeb Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) GT-52 to ma wąski w 2D. Dolny scan to ma raczej standardowy, chyba 50 stopni jeśli dobrze pamiętam. Edytowane 5 Grudnia 2023 przez oldSeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ObywatelX Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Witam ponownie,mam ostatnią zagwozdkę. To, że wybór padł na humminbird już wiem. Tylko po przemyśleniach zastanawiam się jeszcze nad helixem 8 zamiast 7. Ten jeden cal więcej zrobi jakąś różnicę w wygodzie obsługi? Warto to brać pod uwagę czy od razu 9 cali? Różnica w cenie między 9 a 8 nie jest jakaś wielka z tego co widzę ale też zależy mi na jak największej mobilności. 9 to już zapewne dużo większy aku plus konkretna skrzynka.Przy okazji możecie polecić jakieś zagraniczne strony skąd warto zakupić echosondę? Gdzieś tu czytałem o happyangler. Jest coś jeszcze godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Juko Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 https://www.sportfishtackle.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Pod kątem zagranicznych sklepów trochę późno zabrałeś się za temat. Zwykle tydzień kończący się czarnym piątkiem jest najkorzystniejszym momentem na zakup elektroniki w skandynawskich sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Warto dołożyć zdecydowanie do 9”jak kasa jest to zdecydowanie. Nie jest to dalej jakiś wielki gabaryt a pokaże ci znacznie więcej nic 7/8” Ogólnie 9” w tych czasach ciężko może być z dostępem. Osobiście polecam zakup w PL to będziesz miał w razie czego serwis na Litwie. A w innych krajach więcej zabawy z wysyłkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Jaka różnica czy wyślesz do serwisu do Niemiec, Finlandii, Szwecji czy na Litwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 (edytowane) Jaka różnica czy wyślesz do serwisu do Niemiec, Finlandii, Szwecji czy na Litwę?serwis sprzętu spoza rejonu dystrybucyjnego jest płatny Edytowane 6 Grudnia 2023 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Garmin natomiast ma gwarę międzynarodową. Tylko trzeba mieć dowód zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Garmin natomiast ma gwarę międzynarodową. Tylko trzeba mieć dowód zakupu.Garmin nie naprawia tylko wymienia , podobnie jak Brunszwik Lowrance , HB utrzymuje centrum serwisowe, ludzi i stąd płatne naprawy cudzego sprzętu Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Kupuję w Polsce to wysyłam na Litwę, kupuję w Niemczech to wysyłam do Niemiec. Ja tu nie widzę różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Mnie nic do tego gdzie kupujesz i gdzie serwisujesz sprzęt, napisałem jak to wygląda praktycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Mając z PL dystrybucji masz możliwość zadzwonić na Litwę bezpośrednio do serwisanta. A problem na ogółJest rozwiązany w 7-10 dni licząc z wysyłkami. Będąc na wodzie dzwoniłem pokazałem na live co się dzieje i zlecili odbiór produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Gwarancja door to door z wysyłką na koszt serwisu Za sprawdzenie i naprawę zabierają się niemal od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi