meth666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ? Humminbird Piranha 150/160Lowrance X-4Garmin Echo 100 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzegorzw1990 Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Gpsmap jest lepszym ekranem, wydajniejszym sprzętowo, ale ultra po prostu wygodniejsza. Odpinasz ekran, masz przyciski sterujące do obsługi. Z gpsmap można za to obraz do apki udostępnić- jeśli ma to znaczenie jakiekolwiek dla ciebie. iCo masz na myśli wydajniejszy sprzętowo?Ultra ma wiekszy ekran wiec to jest na plus. Czy ekran jest odczuwalnie słabszy, czy moze to raczej specyfikacja i suche dane? Zastanawiam się czy będę w stanie zauważyć różnicę jakości obrazu kosztem rozmiaru? Jeśli chodzi o udostępnianie obrazu do apki to czy mógłbym np. użyć tabletu i wyświetlić na nim mapę lub inny rzut gdy na głównym ekranie Garmina mialbym live'a, czy jest to tylko dublowanie ekranu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Mam pytanko - mam echo lowrance 16 hds live [nie pro], przy użyciu apki lowrance jestem w stanie przezucic obraz z echa na tel bądź tablet a w drugą stronę istnieje taka możliwość? Chciałbym np obejrzeć filmik na tel i rzucić obraz na echo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Mam pytanko - mam echo lowrance 16 hds live [nie pro], przy użyciu apki lowrance jestem w stanie przezucic obraz z echa na tel bądź tablet a w drugą stronę istnieje taka możliwość? Chciałbym np obejrzeć filmik na tel i rzucić obraz na echo?Istnieje poprzez kabel HDMI in do echa. Bez dźwięku będzie ale to nie problem - jakiś głośnik BT i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Dziękuję, jak zwykle jeates niezawodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Dziękuję, jak zwykle jeates niezawodny W ten sposób można przerzucać sobie obraz echosond, które mają interfejs hdmi, fakt, ze drogie to jest z założenia ale jak ktoś ma taki zestaw- to może kombinować, by było wygodniej dla oczu- na dużym ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sypki Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Witam. Jestem w trakcie wybierania echosondy, pooniewaz ze starym lowrance HDS 5 zostalem juz daleko w tyle. Po lekturze na forum i You tube skalniam sie dalej w kierunku marki lowrance. Moje oczekiwania to mozliwosc tworzenia map jezior, rozbudowa sprzetu pod Live i byc moze w przyszlosci zintegrowanie echa z elektrycznym silniikiem dziobowym. Budzet do raczej kilka,a nie kilkanascie tysiecy. Wybór kreci sie wokol lowrance eagle eye 9, a elite 9. Wiem ze ta pierwsza uniemozliwia parowanie z silnikem elektr. ; ale z kolei cena jest kuszaca. Druga z kolei z active targetem pozniej bedzie drozsza. Moje pytanie jest do osob uzytkujacym ww sprzety. Czy jestescie zadowleni z parametrow tych echosond, czy byc moze po okresie uzytkowania zmienili byscie sprzet nawet doplacajac wiecej. Z gory dziekuje za rady w kierunju serii HDS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Witam. Jestem w trakcie wybierania echosondy, pooniewaz ze starym lowrance HDS 5 zostalem juz daleko w tyle. Po lekturze na forum i You tube skalniam sie dalej w kierunku marki lowrance. Moje oczekiwania to mozliwosc tworzenia map jezior, rozbudowa sprzetu pod Live i byc moze w przyszlosci zintegrowanie echa z elektrycznym silniikiem dziobowym. Budzet do raczej kilka,a nie kilkanascie tysiecy. Wybór kreci sie wokol lowrance eagle eye 9, a elite 9. Wiem ze ta pierwsza uniemozliwia parowanie z silnikem elektr. ; ale z kolei cena jest kuszaca. Druga z kolei z active targetem pozniej bedzie drozsza. Moje pytanie jest do osob uzytkujacym ww sprzety. Czy jestescie zadowleni z parametrow tych echosond, czy byc moze po okresie uzytkowania zmienili byscie sprzet nawet