Skocz do zawartości
  • 0

Wybór echosondy!

meth666

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ktoś tutaj kiedyś pisał że kupił echo Garmina za granicą i musiał odsyłać na serwis do sprzedawcy. Więc chce poinformować wszystkich że jeśli kupimy echo od oficjalnego sprzedawcy Garmina który znajduje się w poniższym linku to echo na serwis odsyłamy do Garmin Polska w Warszawie.

Listę oficjalnych sprzedawców znajdzie Pan w poniższym linku:

https://www.garmin.com/pl-PL/dealerlocator/?pID=605739&cID=28796&sku=010-01995-02&product=010-01995-02

A Garmin Polska wie o tym?

• 0

Szanowny Panie Andrzeju,

Dziękujemy za skontaktowanie się z Garmin Polska.

Jeśli produkt zostanie zakupiony od naszego oficjalnego sprzedawcy Garmin, to wówczas będzie mógł Pan reklamować produkt w Polsce.

Proszę pamiętać o tym, aby zachować dowód zakupu urządzenia.

Listę oficjalnych sprzedawców znajdzie Pan w poniższym linku:

https://www.garmin.com/pl-PL/dealerlocator/?pID=605739&cID=28796&sku=010-01995-02&product=010-01995-02

Jeśli ma Pan więcej pytań, proszę dać mi znać.

Pozdrawiam serdecznie,

Malgorzata

Marine Technical Support

Garmin Europe

• 0

Zamierzam zmienić moja echosondę Lowrance Elite TI2 na coś jesczszcze lepszego. Mam trochę przeszukane internet oraz przeanalizowane, i moje 2 faworyty to:

1. HDS Live 9" Active Imaging 3 w 1 za 7500 zł

2. GARMIN ECHOMAP ULTRA 102sv + PRZETWORNIK GT56 UHD-TM za 6900 zł

I teraz pytanie która będzie lepsza? I dlaczego? Podpowiedziałby ktoś rzetelnie?

Biorąc pod uwagę to, że za kilka miesięcy prawdopodobnie bym dokupił sobie przetwornik do live.

• 0

Zamierzam zmienić moja echosondę Lowrance Elite TI2 na coś jesczszcze lepszego. Mam trochę przeszukane internet oraz przeanalizowane, i moje 2 faworyty to:

1. HDS Live 9" Active Imaging 3 w 1 za 7500 zł

2. GARMIN ECHOMAP ULTRA 102sv + PRZETWORNIK GT56 UHD-TM za 6900 zł

I teraz pytanie która będzie lepsza? I dlaczego? Podpowiedziałby ktoś rzetelnie?

Biorąc pod uwagę to, że za kilka miesięcy prawdopodobnie bym dokupił sobie przetwornik do live.

Ilu użytkowników, tyle opinii. Umów się z kimś, popływaj i sam wybierz. Jedna i druga jest dobra, choć moim zdaniem 9 cali do mało do live

• Like 1

• 0

Potwierdzam to co mówi kolega wyżej, nieważne czy Kupisz elektroniką Wędkarska czy zegarek do biegania w przypadku reklamacji, awarii zawsze wysyłasz do Garmina.

Swoją drogą czy ktoś może polecić jakąś sprawdzoną folię ochronną na echomap ultra która pozwala na komfortowe używanie w okularach polaryzacyjnych?

Ja kupowalem na ebay.de z firmy Brotect - super folie i wszystko widac w polaryzacji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Ja kupowałem na ebayu folię antyrefleksyjną firmy Brotect. Są różne rodzaje. Ceny zaczynają się od 13 euro plus wysyłka ok.1 euro. Nie wiem tylko jak one się sprawdzą przy okularach polaryzacyjnych.

Dobrze sie sprawdzają, milem na hb i wszystko bylo super. Teraz kupilem takie same na garminy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

• 0

Może ktoś mi podpowie - który model Lowrance ma najlepszy boczny sonar? 

Niezmiennie od ładnych kilku lat najlepszy jest zestaw Structurescan3D od Lowrance, do tego zdobądź wyprzedażowego HDS live12 i nic więcej nie potrzebujesz. Pływałem trochę z tym nowym Pro i 1075KHz na bokach od niego i pozostanę przy opinii o tym SS3D. Będę robił materiał na kanał o tych wypustach Lowrance nowych, bo jakoś nikt tego nie pokazał, część nagrywek mam z grudnia, a nowe dodam jak ktoś mi pożyczy ekran. 

• Like 1

• 0

Ilu użytkowników, tyle opinii. Umów się z kimś, popływaj i sam wybierz. Jedna i druga jest dobra, choć moim zdaniem 9 cali do mało do live

Problem w tym, że nie mam żadnych znajomych którzy by posiadali tak drogi sprzęt. Dlatego muszę się dopytywać na forum ;)

• 0

Problem w tym, że nie mam żadnych znajomych którzy by posiadali tak drogi sprzęt. Dlatego muszę się dopytywać na forum ;)

Mariusz jest jak pisałem powyżej- Jak dla mnie Lowrance ma lepszy ekran, jaśniejszy w słońcu, prostszy w obsłudze. Garminowski LVS34 jest lepszy od AT1 A Ultra bardzo wygodna instalacyjnie, bo podstawa z kablami może być cały czas na łodzi a sam ekran wypinasz. Na moim kanale sonary i mapy są od prawie 3 lat porównania przetworników gt56 i 3in1. Musisz po prostu ocenić czy live jest priorytetem- jeśli tak, to każdy cal ekranu pomaga, bo detale są większe.  Zanim pójdziesz w live te czy inne - pomyśl o dziobówce, o ile jeszcze nie masz. To według mnie powinno być przed systemem live. 

• 0

Mariusz jest jak pisałem powyżej- Jak dla mnie Lowrance ma lepszy ekran, jaśniejszy w słońcu, prostszy w obsłudze. Garminowski LVS34 jest lepszy od AT1 A Ultra bardzo wygodna instalacyjnie, bo podstawa z kablami może być cały czas na łodzi a sam ekran wypinasz. Na moim kanale sonary i mapy są od prawie 3 lat porównania przetworników gt56 i 3in1. Musisz po prostu ocenić czy live jest priorytetem- jeśli tak, to każdy cal ekranu pomaga, bo detale są większe. Zanim pójdziesz w live te czy inne - pomyśl o dziobówce, o ile jeszcze nie masz. To według mnie powinno być przed systemem live.

Maciej, a jakie dokładnie wykorzystujesz tutaj na tym filmie filtry ferrytowe? - https://youtu.be/Zvy-He5LJC4?feature=shared Skąd je kupiłeś?

• 0

Maciej, a jakie dokładnie wykorzystujesz tutaj na tym filmie filtry ferrytowe? -

Skąd je kupiłeś?

Są w zestawie z  GPSmap, czy w Ultrach- nie wiem. Generalnie nic nie wnoszą - z moich obserwacji, możesz sobie je kupić na allegro pod hasłem filtry ferrytowe. 

• 0

Witajcie,

Wybrałem wstępnie 3, ale teraz muszę wybrać jedną.

Moje pytanie, która z tych trzech będzie najkorzystniejszym i najlepszym wyborem:

Lowrance elite fs 9

Humminbird HELIX 9

Echosonda Garmin echoMAP UHD2 92SV GT56

Edytowane przez GBartek89

• 0

Witajcie,

Wybrałem wstępnie 3, ale teraz muszę wybrać jedną.

Moje pytanie, która z tych trzech będzie najkorzystniejszym i najlepszym wyborem:

Lowrance elite fs 9

Humminbird HELIX 9

Echosonda Garmin echoMAP UHD2 92SV GT56

Jak to pierwsze echo- FSka, jeśli najlepszy boczny potrzebny - Helix ale z założeniem, że swoje trzeba przekliać. UHD2 jest ok, tak po środku pomiędzy nimi jeśli chodzi o jakość obrazu. 

• 0

Czas na zmianę starego Echomap 92SV na inny model. Mam tam zrobione wiele map za pomocą Quick Draw Contour. Czy na 102 Ultra bez problemu to przegram? Czy Ultra będzie chodziła na przetworniku GT-40 - zależy mi na szerokim kącie widzenia w widoku tradycyjnym a nie chce zmieniać marki aby map nie stracić.