doplacajac wiecej. Z gory dziekuje za rady w kierunju serii HDS.Kup używany HDS Live i tyle. FS- problematyczna integracja z dziobówką(na chwilę obecną nie ma dziobówek 12V do tego, bo Motorguide przestał istnieć- wykupiony przez Lowrance)Eye-9 ekran ok ale jak sam widzisz nie daje ci możliwości rozbudowy zestawu o live czy nawigację. Tak czy owak jak chcesz mieć live na pokładzie- trzeba będzie kupić drugi ekran przyszościowo. Ten ekran jest stosunkowo "młody" nie wiem jak ze sprzedażą, póki co nikt nie pisał do mnie z problemami od przetwornika, które to gnębiły hooka reveal TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sypki Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Dziekuje za odpowiedz. A czy np. uzywany HDS PRO9 pogodzi te wymagania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Dziekuje za odpowiedz. A czy np. uzywany HDS PRO9 pogodzi te wymagania?Jest optymalnym rozwiązaniem- otwarta architektura do rozbudowy w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sypki Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MT583 Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Witam, czy mógłby się ktoś podzielić opinią o simrad evo3s? Chętnie poznam wady i zalety, ewentualne porównania do lowrance hds/fs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wojciiech Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Cześć, testował już ktoś https://www.garmin.com/pl-PL/p/665274 czy tego typu urządzenia zastępują już w 100 % potrzeby zwykłych, prostych echosond? Jeśli tak, to rozwiązywałoby to problem przewozu zwykłego echa w przypadku wypadów samolotowych, gdzie problemem jest akumulator. Edytowane 30 Stycznia przez wojciiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Cześć, testował już ktoś https://www.garmin.com/pl-PL/p/665274 czy tego typu urządzenia zastępują już w 100 % potrzeby zwykłych, prostych echosond? Jeśli tak, to rozwiązywałoby to problem przewozu zwykłego echa w przypadku wypadów samolotowych, gdzie problemem jest akumulator.Cześć. Mam tę kulkę z gps i używam na lodzie (jak był lód oczywiście). Sprawdza się ok, jest dostęp do map społecznościowych, można sobie góreczki obcykać. Co do obrazu to na potrzeby lodu wystarcza. Jako standardowa echosonda na łodzi - imho, słabo. Edytowane 30 Stycznia przez rower26 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Zakup dokonany. Mam pytanie jaki przetwornik do tego wybrac gt54 czy już gt 56. Na gt 54 są fajne promocje i nie wiem czy jest sens dopłacania prawie 9 paczek do gt 56, dodam ze głównie pływam jeziorach porośniętych duża ilością podwodnej roślinności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia A jeszcze mam jedno pytanko odnośnie activ capitan mianowicie na mapach nie widzę nazw miejscowosci ani nazw jezior tylko Ogólne jakieś większe miejscowosci, nawet po ściągnięciu jakiegoś obszaru nie mogę się zabardzo zorientować gdzie znalesc dany zbiornik, wyszukiwarka nie pokazuje nic, czy tu jest potrzebna jakaś aktualizacja z poziomu garmin expres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Mam prośbę o poradę bardziej doświadczonych użytkowników. Planuję przeskok ze strikera na coś lepszego. Mam dylemat pomiędzy Garmin UHD 92 a Lowrance FS9 lub wyżej 102sv od Garmina lub Lowrance 10sv. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia UHD92 pierwszej generacji- bo jest i UHD2- lepiej odpuść. FS 9tka jest lepsza na bokach, 10 cali w Lowrance to sporo wiećej pieniędzy, więc trzeba przemyśleć. Ultra 10 1 generacji wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia UHD92 pierwszej generacji- bo jest i UHD2- lepiej odpuść. FS 9tka jest lepsza na bokach, 10 cali w Lowrance to sporo wiećej pieniędzy, więc trzeba przemyśleć. Ultra 10 1 generacji wystarczy. Dzięki, oglądam w święta Twoje filmy, sporo wiedzy i poświęconego czasu. Szacun. Tak, rozważam Garminy 1. generacji korzystając z ich aktualnie korzystnych cen (choć nadal niemałych vs Striker). Myślałem jeszcze o kombajnie Eagle Eye9 ale nie wiem czy to nie jest za duży kompromis (wąskie te kąty trochę), choć Live z niskim finansowo progiem wejścia kusi trochę. Ultra 10 g1 kusi zas świetnym ekranem, cena 7K z ogonkiem i to z GT56. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Dzięki, oglądam w święta Twoje filmy, sporo wiedzy i poświęconego czasu. Szacun. Tak, rozważam Garminy 1. generacji korzystając z ich aktualnie korzystnych cen (choć nadal niemałych vs Striker). Myślałem jeszcze o kombajnie Eagle Eye9 ale nie wiem czy to nie jest za duży kompromis (wąskie te kąty trochę), choć Live z niskim finansowo progiem wejścia kusi trochę. Ultra 10 g1 kusi zas świetnym ekranem, cena 7K z ogonkiem i to z GT56.Że tak powiem- nie doczekałem się konkurencji w temacie realnie, trzeba zatem polegać na moim kontencie A poważnie mówiąc to powiem tak- kup ultrę, dozbieraj do 32ki i będzie optymalnie w relacji pieniądze/jakość. Wariant 2- FS9+ At 1 generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jajakub Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Dodam tylko że skoro mamy "wolny europejski rynek" to poszukaj tej Ultry naokoło a troszkę ponad 1 tyś można urwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Nowy +ForumowiczePip15 postów0 punktów ostrzeżeńLokalizacjaLidzbarkImię:ŁukaszNapisano 16 kwiecień 2025 - 11:12 Zakup dokonany. Mam pytanie jaki przetwornik do tego wybrac gt54 czy już gt 56. Na gt 54 są fajne promocje i nie wiem czy jest sens dopłacania prawie 9 paczek do gt 56, dodam ze głównie pływam jeziorach porośniętych duża ilością podwodnej roślinności.Załączone miniatury20250411_131858.jpg20250408_190614.jpg20250408_102428.jpgPonawiam pytanie do kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Mi do ultra 102sv kolega " sonary I mapy" doradził na nasze wody gt54. No i się posłuchałem. ( to tak w ramach podpiwiedzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Dziękuję za podpowiedź,. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Gt 54 zakupione, mam jeszcze jedno pytanko mianowicie. W zestawie z echosonda był filt ferytowy czy jest jakaś różnica w obrazowaniu z nim a bez niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patris Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Załączam fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
meth666
Witam. Zastanawiam się nad kupnem echa z ponizszego zestawienia . Co byście mi z nich polecili, moze jest lepsza w podobnej cenie ?
Humminbird Piranha 150/160
Lowrance X-4
Garmin Echo 100
Dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
622
335
164
134
Popularne dni
14 Cze
33
18 Gru
32
2 Sty
32
13 Mar
29
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 622 odpowiedzi
siarq 335 odpowiedzi
Paprykarz 164 odpowiedzi
psulek 134 odpowiedzi
Popularne dni
14 Cze 2020
33 odpowiedzi
18 Gru 2016
32 odpowiedzi
2 Sty 2017
32 odpowiedzi
13 Mar 2016
29 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Nie lubię tak, ale skoro samochody porównują , to nie będzie tak źle? Poza tym chyba nie ujawnił z szerszą refleksją się na forum użytkownik któregoś z tych urządzeń- więc może to faktycznie komuś si
Beny
Garmin striker 9 sv - pudełko organizer z leroy merlin za jakies 15zł. Chwila z dremelem i działa wyśmienicie !
woblery z Bielska
Dzień dobry. Zachęcam do zapoznania się z panującymi tu zwyczajami: http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/ Jako że jest to Twój pierwszy post i od razu obraziłeś wielu uczciwych hand
Opublikowane grafiki
4303 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi